Nee, “Geling” is geen griep maar een Gert-Jan die op “de Joop” geleerde dingen zegt over Joden en moslims

Screenshot_28

Gert Jan Geling voor het EU-hoofdkwartier: die jongen gaat nog eens héél groot worden!

(Door: Martien Pennings)

Als term deed “geling” me denken aan mijn jaren in Amsterdam als kraamverzorger: marktstallen opbouwen en afbreken. Het moet een vroege lente ergens midden jaren 1980 zijn geweest en ik liep op een morgen schaars gekleed mijn beroep uit te oefenen. “Das gefoarluk!”, riep een van de kooplui me toe, “mè soon hempie as ut nog so kouwd is. Doar krèg-ie géling fan.” En hij vertelde me wat géling was. Dat was kou op het lijf die je kreeg van te vroeg in de lente in hempies buiten lopen.

Geling als naam zegt me nu ook iets. Die jongen is reclamebord geweest. Hij is “voorbij het eigen gelijk” op de Post-Online heel ijverig geweest. Ik kies twee titels.“Een boerkaverbod hoort niet in Nederland thuis.” “Charlie Hebdo kans voor moslims om zich op positieve wijze te profileren”Say no more! En wat lezen we op “Joop.nl”? Gert Jan Geling, Historicus, Theoloog en Arabist”. Met hoofdletters. Zouden dat echt drie Master-titels zijn? Denk het wel, want op de Joop schrijven alleen genieën onnavolgbare stukken.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, antisemitisme, Appeasement, cultuurrelativisme, Desinformatie, Eurabië, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Nee, “Geling” is geen griep maar een Gert-Jan die op “de Joop” geleerde dingen zegt over Joden en moslims

 1. Republikein zegt:

  Proest.
  Srry, heb de hik.

  Like

 2. Mooi geschreven Martien! Want ik word doodgegooid door onwetenden met; “er zijn zovéél gematigde moslims… die afstand nemen van extremistische moslims en daar zich werkelijk de ogen uit de kop voor schamen” Vanmiddag liet ik twee honden uit… toen liepen er twee zwarte mannen van rond de dertig achter mij, toen werd ik wantrouwend en dacht; “die komen net uit Afrika als bootvluchtelingen en hebben de opdracht van IS om me te onthoofden…” want ik had daarvoor ook twee blanke mannen in militaire uniformen gezien… Hoe zou dat toch komen dat ik zulke lui wantrouw? Ze liepen even later over het fietspad om mijn honden te ontwijken dus dat betekende dat het moslims waren… en dan denk ik weer aan het hoofd van die Amerikaanse directeur van de gasfabriek in Lyon (Frankrijk).dat op een hek werd gespietst…

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Nou, Martien, allereerst: Geling is bij mijn weten géén opgelopen kou, maar een ziekteVERSCHIJNSEL bij diverse aandoeningen, ernstig en minder ernstig. Het heet dat ik het kort na mijn geboorte kreeg, wat in mijn geval betekende: een geel-bruin huidje, ook nog gecombineerd met een bos donker haar, wat de zusters in het ziekenhuis deed smelten van vertedering en mij de bijnaam ‘kleine Navajo’ opleverde. De dag vóór we naar huis mochten kreeg mijn moeder, bij wijze van grap, te horen: “U kunt haar zó niet meenemen, Mevrouw: U moet eerst een draagdoek voor haar zien te krijgen.” Maar dat terzijde.
  Wat deze Heer Geling aangaat: Hij gedraagt zich bepaald als iemand met een aandoening die geling veroorzaakt, een ernstige leverpatiënt bijvoorbeeld, want hij kronkelt zich werkelijk in àlle denkbare bochten om de moslims en de islam overal uit- en de moslim/islamhater overal ín te lullen, ook als is het dan verbaal. Dus dat klopt wonderwel. Lekker op JOOP.nl laten vegeteren, die terminale patiënt, zou ik zeggen: Jij bent er dan immuun voor, maar menigeen zou er nog door besmet raken ook! -Al lijken vooral goedmenschen mij er vatbaar voor.
  Zieken plaatst men echter vanouds in quarantaine……

  Like

 4. Republikein zegt:

  Natte dozen, the end.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Uit Amsterdam komen in het algemeen nooit iets goeds. Kijk maar Aboutalib, ook een Amsterdammer dat door PvdA als Burgemeester van Rotterdam wordt geplaatst.Een Takkeyah Moslims , als baas van Rotterdam? de balngrijkste haven van Europa?Het kan zelfs de enige poort worden van de toegang tot de Zwarte zee.Als Erdogan de Bosporus en de Dardanellen voor het westelijke zeevaart blokkeerd.

  Like

 6. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart

 7. joopklepzeiker zegt:

  Maar het is wel een “intellectueel ” , moeten we die term “intellectueel ” eigenlijk niet herdefiniëren ?

  Like

  • BertG. zegt:

   Het zijn altijd mensen met een minderwaardigheid complex die andere zo noemen.
   Zo is het ze geleerd om hun eigen plaats in deze maatschappij aan te duiden.
   Het zal bij mij dan ook niet opkomen om wie dan ook zo te noemen.
   Het wordt pas echt eng als mensen zich zelf zo gaan noemen.

   Like

 8. Snoebel zegt:

  Natuurlijk weet Geling wel van “hoed en de rand”. Op zijn linkedin staat vermeld dat dit D66-figuur trajectbegeleider bij NCB-opleidingen is. De club dus van de inburgeringscursussen. Daarnaast is meneer ook nog wijkhoofd Schilderswijk en heeft hij nog diverse baantjes in de migratie & asielindustrie. Logisch dus dat Geling islam-onzin verkoopt. En de moslims waarmee en waarvoor hij werkt weten ook dat hij dat doet voor “brood op de plank”. Zijn zuilen wel blij zijn met een “ongelovige” die hun islam-taqiyya verspreidt.
  Het valt mij op dat zijn laatste stuk op Joop best wel veel tegenreacties krijgt.

  Like

 9. Thom zegt:

  Dit Joop-secreet schrijft tegenwoordig ook op De Post Online. Hij beweert dat de partij Forum Voor Demecratie beter Forum Tegen Democratie genoemd kan worden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s