Debat: EU-asielstelsel stort ineen – chaos dreigt

Screenshot_34

(Door: Karen Jespersen)

Volksverhuizing. Dit is slechts het begin van iets dat zich in regelmatige migraties vanuit het Midden-Oosten en Afrika zou kunnen ontwikkelen. Een grote groep jonge mannen loopt over de snelweg. Ze springen over de vangrail en glijden van een steile helling. Een fotograaf van Reuters heeft de dramatische situatie van de jonge mannen vastgelegd, die de EU via Servië en Hongarije binnenkomen. Tussen een half miljoen en een miljoen mensen zijn op de weg naar Europa. Misschien meer. … Gisteren kwamen er opnieuw grote groepen asielzoekers in Denemarken aan. Hun aantal stijgt hier constant. Europa is nu de prijs aan het betalen voor tientallen jaren van inactiviteit.(…)

(…) Volgens de EU-regels moeten asielzoekers asiel aanvragen in de EU-lidstaat waar ze voor het eerst aankomen. Als ze bijvoorbeeld verder reizen van Italië naar Denemarken, heeft dit land het recht om hun asielverzoek te weigeren en ze terug te sturen naar Italië. Dit is de zogenaamde Dublin Conventie. Maar deze regels staan nu op instorten. Er zijn landen die nalaten de meeste asielzoekers te registreren, zodat ze kunnen reizen en asiel kunnen zoeken in een ander EU-land.

Maar de andere landen van Europa beginnen nu grenscontroles in te voeren, zelfs als het in strijd is met de EU- en Schengen-regels over open grenzen. Dit creëert een aantal nieuwe onbeheersbare conflicten.

In de Italiaanse stad Ventimiglia op de grens met Frankrijk zijn grote groepen immigranten gestrand. Ze zijn door de grenscontroles afgewezen en worden teruggestuurd.(…)

(Na nog een aantal voorbeelden verwijst Jespersen naar Matthiessen en Mogensen in een sensationeel artikel in Berlingske Tidene)

(…) De overeenkomst van Dublin verbrokkelt ook in andere gebieden. “EU-asielbeleid lost zichzelf op”, schreef de krant “Politiken” gisteren in grote letters over de gehele voorzijde. De Hoge VN-commissaris voor de Vluchtelingen spreekt van “een ongecontroleerde stap in een nieuw tijdperk”. EU-voorstellen voor meer toezicht in de Middellandse Zee en de poging om landen quota op te leggen zullen de problemen niet oplossen.

Er moet een geheel ander en zeer vergaand buitenlands beleid in Denemarken en in de EU komen om chaos te vermijden. En het beleid moet gebaseerd zijn op een begrip van de situatie die compleet anders is dan van het Vluchtelingenverdrag en andere verdragen van na de Tweede Wereldoorlog.

Er vindt een explosieve groei van de bevolking van Afrika en het Midden-Oosten plaats. Over slechts 35 jaar is de Afrikaanse bevolking vijf keer groter dan de bevolking van de EU. Dat schrijven Poul Christian Matthiesen en Gunnar Viby Mogensen in een sensationeel artikel in Berlingske:

“Deze dramatische demografische groei en de bescheiden economische en sociale verbetering in Afrika en delen van het Midden-Oosten zal natuurlijk de sterke wens om te emigreren naar het Beloofde Europa op gang brengen, zoals we dat al het meest recent gezien hebben in de mediaberichten over de zogenaamde bootvluchtelingen in de Middellandse Zee”.

Ze waarschuwen om de vele immigranten als vluchteling te bestempelen. Ze verwijzen naar het land van waaruit in de eerste drie maanden de meeste nieuwkomers over zee naar Italië kwamen, vanuit Senegal in West-Afrika. Senegal heeft een redelijk goed functionerende democratie en een goede economische groei. Maar “ze willen iets beter en iets meer”, legt de Senegalese minister van Immigratie uit.

Wat we in deze maanden zien, is slechts het begin van iets dat kan het uitgroeien tot een regelmatige migratie uit het Midden-Oosten en Afrika. Het is dringend nodig om deze het hoofd te bieden en de nodige antwoorden te vinden.

Bron:
www.b.dk
Auteur: Karen Jespersen

Bewerkte Google-vertaling door “Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", asielwaanzin, Europa, Immigratie, Krankzinnigheid, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Debat: EU-asielstelsel stort ineen – chaos dreigt

 1. Pingback: Debat: EU-asielstelsel stort ineen – chaos dreigt |

 2. dendieje zegt:

  Dit is een zeer duidelijk verhaal. Zo duidelijk dat het niet moeilijk is om te bedenken HOE wij in Nederland hier tegen het hoofd moeten bieden. Maar dan moeten wij wel eerst ons hoofd uit het zand halen, althans diegene die nog stevig in het zand steekt.

  Like

 3. Catherine zegt:

  Ach de veelgeprezen EU elite heeft wel iets ander aan t hoofd dan de immigratie explosie: t verhogen van de eigen onkosten met (21.000 p.m.) met1500 euri is veeeeel belangrijker. Liever buigen ze zich over een groen plan om de wattage van m stofzuiger te beperken of om n volgende naheffing te berekenen. In de chaos die ontstaat zullen zij de macht volledig naar zich toetrekken. Volk! Sta op!!!

  Like

 4. Drs.P. zegt:

  De ratten zijn alleen met Grexit bezig terwijl we verzuipen in de dobbernegerts die alleen maar komen voor een sociale uitkering. Dus blanke slaven, werken maaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tot je 73e in de toekomst, want de immigranten moeten toch een bruin leven krijgen en overal voorrang bij huis en uitkering toch????

  Like

 5. catherine zegt:

  Niet alleen het EU asielstelsel (que?) valt uiteen; de hele EU valt uiteen. Het Griekse debacle laat toch de zwakte van de EU zien? Niet de zwakte van Griekenland in ieder geval! Een land dat slechts 2% van de totale EU economie bedraagt is in staat om zoveel geld weg te zuigen en om de totale verlamming van de EU aan te tonen inzake economie, geopolitiek, corruptie, religieus fundamentalisme etc. De hele EU heeft geen ruggegraat.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Volg Wilders en de PVV, Grenzen dicht; geen moslim meer binnen laten.

  Like

 7. fransdewit zegt:

  Volg Wilders en de PVV, Grenzen dicht; geen moslim meer binnen laten.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Duitsland is als een snelkookpan die spoedig overkookt. Als Duitsland overvol zit met zwarten, komen ze van eigens naar Nederland toe. En dan blijft het niet zoals nu bij 17000 – vluchtelingen – per jaar, maar kan dit aantal makkelijk met een factor 25 vermenigvuldigd worden. De familie herenigingen en de voortplanting nog niet eens in aanmerking genomen ! In de Bijbel stond dit opgetekend; Gaat en vermenigvuldigt u. Heel treffend. Die zwarten gaan uit Afrika weg, en komen zich hier vermenigvuldigen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s