Vluchtelingenstroom: Tsjechië verscherpt grenscontroles

Screenshot_65

(Door: Janina – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de Duitse regering keihard vasthoudt aan het Verdrag van Schengen en het veel geprezen recht op vrije vestiging als hoogste verworvenheid beschouwt, zien steeds meer EU-landen het gevaar van destabilisering door vluchtelingenstromen.

Na Hongarije, waar de regering een hek wil bouwen langs de grens met Servië, en na Frankrijk, waar onlangs de grens met Italië werd gesloten, wil nu ook Tsjechië met verscherpte grenscontroles op de vluchtelingenstromen reageren.

Tsjechië reageert met scherpere controle op doorreizende vluchtelingen:

 • “We beginnen ermee de intensiteit van de controles te verhogen”, zei de Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Milan Chovanec tijdens een speciale vergadering van het parlement in Praag.
 • De minister verwees daarbij vooral naar treinen uit Hongarije, die migranten naar Tsjechië zouden brengen.
 • Hongarije heeft woensdag al de sluiting van zijn grenzen naar Servië aangekondigd. De regering in Boedapest wil daar zelfs een hek bouwen.

Bron:
www.netzplanet.net
Auteur: Janina

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allochtonen, asielwaanzin, Immigratie, Tsjechië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Vluchtelingenstroom: Tsjechië verscherpt grenscontroles

 1. Cathja zegt:

  Ja, het is helaas bittere noodzaak dat landen de enorme toestroom van ‘vluchtelingen’ gaan indammen. Een hek klinkt misschien heel onsympathiek, en de UNHCR zal wel weer op haar achterste benen staan, maar het is nu eenmaal zo dat er grenzen gesteld moeten worden aan het aantal vreemden wat een beroep wil doen op de sociale voorzieningen in de Europese landen. Het gaat beslist niet altijd om oorlogsvluchtelingen, integendeel. Het overgrote deel zoekt gewoon een beter leven.
  Ik kan maar niet begrijpen dat die mensen niet snappen dat het geld in Europa niet aan de bomen groeit, maar dat ervoor gewerkt moet worden.
  Ik ben een voorstander van grenscontroles. Weet wie er binnenkomt. Wie zijn eigen huis niet bewaakt is een dwaas! Wij sluiten toch ook onze deuren laat in de avond? Waarom zitten er anders veiligheidssloten op?
  Wel, aan de veiligheid voor de Europese burgers moet dringend worden gewerkt. De meesten hebben er geen benul van wat er inmiddels al binnen gekomen is. Wie kent hun naam en hun verleden? Hebben ze iets op hun geweten en zijn ze daarom gevlucht? We weten het niet. En juist daarom moeten de overheden de grensbewaking weer instellen, en alles controleren, vingerafdrukken nemen, en een asielprocedure kort houden. Het is niet humaan om mensen valse hoop te geven door de asielprocedures lange tijd te laten duren, en hen het gevoel te geven dat het positief is als er lange tijd geen bericht komt over hun status. Wie hier niet mag blijven, moet dan ook snel worden uitgezet.
  Voor de echte vluchtelingen moet altijd plaats zijn.

  Like

 2. tjonge zegt:

  het zijn weer die oostblok landen die van enig verstand getuigen, kan ook niet anders, het communisme juk zit nog vers in het geheugen.

  Like

 3. Nemesis zegt:

  Die zogenoemde regeringenn kennen also het Schengenverdrag dus niet. Dit verdrag is bedoeld voor inwoners van de EU (toen waren er ook nog geen dobberende asielzoekers en stromende niet EUers) en hield in het vrij verkeer van waren, goederen, diensten en van personenverkeer.
  Wist niet dat Afrika, Het Midden Oosten, Pakistan en verschillende andere Europese landen al tot de EU behoorden. Maar verdragen met voeten tot brei trampelen dat kunnen de EU bobo’s allemaal prima. Daar ze dus het Schengenverdrag zo misbruiken, hoeft zich ook niemand verder aan te houden, grenzen dus gewoon potdicht. Het verdrag is het papier niet meer waard waarop het geschreven staat. Dan maar weer een kleine wachttijd aan de grens, gaan we ook niet dood van. Is er ook tijd voor een sanitaire stop en een kop koffie zoals het altijd al was.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Tchechie verscherp de kontrolle aam de Genzen,Maar EvaJinek preek nog steeds van Multi culti ,Hebben de tschechen haar mischien zo kwijt willen, zo dat ze nu bij ons haar ideen door kan drammen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s