Mohammedaanse sprookjes ontrafeld

Screenshot_60

(Door: H. Numan)

Wist u dat mohammedanen met een echte wetenschappelijke graad (oké, in theologie weliswaar; dat is een mooi woord voor weetnietkunde) serieus geloven dat Mohammed op een vliegend paard in een nacht een retourtje Mekka – Jeruzalem – Mekka deed? Er is een debat te zien op YouTube, waarin Christopher Hitchens dat vroeg aan zijn mohammedaanse tegenstander. Dat erkende die met droge ogen. Hitchens was stomverbaasd en antwoordde hem dat verder debatteren eigenlijk zinloos was. Gelijk had hij. Het zou me dan ook niets verbazen als een mohammedaanse tandarts serieus gelooft in de tandjesfee.

Maar er zijn veel meer rare sprookjes die nodig ontrafeld moeten worden. Al Andalus bijvoorbeeld. De mythe dat christenen, Joden en mohammedanen vreedzaam samenleefden in het door de mohammedanen bezette Spanje.

Ik kan een heel verhaal opschrijven, voorzien van voetnoten en weblinks, maar waarom? De Reconquista duurde 740 jaar. Van 712 tot 1452 om precies te zijn. Als christenen en Joden inderdaad in vrede en welvaart leefden onder de mohammedanen, waarom dan zo’n lange oorlog om ze weg te krijgen?

Wij waren destijds – zo werd dat toch echt wel ervaren – bezet door de Spanjaarden. Het kostte ons 80 jaar om ze er uit te knikkeren. Daarna was de Republiek der Nederlanden een onafhankelijke natie. Niet zozeer dankzij, maar ondanks de Spanjaarden. De Reconquista is exact hetzelfde, alleen duurde die geen 80 maar 800 jaar.

Nog een sprookje: het waren de moren die Nederland hebben bevrijd de klassieken levend hebben gehouden. In Al Andalus, natuurlijk. Nee dus. De klassieken werden levend gehouden door het bijna vergeten Byzantijnse rijk. Toen Constantinopel viel, vluchtten de meeste Byzantijnse geleerden naar Italië. Het is niet toevallig dat de val van Constantinopel snel gevolgd werd door de start van de Renaissance, en dat die begon in Italië.

Al Andalus is Moeder de Gans voor links. Die geloven letterlijk alles. Zolang de blanken (wij dus) als boze stiefmoeder worden afgebeeld. Spanje maakt deel uit van de mediterrane wereld. Het noorden van Europa absoluut niet. Spanje was welvarend, ook na de val van het Romeinse rijk. Het behield een groot deel van haar welvaart. Het noorden van Europa was een relatief straatarm buitengewest van dat rijk. Het was een flink stuk minder welvarend en meer een militaire noodzaak dan anderszins. Logisch dat je er dus veel minder geleerden en handelaren aantrof dan bijvoorbeeld in Spanje of Italië.

Wij gebruiken Arabische cijfers en algebra is een mohammedaanse vinding. Twee mohammedaanse fabeltjes. Mohammedanen gingen niet allen richting Europa, maar ook de andere kant op. Ze ontdekten zelf helemaal niks, ze maakten het buit tijdens de verovering van India. Aangezien Indiërs geen ‘volgelingen van het boek’ zijn, maar polytheïsten werden ze gelijk WO2 als Joden behandeld. Alleen duurde die Holocaust geen twaalf jaar, maar zes eeuwen. Mag u niet weten, wordt altijd verzwegen. Als u ziet hoe mohammedanen zich tegenover mohammedanen vandaag de dag gedragen in Syrië en Irak kunt u zich enigszins indenken hoe dat soort fanaten destijds zonder remmingen polytheïsten behandelden. Het enige dat ze er aan toevoegden, was het woord algebra, wat inderdaad een Arabisch woord is. Niet een Arabische uitvinding. Onze cijfers noemen we Arabisch schrift, maar die zijn toch echt eventjes anders:

Screenshot_61

Wat veel belangrijker is, is wat men met een uitvinding doet. Binnen het mohammedanisme kijkt men uitsluitend naar twee zaken: religieus en militair. Kunnen we het gebruiken binnen het geloof of kunnen  we er wapens mee maken. Als die vraag met nee beantwoord moet worden, laten ze het links liggen. Wiskunde, algebra dus, was handig voor het geloof. Je kunt er nauwkeurig mee uitrekenen wanneer de ramadan begint en eindigt. Een andere toepassing is binnen de kunst. Mohammedanen mogen bij leven heel erg weinig. In ieder geval geen dieren en zeker geen personen afbeelden. Met wiskunde kun je prachtige en zeer complexe figuren maken zonder dat verbod te overtreden. Zie hier de essentie van mohammedaanse kunst: schitterend behang en aardige kalligrafie. Córdoba staat er vol mee. Pas toen de Renaissance echt op gang gekomen was, zagen we een ware explosie van ontwikkelingen binnen de wiskunde. Niet in de mohammedaanse wereld, maar in Europa.

Een mooi voorbeeldje is de uitvinding van de telescoop. Mohammedanen beweren dat een van hen dat had gedaan ergens rond 700 AD. Niet onmogelijk, ook al is er bitter weinig bewijs voor. Maar ze deden er verder helemaal niets mee. Totdat de telescoop in 1608 uitgevonden of her-uitgevonden werd door Hans Lippershey.

Een ander fabeltje is dat mohammedanen tolerant zijn. Ze zijn alles behalve. “Islam betekent vrede” beweren domme dhimmies en mohammedanen in koor. Nee, islam betekent onderwerping. Knoop dat nou eens in je oren als je het hoort! Binnen het mohammedanisme* worden drie keuzes geboden: bekering, onderwerping en de dood. Andere keuzes zijn er niet. Boko Haram bekeert donker Afrika. Niet de (vele) mohammedaanse moskeeën en (zeer weinige) schooltjes en ziekenhuizen, betaald door Saoedi Arabië. Vreedzame missionering gebeurt inderdaad, maar het is slechts een extraatje.

Tijdens onze meest donkere periode onder de inquisitie waren logica en debat nog – in beperkte mate – mogelijk. Als je de vraag zou stellen: kan god zich optillen aan zijn eigen bretels of een vierkant rondje maken? Even gesteld dat je niet direct op het rad gelegd werd wegens smalende heiligschennis, zou elke inquisiteur antwoorden: nee, natuurlijk niet. Logica is net zo goed op god van toepassing als op ons.

Galileo en Copernicus hadden serieus reden om voor hun leven te vrezen. Galileo had het geluk dat hij bevriend was met kardinaal Bellarminus en dat die kardinaal hem de mogelijkheid bood om zijn woorden in te trekken, hetgeen Galileo deed. Anders was hij de brandstapel opgegaan. Copernicus was slim genoeg om postuum te publiceren. Dat is het grote verschil met het mohammedanisme: daar had het helemaal niet uitgemaakt wie ze kenden, of dat ze hun woorden introkken. Ze zouden onthoofd zijn.

Logica is namelijk niet van toepassing op allah. Het correcte antwoord op de vraag of allah zichzelf aan z’n bretels kan optillen of een vierkant rondje kan maken is: ja, natuurlijk. Als hij dat wil, dan gebeurt dat. Logica is niet van toepassing op allah. Daarna word je direct wegens smalende heiligschennis onthoofd. Dat spreekt vanzelf.

Was debatteren ooit mogelijk tussen gematigden en radicalen daar in zandland? Natuurlijk. Alleen op een zeer beperkt niveau en enkel onder de heren geleerden zelf. De gematigden verloren elk debat. Het waren er zeer weinig, je kunt ze op de vingers van één hand tellen, en vrijwel allemaal werden ze onthoofd of in ieder geval het zwijgen opgelegd. Dat soort zeldzame debatten vond plaats in de eerste twee eeuwen. Daarna nooit meer. Dat soort debatten moet je zien als een debat onder professoren in besloten kring. Niet een publiek debat, en zeker niet een debat dat leeft onder het gewone volk zoals destijds de remonstranten en de contraremonstranten bij ons.

Bij allah mag je alles, zolang je maar dood bent. Daarvoor mag je één ding: laten zien dat je vroom mohammedaan bent. Mohammed was gek op seks. Verder had hij weinig hobby’s (ik zie een overeenkomst tussen hem en mij hier …) Je mag geen personen of dieren schilderen, want dat zou tot afgoderij kunnen leiden. Muziek was hij niet dol op, dat leidde maar af van het bidden. Beeldende kunst was helemaal verboden. Wetenschap mocht, maar enkel als het religieus of militair nut had.

Cultuur is een samenvoeging, niet een scheiding van wetenschap en kunst. Vandaar dat er in Nederland vandaag de dag meer boeken en tijdschriften verschijnen dan in alle mohammedaanse landen bij elkaar.

Op wetenschappelijk gebied is het helemaal een lachertje. Weet u hoeveel SERIEUZE Nobelprijzen zijn behaald door mohammedanen? Twee. De rest, en dat zijn er slechts dertien, waren de gevatheidsprijzen; die voor literatuur en vrede.

Misschien is het u niet bekend, maar er zijn twee soorten Nobelprijzen. De serieuze Nobelprijzen, die worden in Stockholm uitgereikt, en de gevatheidsprijzen; die worden in Oslo uitgereikt. Dat zijn de Nobelprijzen voor vrede en de literatuur. De eerste groep is puur gebaseerd op wetenschappelijke prestaties. De tweede groep is feel-good en politiek. Je krijgt ze, omdat het anders zo zielig is, zoals IJsland in 1955. Met 350.000 inwoners is het erg onwaarschijnlijk dat IJsland ooit een serieuze prijs zal ontvangen. En natuurlijk puur politiek: als er twee mannen zijn die geen recht op de Nobelprijs voor de Vrede hebben zijn het Arafat en Obama. Beiden hebben er eentje.

Ter vergelijking: Nederland en België tezamen (30 miljoen inwoners) hebben 30 Nobelprijzen ontvangen. 25 echte en vijf gevatheidsprijzen. De hele mohammedaanse wereld bij elkaar (1,5 miljard inwoners) heeft in totaal vijftien prijzen gewonnen. Twee echte en dertien gevatheidsprijzen.

Screenshot_62

Onderling gaan ze nog heel wat verder met ludieke sprookjes. Soms komt het als grappig nieuwsfeit in de media. Mohammedaanse geleerden beweren dat aardbevingen niet ontstaan door plaattektoniek, maar door zwoel geklede dames. Er is maar één natuurlijke taal: Arabisch. Voed een kind op zonder tegen het te spreken en het zal Arabisch spreken. (Dit fabeltje hebben ze van de Perzen overgenomen.) Mekka is het middelpunt van de aarde. Leuk natuurlijk, met een ronde aarde. Er is geen middelpunt, of alles kan een middelpunt zijn. Mohammedaanse geleerden vinden het belangrijk dat de Greenwich-meridiaan vervangen wordt door de Mekka-meridiaan.

Godsdienst en vrijheid van meningsuiting zijn elkaars tegenovergestelde. Godsdienst en wetenschap zijn elkaars tegenovergestelde. Op dit moment is een zeer belangrijke slag gaande in de islamisering van  Europa: wat is belangrijker? Vrijheid van meningsuiting of vrijheid van godsdienst? De mohammedanen zien vrijheid van godsdienst iets anders dan wij. Voor hen geldt enkel vrijheid voor HUN godsdienst.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

 * In mijn artikelen gebruik ik het woord islam zo min mogelijk. Mohammedanisme is veel accurater (men vereert mohammed de facto als een godheid) en de mohammedanen zelf hebben er een bloedhekel aan om zo omschreven te worden. Zolang het als een correct woord in de Dikke van Dale staat, blijf ik dat gebruiken. Twee voor de prijs van een dus. Hoofdletters gebruik ik enkel aan het begin van een zin. Dus als u verachtelijke begrippen zoals islam, mohammed of mohammedanisme zonder hoofdletter in het midden van een zin ziet staan, is dat geen spelfout, maar doelbewust. Respect moet men tenslotte verdienen.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Historie, Hypocrisie, Islam, Wetenschap. Bookmark de permalink .

19 reacties op Mohammedaanse sprookjes ontrafeld

 1. Scheerzeep NU zegt:

  Het grootste mohammedaanse sprookje is dat Jezus niet gekruisigd is, niet de Zoon van God en tevens niet de erfgenaam van God’s koninkrijk. Maar wie erft als er geen zoon is? Aan wie maakt de erflater bekend wie de ergenaam is van zijn koninkrijk? Aan zijn dienstknechten?
  Islam is opstand van de dienstknechten die de Zoon niet willen erkennen als erfgenaam. En zij vermoorden Zijn vrienden

  Like

 2. Ad de Koning zegt:

  Wat een stel idioten bij elkaar, jammer dat we nooit in de gelegenheid zijn om ze aan te vallen met hun domme uitspraken maar daar kun je eigenlijk niet serieus op in gaan, wat een achterlijk en dom volk, en daar willen onze volksvertegenwoordigers zaken mee doen. Eigenlijk nog dommer.

  Like

 3. Wauso zegt:

  Als dit geen racistisch artikel IS weet ik het niet meer ! O.M. Amsterdam het IS weer tijd om Uw Linkse Kerk gedachtegang even te etaleren. Arrestatie en 10 jaar gevang IS toch wel op zijn plaats.
  Zou het O.M. het ‘buigen’ van de moslims hebben afgekeken nu met rammeldan ?
  Gelukkig werd in dit artikel Zwarte Piet niet zwart gemaakt !

  Like

 4. “…en de mohammedanen zelf hebben er een bloedhekel aan om zo omschreven te worden.”
  Om eerlijk te zijn had ik daar nog nooit zo over nagedacht. Aan de rest probeer ik mij altijd wel te houden. Ik laat bijv. de zinnen ook nooit beginnen met mohammed of islam.

  Over de uitvindingen van de islam had die ‘man met dat strikje’ (ben zijn naam kwijt) nog iets zinnigs te vertellen. D.m.v. de veroveringen en de geschiedenis van de islam kon hij heel mooi aangeven dat de islam zelf nooit iets heeft voortgebracht.

  Net zo als wij kent de islam ook een ‘gouden tijdperk’.
  Toen mohammed Mekka en Medina veroverde kwam alles daar tot stilstand. Vooruitgang is immers verboden binnen zijn leer (komt van iblis of sjejtan). Zij werden islamitische steden.
  Maar de islam trok verder en veroverde ook steden zoals Bagdad en Damascus. Vandaag de dag zouden we dat internationale steden noemen waar juist heel veel invloeden zaten vanuit alle windrichtingen van de wereld.
  Ook onder het juk van de islam bleven daar geleerden, handelaren en wetenschappers komen.

  Wie dan zegt dat de islam zo superieur is, zou zeggen dat die ‘gouden tijdperk’ zich voornamelijk in Mekka en Medina afspeelt. Daar waar de roots van de islam ligt.
  Maar daar blijkt niks van waar te zijn. Het waren juist die veroverde steden (o.a. Bagdad en Damascus) waar alles opbloeide mede d.m.v. de externe invloeden i.p.v. alleen maar het juk van de islam.

  Like

 5. Scheerzeep NU zegt:

  Cultuur historische ontwikkeling kan drie richtingen opgaan. Traditie, progressie en reactie. Deze zijn afhankelijk van kennis die de mens vergaard over God, de wereld en zichzelf. De Rennaissance, de Reformatie, de Verlichtingsfilosofie, de Franse Revolutie, het Duits Idealisme, Darwin, Hubble, Einstein, leidde tot nieuwe kennis, ethiek en kunst.
  De laatse 500 jaar heeft West-Europa, en de westerse wereld, sprongen gemaakt in haar historische ontwikkeling die onder een andere religie, wereldbeeld en mensbeeld niet tot stand zouden zijn gebracht.
  Dit is een feit dat klopt als een feit.
  Islam heeft de westerse wereld niets te bieden.

  Like

 6. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv #pvv BELANGRIJKE LES-> @MinPres @LodewijkA Mohammedaanse sprookjes ontrafeld http://wp.me/p1O7aM-nVA via @wordpressdotcom

  Like

 7. Charles Martel zegt:

  Niet alleen een retourtje Mekka – Jeruzalem; diezelfde nacht steeg hij ook nog op naar de zevende hemel, waar hij in de nabijheid van allaah ene Zainab ontmoette, de vrouw van zijn aangenomen zoon. Toen hij ‘smorgens wakker werd in de kaaba in Mekka, heeft er maar voor gezorgd dat Zainab door zijn aangenomen zoon verstoten werd, zodat hij er kon mee trouwen. En wanneer er te veel kritiek op zijn gedrag losbarstte (want de vrouw van een aangenomen zoon huwen, was incest bij de bedoeienen), heeft allaah de adoptie verboden, zodat hem geen schuld trof! Zo is de sharia ontstaan.

  Like

 8. Charles Martel zegt:

  Wat die Arabische cijfers betreft, in het Arabisch heten die ‘Indische’ cijfers, omdat die uit Indie komen. Jawel!

  Like

 9. Pingback: Mohammedaanse sprookjes ontrafeld |

 10. lucky bee zegt:

  De mooiste moslim sprookjes zijn toch die sprookjes dat door Sheherezade verteld wordt in 1000 en 1 nacht, en zo mag ze van de Kalief Haroen al Rashied , haar hoofdje behouden.Ali Baba en de 40 rovers,Aladin en zijn wonder lampje, en Sinbad de zeeman.De rest kan je werkelijk vergeten.

  Like

 11. Geronimo zegt:

  En al die geleerde mohammedanen zijn nog van één ding heilig overtuigd, nl. dat allah daadwerkelijk verblijft in Mekka, in die grote stenen kubus van 12 meter binnen de grote moskee. Vandaar dat ze altijd moeten bidden in de richting van Mekka als dat buiten die stad gebeurt. Dat is me nogal een universele godheid, die allah, als je het mij vraagt. Relatief krap behuisd ook, voor een godheid dan toch. Hoe idioot moet een mens wel niet zijn om in dergelijke onzin te geloven.

  Like

 12. Hendrik M. zegt:

  Moslims, IQ onder de 80 soms ver; meer hoef je niet te weten…

  Like

  • Jan zegt:

   ‘Bradford is very inbred’: Muslim outrage as professor warns first-cousin marriages increase risk of birth defects

   ‘Bradford is very inbred. There is a huge amount of cousins marrying each other there.’

   Studies have shown that 55 per cent of British Pakistanis are married to first cousins – and in Bradford, this rises to 75 per cent.

   Other research has found that children of first cousins are ten times more likely to have recessive genetic disorders and face deafness, blindness and infant mortality.

   But Prof Jones’s comments provoked anger among some Muslim groups yesterday.

   Mohammed Saleem Khan, chief executive of the Bradford Council for Mosques, said: ‘It is important to discuss these issues, but I just do not know of any firm evidence backing up Professor Jones’s claims. I think we need more conclusive studies so we can know for certain if there is any genuine risk.

   ‘Marriages between cousins is certainly common within south Asia, but it is becoming less so in Britain and also in Bradford. Islam allows you to marry anyone you want, so in many ways Islam promotes diversity.’

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-1392217/Muslim-outrage-professor-Steve-Jones-warns-inbreeding-risks.html

   Het antwoord van Mohammed Saleem Khan laat de gevolgen van inteelt zien

   https://ejbron.wordpress.com/2014/10/07/video-groot-brittannie-2014-bradford/

   Like

 13. Kraftavilqa zegt:

  De goedgelovigheid van mohammadmen en hun ontvankelijkheid voor sprookjes wordt al treffend geïllustreerd door het feit dat ze mohammads uit de lucht gegrepen kletspraatjes slikten de onnozelaars natuurlijk heeft pislam nooit iets aan de mensheid bijgedragen want positieve zaken zijn in pislam verboden of onmogelijk, alleen op de gebieden van verovering, onderwerping, misdadigheid en wreedheid is pislam uitblinker. Ook structureel liegen heeft onder pislam een hoge vlucht genomen. De arabische zandnikkers hebben hun rijkdom ook alleen maar te danken aan Westerse technologie (enerzijds omdat die technologie petroleum als brandstof behoefde, anderzijds omdat zonder die technologie al die olie nog onder ’t zand zou zitten, de zandnikker kan zelf geen welvaart creëren anders dan door plundering) en met die rijkdom is ’t natuurlijk goed leuke dingetjes aanschaffen: luxe auto’s komen uit Westerse fabrieken en zijn door Westerse ingenieurs ontworpen, megalomane bouwprojecten allemaal Westerse architecten en – technologie en – uitvoerders. Arabische technologie gaat niet verder dan onthoofden. Arabische cultuur heeft nooit en zal nooit bestaan omdat de ingebakken achterlijkheid van de submenselijke zandnikker en z’n rancune-ideologie zulks in de weg staan de zandnikker is slechts in staat tot het tegengestelde van cultuur: barbarij en daar zelfs toe verplicht door het eeuwig onveranderlijke (als we abrogatie even buiten beschouwing laten) van de afgod met de maansikkel (nee ik bedoel niet de godin Astarte) zoals vastgelegd in dat litteraire meesterwerk van plagiaat dat dient als handboek van hun haat -, bloed – en doodscultus. Misschien dat als je leeft in een kudtwoestijn en deel uitmaakt van een kansloos toekomstloos kudtvolk dat je dan vanzelf zo chagrijnig en psychopatisch word dat je je ellende graag met de rest van de wereld wil delen en daartoe een griezelige cultus opricht. In James Bond-films werkt ’t vaak ongeveer op die wijze de superschurk heeft een of ander onbegrijpelijk probleem dat hij slechts kan oplossen door de wereld te vernietigen of te overheersen.

  Like

 14. hendrikush zegt:

  Omdat de mohammedanen zelf niets presteerden moesten ze wel op rooftocht.
  Hun buit aan goederen zorgde voor welvaart en decadentie; hun buit aan jongens zorgde voor aanvulling van de elite-troepen; hun buit aan meisjes bevolkte hun harems.
  Hoe verknipt moet je wel niet zijn om jezelf desondanks het meest verheven volk op aarde te verklaren?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s