Juncker wil ministerie van Financiën voor de eurozone

Screenshot_98

Jean-Claude Juncker

De eurozone zou op termijn een eigen ‘ministerie van Financiën’ moeten krijgen. Dat stelt de Luxemburger Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, in een rapport dat hij heeft geschreven met vijf leiders van Europese instellingen. Het rapport wordt maandag openbaar gemaakt.

Het nieuwe EU-orgaan, dat er tegen 2025 zou moeten komen, moet beslissingen nemen over het begrotingsbeleid. De precieze details moeten nog verder worden uitgewerkt.

In het voorstel van Juncker houden Eurolanden de controle over belastingheffingen. ‘Maar bepaalde beslissingen zullen steeds meer collectief moeten worden genomen’, aldus Juncker.

De commissievoorzitter schreef het rapport samen met de voorzitters van de Europese Raad (Donald Tusk), de eurogroep (Jeroen Dijsselbloem), de Europese Centrale Bank (Mario Draghi) en het Europees Parlement (Martin Schulz).

Lees verder>>>
(h/t “Tempelier”)
De Standaard

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, EUSSR. Bookmark de permalink .

23 reacties op Juncker wil ministerie van Financiën voor de eurozone

 1. Dicksy zegt:

  Natuurlijk behouden de eurolanden de controle over de belastingheffingen, het zullen er gewoon wat meer zijn die we moeten afdokken voor die geldverslindende zeepbel.

  Like


 2. Wat is het EU doemscenario?

  22 juni 2015 Geef een reactie

  ommekeerDoor Joost Niemöller

  Vandaag zijn de beurzen positief gestemd over Griekenland, de economie trekt aan, het schuldenplafond wordt nog even verder opgetrokken, de huizen worden nog iets duurder… niks aan de hand, toch? Of leven we in geleende tijd? Afgelopen week werd in het volle Haagse café De Libertijn groepsgewijs verder gefilosofeerd over het EU doemscenario. Wat als de banken niet meer uitbetalen. Wat als het einde van de EU utopie duidelijk wordt. Volgens de een bestaan er plannen waarop we terug kunnen vallen. De ander verwacht chaos en geweld. Misschien hangt het af van de snelheid, de hoeveelheid en de plaats waar het in Europa gebeurt.

  Vanavond spreken in datzelfde Haagse café De Libertijn professor Karel van Wolferen en ondergetekende verder over de geopolitieke situatie met Rusland, Oekraïne en de MH17 aanslag als brandpunt daarbinnen. Dit in het kader van de avonden van de Ommekeer.

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  ….diezelfde Junker die ooit zei dat liegen okee is indien de waarheid moeilijk wordt. Zie ook : http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/11/junker-liegt-het-hoofd-van-de-euro-liegt/

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  “We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit – de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist – dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is.”
  — Jean-Claude Juncker, december 1999

  ‘Ik ben een christen-democraat, een katholiek, maar als het belangrijk wordt, lieg ik. Ja, ik lieg omdat het om het overleven van de euro gaat. Als het serieus wordt, moet men liegen.’
  — Juncker, april 2011

  Over het referendum zei hij: ‘Als de uitslag een ja is dan zeggen we: we gaan door. En als het nee is zeggen we: we gaan verder.

  “De beste manier om controle over een volk te verkrijgen en het volledig te beheersen, is om het stukje bij beetje zijn vrijheid af te nemen, om rechten uit te hollen door middel van duizend kleine en bijna onmerkbare beperkingen. Op deze manier zullen de mensen niet merken dat die rechten en vrijheden verwijderd worden, tot voorbij het punt dat deze veranderingen niet meer kunnen worden teruggedraaid.”

  Adolf Hitler

  Tja Juncker laat er géén gras over groeien, voor iedereen is het nu wel heel erg duidelijk geworden dat de EU op weg is naar een dictatuur zonder enige vorm van democratische tegenkracht is op den duur Europa een federale macht. Waarin de gewone burger ten onder gaat in een volkomen kansloze strijd tegen een totalitair bewind, Juncker is dé man die dit gaat regelen als een ongekozen dictator en groot handelaar in menselijk leed.

  Like

 5. N.E. Derlander zegt:

  Voor de EEG, tegen de EU. Te hopen is, dat de EU uiteen valt, voor Juncker nog meer soevereiniteitsschade voor de Nederlandse bevolking kan aanrichten.

  Heeft de Nederlandse bevolking nu heel luxueus tegelijkertijd een president (Juncker) en een koning (Willem-Alexander)?

  Like

 6. Ahava zegt:

  Over tien jaar??? Dan bestaat de EUSSR al lang niet meer, en bovendien is dit wandelende drankorgel dan ook al lang dood. Val toch kapot, Brussel/Straatsburg! Dievenbende. (Veel te netjes gezegd, volgende keer scherper).

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  He Rusland USA conflict lijntje

  1) De Baltic
  2) Ukraine
  3) Griekenland

  U begrijpt de rest vast wel zelf .

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Washington toont totaal geen respect voor soevereiniteit Europa’ – EU lijdt zwaar onder anti-Russische sancties, terwijl Amerikaanse export naar Rusland met 6% stijgt

  Ook in en tegen Europa begint de VS zich hoe langer hoe meer als een bezettingsmacht te gedragen die geen enkele tegenspraak duldt.

  Volgens de hoofdeconoom van de Bremer Landesbank, Folker Hellmeyer, heeft de Amerikaanse regering de EU afgelopen weekend duidelijk gemaakt dat een Grexit –Griekse uittreding uit de eurozone- onbespreekbaar is, en Brussel er alles aan moet doen om het conflict op te lossen. De VS is namelijk bang dat Griekenland na de eurozone ook de EU en de NAVO zal verlaten, en het Westerse bondgenootschap in het Oosten van de Middellandse Zee en de Zwarte Zee ernstig zal verzwakken.

  Hellmeyer is specialist in het volgen van de eurocrisis en ziet een compromis met de Grieken in de maak, iets wat vandaag ook in de reguliere media is te lezen.

  ‘Er bestaan verwachtingen dat het laatste doek van het Griekse drama gaat vallen. Alle ogen zijn op Brussel gericht,’ schrijft de econoom. ‘Twee Griekse protagonisten (premier Tsipras en minister Varoufakis – X.) hielden zich aan geen enkel script of regeeropdracht en herhaalden zichzelf steeds weer, zodat alles zoals verwacht op een dramatische manier vastliep.’

  ‘Dat leidde tot een zekere frustratie en ook verveling bij de toeschouwers en de regie. De vraag luidt nu of dit een tragedie wordt, of er een houdbare oplossing is en of dit drama de weg bereidt voor verdere drama’s.’

  ‘Heeft de eurozone eigenlijk wel zelfbeschikking?”

  ‘De Verenigde Staten, die niet direct aan tafel zitten, hebben in het weekend een duidelijke boodschap gestuurd de crisis nu te beëindigen. Is dit respect voor soevereiniteit? Daar zitten zonder twijfel geopolitieke overwegingen achter. Zonder ‘vliegdekschip’ Griekenland zou de VS in de Middellandse Zee en daardoor ook in de Zwarte Zee blijvend worden gedestabiliseerd. De machtspositie van de VS speelt verbijsterend genoeg een niet onbelangrijke rol in dit proces van de trotse en zelf beschikkende eurozone.’

  ‘Met dit in gedachten moeten we de vraag stellen over welke zelfbeschikking de landen van de eurozone beschikken. Dat geldt des te meer omdat de rekeningen van de Amerikaanse geopolitiek hier in Centraal Europa worden betaald (vluchtelingen, sancties, verlies van economische groei, arbeidsplaatsen en welvaart, teruglopende veiligheid). En houden de VS zich zelf aan de sancties? De Amerikaanse export naar Rusland steeg vorig jaar met 6%!’

  Nog decennia miljarden naar de Grieken

  Hellmeyer ziet hoe dan ook een compromis in de maak en de ‘absolute wil van de EU om Griekenland in de eurozone te houden en verdere chaos voor de mensen in Griekenland te voorkomen.’ Ook de financiële markten lijken daar vandaag op te rekenen. (1)

  De Duitse topbankier bevestigt hiermee wat we dit jaar al vaker hebben geschreven, namelijk dat de EU de Grieken koste wat het kost in de eurozone zullen houden, mede omdat de Amerikanen dit –letterlijk- eisen. Dit is dan ook de reden dat de Griekse regering tot op het allerlaatst zijn poot stijf houdt. Het betekent tevens dat de eurozone tot in lengte van decennia jaarlijks miljarden naar Griekenland zal moeten blijven overmaken.

  Europa moet zichzelf redden door te breken met de VS

  Waar we onder andere om deze redenen al vaker voor pleitten is een breuk tussen Europa en de VS. Het Amerikaanse dollar imperium loopt ten einde en kan duidelijk alleen nog maar door middel van brutale chantage en militaire macht overeind worden gehouden.

  Als ons continent niet weer in een verwoestende (wereld)oorlog wil worden gestort –enkel om Washington te redden-, dan is een radicale koerswijziging noodzakelijk. Een waar Europa niet lang meer mee kan wachten, want de regering Obama lijkt hoe dan ook van plan een groot militair conflict met Rusland te veroorzaken, of dat nu in Oekraïne is of elders. In 2008 voorspelden we al dat president Obama daar zonder ook maar een seconde over te aarzelen Europa voor zal willen opofferen.

  Xander

  (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/06/Topbankier-Amerikaanse-regering-dwingt-EU-de-Grieken-in-eurozone-te-houden

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Kloot Jonker wil ons geld zeker nóg sneller naar zijn richting harken?

  Like

 10. lucky bee zegt:

  De Eurozone opdoeken is voorlopig de betere idee geloof ik.

  Like

 11. Aegolius cs zegt:

  Jean-Claude Juncker

  Die Brüsseler Republik

  Im 21. Jahrhundert wächst der europäische Bundesstaat heran. Er wird ein Multikulti-Staatsvolk von wenigstens 440 Millionen Menschen umfassen.

  Jean-Claude Juncker ist ein pfiffiger Kopf. “Wir beschließen etwas, stellen das dann in den Raum und warten einige Zeit ab, was passiert”, verrät der Premier des kleinen Luxemburg über die Tricks, zu denen er die Staats- und Regierungschefs der EU in der Europapolitik ermuntert. “Wenn es dann kein großes Geschrei gibt und keine Aufstände, weil die meisten gar nicht begreifen, was da beschlossen wurde, dann machen wir weiter – Schritt für Schritt, bis es kein Zurück mehr gibt.”

  http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-15317086.html

  Hij heeft al jaren zijn woord gehouden onder luid applaus van de “regering afvervaardigden” en het niet controlerende “EU-parlement”.

  Like

 12. Jean zegt:

  Alles wat die waggelende zuipschuit voorstelt moet 12x afgewogen worden want het heeft telkens hetzelfde doel nl. de Europese burgers naaien om de allochtonen te paaien.
  Weg met die misdaadorganisatie EU genaamd want ze betekend de ondergang van Europa en de Europeanen.

  Like

 13. peterselie1 zegt:

  Topbankier: Amerikaanse regering dwingt EU de Grieken in eurozone te houden
  ‘Washington toont totaal geen respect voor soevereiniteit Europa’ – EU lijdt zwaar onder anti-Russische sancties, terwijl Amerikaanse export naar Rusland met 6% stijgt

  Ook in en tegen Europa begint de VS zich hoe langer hoe meer als een bezettingsmacht te gedragen die geen enkele tegenspraak duldt.

  Volgens de hoofdeconoom van de Bremer Landesbank, Folker Hellmeyer, heeft de Amerikaanse regering de EU afgelopen weekend duidelijk gemaakt dat een Grexit –Griekse uittreding uit de eurozone- onbespreekbaar is, en Brussel er alles aan moet doen om het conflict op te lossen. De VS is namelijk bang dat Griekenland na de eurozone ook de EU en de NAVO zal verlaten, en het Westerse bondgenootschap in het Oosten van de Middellandse Zee en de Zwarte Zee ernstig zal verzwakken.

  Hellmeyer is specialist in het volgen van de eurocrisis en ziet een compromis met de Grieken in de maak, iets wat vandaag ook in de reguliere media is te lezen.

  ‘Er bestaan verwachtingen dat het laatste doek van het Griekse drama gaat vallen. Alle ogen zijn op Brussel gericht,’ schrijft de econoom. ‘Twee Griekse protagonisten (premier Tsipras en minister Varoufakis – X.) hielden zich aan geen enkel script of regeeropdracht en herhaalden zichzelf steeds weer, zodat alles zoals verwacht op een dramatische manier vastliep.’

  ‘Dat leidde tot een zekere frustratie en ook verveling bij de toeschouwers en de regie. De vraag luidt nu of dit een tragedie wordt, of er een houdbare oplossing is en of dit drama de weg bereidt voor verdere drama’s.’

  ‘Heeft de eurozone eigenlijk wel zelfbeschikking?” >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/06/Topbankier-Amerikaanse-regering-dwingt-EU-de-Grieken-in-eurozone-te-houden

  Like

 14. Doornroosje zegt:

  En zo krijgt de EU steeds meer macht en worden we verkocht door Dijsselbloem.

  Like

 15. Cathja zegt:

  Waarom krijg ik een vervelend gevoel bij de woorden van Juncker? Omdat we vroeg of laat opnieuw een stuk soevereiniteit zullen moeten inleveren! Stap voor stap, maar met grote zekerheid zal men er voor zorgen dat wij ‘op termijn’ HELEMAAL NIETS MEER te vertellen hebben over onze financiën. Alles zal ons worden afgenomen, en er is geen mogelijkheid om hiertegen te protesteren, want men gaat óndanks protesten gewoon door op de ingeslagen weg.
  De enige mogelijkheid is: uit de EU en weer baas over eigen belastingen, pensioenen etc., maar met zóveel linkse figuren in de Tweede Kamer blijft dit uitsluitend een wens van alle EU-critici.
  Als ik zie met hoeveel kunst- en vliegwerk Griekenland binnen boord gehouden wordt, dan lijkt het vrijwel uitgesloten dat het Nederland ooit lukt om het EU-lidmaatschap op te geven.

  We zijn net vissen die in een fuik zijn gezwommen. Wel er in, niet meer er uit.

  Like

 16. koddebeier zegt:

  Natuurlijk om het graaien en de naheffingen door de EU te vergemakkelijken.

  Like

 17. Doc zegt:

  …er komt ook een ministerie voor chip in je hoof….

  Like

 18. jungleelephant zegt:

  Het zoveelste stapje op de weg van no return!

  Like

 19. Sjaak zegt:

  Junkcker ! ? vieze vuile gore zuiplap !
  Jij hebt helemaal niks te willen !

  Like

 20. Avidia zegt:

  Die Junker heeft echt niets te willen, wij Nederlanders zijn veel te slim voor dat soort volk, wij weten wel hoe ze er niet precies achter komen, zet em op Nederlanders, verdoezel alles wat maar mogelijk is, geen cent naar Brussel!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s