Hongarije: even geen EU-regels vluchtelingen

Screenshot_127

Een groep migranten uit Kosovo steekt de Servisch-Hongaarse grens over

BOEDAPEST – Hongarije schort de naleving van EU-regelgeving over vluchtelingen op ten einde de capaciteit om migranten op te vangen aan de grote toestroom aan te passen. Dit heeft de regering in Boedapest dinsdag laten weten. De voorzieningen die het land heeft kunnen de stroom niet meer aan, stelt Boedapest.

Mensen die volgens andere EU-landen eigenlijk in Hongarije hun asiel zouden moeten regelen, worden voorlopig niet meer teruggenomen.

Hongarije verwacht dit jaar 130.000 mensen die op zoek zijn naar een veilig heenkomen en/of werk. Geen enkel ander EU-land behalve Zweden heeft vorig jaar meer vluchtelingen per hoofd van de bevolking opgenomen dan Hongarije. Het land telt 10 miljoen inwoners en kreeg toen 43.000 vluchtelingen over de vloer. Dit jaar zijn er al 54.000 het land binnengekomen.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allochtonen, asielwaanzin, EUSSR, Hongarije, Immigratie. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hongarije: even geen EU-regels vluchtelingen

 1. jungleelephant zegt:

  Geen enkel land kan de huidige instroom behappen!Levenslang onderhoud wordt hier geëist!En dat kan alleen maar als je de eigen bevolking tot op het bot uitkleedt!Zoals ze hier al mee bezig zijn!

  Like

 2. Cathja zegt:

  De Europese Commissie moet eens een toontje lager zingen! Ze eisen van Hongarije opheldering waarom dit land de stroom vluchtelingen wil indammen, ook al is dit een tijdelijke maatregel. Maar de toon waarop men tegen een (nu nog) soeverein land spreekt, spreekt boekdelen. Hongarije handelt niet volgens ‘de afspraken’, en wordt nu tot de orde geroepen. Alsof je kinderen een standje geeft!
  Wel, er zijn zovéél afspraken die niet nagekomen worden. Denk aan de grensbewaker Frontex. Die heeft de Europese buitengrenzen niet verdedigd, maar hielp er actief aan mee om illegalen Europa binnen te loodsen. Dat was dus óók de afspraak niet.
  Verder mag volgens de grondwet geen asiel worden verleend aan mensen die misdrijven op hun geweten hebben. Hoeveel misdadigers zijn Europa al binnengeslopen? Dit was dus ook de bedoeling niet.

  Laat de Europese Commissie zich maar eens buigen over de manier hoe wij al die mensen gaan terugsturen die hier geen asielstatus zullen krijgen. Alle illegalen uitzetten wordt nu tegengewerkt, maar het betekent dus wel dat landen die verplicht worden om volgens de zogenoemde ‘verdeelsleutel’ een x-aantal vluchtelingen moeten opvangen, niet alleen met gebrek aan opvangplekken zitten, maar het drukt ook nog eens op de financiële capaciteiten van de betreffende landen. Zit men dan nérgens mee in Brussel?
  Ze moeten daar eens ophouden met het stellen van eisen. Laat het aan de landen zelf over of en hoeveel vluchtelingen zij willen opnemen.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Volgens de Dublin verordening ligt Hongarije heel gunstig, geen asielzoeker kan daar over land naar toe zonder eerst een ander land te betreden.
  Asielzoekers moeten asiel aanvragen in het eerste land waar ze aankomen, voor Hongarije kan dat alleen voor mensen die per vliegtuig arriveren…
  Voor Nederland is dat per vliegtuig of per schip.
  Alles wat over land komt kan zonder meer terug gestuurd worden naar land van aankomst.
  Houdt de €U zich niet aan de zelf gemaakte wetten of ontgaat me iets?

  Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Rutte wil opvang vluchtelingen in alle EU-landen

  Nederland houdt zo ”veel mogelijk” vast aan een verplichte verspreiding van vluchtelingen over de Europese Unie. Maar als dat niet haalbaar is, wacht Nederland af of andere EU-lidstaten bereid zijn vrijwillig asielzoekers op te vangen.

  Dat zei premier Mark Rutte donderdag voor een Europese top in Brussel, waar de aanpak van de vluchtelingencrisis op de agenda staat.

  De EU-leiders buigen zich over het plan van de Europese Commissie om 40.000 asielzoekers, die aankomen in Griekenland en Italië, over de andere EU-lidstaten te verdelen. De commissie wil de opvang bindend maken. Veel EU-landen voelen daar niets voor.

  http://www.nu.nl/algemeen/4075632/rutte-wil-opvang-vluchtelingen-in-alle-eu-landen.html

  En Rutte, ach jochie: je wil bij de EU horen, namens het Huis, en overspoeld geraken zonder evenwel de hulp van de KNRM.

  Het gaat over minstens 125.000 in het eerste half jaar dat mogelijk maal 3 (gezinshereniging) moet worden vermenigvuldigd.

  Griekenland nu Europees koploper met aantal vluchtelingen

  Griekenland is nu officieel het EU-land dat het grootste aantal vluchtelingen te verwerken krijgt. Tot nu toe was dat Italië. De Verenigde Naties melden dat sinds januari in Griekenland 63.000 vluchtelingen zijn aangekomen; in Italië waren dat er 62.000. “Ingehaald”, twittert een VN-woordvoerder.

  http://nos.nl/artikel/2043328-griekenland-nu-europees-koploper-met-aantal-vluchtelingen.html

  We spreken even in de eerste helft van dit jaar over 125.000 gelukzoekers waarna vermenigvuldigd met 3 (hereniging) de boot niet meer is te houden (dr. P +).
  Hongarije heeft buiten het zeegebied ook wat problemen:

  http://www.scribblesfromhungary.com/2015/03/hongarije-overstroomd-door.html

  Like

  • jungleelephant zegt:

   De ene helft van de wereld komt naar de andere helft!Als wij nu allemaal naar Afrika vertrekken,wel gesubsidieerd door regering en Eu,uiteraard!Dan hebben al die getinten hier de ruimte en mogen het verder zelf uitzoeken.Dan bouwen wij Afrika uit tot een welvarend land.En dat we dat kunnen hebben we al bewezen.Iedereen happy,of niet?Maar de hele wereld in de helft proppen dat gaat niet en moet maar eens afgelopen zijn!Ik kan inmiddels geen “getinte”meer luchten of zien;en dat hebben ze helemaal aan zichzelf te danken!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s