Na ongeluk in de bouw: Asielzoeker uit Eritrea gaat op “thuisvakantie”

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

Duizenden (economische) vluchtelingen stromen Europa binnen, omdat ze denken hier meer kans te maken dan in hun thuislanden. Zo ook een jonge man uit Eritrea, die naar eigen zeggen naar Zwitserland is gevlucht vanwege de vreselijke toestanden in zijn vaderland. Hij ging op zoek naar werk, hoewel hij hier met zijn Klasse F identiteitsbewijs geen recht op heeft, om wat extra geld te verdienen. Volgens deze categorie bezit deze man in Zwitserland geen verblijfsvergunning, maar is zijn uitzetting op dit moment onredelijk.

Snuffeldag noodlottig

Omdat een bouwondernemer al langere tijd op zoek was naar een leerling voor zijn dakdekkersbedrijf, wilde hij de jonge man toch een kans geven om aan het beroep te snuffelen. Zulke snuffeldagen hoeven in principe niet gemeld te worden en in geval van nood dekt de verzekering automatisch de schade. Tenzij een voorlopig opgenomen buitenlander een snuffelstage wil doen, dan moet de werkgever hem bij het migratiekantoor in Aargau aanmelden. Daarvan was de ondernemer zich echter niet bewust.

Vorig jaar november meldde zich de 33-jarige man uit Eritrea bij hem. “Toen hij een routineklus deed, viel hij achterover over een reling”, zei de ondernemer nu boos. Maar niet dit ongeval zorgde voor ergernis, maar veelmeer wat er daarna gebeurde.

Thuisvakantie in Eritrea

De zogenaamde vluchteling uit Eritrea werd naar het ziekenhuis gebracht en moest daar wegens een rugkneuzing blijven. In deze tijd regelde de eigenaar van de dakdekkerfirma de formaliteiten en de ziektekostenverzekering dekte zonder problemen de schade. Het migratiekantoor echter reageerde minder coulant en stelde de man een boete van 100 tot 10.000 Zwitserse Frank in het vooruitzicht, omdat hij de Afrikaan niet op tijd voor de snuffeldag had aangemeld.

Weliswaar is de ondernemer zich van zijn schuld bewust, maar hij zou het alleen maar goed bedoeld hebben: “In de ogen van het migratiekantoor heb ik de asielzoeker zwart laten werken. Terwijl ik alleen maar wilde dat hij kennis maakte met ons vak”, zegt hij nu vol wroeging.

Toen hij de man in het ziekenhuis wilde bezoeken, omdat hij zijn ziekenbriefje voor de verrekening met de verzekering nodig had, verdween deze heel plotseling uit Zwitserland. Toen hij bij de politie navraag deed waar de asielzoeker naartoe was gegaan, kreeg hij het verbazingwekkende antwoord dat hij zich op vakantie in Eritrea zou bevinden – precies in dat land waaruit hij wegens dreigend levensgevaar is gevlucht.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Derde Wereld, Immigratie, Krankzinnigheid, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zwitserland. Bookmark de permalink .

19 reacties op Na ongeluk in de bouw: Asielzoeker uit Eritrea gaat op “thuisvakantie”

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv @MinPres?Na ongeluk in de bouw: Asielzoeker uit Eritrea gaat op “thuisvakantie” http://wp.me/p1O7aM-nSM via @wordpressdotcom

  Like

 2. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv OP VAKANTIE nr ERITREA waar ie v GEVLÙCHT zou zijn! Wnnr gaat bij U eindelijk de alarmklok luiden @MinPres @wordpressdotcom

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  En zo zijn er heel veel!Wel terug om vakantie te vieren en daarna weer hier de zielige vluchteling uit hangen!Met alle ondersteuning van vluchtelingenorganisaties!

  Like

 4. fransdewit zegt:

  Dat doen er zoveel hoor, daarom snap ik het niet, als het daar allemaal zo goed is en in ieder geval beter dan hier. Wat komen die gasten dan hier eigenlijk doen? Vroeger had je gastarbeiders die gingen later weer terug naar hun eigen land en terecht.

  Like

 5. harry zegt:

  Heb het ook al eens gemeld , had ooit een vriendin die in een asielzoekerscentrum werkte .
  Beetje een bevlogen typje .

  Maar die meldde ook regelmatig dat die lui , als ze eenmaal toegelaten waren als eerste naar hun thuisland gingen op vakantie .
  Rara .

  Ook vertelde ze dat ze steeds met andere verhalen aankwamen waarom ze gevlucht waren , beetje raar toch ?
  Waarom valt dat die ambtenaren bij de IND niet op ?

  Daar weet ik waarschijnlijk het antwoord ook wel op , daar zitten een aantal trutten met hoofddoekjes de aanvragen te behandelen .
  Weet ik uit eigen ervaring .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh jé, dan weet je het al: Niet geheel en al neutraal, dus.
   Die zullen wel aangenomen zijn in het kader van de “taalbarrière.”
   Leuke rotsmoes.Waarom, als het dan persé moet, niet even een paar hoofddoeklozen daarop daarop gezet? Of zouden die in die kringen zó schaars zijn?
   Ik zeg je anders, dat die asielzoekers op die manier al meteen een verkeerd beeld krijgen van de maatschappij hier: Die denken natuurlijk: Ah, ‘bedekte’ vrouwen op sleutelposities; dat is hier dus geaccepteerd!
   Maar ja, dat is dan ook precies, wat ‘Links’ wil…….

   Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Niet moeilijk, eens met vacantie, nooit meer naar hier terug.

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Dit verhaal is meer regel dan uitzondering. Als ieder van ons een Euro zouden krijgen voor iedere Somalier die met vakantie naar zijn land gaat, worden wij behoorlijk rijk. Vaak brengen ze ook kinderen mee die zij als eigen kinderen melden en Kinderbijslag voor vragen.

  Like

 8. VarAway zegt:

  Wat is het verschil met die Zwollenaaar en “Ebola” patient uit Guinee,
  welke ziek van vakantie terug kwam uit Guinee? De tientallen Somaliers
  die ieder jaar hun dochters laten besnijden tijdens hun vakantie in dat
  land dat ze met “gevaar voor eigen leven” zijn ontvlucht, om hier de
  vleespotten leeg te roven..??

  Like

 9. Cathja zegt:

  Smerige leugenaar! Ik vermoed dat hij bij zijn ‘oude baas’ niet meer welkom is na zijn vakantie. Die kon nog wel eens een appeltje met hem te schillen hebben.
  Overal waar die gelukzoekers binnen dringen, komen ze met dezelfde soort zielige verhalen, maar regelmatig vallen ze door de mand en blijkt er niets van hun verhaal te kloppen.
  Dan zou uitzetting de enige optie zijn, maar dat vinden de linkse politici natuurlijk niet goed.
  Daarom blijft alles zoals het is, en gaat de besodemieterij ongehinderd door.

  Is er dan geen enkele politicus behalve Wilders die dit onderwerp eens aan de kaak stelt? Want ook hier worden we bedolven onder de leugens en de zielige verhalen en helaas trappen ze er overal in.
  Ik las enkele dagen geleden op Teletext dat Italië plannen heeft om illegalen per vliegtuig uit te zetten, omdat Brussel de gemaakte beloften niet na komt. Italië kan de enorme toestroom niet meer aan, en daarom willen ze twee vliegtuigen per week inzetten. Italië heeft Brussel kort geleden nog gedreigd stappen te zullen nemen die ‘pijn doen’, als ze niet te hulp zouden schieten. De hulp blijft tot nu toe uit. Daarom neemt Italië het recht in eigen handen.
  Een goed voorbeeld voor de rest van Europa!

  Like

 10. Republikein zegt:

  Oh, lees deze bezielende proza en besef dat de boot nog niet vol is.
  Srry drs!
  http://moslimomroep.nl/olaf-mesman-dit-is-hoe-ik-jihad-voel/

  Like

 11. lucky bee zegt:

  Laat deze vacantie in Eritrea tot een thuis komen in Eritrea worden,ze zijn nog fanatieker als de Somaliaan. en na de lange practijk van moorden tegen de Ethiopiers, zijn ze in dit ambacht experten.

  Like

 12. BertG. zegt:

  Ik vraag me af wat je nou met iemand uit Eritrea moet beginnen op de bouw.
  Veel meer dan met dakpannen sjouwen kan je zo iemand niet laten doen en zelfs dat vraag ik me af.
  Maar er zal wel weer een flink pak subsidie achter gezeten hebben.

  Like

  • BertG. zegt:

   En over het technisch inzicht van dat volk heeft Harry al het nodige beschreven.
   Ik heb daar zelf ook de nodige ervaring mee. Niet zoveel maar toch.
   Je kan iets 30x uitleggen en dan nog snappen ze het niet. Levensgevaarlijk gewoon.
   Ach, als je alleen maar een hamer hebt, dan is alles een spijker geworden.

   Like

 13. Doornroosje zegt:

  Weet je meteen waar je terecht kunt, als je hoofd vol spinsels zit. Republikein 02.01.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s