Laten we niet zwichten voor promigratie propaganda

Screenshot_124

(Door: Jiří Weigl – Vertaling: Z.B.)

Met  de huidige vloedgolf van immigranten uit Afrika en het Midden-Oosten naar Europa en het streven van de Europese Commissie om de herverdeling van de immigranten  onder  de EU-lidstaten af te dwingen, verschijnt er een reeks zeer omstreden of compleet onware beweringen en argumenten die het waard is om ze nauwkeuriger te onderzoeken. Zo beweert de pro-migratie propaganda bijvoorbeeld dat het onacceptabel is om vluchtelingen te weigeren, met als argument dat aan niemand het recht op een waardig leven in materiële welvaart en veiligheid ontnomen mag worden. Maar zo’n recht heeft nooit bestaan en kan ook niet bestaan. Alleen in utopische dromen kan gelden dat men een recht heeft op welvaart en veiligheid. In de huidige wereld zijn het alleen de inwoners van ontwikkelde landen die kunnen zeggen dat voor het eerst in de geschiedenis van de huidige generatie een hoge levensstandaard en relatieve veiligheid bereikt is; niet omdat ze er recht op zouden hebben, maar door langdurige, succesvolle historische ontwikkelingen van die landen en de gunstige internationale situatie.

Het probleem van armoede en de regionale conflicten kunnen niet opgelost worden door het verhuizen van de bevolking van de minder ontwikkelde landen die door conflicten verscheurd worden naar de rijkste regionen van de wereld. Het gaat niet meer over migratie van enkelingen, maar wij zijn getuige van de uittocht van honderdduizenden tot miljoenen. Die moet gestopt en geenszins gestimuleerd worden.

In plaats daarvan is het nodig de ontwrichte landen te stabiliseren en hen te helpen zich te ontwikkelen. In deze context is het zeer immoreel om hun kansen op verbetering van hun situatie nog verder te verslechteren door hen een groot deel van hun hoogopgeleide elite en bevolking in productieve leeftijd te ontnemen door ze te stimuleren tot vluchten en hun vertrek naar Europa te vergemakkelijken. Want juist zij vormen de meerderheid tussen de vluchtelingen, niet die aller-zieligste zoals de pro-migratie propaganda ons wil laten geloven. En deze elites die nu vertrekken, zijn onmisbaar voor de kans van slagen om hun landen uit de armoede en chaos te halen. Door ze bijstand aan te bieden en emigratie mogelijk te maken, verlenen we de landen een slechte dienst en ondermijnen we hun ontwikkelingskansen.

Het argument dat we niet zonder immigranten kunnen omdat Europa aan het vergrijzen is, houdt geen stand. Er dreigt geen tekort aan mensen in Europa. Het idee zou stand kunnen houden als er geen langdurig hoge werkloosheid in de EU bestond. Maar die is er wel, in het zuiden van Europa boven 20% en onder jongen mensen zelfs meer dan 50%. Dit probleem is niet minder ernstig dan de vergrijzing. Immigratie is geen oplossing, omdat  de nieuwkomers zonder kwalificaties en aanpassingsvermogen alleen maar nog verdere verzwaring van het sociaal systeem veroorzaken. Anders dan in het verleden vertegenwoordigen de huidige vluchtelingen geen arbeidskrachten waarnaar veel vraag is, maar  een clientèle voor  de sociale diensten.

Bovendien kan men niet beweren dat de eventuele daling van het bevolkingsaantal van de Europese landen een catastrofe zou moeten betekenen. Vorige generaties van de Europeanen waren lager in aantallen dan de huidige, maar aan hen hebben we het opbouw van de moderne Europa te danken. Het is te verwachten dat de toekomstige generatie, hoewel minder talrijk, zal beschikken over grotere kwantiteit en kwaliteit van middelen die de welvaart van de maatschappij vormen. De weg naar toekomstige voorspoed kan men zoeken in het versnellen van technologische processen, meer dan in de import van ongekwalificeerde, cultureel verschillende en arbeidskrachten uit het buitenland die zich moeilijk aanpassen. De huidige ervaringen uit West-Europa bewijzen dat de immigratie import van langdurig maatschappijlikje problemen betekent waarmee deze landen zich geen raad weten. Willen we ze ook opdringen aan die landen die tot nu toe van hen gespaard bleven?

Er moet openlijk toegeven worden dat de huidige uittocht uitgelokt en mogelijk gemaakt werd door de onzinnige fantasieën over de mogelijkheid om met geweld de democratie te exporteren naar het Midden-Oosten. Dit heeft de oorspronkelijke plaatselijke regimes vernietigd die Europa behoedden voor de migratie. Het had een economische en maatschappelijke ontwrichting tot gevolg, burgeroorlogen en humanitaire rampen. Het Westen heeft geholpen om de conflicten uit te lokken en heeft er aan deelgenomen. Het zou om die reden juist zijn om deze catastrofale politiek te veranderen en in de nog functioneerde naburige landen omstandigheden te creëren, zodat de vluchtelingen in hun eigen regio kunnen blijven. Hun bondgenoten – de rijke olie monarchieën op het Arabische schiereiland – hebben ongetwijfeld meer middelen en hun verantwoordelijkheid voor de slachtoffers van het conflict, waaraan ook zij deelnemen, zou een logischer keuze zijn dan de verre landen in Europa.

Bron:
www.institutvk.cz
Auteur: Jiří Weigl

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Europa, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Laten we niet zwichten voor promigratie propaganda

 1. Theresa Geissler zegt:

  Tja, het is al eerder geconstateerd: Men had al die dictators lekker moeten laten zitten, waar ze zaten. -Maar dat is gepraat achteraf…..
  Overigens doet dat -en al het verdere wanbeleid- de waarnemer verbijsterd gissen of de EU wellicht uit is op heimelijke vernietiging van Europa! (De VS onder Obama eveneens, maar ja, dat is dan ook een verkapte moslim.)

  Like

  • toetssteen zegt:

   Dacht van niet Geissler. In Het MO vechten nu Koerden zij aan zij. Jaja, af en toe gooit de ‘coalitie’ bom per ongeluk op de strijders tegen IS. Maar ja Assad is verschrikkelijk slecht hè, mhhh vooral als christenen samen bidden om die door de VS gesteunde milities.

   Ach Jemen waar de VS voluit bombardeert samen met de sponsors van IS tegen de strijders van IS. Osww, wacht, het is andersom. In Jemen verdelgt men in opdracht van die gruwelijk salafisten enorme bombardementen op de Jemenitische burgers. Maar hé alles is geoorloofd om Putin uit te schakelen/ om de gruwelijkste vorm van islam huis te laten houden, om de bankers een blanke cheque te geven om de communistische basis van de EU gestalte te geven.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik heet Theresa. En ga s.v.p. niet zo tegen m i j tekeer: IK heb die politiek niet gemaakt.

    Like

 2. Henk der Niederlander zegt:

  Het klopt inderdaad bovenstaand epistel. Als je er een klein beetje over na denkt word ons de immigratie van talloze illegalen door de EU door onze strot gedrongen en als finnanciers van de EU mag de werkende mens voor dit hele drama opdraaien. De enigen die ons hiervan kunnen verlossen is inderdaad de PVV maar hun werkelijke agenda is mij nog steeds niet duidelijk helaas

  Like

 3. Thomasson zegt:

  De vraag is: Waarom laten wij ons door fantasieloze EU SCHOOIERS, met matige IQ, BEET PAKKEN? Abraham Lincoln heeft al gezegd “You can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time”.
  Zijn wij zo stom?

  Like

 4. lucky bee zegt:

  E.J. Bron ik ben voor niemand gezwicht; alleen jouw meeste bijdragen zijn zo te zien,besmet met Spam; zo dat ik ongelezen weg moet deleten.

  Like

  • BertG. zegt:

   Als er 1 is die spam plaatst, dan ben jij het wel met je eeuwig herhalende “mededelingen” en niet de hr E.J. Bron.
   Dat is nogal wat om te beweren dat E.J. Bron ze site vol zet met spam, alleen omdat wij bespaard blijven van jou godsdienst gezeik en geleuter.
   Maar jij mag het zeggen. Waarom? Niemand weet het meer.
   Maar ik moet toegeven, je wordt er steeds bijdehander in om je ongenoegen te uiten want niemand heeft het door.
   Maar dat stiekeme is jouw wel toevertrouwd.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Lucky. Dit is toch wel heel erg brutaal… Wees blij dat de Heer Bron jou de gelegenheid biedt hier je onzin te spuien!

   Like

 5. Pingback: Laten we niet zwichten voor promigratie propaganda |

 6. Bob Fleumer zegt:

  Uiteindelijk zijn de regeringen van de EU landen verantwoordelijk voor wat er gebeurt hier.
  Als een kapitein van een schip ziet dat zijn schip op een rots gaat lopen verlegd hij de koers, hij gaat dan niet eerst met de rederij bellen of dat wel mag, hij doet het voor de veiligheid van zijn schip. Onze kapitein Rutte heeft dat nagelaten, de koers verleggen, hij belt wel met Brussel of dingen mogen. Onze regeerders kunnen wat is mis gaat met Nederland niet op de EU afschuiven, als je nu als regering nog steeds niet inziet dat het EU project mislukt is zitten ze op de verkeerde plaats! Onze regering is niet capabel om ons land uit de klauwen van de EU te leiden, zij zijn te laf om de eerste te zijn en door het lange wachten wordt het alleen maar erger, bedankt Rutte voor uw ruggegraatloze beleid.

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  VNO-NCW-voorman heeft spijt van ‘labbekak’-uitspraak

  In reactie op de ophef die woensdag is ontstaan naar aanleiding van zijn ‘labbekak’-uitspraak over werklozen en uitkeringsgerechtigden, neemt voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW afstand van zijn woordkeuze.

  In een interview met de Volkskrant zei de werkgeversvoorman dat van de half miljoen mensen met een bijstandsuitkering, driekwart aan het werk gezet moet worden.

  Daarnaast zouden hoogopgeleide bijstanders volgens de werkgeversvoorman “ook gewoon kunnen asperge steken, in het zonnetje met de radio aan”.

  http://www.nu.nl/algemeen/4074856/vno-ncw-voorman-heeft-spijt-van-labbekak-uitspraak.html

  En deze dan:

  “Die immigranten hoeven we dus niet. Weet je wat ik vind? Al die labbekakken die hier in een uitkering zitten, die moeten aan het werk”, aldus de Boer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s