IN DE BAN VAN DE TROJKA

Screenshot_55

(Door: “trias politica”)

De nieuwe Griekse regering is niet gezwicht voor de druk van de trojka en heeft besloten om het laatste voorstel voor te leggen aan de bevolking. Wat zijn de mogelijke consequenties van een ‘ja’ en een ‘nee’? En: wat zijn de korte en de lange termijngevolgen van een grexit?

Maandenlang al domineert ‘Griekenland’ het nieuws. Blijven ze wel of niet in de euro? Wordt een deel van hun schuld afgelost? Wie knippert het eerst met zijn ogen? De trojka of de Grieken? ‘A never ending story’, zo kunnen de maandenlange onderhandelingen tussen de Europese instituten en de Grieken wel worden gekarakteriseerd. Maar aan dit eindeloos voortslepende conflict lijkt nu toch een eind te komen. De Griekse premier Tsipras heeft een referendum uitgeschreven op 5 juli aanstaande met de vraag: ‘accepteert u het voorstel van de trojka of niet?’

IMF

Op 30 juni moet Griekenland bijna 1,6 miljard euro aflossen aan het IMF, maar een woordvoerder van de Griekse regering heeft maandag al laten weten dat dit niet gaat gebeuren. De ECB heeft afgelopen weekend besloten om de liquiditeitssteun ELA (Emergency Liquidity Assistance) te handhaven op het niveau van vorige week vrijdag (89 miljard euro), waardoor de regering genoodzaakt werd beperkte kapitaalcontroles op te leggen: de Grieken kunnen per dag maar zestig euro opnemen en de banken blijven dicht tot na het referendum van aanstaande zondag.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ECB, Europese Commissie, Griekenland, IMF. Bookmark de permalink .

20 reacties op IN DE BAN VAN DE TROJKA

 1. lucky bee zegt:

  Laat ze gaan ik wil niet nog meer Marxisten in Europa.

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  Zij dreigen de Grieken en Obama zet Merkel onder druk,omdat hij de bui al ziet hangen;die verkapte mossel!Ik mag toch zo hopen dat de Grieken er uit stappen,gevolgd door Spanje,Portugal,enz.!Domino kan toch zo leuk zijn!

  Like

 3. Idefix zegt:

  Het “Griekenland bashen”kan weer beginnen….Oh, wij geweldige hardwerkende Europeanen tegen die vreselijk luie en onbetrouwbare Grieken.Maar het echte kwaad,n.l. Brussel ,zorgt ervoor dat middels een mooi spelletje “verdeel en heersch” uw centjes in de zakken van de grootindustriëlen en banken verdwijnen terwijl de gewone Griek kan bloeden..

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Het ergste gevolg van het gedonder met Griekenland las ik vandaag in de krant die in een wachtkamer lag: de Griekse vakantievilla waar ‘ons’ ‘koningspaar’ al ‘drie jaar uitblaast’ (waarvan?) is in waarde gedaald. Hierdoor hebben de stakkers nu minder profijt van hun ‘investering’.
  Vreselijk hè?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   WAS het maar vreselijk voor ze, dat had IK eens reden om hartelijk te lachen!
   Maar er is geen financiële tegenslag te bedenken, die die parasieten nou eens flink raakt!
   Het beste scenario wat denkbaar zou zijn, was wel, dat er eens een bomaanslag op gepleegd zou worden…..met húllie er in!
   En dat mag je dan weer niet zeggen, want oh, die arme kinderen……
   Nou, m’n zolen: Binnen zo ’n 10, 15 jaar gaan díe weer mooi weer spelen van óns geld, net als hun ouders nú!
   Gore nep-oranjekliek!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 30 juni 2015 om 20:23

    Natuurlijk ben ik het helemaal met je eens! Ik krijg met de dag meer hekel aan die schaamteloze verafgode parasieten. Niet omdat ik jaloers ben op hun dure kleding, overbodige juwelen, speedbootjes e.d. (die zaken boeien me niet) maar omdat het zo afschuwelijk onrechtvaardig is dat die hebberige nietsnutten elke dag weer een leven zonder zorgen genieten i.t.t. dat van hun ‘landgenoten’, van wie velen niet eens weten of ze de volgende dag nog wel een dak boven hun hoofd hebben.
    Als ik zo veel geld als die uitbuiters zou bezitten, zou ik het niet in mijn hoofd halen om schandalig luxueus te willen leven op kosten van de belastingbetaler. Bovendien zou ik mijn gigantische vermogen aanwenden om de ellende van arme weerloze bejaarde mensen én van (huis)dieren weg te nemen voor zover dat mogelijk is. ‘Ongelogen’, zoals jij zou zeggen.

    Wat me ook bijzonder irriteert, is het feit dat die ‘oranjes’ dik bevriend zijn met ‘hooggeplaatste’ islamitische geldwolven, die ONS opschepen met HUN ‘asielzoekers’ vullis!

    Even off topic: Je vroeg enige tijd geleden hoe je hier een video bij je reactie kon plaatsen.
    https://ejbron.wordpress.com/2015/04/04/het-absolute-toppunt-de-bank-komt-met-een-busje-om-de-asielzoekers-uit-te-betalen/#comment-305450

    Bij deze nóg een fraaie video die jou ook wel zal bevallen, maar niet heus.

    Jaaaaaaa, er gaat niets boven een beetje comfort voor een ‘koning’…

    Like

  • jungleelephant zegt:

   Ik heb het gelezen en,toevallig,ook in de wachtkamer!Is wel nog steeds van ons geld betaald,dus zo erg hoeven die keuninklijken niet te bloeden,toch?Ach,je kunt maar ergens wakker van liggen!

   Like

 5. Hendrik M. zegt:

  De risicovol ondernemende banken hebben hun geld, inclusief hoge rentewinst, gelardeerd met diverse vette bonussen binnen over onze (inwoners der €uropese landen) ruggen.
  Niet de risicovol banken lijden de schade doch wij; dat is alles wat er bereikt is.
  Een groter bewijs dat de €U er is voor het groot kapitaal, dus niet voor de gewone €uropeaan is nauwelijks denkbaar.
  We zijn er op een valse manier ingeluisd door landverrader Jan Peter Balkenende en cornuiten.
  U bent zo dom nog steeds op deze landverraders te stemmen…
  Geert Wilders had zoals gewoonlijk weer voor de volle 100% gelijk.

  Like

 6. Cleo zegt:

  Sinds de invoering van de euro worden de Nederlanders dagelijks continue lastig gevallen met de interne economische problematiek van andere euro-landen. Met de gulden werd ons deze onophoudelijke bagger allemaal bespaard.

  Hoog tijd voor de terugkeer naar de Nederlandse gulden!

  Like

 7. Republikein zegt:

  Baan gezocht, ’s morgens vrij en ’s middags niet hoevende te komen!
  13e maand verplicht, over 14e maand n.o.t.k.
  Werk het liefst in een warme omgeving, Griekenland b.v., maar Aruba kan ook.

  Like

  • Idefix zegt:

   Lekker simpel…En Brussel maar lachen om het stomme plebs dat enkel de Grieken maar de schuld van alles geeft.
   Verdiep je eerst eens in de situatie alvorens hier wat domme praat te verkopen…De gemiddelde Griek werkt harder dan de gemiddelde Europeaan…En is nu het slachtoffer van Brussel

   Like

   • Republikein zegt:

    Dat is hier al eerder voorbij gekomen.
    Ik geef de Griekse burger niet de schuld van de stommiteiten van het plebs uit Brussel.
    Zou het kunnen dat er mensen zijn die zich daarin verdiept hebben?
    Stomme praat kan niet iedereen aangewreven worden.

    Like

 8. peterselie1 zegt:

  Tsipras en de zijnen hebben volkomen gelijk

  De nieuwe Griekse regering is niet gezwicht voor de druk van de trojka en heeft besloten om het laatste voorstel voor te leggen aan de bevolking. Wat zijn de mogelijke consequenties van een ‘ja’ en een ‘nee’? En: wat zijn de korte- en de langetermijn-gevolgen van een grexit?

  Maandenlang al domineert ‘Griekenland’ het nieuws. Blijven ze wel of niet in de euro? Wordt een deel van hun schuld afgelost? Wie knippert het eerst met zijn ogen? De trojka of de Grieken? ‘A never ending story’, zo kunnen de maandenlange onderhandelingen tussen de Europese instituten en de Grieken wel worden gekarakteriseerd. Maar aan dit eindeloos voortslepende conflict lijkt nu toch een eind te komen. De Griekse premier Tsipras heeft een referendum uitgeschreven op 5 juli aanstaande met de vraag: ‘accepteert u het voorstel van de trojka of niet?’

  IMF

  Op 30 juni moet Griekenland bijna 1,6 miljard euro aflossen aan het IMF, maar een woordvoerder van de Griekse regering heeft maandag al laten weten dat dit niet gaat gebeuren. De ECB heeft afgelopen weekend besloten om de liquiditeitssteun ELA (Emergency Liquidity Assistance) te handhaven op het niveau van vorige week vrijdag (89 miljard euro), waardoor de regering genoodzaakt werd beperkte kapitaalcontroles op te leggen: de Grieken kunnen per dag maar zestig euro opnemen en de banken blijven dicht tot na het referendum van aanstaande zondag. >>> http://stopdebankiers.eu/tsipras-en-de-zijnen-hebben-volkomen-gelijk/

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  GRIEKENLAND UIT DE EURO: NEE OF JA
  Heil Euro!

  Papandreou wilde ook een referendum, weet u nog? Alsof hij de Derde Wereld Oorlog uit had geroepen. Hij werd door de EU-marionetten in Brussel tot aftreden gedwongen.

  Nu ligt het anders, maar het resultaat zal hetzelfde zijn.

  De ongekozen bureaucraten in Brussel voelen zich “verraden” door gekozen volksvertegenwoordigers. De zielige reacties rollen over elkaar heen. Het referendum is zeer eenvoudig opgesteld: “Wilt u door de EU-crediteuren worden gered, NEE of JA?” De bureaucraten verwijten de regering thans, dat deze volgorde, NEE -> JA zeer tendentieus en misleidend is voor de kiezers. Weten de ongekozen bureaucraten in Brussel niet dat alles een beetje anders is in Griekenland? Als men nee bedoelt knikt men instemmend en andersom. “Nè” is Grieks voor “Ja”, makkelijker kunnen we het niet maken….. >>> https://herstelderepubliek.wordpress.com/2015/06/30/griekenland-uit-de-euro-nee-of-ja/

  Like

 10. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s