Rusland-sancties bedreigen 2 miljoen banen in Europa

Screenshot_63

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De economische oorlog tegen Rusland, die mede wordt gedragen door de Europeanen, heeft ook een boemerangeffect. Er staan meer dan 2 miljoen arbeidsplaatsen in Europa op het spel. Maar dat interesseert de EU-politici niets.

Een onderzoek van het Oostenrijkse Instituut voor Economisch Onderzoek (Wifo) bracht schrikbarende cijfers aan het licht: de economische crisis in Rusland, die vooral is terug te voeren op de sanctiespiraal tussen het Westen en Moskou, zou de Europese landen meer dan 2 miljoen arbeidsplaatsen kunnen kosten – waarvan 500.000 alleen in Duitsland.

De behoorlijk nauwe relatie van veel EU-economieën met die van Rusland zorgt gewoon ook voor een economische afhankelijkheid van elkaar. Er staan nu ongeveer 100 miljard euro aan toegevoegde waarde op het spel, waarvan ongeveer 27 miljard euro voor Duitsland. Want terwijl de EU en Zwitserland in zake sancties een harde koers varen, lijken de VS zich er als eigenlijke initiatiefnemers nauwelijks mee bezig te houden en intensiveren zij hun economische betrekkingen.

“De export-uitvallen, die we in de herfst van afgelopen jaar in het ergste geval hadden aangenomen, zijn inmiddels realiteit geworden”, zegt Oliver Fritz, een van de drie schrijvers van het onderzoek. Het onderzoek werd gedaan voor de Leading European Newspaper Alliance (Lena) – dus voor de grote dagbladen. De econoom wijst erop dat het onmogelijk zou zijn om het effect van de sancties te scheiden van de dalende olieprijs, die ook Rusland schaadt, en het verval van de roebel. “Wij kijken naar de Russische import in zijn geheel”, zegt Fritz. “Daarbij gaan we er van uit dat de sancties een aanzienlijk negatieve invloed hebben, als we ook rekening houden met de tegen-reacties van Rusland.”

Maar ondanks de sombere economische prognoses houden de EU-politici vast aan de sanctiepolitiek. Afgelopen woensdag nog zijn de zes EU-ambassadeurs het er over eens geworden om de sancties met zes maanden tot eind januari 2016 te verlengen. De formele beslissing zal volgende week worden genomen. Dat dit onderzoek enig effect op de beslissing zal hebben, kan echter worden uitgesloten. Het maakt de hardliners namelijk niets uit of de eigen economie hier onder lijdt of niet. Het is het belangrijkste dat het vijandbeeld Rusland in stand wordt gehouden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, politici, Rotzakken, Rusland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Rusland-sancties bedreigen 2 miljoen banen in Europa

 1. ‘Sancties Rusland kosten EU tot 100 miljard’
  ‘De economische crisis in Rusland heeft meer gevolgen voor Europa dan tot nog toe werd aangenomen.’
  http://www.nujij.nl/economie/sancties-rusland-kosten-eu-tot-100-miljard.32523350.lynkx

  En wat te denken van de VS? Zij zijn er goed in om een vuurtje op te stoken.
  Zij wijzen de EU de weg/geven adviezen en die zijn Rusland sancties op gaan leggen.
  Sinds die tijd is de handel tussen de VS en Rusland met 10% gestegen.

  -Ook de EU is maar een speelballetje van de grote machten en krachten (achter de schermen) die daadwerkelijk de lakens uitdelen.-

  Like

  • Benesha zegt:

   Toen ik een paar maanden terug in Rusland was lagen de supermarkten vol van de producten van de grote Amerikaanse Corporaties. Het is weer allemaal bedoeld om ons te verarmen hier in Europa. Op vraag van de VS, uitgevoerd door de volksverradende EU politici.

   Like

 2. Dicksy zegt:

  Wat nogmaals bewijst dat die klojo’s in hun ivoren toren in Brussel geen moer geven om de gewone man/vrouw in de straat. Wij houden de sancties in stand terwijl de grootste hypocriet in deze affaire ( de VS ) hun handel opdrijven.
  De slaafse EU-politiekers krijgen inderdaad de boemerang in hun eigen gezicht en de VS lachen hun uit waar ze zelf bij staan en die bobo’s lachen nog mee. Hoe achterlijk ( naïef ) kan men nog zijn !

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Jullie hebben nog niets gezien wacht maar af als het trans Atlantisch handels verdrag getekend is.

  Zijn we in het geheel afhankelijk van het USA corporatisme , beseffen jullie wel dat er in de USA een gehele overeenstemming is in de politiek, media en onder de mensen dat de Russische beer de grootste bedreiging is !

  Rusland is de agressor , ze hebben hun land te dichtbij geplaatst bij de USA en Navo basissen .

  Hoe durven ze , daar moet tegenop getreden worden .

  We hebben dan ook in de laatste 70 jaar veel vooruitgang geboekt in de internationale politiek, onder de bezielende leiding van de USA .

  En nee , ik ben geen Putin adept .

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  JAHA , ik neem zo mijn pilletje in.

  Like

 5. Jean zegt:

  Hoe en wanneer raken wij eindelijk verlost van dat politiek crimineel gespuis?
  Laten wij zomaar onze toekomst verkwanselen door ordinaire postjesjagers?
  Laten we ze de oorlog verklaren.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Voor wie het nog steeds niet door heeft wie hier de aanstichter van is, die mag zichzelf wel eens gaan informeren. Obama heeft de regie in handen van dit uiterst smerige spel! Het boeit hem niet dat Europa lijdt onder de door hem geëiste sancties tegen Rusland, als het de VS maar niet treft!
  De VS wordt door de EU nog steeds met zachtheid behandelt, maar ze zouden een stevig pak rammel moeten hebben! Ze hebben heel wat op hun geweten, gelet op de grote onrust in het Midden-Oosten, die met name onder Obama is uitgebreid. Overal zijn brandhaarden, overal zijn mensen op de vlucht geslagen, tientallen miljoenen mensen zijn ontheemd geraakt.
  En voor de wil van zó iemand houden wij sancties in stand, ja, breiden we ze nog uit ook?

  Brussel laat hiermee niet alleen zien dat ze door de VS in de tang gehouden worden, maar ze geven ook blijk van hun minachting richting de Europese volkeren, die allemaal te maken hebben met deze sancties. Het smerige is, dat de VS zijn handelsbetrekkingen met de Russen gewoon voortzet en zelfs nog uitbreidt. Een hele gemene rotstreek!

  Wij moeten laten blijken dat we willen stoppen met het getreiter van de Russen. Wie zit er op een nieuwe koude oorlog te wachten, welke ook kan ontaarden in een heus militair conflict met Rusland?
  Maar Obama kijkt vanuit het Witte Huis tevreden toe hoe Europa naar de knoppen gaat.
  Ziet niemand in Brussel het gevaar, wat niet uit Rusland, maar uit de VS komt?

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Het is niet alleen obama

   schrijf ik hier nu voor de kat zijn kut

   citaat van ikkes hierboven te lezen : beseffen jullie wel dat er in de USA een gehele overeenstemming is in de politiek, media en onder de mensen dat de Russische beer de grootste bedreiging is !

   Like

  • Idefix zegt:

   Het gevaar komt uit de hoek van de multinationals ..Dit soort bedrijven kennen geen landsgrenzen,Zij verdelen de wereld in markten en economieen en hebben schijt aan uw pensioentje of oude dag.Enkel eigen winst telt,meer niet.
   Obama,Merkel,Hollande Rutte en al die andere leugenaars zijn slechts marionetten
   Het mooiste voorbeeld is het baantje van ons aller socialist W.Kok bij Shell.

   Like

  • Annamaria zegt:

   Mee eens Cathja

   Like

 7. Hendrik M. zegt:

  Obama, een neger en nog moslim ook, heeft IS mogelijk helpen maken, stookt vuurtjes in Oekraïne en de Baltische staten…
  Nederland en de €U (TTIP) dansen naar z’n pijpen, Rusland wordt gedemoniseerd…
  Ow ja, USA heeft zoveel schuld aan \china dat 1/3 van de USA feitelijk al Chinees eigendom is…
  Obama heeft een €uropees – Russische oorlog nodig om te verdienen aan wapenverkoop en de latere wederopbouw.
  Mensenlevens; wat interesseert dat die moslim Obama …

  Like

 8. Perfide Albion zegt:

  Het is inderdaad wel duidelijke dat de VS een dubieuze rol hebben in de thans ontstane situatie. De VS kunnen niet langer gezien worden als de leiders van het Vrije Westen.

  Sterker nog. De Amerikanen hebben tot 2 keer toe een moslim tot hun president gekozen. Dat maakt hen allen verdacht.

  Wie dan wel in de rol als leider van het Westen? Ik ben geen fan van de EU. Ik geloof in een Europa van naties. Samen zijn we sterk. Maar dan moet wel de huidige vorm van de samenwerking wijken. De EU moet worden hervormd tot een samenwerkingsverband van Europese naties. Om weerstand te bieden tegen de grote machten in de wereld.

  Europa moet de VS de rug toekeren. De EU hervormen en aansluiting zoeken bij Rusland. Het Amerikaanse tijdperk is over. Amerika is een verward land. Het weet niet wat het wil en waar naar toe.. De keuze voor Obama is een weerspiegeling van de waanzin die Amerika beheerst.

  Weg met de Amerikaanse hegemonie. De toekomst is aan anderen…

  Like

 9. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Als dat stel EU/US volidioten constant een (wapen)grootmacht treiteren dan verbaast het me niets dat deze een keer terugslaat!

  Like

 10. Rusland heeft er helemaal geen pijn van dat wij geen tomaatjes meer leveren. Ze hebben miljardencontracten afgesloten met India. Wat wij niet leveren, leveren zij wel. Inclusief de (tegenwoordig) door India gemaakte Mercedessen….

  Like

 11. lucky bee zegt:

  Wij hadden moeten wachten tot de islamistische Lente ook naar Zuid Rusland en Siberie komt.

  Like

 12. Pingback: Rusland-sancties bedreigen 2 miljoen banen in Europa |

 13. boorzalf zegt:


  En brussel blijft de grote beer maar stangen met sancties, en de gewone mens is de klos.

  Like

 14. dgneree zegt:

  lucky bee, dat was wel de bedoeling, maar Oekraïne ging een beetje fout.

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Dan maar wat aankloten in de Baltic , dat is nu lekker aan het opwarmen.

   ongeveer all verdragen met Rusland betreffende de Baltic zijn en worden geschonden.

   Like

 15. john zegt:

  En toch blijft de meerderheid in de eu voor eigen ondergang stemmen. Volgt u nog ?

  Like

 16. Jaantje zegt:

  Het kan hun niet schelen? Denk het wel het is met opzet men wil oorlog met Rusland en men moet hier een beetje animo/reden daarvoor maken een boze werkelozen meute die scandeert bomb de Russen of zoiets .

  Like

 17. joopklepzeiker zegt:

  Like

 18. joopklepzeiker zegt:

  Dit moet je aanhoren, uiterst interessant.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s