VAKANTIE

Screenshot_45

(Door: Jean)

De kranten en de tv hebben het dagelijks over Griekenland. Er zijn Grieken vóór de EU (de sukkelaars om zo te kunnen blijven plukken) en er zijn Grieken tégen de EU (de parasiterende klasse ambtenaren die denkt zeker te zijn van zijn maandelijks decadente salaris). Voor alle duidelijkheid: het Grieks probleem moet door de Grieken zelf opgelost worden, “zonder” ons geld.

Als het allemaal zo erg was voor de Grieken, dan stonden sommige Grieken zoals Varoufakis en Tsipras, het politiek zootje, niet zo te lachen bij de situatie. M.i. is alles al geregeld en beklonken, haakt de EU af en geeft ze toe aan de chantage, wat ze m.i. ook zal doen gezien de postjes en de daaraan verbonden poen. Dan lachen de Grieken nog harder, want naar die 400 miljard kan Europa fluiten.

Houdt de EU de poot stijf, dan springt Rusland de Grieken wel bij, want Griekenland is strategisch enorm belangrijk voor Rusland, en kan Rusland de VS een poot uitdraaien. De Russische maffia is er nu al voltallig aanwezig en maffia heeft geld, veel geld. Tja, dat zijn toestanden die plaatsvinden als wij “onverschillig” politiek gespuis ons leven laten vernietigen.

De macht ligt bij het volk, maar het volk gebruikt deze niet uit onverschilligheid. Stem het zootje weg en kies enkel mensen respectievelijk partijen die “woord” houden, mensen die doen wat ze beloofd hebben en weigeren hun jas te draaien zoals momenteel de huidige partijen die aan te touwtjes zitten te trekken. Partijen die zich inzetten voor ‘eigen volk’ en dat zijn niet CDA/CD&V, SP/SPA, GroenLinks/Groen, D66, VLD/VVD en nog wat van dergelijke afval…

Vlaanderen en Nederland hadden al meer dan 10 jaar een republiek moeten zijn, dan zaten we nu niet met al die profiteurs, lees franskiljons, Coburgers, Oranje Nassaus, EU- misdaadorganisatie en honderdduizenden allochtonen, op ons dak. Onze daken worden vol gescheten en wij blijven de troep maar aan de vreet houden.

Wie is er dan verantwoordelijk voor alle ellende en wie mag deze ellende opruimen respectievelijk betalen? Juist…

Ik wens jullie een hete zomer toe. Ga naar Tunesië, Marokko, Albanië, Roemenië, Koeweit of Afrika, om er maar enkele te noemen. Gezellig en spannend… Ik blijf lekker thuis om de politieke rottigheid te kunnen volgen.

Door:
Jean
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op VAKANTIE

 1. Theresa Geissler zegt:

  Da ’s goed nieuws, Jean:
  Ik zou je inspirerende aanwezigheid hier niet graag een paar weken missen!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Inderdaad Jean, de macht ligt bij het volk. Maar we hebben ons ooit eens middels een referendum mogen uitspreken of we voor of tegen een lidmaatschap van de EU waren, en toen ze de uitslag daarvan onder ogen kregen werd het duidelijk dat de ‘leiders’ in Brussel niet met ons NEE akkoord gingen. Er werden enkele ‘aanpassingen’ gedaan, en daarna zijn we zonder veel ruchtbaarheid alsnog de EU ingezogen. Wat bleef er over van de macht van het volk? Ze vegen toch gewoon de vloer aan met ons? Pas tegen verkiezingstijd komen er weer leuke beloftes, maar dat is slechts om stemmen binnen te halen.

  Wij wilden ook ‘geen cent meer naar de Grieken’. Zelfs onze Minister-President zei dat er niet nóg meer geld naar de Grieken moest worden overgemaakt.
  Wat mij betreft mogen Vlaanderen en Nederland bij elkaar gevoegd worden. Dat scheelt jaarlijks vele miljoenen als we kijken naar wat de koninklijke families ons kosten!

  En ja, wij blijven ook thuis deze zomer. Geen buitenlandse reis voor ons. De lol van het met vakantie gaan is er nu wel een beetje af.
  Toch een fijne tijd gewenst Jean. Thuis kun je ook genieten van je vrije tijd.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Maar we hebben ons ooit eens middels een referendum mogen uitspreken of we voor of tegen een lidmaatschap van de EU waren, en toen ze de uitslag daarvan onder ogen kregen werd het duidelijk dat de ‘leiders’ in Brussel niet met ons NEE akkoord gingen. Er werden enkele ‘aanpassingen’ gedaan, en daarna zijn we zonder veel ruchtbaarheid alsnog de EU ingezogen.”

   Spijt me dat ik het zeggen moet, Cathja, maar dit is een volstrekt onjuiste voorstelling van zaken.

   Het referendum ging NIET over de vraag of we voor of tegen een lidmaatschap van de EU waren, maar over de vraag of we akkoord gingen met de Europese Grondwet. Ons antwoord dáárop was afwijzend. Met enige (cosmetische) aanpassingen werd die grondwet alsnog ingevoerd, maar nu als het Verdrag van Lissabon.

   We zijn NIET daarná zonder veel ruchtbaarheid alsnog de EU ingezogen. Die vermaledijde EU wáren we, voor het referendum, al stapje voor stapje ingezogen. Net als een paling in een fuik, steeds een beetje verder, tot we er bijna niet meer uit kunnen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 3. Luchtpint zegt:

  “Vlaanderen en Nederland hadden al meer dan 10 jaar een republiek moeten zijn”

  Misschien waren Vlamingen ook beter van meetaf aan Nederlanders geweest ?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   ??????????????????

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Het had nochtans gekund, paulzwueste.

    Maurits van Oranje Nassau probeerde het stamland van de Nederlandse calvinisten (hoofdzakelijk het huidge Zuid -en Noord-Holland en Zeeland, plus delen van Utrecht) namelijk te beschermen tegen de Habsburgers door via gebiedsuitbreiding in het huidige Noord-Brabant (hoofdzakelijk katholiek) een buffer te creëren om te verhinderen dat de Habsburgse Nederlanden onmiddellijk aan Holland en de andere calvinistische delen zouden grenzen over land. Zonder die vooruitgeschoven militaire logica zou Nederland in zijn huidige vorm met de huidige grenzen waarschijnlijk niet hebben bestaan. Stel je voor dat Maurits hier nog verder had in kunnen gaan, dan waren Vlamingen nu Nederlanders geweest.

    Vandaar ook het confessionele onderscheid tussen Hollanders en Zeeuwen enerzijds, en Noord-Brabanders anderzijds in Nederland. Dan waren we nu dus hoofdzakelijk (nominaal) katholieke Nederlanders geweest in Nederland.

    Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  “Te veel optimisme is echter niet op zijn plaats?”
  Ik zou het nog wat sterker willen uitdrukken: Te veel optimisme is mísplaatst!
  Het is mooi, dat sommige stervelingen goedbedoelde pogingen willen doen, natuurlijk, maar de aanname, dat de islam hervormbaar zou zijn is wel èrg naïef en naarmate er meer mensen in blijven hangen wordt ze gaandeweg net zo onrealistisch -en dus gevaarlijk- als het hardnekkige volhouden, dat de islam een religie van vrede is!
  De realiteit is eenvoudig: Elke vorm van islam dient uit de weg geruimd te worden, voor ze alles en iedereen vermorzelt!En alsjeblieft: Niet wéér water bij de wijn gaan doen!

  Like

 5. Republikein zegt:

  Mooi Jean, ik blijf ook thuis.
  Zomerreces komt binnenkort of is er al, de politiek is eraan toe, ze hebben het verdiend.
  Spekman van de afbraakpartij heeft gesmokkeld want die is reeds gesignaleerd op Kreta, met huiswerk overigens, denk opdracht bestuur.
  De Grieken helpen en solidair zijn met de dobberneger.
  Dus geen Grexit?

  Like

 6. Snoebel zegt:

  Als de Grieken slim zijn dan blijven zij achter hun regering staan. Die regering weet nl. dat de EU Griekenland kost wat kost in de EU wil behouden. Die Amerikaanse islamist wil Griekenland niet verliezen aan Rusland en de EU heeft zich “onderworpen” aan die islamist.
  Dat wij, evenals alle overige belastingbetalers in de EU de kosten zullen moeten dragen zal zowel die islamist als de Griekse regering een zorg zijn.

  Like

  • Ekster zegt:

   En zo zal het ook gaan. Griekenland zal koste wat het kost (en dit laatste moet zeer letterlijk genomen worden) binnen de EU worden gehouden. Ze hebben ons bij de ballen en spelen het spelletje geraffineerd. Het kost miljarden en miljarden, en daarna nog meer miljarden, en uiteindelijk heb je niets meer dan een totaal verpauperde lidstaat die er nooit meer bovenop komt. Maar de EU zal gered zijn en de EU zal zoals altijd netjes doen wat de VS voorschrijft.

   Like

   • Jean zegt:

    Ekster, die Janker of Junker zou zelfs zijn vrouw verkopen om zijn decadent postje te kunnen behouden vandaar dat ik zo moet kotsen van dat volk.
    Voor de Grieken heb ik respect, ik bedoel voor de belasting betalende Grieken, niet voor de Griekse parasieten.

    Like

 7. lucky bee zegt:

  Daarben ik het helemaal mee eens , Grieken voer julie drachmen weer in, en lost de problemen zelf op.Wij willen niet nog meer communisten in de EU.

  Like

 8. Joost Visser zegt:

  In het buitenland kun je via internet ook goed het nieuws volgen. Het is nog beter. In het latijnsamerikaanse gedeelte van de wereld heb je CNN en español. De nieuwsgaring over Europa is beter dan in in Europa zelf. Er zijn zelfs reporters die aan een Palestinse proffesor vragen ´dat het toch normaal is dat een land zich tegen dagelijkse raketbeschietingen wil verdedigen´. Een andere vraag: ´wilt u de Israelische staat erkennen?´.Ziet u een reporter in Nederland dit vragen? Overigens gaf de proffesor op iedere vraag hetzelfde antwoord: wij zijn zielig en Israel is een land van moordenaars.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s