Het volgende grote slagveld is Europa: Arabische strijders worden binnengesluisd

Screenshot_80

(Door: Alfred Hackensberger – Vertaling: “Vederso”)

(De ervaringen van freelance geheimagent Berger en van individuele vluchtelingen zijn in deze vertaling uit Die Welt weggelaten. Ze geven echter de huidige situatie goed weer; zie daarvoor het originele artikel via de bron).

(…) Een islamitisch Utopia met brute straffen en slavenmarkten, buiten de traditionele islam. Een zwaar bewapende staat (tenminste, wat op een staat lijkt) in plaats van de spectaculaire moorden van terroristische veteranen van Al-Qaida. Maar nu lijkt het of IS zich daarnaast op een nieuwe strategie voorbereidt: Er zijn tal van indicaties die erop wijzen dat IS systematisch Arabische strijders naar Europa sluist. Uiteraard zetten zij netwerken op. En het is zeker dat ze oorlog willen. De IS breidt de oorlog naar Europa uit.

Dit lijkt misschien op het eerste gezicht onlogisch. In Syrië en Irak staat de terroristische militie onder enorme druk en heeft tenminste 25% van zijn grondgebied verloren. Maar het basisprincipe van zijn oorlogvoering is; des te meer vijanden, hoe beter. Dit is minder koele berekening dan een verlossingsideologie. Want in de eindtijdtheorie van IS is hij gewoon bezig door middel van de totale oorlog de mensheid dichter bij de Laatste Dag en het paradijs te brengen. “Nederlagen maken deel uit  van oorlog”, zegt een Duitse IS-strijder. “De tijd zal het leren en aan het eind zullen wij de grote winnaars zijn”.

In april dreigde de Berlijnse voormalige rapper Deso Dogg, die nu voor IS vecht, in een video met aanvallen door “slapers”; zogenaamde terroristen die in het geheim jarenlang aanvallen voorbereiden onder het mom van een normaal leven en elk moment op commando een aanslag kunnen uitvoeren. “Dergelijke slapende cellen van de IS bestaan al in Europa”, zegt Ioannis Michaletos van het Griekse Instituut voor Veiligheids- en Defensieanalyses. “Aanslagen zijn slechts een kwestie van tijd.” Was het bloedvergieten, zoals de aanval op het Franse satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” en een koosjere supermarkt in Parijs in januari of de islamitische terroristische aanslag in februari in Kopenhagen, nog maar het begin? De Britse premier David Cameron waarschuwde in ieder geval in het begin van [vorige] week dat IS-volgelingen in Syrië en Irak van plan waren in het Verenigd Koningrijk “verschrikkelijke” aanslagen te plegen.

Terroristen onder de Syrische vluchtelingen

De Griekse expert op het gebied van terrorisme en georganiseerde criminaliteit is een goed adres voor het onderwerp, omdat hij in zekere zin zelf in de transitzone van terreur leeft. De Griekse autoriteiten hebben in de loop van vorig jaar verschillende radicaalislamitische netwerken ontmaskerd. Een Syrische vrouw had € 300.000,- bij zich, maar wilde niets over de herkomt van het geld zeggen. Meerdere keren werden wapens en munitie in beslag genomen. Voor de heimelijke vertegenwoordigers van IS is Griekenland natuurlijk een van de belangrijkste toegangspoorten tot Europa. Hier heb je de perfecte camouflage: de enorme stroom van hun vluchtende slachtoffers. 200.000 Syrische vluchtelingen hebben tot dusver Europa bereikt en onder hen bevinden zich talrijke leden van de IS. Dat weet Michaletos zeker, wiens huis een belangrijk toevluchtsoord is voor mensen uit het door oorlog verscheurde land.

Als men zijn kennis combineert met onderzoek in Syrië, Turkije en hints uit EU-landen, worden de drie routes duidelijk via welke IS-mensen naar Europa komen: de eerste leidt vanuit Syrië over de Bosporus naar Griekenland. Dit is dezelfde weg die de duizenden Syrische vluchtelingen nemen. De tweede route loopt door de chaotische ministaten van ex-Joegoslavië. De derde, en wellicht meest opvallende, route is de Bulgaarse. Een vierde, vaak genoemde route daarentegen, lijkt nauwelijks te worden gebruikt, terwijl veiligheidsdiensten hebben gewaarschuwd dat IS-mensen zich ook onder de tienduizenden mensen zouden kunnen mengen die vanuit Libië de Middellandse Zee naar Italië oversteken. Tot dusver bestaan daarvoor nog steeds geen harde bewijzen. Maar langs de andere vluchtwegen ontmoeten Syriërs blijkbaar steeds weer de mensen voor wie ze op de vlucht zijn. Zelfs wanneer ze eindelijk geloofden in veiligheid te zijn.(…)

(…)Bulgarije is als armste land van Europa voorbestemd voor illegale activiteiten. De staat heeft op de hoogste niveaus van de overheid een “ernstig probleem” met corruptie, zoals de Europese Commissie dit jaar heeft opgemerkt. Bovendien is de internationaal opererende Bulgaarse maffia een vermogensfactor. Ze heeft een goede relatie met criminele bendes in Rusland, Servië, evenals in Italië. Drugs, wapens, prostitutie en mensenhandel zijn haar specialiteit.

De Bulgaren bezorgen de paspoorten

“Van de Bulgaarse maffia krijgt IS ook de paspoorten”, zegt Berger. De Bulgaarse gangsters verdienen tussen de € 20.000,- en € 30.000,- op een reisdocument. En criminele connecties verklaren ook de avontuurlijke verbinding naar Afrika. In de Maghreb, maar ook in Tanzania en Kenia, werken criminele organisaties al bijna twee decennia lang samen met radicale islamieten. Van deze netwerken lijkt IS nu ook gebruik te maken. Waarom Tanzania? De vrienden in Afrika kunnen missies in Europa veel meer ontspannen voorbereiden. Bovendien wekt het veel minder achterdocht wanneer je op een vlucht vanuit een Oost-Afrikaans land in Stockholm, Frankfurt en Rome aankomt dan vanuit Turkije, het buurland van Syrië. En in tegenstelling tot Duitsers krijgen Bulgaarse staatsburgers op de luchthaven in Tanzania gemakkelijk een visum. Immers, beide waren ooit communistische staten.

“In Bulgarije kunnen er beslist nog contacten met de geheime dienst bestaan die terug gaan naar vroeger”, zegt Berger, verwijzend naar de tijd van de Koude Oorlog. In de leiding van IS zitten voormalige functionarissen van het Baath-regime van Saddam Hussein. Ze zijn vaak opgeleid in het voormalige Sovjetblok. Velen in de DDR. Na de val van de Muur gingen veel oude spionnen uit het Oosten naar het Midden-Oosten. De organisatie van IS-terroristen weet hoe ze gevoelige, gevaarlijke paramilitaire operaties moet uitvoeren.

Ze opereert niet als een groep guerrilla’s, maar als een staat. Het is bijna een grotesk idee dat vandaag terreuraanslagen in de Bondsrepubliek gebaseerd kunnen zijn op de ervaringsuitwisselingen met de Stasi. “De geheime diensten van het Oostblok waren zeer professioneel”, zegt Berger. Na zijn ervaringen in Syrië wil hij even niet meer. “Ik zie deze gevangenschap als een signaal om even pauze te nemen”. Donkere wolken pakken zich samen boven Europa.

Bron:
www.welt.de
Auteur: Alfred Hackensberger

Vertaald uit het Duits door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", achterlijkheid, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Europa, Immigratie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, politici, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Het volgende grote slagveld is Europa: Arabische strijders worden binnengesluisd

 1. Pingback: Het volgende grote slagveld is Europa: Arabische strijders worden binnengesluisd | Nikontino's Blog

 2. jungleelephant zegt:

  Het licht zal niet uitgaan door het al of niet in de EU blijven,maar door bovenstaande rotzooi!De straten kleuren al steeds donkerder in ons,eens zo mooie en vredige,land!

  Like

 3. Cathja zegt:

  Als je dit allemaal leest begrijp je werkelijk niet dat er nog steeds niet wordt ingegrepen. In zowat ieder Europees land is men op de hoogte van wat er heimelijk gebeurt, maar per direct alle illegalen terugbrengen naar eigen land vertikken ze. Ze laten er nog véél meer binnen komen! Wat voor stomkoppen zitten er in Brussel, die ons over willen leveren aan mensenslachters? Moeten eerst talloze onschuldige mensen worden gedood eer men toegeeft dat er ‘fouten zijn gemaakt’?
  Er komt een moment dat de zaak niet meer in de hand te houden is. Wat doet het er dan trouwens nog toe dat wij onze regering/de ‘leiders’ in Brussel voor het gerecht zouden willen slepen? Dan zijn we te laat! De verantwoordelijken zullen op de vlucht slaan, want zo laf zijn ze ook nog.
  De lol is van het leven af. De zorgen m.b.t. de toekomst voor ons en voor onze kinderen en kleinkinderen nemen zowat dagelijks toe. Nog even en de hele wereld staat in de brand!

  Wie mij nu nog durft te vertellen dat de islam hier niets mee te maken heeft, kan een beste preek van me verwachten!
  Het heeft ALLES en ALLEEN MAAR met de ISLAM te maken!! Het enige wat de vrije wereld te doen staat, is afrekenen met de aanhangers van deze gewelddadige ideologie! De vrije wereld zal de handen ineen moeten slaan om dit te bereiken.
  Het is 5 over 12.

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  Het volgende grote slagveld is Europa: Arabische strijders worden binnengesluisd, tja daar heeft de bestuurlijke elite uit Brussel lang op gewacht, de aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van georkestreerde burgeroorlogen in Europa.

  Deze komt met het uur dichterbij, alleen moet de NWO elite iets verzinnen waarmee ze echt iets kunnen aanvangen, bijv. een Grexit en de daaropvolgende besmetting die overslaat naar de andere lidstaten, zelf acht ik deze optie niet waarschijnlijk. Amerika de politieagent van de wereld wil gewoon Griekenland bij de Euro en in de EU en NAVO houden, gezien de enorme geopolitieke belangen.

  Het begint natuurlijk zoals afgesproken op meerdere plaatsen tegelijk de onrusten, het in de fik steken van personen auto’s in Amsterdam-West en in Den Haag zijn al geregistreerde voorbeelden tijdens de jaarwisseling. Het vermoorden en onthoofden van niets vermoedende burgers. Het volk op een dusdanig manier boos en gefrustreerd maken dat deze in blinde nietsontziende woede stomme dingen gaan doen, net zolang tot dat het hek der beschaving het begeeft en er overal anarchie losbreekt.

  De overheid welke niet in staat is om deze onrusten en rellen te beteugelen. De Nationale politie en het leger zijn op zodanige manier gereduceerd tot op een operette-achtige klucht van niet echt gemotiveerde herstellers van recht en orde, daar komt wel wat anders bij kijken om deze etnisch georkestreerde chaos die ontstaan is te stoppen. Het doembeeld van Beiroet komt hier dan ook zijn kop om de hoek steken.

  Wanneer men de islamitische psychopaten even buiten beschouwing laat, wil niemand eigenlijk chaos en toch, keer op keer leert de historie dat mensen onder invloed van angst en bewust gecreëerde verdeeldheid, bereid zijn elkaar als beesten af te slachten er zit duidelijk structuur achter dit paard van Troje. Men ziet het door voortschrijdend inzicht aankomen en toch weer niet.

  Heen en weer geslingerd door emoties welke op worden gedaan in de doorgeefluiken van Reuters, ANP en andere private mediagroepen zoals die van John de Mol en consorten de het volk met bijna kinderachtige programma’s dom houden. De westerse media spelen werkelijk een heel belangrijke rol in desinformatie en het verdraaien van feiten, hoor en wederhoor bij het NON-Journaal zijn evident niet van toepassing.

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  Het socialisme begint nu toch werkelijk bizarre vormen aan te nemen, nog even de onvolprezen Natioaal Socialisme staat eerder op de stoep dan menigeen denkt.

  #Mitch: ‘We gaan niet weer wachten tot er iemand overlijdt’

  Vorige week zaterdag werd er nog een Black Lives Matter protest georganiseerd in Amsterdam. Een week later werd de Arubaanse Mitch Henriquez gedood door de handen van de politie. Twee dagen laten vond het eerste protest plaats in Den Haag. Laina van der Heiden was erbij.

  Zodra de eerste artikelen kwamen, waren daar ook meteen de eerste leugens. Het Openbaar Ministerie stelde dat Mitch Henriquez onwel werd ‘onderweg naar het bureau’. Op beeldmateriaal is echter duidelijk te zien dat hij buiten bewustzijn het busje in werd gesleept. Na veel woedende reacties paste het OM de verklaring aan. Mitch zou geroepen hebben dat hij een wapen had, maar dit werd direct tegengesproken door één getuige..

  De demonstratie van gisteren was ter nagedachtenis van alle slachtoffers van politiegeweld, waarvan Mitch Henriquez het laatste tragische voorbeeld is. Het was een spontane actie vanuit verschillende activisten, ondersteund door onder andere Mad Mothers en AFA. Onveveer 500 mensen verzamelden zich voor het politiebureau aan de Heemstraat in de Schilderswijk..

  Verantwoordelijk.

  Er waren heldere eisen opgesteld: de betrokken agenten moeten verantwoordelijk worden gesteld en geschorst, er moet een echt onafhankelijk onderzoek komen naar de toedracht en meer onderzoek naar racisme in het Haagse politiecorps. Tot slot werd ook opgeroepen tot het aftreden van burgemeester Jozias van Aartsen voor het goedkeuren van dergelijk politiegeweld. Zo schreef van Aartsen ook in een brief eind 2012 dat hij ‘vierkant’ achter de harde aanpak in de Schilderswijk staat. .>>> http://socialisme.nu/blog/nieuws/46100/mitch-we-gaan-niet-weer-wachten-tot-er-iemand-overlijdt/

  Like

 6. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Iedereen die in het bezit is van een goed stel werkende hersencellen weet het al lang! Het grote probleem is de meute die het pas gelooft als de (letterlijke) bom boven hun hoofden barst!

  Like

  • JUIST!!!!!! De meerderheid houd zich van ,,de domme,, terwijl het gevaar ondertussen juist groter en groter word. Het lef is nergens meer te bespeuren onder de bevolking. ONGELOFELIJK!!!!!!! pfffffffffffffffffffffffffff Wachten dus tot de bom werkelijk zal ontploffen!!!!!!!

   Like

 7. boorzalf zegt:

  https://shariaunveiled.wordpress.com/2013/02/15/four-muslims-behead-cat-in-sweden/
  En die donkere wolken gelden niet alleen voor mensen, ook de dieren zijn de klos.

  Like

 8. marjoleintje zegt:

  we moeten weer de commandos inschakelen en ze de vrije hand geven dan is het zo afgelopen met de problemen of er komt een burgeroorlog….maar die zit er toch aan te komen met die moslims

  Like

 9. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s