WikiLeaks: Saudi-Cables bewijzen het gekochte zwijgen van de media

Screenshot_2

(Door: Christian Saarländer – Vertaling: E.J. Bron)

Op de servers van WikiLeaks zijn bijna 60.000 officiële documenten uit Saoedi-Arabië terechtgekomen. De dictatuur “vierde” vorige week maandag nog de 100ste onthoofding – in dit jaar! De documenten zijn meestal in het Arabisch. Volgens WikiLeaks zijn talrijke journalisten en redacties door het regime door middel van geld tot zwijgen gebracht.

Deze site berichtte afgelopen februari over de Amerikaanse documenten met betrekking tot de dood van koning Abdullah. De actuele publicaties van WikiLeaks zijn originele documenten uit de woestijnstaat, die men vermoedelijk onder “streng geheim” kan rubriceren. Ze leveren meer bewijzen en feiten die de wereldwijde kritiek op de dictatuur onderbouwen.

Het gaat hierbij, net zoals bij de “Syria-Files”, om documenten in het Arabisch. We kunnen er van uitgaan dat de documenten eerst door medewerkers van WikiLeaks werden bekeken. Maar bij meer dan een half miljoen pagina´s aan tekstmateriaal zal het om een mammoetproject gegaan zijn.

Daarbij kwam het feit naar voren dat de woestijnstaat het op de media heeft voorzien – en wel wereldwijd. In zoverre is het niet verbazingwekkend dat onder andere de westerse media graag een keer een oogje dichtdoen als het gaat om schendingen van mensenrechten in Saoedi-Arabië, terwijl men met het oog op Rusland haarklovend iedere kleinigheid openbaar aanklaagt. Dit jaar kwam Saoedi-Arabië vooral in het nieuws vanwege de oorlog in Jemen.

Hieronder slechts een overzicht van hetgeen het hier om gaat. Vanzelfsprekend zijn de talrijke schendingen van de mensenrechten, die dagelijks in de woestijnstaat plaatsvinden, niet voor het eerst onderwerp in verschillende media geweest.

De woestijnstaat zou meerdere malen verschillende media in leven hebben gehouden als zij geen of nauwelijks kritische berichten over de dictatuur meer zouden publiceren. Geld regeert nu eenmaal de wereld en leidt ertoe dat hierdoor veel misstanden in dictaturen niet meer worden belicht. Als dit desondanks wel gebeurt, dan slechts in een naar verhouding geringe omvang.

Meer informatie met betrekking tot de publicatie kan men vinden op WikiLeaks. Speciale dank geldt hier vooral voor het team rondom WikiLeaks, dat vast en zeker tot kort voor de publicatie keihard gewerkt heeft. Maar ook de mensen die deze documenten aan WikiLeaks hebben doorgeleid, moeten bedankt worden.

De onderzoeksjournalist Julian Assange, die nog altijd vastzit in de ambassade van Ecuador, ziet in de publicatie een kans dat de Saoedische staat, die “een bedreiging voor zichzelf en zijn buurlanden is”, ineenstort. Of dit daadwerkelijk zal lukken, is echter niet te garanderen. Men moet ook kijken hoe de toonaangevende media met deze publicaties omgaan.

Screenshot_3

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Christian Saarländer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Desinformatie, dictatuur, Graaien, Hypocrisie, Islam, Krankzinnigheid, mainstream-media, meningsdictatuur, Mensenrechten, nieuw fascisme, Persvrijheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Saoedi-Arabië, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op WikiLeaks: Saudi-Cables bewijzen het gekochte zwijgen van de media

  1. Pegidafan zegt:

    Of onze media door die woestijnratten betaald word lijkt me sterk maar ze worden zeker gedicteerd .
    Want wat krijgen we altijd een flut berichten voor geschoteld ,als er een opstand is in Spanje ,Italie ,etc etc zie of horen wij daar niks over , je reinste cencuur . Als die assielzoekers ergens de boel slopen , of er een zooitje van maken horen of zien wij er niks van , en ga zomaar door . De mainstream is walgelijk ,bha bha.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s