Frankrijk: Asielzoeker steekt raadhuis in brand (+ video)

Screenshot_45

(Vertaling: E.J. Bron)

Een 50-jarige asielzoeker uit Kameroen heeft donderdagmiddag het raadhuis in het Franse Besançon met twee Molotovcocktails in brand gestoken. Het vuur breidde zich over twee verdiepingen uit en verwoestte daarbij de trouwzaal. Gelukkig was er geen sprake van ernstig gewonden. De brandstichter werd nog in de buurt van de plaats delict door de politie gearresteerd en bekende de daad. Het gebouw uit de 16e eeuw valt onder monumentenzorg.

De man uit Kameroen, die sinds mei 2013 als politiek vluchteling in Frankrijk is erkend, wilde in Frankrijk blijkbaar een uitgeverij oprichten. Omdat hij hiervoor niet over de nodige financiële middelen beschikte, wendde hij zich tot een stimuleringsorganisatie. Deze wees zijn eis naar financiële ondersteuning echter af, zodat hij zijn project niet kon uitvoeren. Verleden week vonden er daarom twee vergaderingen in het raadhuis van Besançon, waarbij alle betrokkenen nogmaals rond de tafel zaten.

Ontevreden met de uitkomst van het gesprek eindigde de tweede ontmoeting ermee dat de man uit Kameroen door de politie uit het raadhuis werd gezet. Daarbij dreigde hij tegen de medewerkers van de stad om alles in de brand te steken als er niet aan zijn eisen voldaan zou worden. Deze bedreiging werd sinds vorige week door de politie onderzocht. Helaas was dit niet voldoende om de man af te houden van zijn aangekondigde daad, zodat de trouwzaal van het gebouw onder monumentenzorg in vlammen opging.

Nu al maakt de politie bekend dat de man dat de brandstichter nauwkeurig psychologisch onderzocht zal worden. Daarmee werd nu al tot uitdrukking gebracht dat men de zaak op grond van de herkomst van de dader het liefst zo snel mogelijk onder het tapijt wil vegen. De Franse belastingbetaler zal sowieso de kosten moeten dragen van de restauratie.

 

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Frankrijk, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, migrantengeweld, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

19 reacties op Frankrijk: Asielzoeker steekt raadhuis in brand (+ video)

 1. Marc zegt:

  Beetje suf dat de politie dit niet wist te voorkomen. Scuze my French.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Werd de man uitgezet of mag hij in Frankrijk blijven?

  Like

 3. Hans zegt:

  Ze kennen wel hun rechten, niet hun plichten.
  Ze eisen, in naam der islam, want hen is en wordt duidelijk gemaakt dat zij meer zijn dan wij.

  Like

 4. engeltje zegt:

  De Kameroenees krijgt zijn zin niet en gedraagt zich als een brullend kind en steekt gelijk de boel maar in de fik: ik niks, jij ook niks. Terugsturen maar … en in Kameroen in een “echte” gevangenis brommen

  Like

 5. Cathja zegt:

  Alwéér iemand met een ‘psychose’ soms? Wat hoor je dit toch vaak tegenwoordig! Van mij zou hij enkele reis Kameroen aangeboden krijgen, inclusief een verbod om ooit nog terug te keren.
  Is het nu nóg niet doorgedrongen dat dit volk hier niet thuis hoort? Ze hebben een hele andere mentaliteit dan de Europeanen, en telkens opnieuw geeft dit strubbelingen en narigheid.
  Het toewijzingsbeleid moet op de helling.
  Dit kan zo niet langer. De burgers zijn opnieuw de klos, want er zal herbouwd/gerestaureerd moeten worden, en de rekening daarvoor komt op het bordje van de gemeenschap.
  Treurig!

  Like

 6. BertG. zegt:

  Kijk, dat is nou het verschil met hier.
  Hier had de man een complete bibliotheek gehad om ze handeltje te starten.
  Want NEEN wordt niet geaccepteerd. Dan vraag je er om.

  Like

 7. fransdewit zegt:

  Ach de man was nog wel zo dankbaar dat hij werd opgevangen, hij had natuurlijk een Trauma, arme man.

  Like

 8. Marie zegt:

  Tja, ze EISEN dit, ze EISEN dat; ze hebben helemaal niks te eisen! Ze moeten gvd dankbaar zijn dat ze in Europa mogen verblijven! Maar van dankbaarheid hebben ze nog nooit gehoord; typisch des moslims!

  Like

 9. Claudia M. zegt:

  Ja, dat is andere koek. Als je dit zo leest, wordt het ineens een stuk minder vreemd dat de landen van herkomst veelal een soort dictator als leider hebben… Anders breken ze de hele teringzooi onder je reet af, waar je naast staat!

  Enne, dat het antwoord, “nee” niet echt geaccepteerd wordt, heb ik al aan lijve mogen ondervinden. Tja, vrouw… Ik had z.g. niets te vertellen. Helaas is dit kleine driftkikkertje uit iets ander hout gesneden!

  Enfin, onze leiders slapen en bagatelliseren lekker verder. Het gaat ook in Nederland niet gebeuren…, enzo. Voorlopig houd ik mijn hart vast en kijk met grote vrezen richting de toekomst en dat heeft niets met de crisis te maken… Dat is straks peulenschil met wat ons te wachten staat als de vlam in pan slaat.

  Like

  • edmond willebrords zegt:

   200% gelijk Claudia, hoop dat ik hier voor mijn meiden redelijk veilig zit in Portugal , ben blij dak daar weg ben al was het voor men gezondheid .
   genoeg slaag gehad van di vuil moslims .
   deruit zetten di zooi , den twide titanic oep begot

   Like

 10. Jean zegt:

  Nog meer van dat achterlijk Afrikaans gespuis en perverse smeerlapperij onze landen binnenhalen dan zal het nog vuurwerk gaan geven, ik hoop dat wij snel dat lafhartig verraderstuig onder eigen volk zullen uitschakelen “met alle mogelijke middelen” want het wordt hier dramatisch en dat allemaal veroorzaakt en geschapen door die EU misdadigers, de natte dweil voelt zich geroepen om nog wat mee te stoken “tegen” eigen volk want de dictatuur is nog niet op volle kracht.
  Waarom zien we nooit koppen rollen van dat misdadig tuig dat ons dagelijks ligt te verraden en te vernederen?

  Like

 11. jungleelephant zegt:

  Daar komt ie weer:eerst een psychologisch onderzoek!!!!Gewoon zeggen:jij bent je boekje ver te buiten gegaan,mag een paar jaar brommen en daarna is er hier geen toekomst meer voor jou en krijg je een enkeltje home,dat is weer te veel gevraagd van de wegkijkers!

  Like

 12. Bob Fleumer zegt:

  Onze regering is verantwoordelijk voor het feit dat ze niets doen om de islam uit ons land te verwijderen, de islam heeft de oorlog aan ons verklaard handel daar dan ook naar en stel ze voor de keuze, kiezen voor ons land en onze wetten, zo niet ga dan terug waar men vandaan kwam.
  Dat een man als Rutte nog kan slapen met zoveel nietsdoen achter de kiezen is mij een raadsel!

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat het rutte een worst zal wezen, daar kan je al aan aflezen dat hij 1 of andere autistische storing moet hebben.
   Het lijkt wel of het allemaal langs hem heen gaat.
   De man pakt geen enkel signaal op. Eigenlijk zouden ze ‘m moeten opsluiten.

   Like

 13. paulzwueste zegt:

  Deze aap wilde een uitgeverij beginnen? Wat een smoes.
  Dit uitvaagsel kan niet eens lezen! Het enige boek dat hij kent is de koran!
  En toen hij geen geld kreeg stak hij het raadhuis maar in brand.
  Nu blijkt dat het een verwarde man is die niets met de islam te maken heeft. Zal je zien!

  Like

 14. koddebeier zegt:

  🙂 Ieder land krijgt de asielzoeker die het verdiend.

  Like

 15. Een islamitische uitgeverij beginnen om zijn asielcompanen op te roepen tot aanslagen in hun gastland zeker!

  Like

 16. Tistochwat zegt:

  “dreigde hij tegen de medewerkers van de stad om alles in de brand te steken als er niet aan zijn eisen voldaan zou worden.”

  Misschien moeten wij dat ook maar eens gaan doen als we iets gedaan willen krijgen.
  Zoiets als:
  “Als er niet meer tijd en geld wordt uitgetrokken voor mijn bejaarde ouders, steek ik alles in de fik!”

  Like

  • Antivenin zegt:

   Ik heb wel vaker gezegd dat er niets verandert voor onze overheid banger is voor de autochtonen dan voor het geïmporteerde gespuis. We zijn gewoon met zijn allen veel te netjes…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s