Saoedi-Arabië houdt Wilders al sinds 2006 in de gaten

Screenshot_113

(Artikel uit dagblad “Trouw” via “Blendle)

De Saoedische ambassade in Den Haag rapporteert al jaren trouw aan het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken over de activiteiten van Geert Wilders. Dat blijkt uit de ‘SaudiLeaks’, de Saoedische documenten die klokkenluidersite WikiLeaks dit weekend is begonnen te publiceren. Wilders wordt in zeker 13 berichten genoemd, voor het eerst in een mediaoverzicht van 2006 in verband met de Deense cartoons.

De plannen en uitspraken van de politicus, in de berichten steevast ‘extreemrechts’ genoemd, worden op de voet gevolgd. In een ‘urgente en geheime nota’ vraagt de ambassade in Den Haag wat te doen met de voorgenomen publicatie van een anti-islamboek in de VS. In een ander bericht speculeert de ambassade op de vermeende banden met Israël van Geert Wilders en stelt dat de Nederlandse inlichtingendienst de politicus volgde van het parlement naar Israëlische ambassade.

De Nederlandse ambassade in Riyad doet intussen haar best het standpunt van de regering uit te dragen. In een gespreksverslag uit 2012 benadrukt Ron Strikker, destijds ambassadeur in Riyad, dat Nederland het niet eens is met Wilders, maar dat de wetten in Nederland de vrijheid van meningsuiting beschermen. Zijn Saoedische gesprekspartner, vermoedelijk hoofd multilaterale relaties prins Turki ben Mohammed al-Kabir, riposteert dat zulke vijandige gedachten tegen moslims volgens hem niet onder de vrijheid van meningsuiting vallen. Hij wijst de Nederlandse ambassadeur op de initiatieven die Saoedi-Arabië ontplooit om “begrip en samenwerking tussen religies te bevorderen” en raadt de Nederlandse regering aan het standpunt meer publiekelijk uit te dragen.

Bron:
https://blendle.com
(h/t “Jan Wandelaar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Geert Wilders, Hypocrisie, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Rotzakken, Saoedi-Arabië, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

20 reacties op Saoedi-Arabië houdt Wilders al sinds 2006 in de gaten

 1. infinitely ignorant. zegt:

  De Saudisch zouden natuurlijk het liefst zien dat de hele wereld net als hun andersdenkenden opsluit of de meest achterlijke straffen uitdeelt aan bloggers zoals Raif Badawi ( zie http://www.bbc.com/news/world-middle-east-30744693).

  Er IS een tijdmachine uitgevonden, men noemt het islam en het brengt je zo terug naar de middeleeuwen. Take that science!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Wèlke initiatieven ontplooit SA dan wel? Mag je daar opeens christen zijn of zo? Lijkt me sterk!
  En trouwens, RELIGIES zijn niet hetzelfde als IDEOLOGIEËN……..

  Like

 3. Marc zegt:

  En dat, terwijl de wereld momenteel maar een echt, en daarbij buitengewoon succesvolle, extreemrechtse ideologie kent: de islam.

  Like

 4. A.M. de Pree zegt:

  Waarom diplomatieke betrekkingen onderhouden met achterlijke en criminele staten?

  Like

 5. Pingback: Saoedi-Arabië houdt Wilders al sinds 2006 in de gaten | Nikontino's Blog

 6. ildiko zegt:

  Alle moslims en moslim landen zijn psychopaten, en dit is te danken aan de indoctrinatie van de islam wat die andere niet moslim landen met angststoornis durven niet te zeggen.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Het is eigenlijk een eer al;s je door je vijanden als de vijand nummer een wordt benoemd.

  Like

 8. alidas1 zegt:

  En deze regering zwijgt stil en roept ze niet op het matje.
  Nu begrijp ik waar ze bang voor zijn.
  Dan worden ze ook in de gaten gehouden.

  Like

 9. Giny zegt:

  Ze kunnen beter die Arnoud van Doorn in de gaten houden!
  Reken er maar op dat die man om zijn geld op te strijken uit Saudi
  heel wat valse informatie doorspeelt over Geert!!!

  Like

 10. Jean zegt:

  Wij houden al meer dan 20 jaar die islamitische vuiligheid overal in de gaten, in onze straten, pleinen, openbare gebouwen, alles wordt genoteerd met wie ze praten, samenkomen, wanneer enz. Vooral die zwarte waggelende tenten en kopvodden wijven want men wet maar nooit wat onder die vodden vestopt zit.
  Die vuiligheid mag zelfs straten bezetten om hun perverse smeerlapperij te beleven en de politie steunt ze daarin? Waar blijft het waterkanon om die smeerlapperij van de straten te spuiten?
  Hier is geen ram madam op zijn plaats, hier moet heel die smeerlapperij verboden worden en dat haat en geweldboek komende van de pedofiel vernietigd worden.
  Wat de lafaards in Brussel ook mogen bekokstoven het interesseert ons geen flikker voor ons moet en zal Europa islam/moslimvrij geborsteld worden.

  Like

 11. vanhetgoor zegt:

  Het zou goed zijn als men in Saudi Arabië eens de blik iets meer naar binnen zou werpen. Er valt voldoende aan te merken op het democratische gehalte van de Saudische politiek, de afwezigheid van enige democratie om duidelijker te zijn.

  Like

 12. Pingback: Saoedi-Arabië houdt Wilders al sinds 2006 in de gaten |

 13. Thoth zegt:

  (..)Hij wijst de Nederlandse ambassadeur op de initiatieven die Saoedi-Arabië ontplooit om “begrip en samenwerking tussen religies te bevorderen” en raadt de Nederlandse regering aan het standpunt meer publiekelijk uit te dragen.
  .
  Ahum, dat zegt iemand waar een 4- jarige kind met een 80-jarige man kan trouwen, waar alleen de islam als geoorloofde ‘godsdienst’ beleden mag worden en waar de sjiieten in het naburige land Jemen gebombardeerd mogen worden samen met hun collega’s uit Marokko. Knettergek zijn die gasten.

  Like

 14. daiyu-ninja zegt:

  Goh, zij – moslims – mogen krijsen dat ze de ongelovige gaan afslachten. Want deze vreselijk smerige en vieze varkens, honden en apen hebben geen recht om op aarde te mogen leven. En dat mogen zij zeggen, want dat heet vrijheid van geloof dus, vrijheid van meningsuiting.
  Maar G.Wilders moet zijn mond houden. Want voor hem geld de vrijheid van meningsuiting niet, die is alleen voorbehouden aan moslims.

  Luister Sjeik Huilie Boehoe s’nik Snotter Snif, wij zijn al die vernederingen en dreigementen van jouw volk en aanverwante volkeren – de laagste en vooral de meest overbodige levensvorm op aarde – spuug en spuugzat.
  Donder op met je achterlijke ideologie en prehistorische barbaarsheid. Je kunt niet van volkeren, die wetenschap, technologie en vooruitgang ontwikkelen en die iets van het leven willen maken eisen, dat ze alles moeten opgeven en in triestheid en armoede moeten gaan leven, omdat moslims zich anders gekwetst, gekrenkt, gediscrimineerd en achtergesteld voelen.
  Jullie booslims willen niet samenleven met niet-moslims, want zij kwetsen jullie omdat ze goddeloos zijn.
  Nou, ik voel me gekwetst door booslims omdat booslims mij dag in dag uit beledigen en vernederen.

  Jullie ‘god’ heeft een volk gecreerd dat geestelijk zo misvormd is dat zij niets anders kunnen dan de hele dag bezig zijn met bidden, met achterlijke ritueeltjes, met anderen te treiteren en te terroriseren, met janken, klagen en met boos zijn.

  Kortom: jullie ‘god’ heeft een volk geschapen dat bestaat uit sneuneuzen, stumperts, en zielige stakkers……..een volk dat niets toevoegt aan de wereld……… een volk dat een schande is voor het mensdom omdat jullie achterlijkheid en barbaarsheid blijven verkiezen boven vooruitgang en ontwikkelingen,……….. een volk dat weigert te accepteren dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn en dezelfde rechten hebben……….een volk dat het verdomd om geestelijk te willen groeien……….een volk dat ZO laf is, dat het altijd anderen de schuld geeft van jullie miezerig, mislukte en trieste bestaan (waar jullie zelf voor kiezen) en voor jullie falen………..een volk dat een misvormde geest heeft…………..een volk dat door bijna iedereen wordt uitgekotst.

  Zo zien jullie maar dat jullie allaaaahhhh niet zo perfect en feilloos is, als jullie anderen willen doen geloven…….oftewel willen wijsmaken.

  Like

 15. Jan zegt:

  Ook Ezra Levant wordt in de gaten gehouden door SA wegens ‘ethical oil’*:

  Wikileaks: Secret cables reveal Saudi Arabia’s plans to fight… Ezra Levant

  * http://www.amazon.ca/Ethical-Oil-Case-Canadas-Sands/dp/077104643X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s