Duitsland herhaalt steun voor De Guindos

Screenshot_56

Duitsland blijft van mening dat de Spaanse minister Luis de Guindos onze Jeroen Dijsselbloem opvolgt als voorzitter van de eurogroep. Volgens de Duitse minister Schäuble is daar vorig jaar een deal overgemaakt.

”Europese leiders hebben een deal gemaakt over het voorzitterschap van het overleg van ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep). Tijdens een Europese top in oktober over Brusselse topbanen spraken de leiders af dat de Spanjaard Luis de Guindos het stokje zal overnemen als de termijn van de huidige voorzitter, Jeroen Dijsselbloem, afloopt”. Dat zegt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble.

Lees verder>>>
(h/t R. van Marle)
RTL Nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

5 reacties op Duitsland herhaalt steun voor De Guindos

 1. Niet Dijsselbloem maar …..
  http://www.rtlnieuws.nl
  1
  Stem nu!
  Plaatje bij Niet Dijsselbloem maar …..
  Begrijpelijk of
  onbegrijpelijk?
  Trefwoorden bij dit artikel:
  EU.
  Politiek 5 reacties 39 clicks
  X NUniet

  De Guidos :
  “Hij was onder meer tot 2008 bij Lehman Brothers verantwoordelijk voor Spanje en Portugal. Na het faillissement ging hij aan de slag bij Nomura Securities en bij PriceWaterhouseCoopers”
  Bron:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Luis_de_Guindos

  Lekker dan, zo iemand van de omgevallen Lehman als voorzitter van ministers van financien.. EU is zo corrupt als elk ander bananen-republiek.

  Enne… ,,EU een verplichting heeft tegenover Spanje” .. da’s natuurlijk een ondemocratisch non-argument welke riekt naar koehandel en/of corruptie/vriendjespolitiek.
  stoelendans van een stelletje kinderen die zich politici noemen
  Hij dacht dat die miljarden donatie aan Brussel wel voldoende zou zijn voor zn baantje, hij heeft zelfs 3x gedoneerd waarvan eentje als tolgeld voor de Timmermans en eentje om Rutte mee te nemen, maar dit soort bedragen zijn alleen in nederland genoeg, niet daar. En gaat die nou terugbetalen?
  ach die dijsselbloem toch, altijd als beste jongetje van de klas, voor aan staan en als eerst braaf de centje naar de eu over maken, en dan nu een schop onder zijn hol krijgen..maar goed dat zagen we allemaal aankomen ( behalve dijsselbloem waarschijnlijk niet ) dat dit er aan zat te komen, gezien opperhoofd merkel anders wilde…
  En zo zie je maar wie aan het roer staat van die schijt eu Mevr. Merkel
  @1 true

  Like

  • Dicksy zegt:

   Inderdaad Rob en laat nu net ook weer Spanje en Portugal aan de EU infuus hangen net zoals Lehman en Brothers hun vinger in de pap hadden in Griekenland. Hoe dit verloopt kunnen we nu alle dagen live volgen. Wie zullen de volgende zijn met zulks een voorzitter ? Duitsland in ieder geval niet.

   Like

 2. Jean zegt:

  Het hele EU circus draait op uitgerangeerde klaplopers die de burgers liever kwijt dan rijk zijn, ze zorgen uiteraard eerst voor zichzelf en de familie desnoods creëren ze postjes zonder inhoud.
  Hoe sneller we dat zootje buiten flikkeren hoe beter voor Europa.
  Laten we, Vlaanderen verder gaan samen met Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Luxemburg en Frankrijk, Italië, Spanje, Noorwegen, Zweden en Groot Brittannië “op voorwaarde” dat het Republieken worden en de islam verboden wordt, dus geen moslimlanden en geen Oostblok landen want daar valt niets positiefs van te verwachten. Een Europa zonder dictators, een Europa waarin IEDEREEN bijdraagt en belastingen betaald naar inkomen en dat met zo weinig mogelijk ambetantenaren die hetzelfde werknemers contract hebben zoals in de privésector incl. pensioenrechten.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  🙂 🙂 , En daar heeft Distelbloem nou z’n vaderland voor verkocht en verraden !!! De ene naheffing na de andere betaalde hij blindelings in de hoop z’n mooie baantje binnen te halen !
  Smeerlap !!

  Like

 4. Het ‘beste schooljongetje van de klas’ wordt gewoon aan de kant geschoven.
  Al zat hij tot aan zijn bovenarm in de aars van de EU, hij mag plaats maken voor iemand ‘die ook wel eens zo’n baantje gegund mag worden’. Iemand die er met ‘kop en schouder’ induikt.

  Welkom in het democratische deel van Europa.
  O ja….en nog bedankte vuur die knaken hè Hollandia.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s