PVV: Kabinet blundert met foute keuzes in belastingplan!

PVV grootPVV-fractievoorzitter Geert Wilders: “Nadat Rutte 2 Nederland met tientallen miljarden euro’s  aan bezuinigingen en lastenverzwaringen heeft kapotgemaakt, krijgen burgers nu een sigaar uit eigen doos aan lastenverlichting. Het is een schande dat de ouderen voor geen cent meeprofiteren en totaal worden vergeten en het is een gotspe dat de onmenselijke bezuinigingen op de ouderenzorg niet worden teruggedraaid.

Wel geld voor asielzoekers en niks voor onze ouderen? Dat is asociaal. En het verhogen van het lage BTW-tarief is dodelijk voor het MKB, de banenmotor van onze economie”.

Bron:
www.pvv.nl
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Krankzinnigheid, PvdA, PVV, Rotzakken, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

14 reacties op PVV: Kabinet blundert met foute keuzes in belastingplan!

 1. Marc zegt:

  Alleen zij die werken krijgen voordeel. Gepensioneerden en mensen met uitkeringen niet. Daar kan je natuurlijk voor kiezen, maar de laatsten moeten het voordeel voor de ander betalen door verhoogde btw.

  Welke gek stemt er nu nog VVD?

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Special voor alle leden van het kabinet Rutte2………..Het nieuwe boek….Regeren voor dummies !

  Like

 3. Marie zegt:

  Ach ja, steeds meer wordt duidelijk dat Rutte een narcistische autist is die ook nog eens aan hoogmoedswaanzin lijdt; met zo’n MP hebben we verder geen vijand meer nodig!

  Like

 4. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op PowNed:

  Lilianne Ploumen (PvdA), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, vloog dit jaar voor niks minder dan 8.900 euro op en neer van Rotterdam naar Berlijn. Volgens een woordvoerder van Ploumen was dat “noodzakelijk”.
  De minister stond erop dat ze, samen met twee ambtenaren, met een Piaggio Avanti op 26 januari dit jaar naar de Duitse hoofdstad werd gevlogen. Zij woonde daar een conferentie bij van Gavi Vaccine Alliance, een organisatie die vaccinatieprogramma’s uitvoert in meerdere ontwikkelingslanden. De bijdrage die Nederland zou geven werd daar van 50 miljoen naar 250 miljoen euro verhoogd.

  De kosten voor de minister alleen waren 2.966,97 euro. Volgens woordvoerder Sietze Vermeulen waren deze kosten nodig om op 27 januari zowel in Berlijn als in Rotterdam aanwezig te kunnen zijn. “Bij gebruik van een reguliere lijnvlucht had de minister een van beide bijeenkomsten moeten missen en daarom was het deze keer noodzakelijk voor deze wijze van reizen te kiezen”, zegt Vermeulen.

  Vermeulen legt uit dat Ploumen “in principe en voor het overgrote deel gebruik van reguliere lijnvluchten” maakt. “In enkele gevallen komt het voor dat de vluchttijden daarvan niet passen bij haar agenda. In zo’n situatie wordt bezien of het regeringsvliegtuig of eventueel de Gulfstream van het ministerie van Defensie beschikbaar zijn.”

  Deze toestellen waren niet beschikbaar, waarop de KLM Cityhopper werd aangevraagd. Uiteindelijk werd er voor de goedkoopste optie gekozen en was het volgens Vermeulen helemaal niet het geval dat Ploumen specifiek om de Piaggio Avanti vroeg.

  “Dit soort kosten moet je niet willen maken” SP-kamerlid Eric Smaling verklaarde tegen ThePostOnline: “Ze vliegt alle kanten op en het komt ook wel uit haar hart, maar dit soort kosten moet je niet willen maken, puur om in een Westerse hoofdstad te komen vertellen dat je een ontwikkelingsbudget verhoogt. Dit soort kosten ondergraaft de breekbare basis in de samenleving voor ontwikkelingshulp.”

  NEDERLAND HEEFT GELD OVER
  En die vrouw verhoogt zomaar eventjes de bijdrage die Nederland zou geven van 50 miljoen naar 250 miljoen euro. Dat is geld voor een vaccinatieprogramma. Dus al ons ontwikkelingsgeld dat wij allen al jaren en jaren ten koste van onze gezondheidszorg bijeen sprokkelen, is nog steeds niet voldoende gebleken om in die ontwikkelingslanden – waarvan de inwoners trouwens allemaal hier naartoe komen – een vaccinatieprogramma te beginnen. Waar blijft al dat geld?

  Ja Lilianne Ploumen (PvdA), die lieden smijten met geld van andere mensen. Ik vraag me af of ze in de partij wel enig idee hebben hoeveel 250 miljoen is. Kennen ze daar de waarde van geld eigenlijk wel. Die mensen staan volkomen buiten de werkelijkheid. Met dat geld kun je de bejaardenzorg in Nederland helpen. En de thuiszorg. Maar nee hoor, het moet weer naar de negertjes. Over honderd jaar zijn die negertjes nog even ver. Maar goed, over slechts enkele jaren is Nederland ook een ontwikkelingsland. Maar Lilianne Ploumen vliegt eventjes met een KLM Cityhopper naar Berlijn. Die mensen zijn de schaamte allang voorbij.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Driek 19 juni 2015 om 16:30

   Als ik de naam ‘Ploumen’ lees, krijg ik al kippenvel van schrik omdat ik weet dat het weer zal gaan over het over de balk smijten van ons belastinggeld. Alweer een smak geld naar de ‘arme negertjes’ die na al die jaren ‘ontwikkelingshulp’ nog stééds niet in staat zijn om smerige ziektes uit te bannen! Sterker nog: ze introduceren die walgelijke ziektes HIER ook weer!

   Met 250.000.000,00 zou je héél veel Hollandse bejaarden een groot plezier kunnen doen; je zou bijv. aan 250 verzorgingstehuizen 1.000.000,00 euro kunnen geven. Wat zouden daarmee veel nuttige dingen kunnen worden gedaan!

   Like

 5. Jan zegt:

  Leven in Nederland weer duurder:

  De renovatie van Huis ten Bosch wordt 24 miljoen euro duurder dan door het kabinet was begroot en gaat in totaal 59 miljoen euro kosten.

  Premier Rutte betreurt dat hij vorig jaar heeft gezegd dat de totale renovatie op een bedrag van 35 miljoen euro zou komen en dat het “niet veel meer” zou worden. “Ik was te stellig”, zei de premier op zijn wekelijkse persconferentie. Het kabinet ging toen uit van cijfers en begrotingen die voorlopig waren en waar het kabinet zelf nog onderzoek naar deed.

  http://nos.nl/artikel/2042319-renovatie-huis-ten-bosch-tientallen-miljoenen-euro-duurder.html

  Like

 6. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Al het geld naar asielzoekers en de ouderen kunnen creperen!

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Leuk…. Het kabinet blundert !!! Hoezo doen ze dan weleens iets anders ????

  Like

 8. Giny zegt:

  De ouderen hebben wel geld af moeten staan van hun pensioen en AOW, maar ze
  krijgen er niets voor terug!
  Kunnen eerdaags wel weer mee gaan betalen voor de hoge BTW en de gemeentelijke
  belastingen die flink omhoog gaan!
  Smeerlappen!!!

  Like

 9. Fred zegt:

  En dan te bedenken dat pensioen (niet de AOW) in feite uitgesteld loon is.
  Daar is dus arbeid voor verricht.
  Dus zou hier ook recht op lastenverlichting moeten zijn.
  Maar weten die lapzwanzen in Den Haag veel.

  Like

 10. exmarineman zegt:

  Hahahaha is dat even lachen dit “nieuwe belastingplan” en die “lastenverlichting met € 5 miljard”. Voor ALLE inwoners/belastingplichtigen is het HELEMAAL GEEN belastingverlichting. Het is wéér 1 grote LEUGEN van dit kabinet. Allereerst betaalt ook de werkende zijn verlaging van de loon-/inkomstenbelasting zelf maar ook zijn de ouderen (AOW’ers met en zonder aanvullend pensioen) de klos want die betalen het echte gelag. M A A R de verhoging/wijzigingen in de BTW brengen M E E R geld in het laadje van de (r)overheid. M.a.w. er komt op papier een belastingverlichting (vnl voor de werkenden en de werkgevers) van maar er komt € 5 miljard maar de BTW-wijzigingen brengen € 6,7 miljard op. Dus Wiebes staat keihard te liegen dat er een verlaging van de belastingen plaatsvindt. De roverheid ontvangt € 1,700,000.00 méér aan inkomsten….. Maar er gaat ook weer verder bezuinigt worden op de (ouderen/verpleeg)zorg en diezelfde overheid heeft er ook wel eerst voor gezorgd dat er geen indexatie van de pensioenen meer mogelijk is voor jaaaaaaaaaaaaaren. En de zgn belastingvrije som (zo heette het vroeger) nu de heffingskorting genaamd gaat verdwijnen en daar hebben juist de gepensioneerden de meeste last van……. stiekem wordt de B O S – belasting op de aanv pensioenen ingevoerd. Ik mag hopen dat de oppositie en m.n. de PVV het belastingplan en vooral de verborgen verhogingen nu wel weet te vinden en daar op let. Dit jaar heeft men al geblunderd door het verschuiven binnen de schijven met de tarieven …. een verlaging van de soc.premies (ivm verlagen AWBZ) maar het belastingdeel werd met hetzelfde % verhoogd). Voor o.a. de buitenlandse belastingplichtigen betekende dat een belastingverhoging van 64%……… Ik heb dit aangekaart bij PVV en CDA en helaas kreeg ik alleen van het CDA een antwoord en men moest toegeven dat men dat over het hoofd heeft gezien….. Ik hoop dat meerdere buitenlandse belastingplichtigen dit aankaarten bij de desbetreffende partijen zodat het voor komende jaren niet weer gebeurt.

  Like

 11. Pingback: PVV: Kabinet blundert met foute keuzes in belastingplan! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s