PLAN JUNCKER: NIET MINDER, MAAR MÉÉR EUROPA!

Screenshot_114

(Door: “trias politica”)

Maandag 22 juni presenteerde Commissievoorzitter Juncker zijn Plan: ‘De voltooiing van Europa’s Economische en Monetaire Unie.´ Juncker presenteerde dit plan mede namens vier andere Europese ‘presidenten’: ECB-baas Draghi, EU-voorzitter Tusk, Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem en EP-voorzitter Schulz.

Frans Timmermans kan wel naar huis, want het plan is geen pleidooi voor minder ‘Europa’, maar juist voor méér. En dat, terwijl Timmermans is aangesteld om mede namens de Nederlandse regering vooral te zorgen voor minder Europa. Althans, dat beweerde onze minister-president. A zeggen in Den Haag en B doen in Brussel, het klinkt bekend in de oren.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

20 reacties op PLAN JUNCKER: NIET MINDER, MAAR MÉÉR EUROPA!

 1. Jean zegt:

  Die zuipschuit hoort opgesloten te worden want die is een gevaar voor Europa.

  Like

 2. Teunis zegt:

  Uiteindelijk zijn het toch de nationale regeringen die bepalen wat er gebeurt, en zolang die akkoord gaan met meer Europa (ook al maken ze thuis wat Euroskeptische geluiden, zoals bv. Junckers partijgenoot Orban) komt er meer Europa. De Commissie is slechts DB, en kop van Jut/bliksemafleider.

  Like

 3. Anneke zegt:

  Ik heb geen fut meer om te reageren….weer zo’n belachelijk plan, niet alleen deze zuipschuit moet worden opgesloten, maar dat hele zootje in Brussel, inclusief onze zogenaamde volksvertegenwoordigers…….wanneer worden zij ter verantwoording geroepen….genoeg is echt genoeg…..

  Like

 4. Ahava zegt:

  Als ik deze ‘man’ alleen maar zíé word ik al onpasselijk. Dat was trouwens met zijn voorganger niet anders. Het wachten is op de instorting van het Europese Imperium. Kan nu, technisch gezien, toch niet echt lang meer duren.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Voor de bekende uitspraak minder, minder, minder, zou u waarschijnlijk in de gevangenis kunnen komen. Maar als Juncker meer, meer, meer roept, moeten we dat zomaar accepteren, terwijl hij bovendien met rust gelaten word. Steeds meer bevoegdheden naar Brussel. Steeds meer moslims naar Europa. Steeds meer geld naar Brussel, met het risico dat er nog eens Europese belastingen geheven gaan worden. Uw belastingbrief ziet blauw, en u ziet dan voortaan geel en groen van ergernis en ellende. Een soort van Stasi is in voorbereiding, alsmede kampen om protesterende Europese burgers te gaan her-opvoeden in de geest van de E.U. En ze gaan het in hun broek doen uit van angst voor represailles uit Brussel. Het is een volslagen raadsel dat burgers uit de E.U. nog steeds massaal voor dit in en in rotte systeem blijven stemmen tijdens verkiezingen. De Europese kiezer speelt graag slaafje, neemt graag deel aan een soort van sadistisch SM spelletje, met de E.U. als meester. We gaan geheid naar de kloten toe !

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Zou je door chemtrails hersenverweking krijgen?Het lijkt er in ieder geval wel op voor ,helaas,het grootste deel van de bevolking!

   Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Dit ‘Investeerder Staat geschillenbeslechting’ (Investor State Dispute Settlements, ISDS) mechanisme verheft transnationaal kapitaal effectief naar een status die gelijkwaardig is aan de natiestaat zelf, en dreigt de meest elementaire beginselen van de democratie in de EU en de VS te ondermijnen.

  http://langleveeuropa.nl/2014/05/eu-wapenfeit-het-ttip-vrijhandelsverdrag-met-de-vs/

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  CDA: Voorstander van onderhandelingen, beschermingsniveau waarborgen.
  PVV: Nederland moet uit de EU stappen en zelf handelsverdragen sluiten.
  PvdA: Vol inzetten op groei economie en creëren van werk via handelsverdragen.
  VVD: Vaart maken met handelsakkoord EU-VS.
  D66: Wegnemen handelsbarrières geeft economie snel een stimulans.
  GroenLinks: Onderhandelingen bevriezen vanwege NSA-onthullingen.
  SP: Handelsverdrag gaat ten koste van sociale rechten en publieke voorzieningen.
  ChristenUnie-SGP: Blijvend vitaal houden van trans-Atlantische verhoudingen.
  Artikel 50: Europese Unie moet handelsbelemmeringen wegnemen.
  Piratenpartij: Afgewezen ACTA-verdrag komt via achterdeur naar binnen.
  50 Plus: Handelsverdrag toetsen op consumentenbescherming.
  Partij voor de Dieren: Vrijhandelsakkoorden ondermijnen democratie.

  Weten deze nitwits eigenlijk wel wat het inhoud ?

  http://www.parallaxreporter.nl/2014/05/ttip-overzicht-standpunten-politieke-partijen/

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  Het snode van origine nazistische plan wordt door Juncker en zijn rechterhand henchman Frans Timmermans voorgezet en wel op een behoorlijk opgevoerd tempo want de klok tikt, niets nieuws onder de zon. Sinds 1 januari 1958 toen de EEG werd opgericht begon het allemaal heel voorzichtig met als hoofddoel in een notendop ‘Nooit meer oorlog in Europa’ wat natuurlijk een dooddoener van interstellaire grootte was mijns inziens. Enfin de vermaledijde ongekozen EU-dictators in spe zijn 180° gedraaid in hun streven tot een groot vredig Europa te komen en nu ligt een oorlog met de Russische federatie op de loer.

  Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  Welk GM-voedsel is al toegestaan in Europa?
  Posted by Waterput on Tuesday, July 27, 2010 Under: Genetische Manipulatie
  Tijdens het onderzoek naar Monsanto kwam ik erachter dat er momenteel (juli 2010) twee GM (Genetisch Gemanipuleerde) -gewassen daadwerkelijk verbouwd mogen worden in Europa: dat zijn Mon-810 wat een maissoort is welke zo genetisch is aangepast dat het uit zichzelf gif produceert dat de Europese Stengelboorder (Ostrinia nubilalis) vernietigt. Buiten dit gewas (dat hoofdzakelijk in Spanje wordt verbouwd) is er in 2010 ook toestemming gegeven om Amflora (een genetisch gemanipuleerde aardappel) te mogen verbouwen. Deze Amflora is afkomstig van het Duitse BASF.

  Maar daar blijft het niet bij. Er zijn wel al de nodige gewassen goedgekeurd om geïmporteerd te worden en voor menselijke danwel dierlijke consumptie gebruikt te worden. Daarbij komt dat zowel de Europese Commissie als de Voedsel- en warenautoriteit van Europa (EFSA) er gespitst op lijken te zijn veel meer GM-producten op de Europese markt toe te laten. Gelukkig zijn er ook de nodige landen die fel gekant zijn tegen meer van dit soort producten, zoals Frankrijk en Duitsland.

  In dit bericht een overzicht van de GM-gewassen die je wel al in Europa kan tegenkomen en op welke manier, afkomstig van de site van Europa Nu (zie bron onderaan dit artikel). Je ziet wel dat er heel wat is toegestaan. Veel van de hier onderstaande Genetisch Gemanipuleerde Organismen (GGO’s) wachten op een verlenging van de authorisatie

  MONSANTO:
  – Katoen MON1445, tegen glyfosaat bestand (voor menselijke consumptie via katoenzaadolie, ook toegestaan als voedseladditief en voor veevoederl)
  – Katoen MON 15985-7 (voedsel-additieven uit dit katoen en veevoeder)
  – Combinatiekatoen (zowel MON1445 als MON15985-7) – (voedsel-additieven uit dit katoen en veevoeder)
  – Katoen MON 531 (toegestaan katoenzaadolie, ook toegestaan als voedseladditief en voor veevoederl)
  – Combinatiekatoen (zowel MON 531 als MON1445) – (voedseladditief en veevoeder)
  – Mais MON 810 – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij MON 810 mais wordt gebruikt. Het mag OOK verbouwd worden.
  – Mais MON 863 – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij MON 863 mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.
  – Mais (NK603) – (tegen glyfosaat) goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij deze mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.
  – Combinatiemais (MON810 en NK603) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij deze mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.
  – Mais (MON88017-3) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij deze mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.
  – Mais (MON89034) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij deze mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.
  – Driedubbelcombinatie Mais (MON810, MON863 en NK603) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij deze mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden. Lijkt me helemaal heerlijk: een maissoort die twee soorten gif standaard aanmaakt en bovendien bestand is tegen glyfosaat.
  – Combinatiemais (MON810 en MON863) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij deze mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.
  – Combinatiemais (MON863 en NK603) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij deze mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.
  – Koolzaad (GT73/MON00073) – Voedsel, voedingsadditieven, veevoeder, andere koolzaadproducten, verbouwing niet toegestaan
  – Soja (MON40-3-2) – Voedsel en veevoeder, veevoeder gemaakt op basis van deze soja, andere producten, verbouwing niet toegestaan
  – Soja (MON89788) – Voedsel en veevoeder, veevoeder gemaakt op basis van deze soja, andere producten, verbouwing niet toegestaan

  BAYER
  – Katoen (ACS-GHØØ1-3) – Voor menselijke consumptie, voedseladditieven, veevoeder, algemeen katoengebruik (behalve cultivering)
  – Mais (T25 of ZM003-2) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij deze mais wordt gebruikt. Het zou ook verbouwd mogen worden. Dat lijkt me stug: dit gewas ben ik nog nergens tegengekomen. Steeds wordt er gesproken over slechts twee GGO-gewassen die toegestaan zijn om verbouwd te worden: Mon810 en Amflora.
  – Koolraap (MS8, RF3, MS8xRF3/ACS-BN005-8ACS-BN003-6ACS-BN005-8x ACSBN003-6) – Voedsel, veevoeder dat koolraap bevat, voedsel bereid uit koolraap, andere koolraapproducten, verbouwing niet toegestaan
  – Koolzaad (T45/ACS-BN008-2) – Voedsel, voedingsadditieven, veevoeder, andere koolzaadproducten, verbouwing niet toegestaan
  – Soja (A2704-12/GM005-3) – Voedsel en voedingsaddititieven, veevoeder en andere producten die soja bevatten, verbouwing niet toegestaan

  SYNGENTA
  – Mais (BT-11) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij BT-11 mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.
  – Mais (MON-00021-9) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij deze mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.
  (merkwaardig dat Syngenta hier de eigenaar is van een MONsanto product, wellicht verhandeld onderling)
  – Mais (MIR604) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij deze mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.

  PIONEER and DOW AGROSCIENCE
  – Mais (DAS-59122) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij DAS-59122 mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.
  – Combinatiemais (DAS-1507 en NK603) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij DAS-59122 mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.
  – Mais (DAS-1507) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij DAS-1507 mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.

  PIONEER
  – Gecombineerde Mais (59122 en NK603) – goedgekeurd voor algemene menselijke consumptie, inclusief voedseladditieven, veevoedsel, andere producten waarbij deze mais wordt gebruikt. Het mag niet verbouwd worden.

  BASF
  – Aardappel (EH92-527-1, Amflora) – veevoeder gemaakt uit deze aardappel, maximaal 0,9% in menselijk voedsel, maximaal 0,9% direct in veevoeder, toestemming om ook verbouwd te worden (sinds 31 maart 2010)

  KWS SAAT en Monsanto
  – Suikerbiet (H7-1) – Voedsel en veevoeder

  http://waterput.yolasite.com/artikelen/welke-gm-voedsel-is-al-toegestaan-in-europa-

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  DIT MOET U LEZEN< het is onze toekomst .

  EU wapenfeit: Het TTIP vrijhandelsverdrag met de VS
  Geplaatst op 20 mei 2014 door admin

  De EU is een race naar de bodem gestart, naar de bodem in de levensstandaarden van de 500 miljoen inwoners van de EU. In het geheim onderhandelt de EU met de VS en de multinationale grootbedrijven over het verkopen van onze soevereiniteit aan de multinationals. In het geheim en zonder democratische inspraak. Met recht een onderdeel van de LLE-serie EU Wapenfeiten, iets om trots op te zijn.

  Het TTIP en de uitholling van de democratie

  Hoewel geheim, lekt zo nu en dan wel wat van het TTIP verdrag, zoals het ACTA versie 2 onderdeel, en de onthullingen zijn behoorlijk schrikbarend.

  Het vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS is een aantasting van onze veiligheidsvoorschriften en ons sociaal beleid, en holt de democratie uit. Kan een lidstaat nog aanvullend beleid maken als het verdrag eenmaal is afgesloten? Het land loopt dan het risico te worden aangeklaagd bij een bovenstatelijke rechtbank. [LLE: de ISDS-regels] Deze manier van ‘conflictbeslechting’ is uiterst omstreden en maakt terecht veel discussie los.

  Bekend voorbeeld is de aanklacht van het Zweedse energiebedrijf Vattenfall tegen de Duitse regering. Toen Duitsland na de ramp in Fukushima besloot haar kernreactoren te sluiten, diende Vattenfall een klacht in. Niet alleen verzwakte Duitsland de milieu-eisen voor het bedrijf, ook legde Vattenfall een claim van 3,7 miljard euro neer bij de Duitse overheid ter compensatie van gederfde winst.

  Als dit soort geschillenbeslechting straks onderdeel wordt van het verdrag, kunnen alle lidstaten geconfronteerd worden met de Amerikaanse claimcultuur.

  Het is duidelijk: Weg met ons, weg met de democratie! Een voorbeeld van de toekomst onder het TTIP. Er is een reden dat we hier via de wegen van de reguliere media weinig over horen, het moet namelijk echt geheim blijven en zo snel mogelijk onderhandeld worden voordat het volk weet wat hen overkomt:

  Dan over de schimmige informatievoorziening. Voorstanders beweren dat transparantie voorop staat, maar in NRC van 19 december zegt minister Ploumen dat het ‘maar goed ook is dat de onderhandelingen achter gesloten deuren plaatsvinden’. Bovendien is de informatievoorziening van de Europese Commissie nog altijd beperkt – de notulen van de onderhandelingen blijven geheim.

  Wél is bekend dat er in voorbereiding op de onderhandelingen circa 120 bijeenkomsten zijn geweest met grote bedrijven en hun lobbygroepen – wederom achter gesloten deuren.

  Kijk, zo herkennen we de EU, hun bekende manier van werken weer.

  De Management Samenvatting

  Het Transatlantische Handel en Investeringen Partnerschap (TTIP) is een uitgebreid vrije handel en investeringen verdrag dat momenteel wordt onderhandeld – in het geheim – tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Het plan is om de onderhandelingsgesprekken zo snel mogelijk uit te voeren zonder gegevens uit te laten lekken naar het publieke domein, in de hoop dat de overeenkomst kan worden gesloten vóór de volken van Europa en de Verenigde Staten de ware omvang van de TTIP bedreiging kunnen achterhalen.

  Zoals ambtenaren van beide kanten erkennen, het primaire doel van TTIP is niet om handel te stimuleren door het wegnemen van handelstarieven tussen de EU en de VS, omdat deze al op minimaal niveau zijn. Het belangrijkste doel van TTIP is, naar hun eigen zeggen, de regelgeving ‘barrières’ die de potentiële winst gemaakt door transnationale ondernemingen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan beperken te verwijderen.

  Maar deze ‘hindernissen’ zijn in werkelijkheid een aantal van onze meest gewaardeerde sociale normen en milieuvoorschriften, zoals arbeidsrechten, voedselveiligheid regels (inclusief beperkingen op genetisch gemanipuleerd voedsel / GGO’s), voorschriften voor het gebruik van giftige chemicaliën, digitale privacy wetten en zelfs nieuwe bancaire garanties ingevoerd om een herhaling van de financiële crisis van 2008 te voorkomen. De inzet, in andere woorden, kan niet groter zijn.

  In aanvulling op deze deregulering agenda, wil het TTIP ook nieuwe markten creëren door openstelling van openbare diensten en aanbestedingsopdrachten van de overheid naar de concurrentie van multinationals, hierdoor dreigt een nieuwe golf van privatiseringen in belangrijke openbare sectoren, zoals die van gezondheid en onderwijs. Het meest verontrustende van alles, het TTIP wil buitenlandse investeerders een nieuw recht geven om soevereine regeringen voor ad hoc arbitrage tribunalen te dagen voor winstderving als gevolg van overheidsbeleid besluiten.

  Dit ‘Investeerder Staat geschillenbeslechting’ (Investor State Dispute Settlements, ISDS) mechanisme verheft transnationaal kapitaal effectief naar een status die gelijkwaardig is aan de natiestaat zelf, en dreigt de meest elementaire beginselen van de democratie in de EU en de VS te ondermijnen.

  Het TTIP is dus correct begrepen niet als een onderhandeling tussen twee concurrerende handelspartners, maar als een poging van transnationale ondernemingen om de markt aan beide zijden van de Atlantische Oceaan open te breken en te dereguleren. Er is groeiende bezorgdheid onder EU- en VS-burgers over de gevaren van TTIP, alle burgers worden aangemoedigd om in verzet te gaan door contact op te nemen met lokale campagnes tegen het TTIP, of deze te starten in hun eigen regio.

  Dit is wat de eurocraten doen met de door hen toegeëigende macht, vergeet daarbij niet dat de Europese Unie al sinds het Lissabon verdrag in 2007 geen democratisch mandaat meer heeft. De lidstaten stemden die grondwet immers weg.

  http://langleveeuropa.nl/2014/05/eu-wapenfeit-het-ttip-vrijhandelsverdrag-met-de-vs/

  Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  Heer Bron ik kan sommige stukken niet plaatsen, how comes ?

  Anderen wel, dus ???

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   ??? Ben op dit moment niet thuis achter de pc. Zal er later even naar kijken! Oeps. Probleem opgelost. Je zat in het spamfilter!

   E.J.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Toppie , de Klep in de bak.!
    Wat schaft de pot vanavond ?
    Toch geen halal kolder , ik wil mijn bal gehakt, maar wel met een vorkje hoor !

    Like

 12. Tistochwat zegt:

  Ow, de gretige dronkaard heeft wéér een onzalig plan; néém er nog eentje, zuipschuit!

  Laat me raden: ongetwijfeld heeft dit briljante plan binnenkort opnieuw gevolgen voor de druk die op de schouders van de burger wordt gelegd?
  Even voor alle duidelijkheid: ik heb geen medelijden met de schouders van degenen die op ‘socialistische’ eurofiele partijen hebben gestemd; dergelijk masochistisch stemvee komt dagelijks aan zijn trekken en behoeft dus absoluut geen mededogen.

  Vanmiddag in het verzorgingstehuis waar mijn ouders verblijven, tijdens een gesprek gehoord dat er op hun afdeling nu met 3 i.p.v. met 4 mensen wordt gewerkt. Rutte & co vonden klaarblijkelijk dat dat wel kan.
  Nou, dat kan NIET! De ‘handen aan het bed’ kónden hun werk daar al nauwelijks aan.
  De ‘boven ons gestelde’ spilzieke bandieten hebben volkomen maling aan het feit dat het werk er voor die ‘handen aan het bed’ ook niet bepaald leuker op wordt. Straks ontbreekt bij die mensen elke motivatie om te blijven werken…
  Wij zijn de volgende generatie die afhankelijk wordt van bejaarden’zorg’; waar moet dat heen?

  Hierheen dan maar voordat we in de goot liggen te creperen?
  http://www.levenseindekliniek.nl/

  Like

  • koddebeier zegt:

   Liever stuur ik daar de politici heen, verplicht uiteraard !

   Like

   • Tistochwat zegt:

    koddebeier 23 juni 2015 om 15:52

    Ja, dat doe ik ook liever, maar hiertoe hebben wij de mogelijkheden niet. De ‘politici’ daarentegen hebben wél de macht om ons op alle mogelijke wijzen te fileren en kapot te maken. Ze sluiten je bijv. met het grootst mogelijke gemak op in een psychiatrische inrichting als je het niet eens bent met het ‘systeem’ of ze laten je huis onder je kont vandaan verkopen als je je belastingen niet meer kunt betalen..

    Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Meer, meer Europa?

  Woooehaa: meer moslimsvluchtelingen lopen vooruit op deze “democratische” waanzinnige voorstelling en zullen het Eurosysteem op islamitische wijze (koran-strijdboek) van binnenuit omzeep helpen.

  De vraag is wie ons in geval van EU hulpaanvrage zal helpen: de Russen, Amerikanen of IS/ Saoedi-Arabië .

  Tenslotte moet gezag worden hersteld en in “overeenstemming” met de alsdan ontstane bevolking.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s