Jan Wijenberg en Francisco van Jole en de hele Joop zijn géén Jodenhatende antisemieten

Screenshot_94

Een van de vele IS-strot-doorsnijdingen. Als die “Palestijnse Staat” in Samaria-Judea er komt, zal de zusterorganisatie van IS, Hamas, binnen de kortste keren daar aan de macht zijn. Maar laten we het gauw weer hebben over het stoute Israël, verkeerde Jaffa-sinaasappels en die uiterst integere BDS-beweging!

(Door: Martien Pennings)

Toen de webmaster van E. J. Bron, Martin van Vliet en ik, Martien Pennings, een aanmanende sommering ontvingen van een advocatenkantoor in Den Haag (SRK) om op de website “Joop.nl” een “rectificatie” te plaatsen waarin wij zouden verklaren dat de heer J. J. Wijenberg géén antisemiet is en dat wij ons dus schromelijk vergisten, wenste de webmaster geen gezeik en stemde in. Martin van Vliet “rectificeerde” op eigen wijze en uitdrukkelijk niet op de Joop. Maar ik vond het een uitstekend idee waarmee ik enthousiast instemde. En ik beloofde dat ik de redenen voor mijn enthousiasme in een artikel zou uiteenzetten, zo gauw de rectum-ficatie op de Joop zou staan. De heer Wijenberg, zo begrepen wij van diens advocaat, zou onze nederige excuses in een artikel van zijn hand inbedden en dat zou dan op de Joop verschijnen.

Het is nu inmiddels drie weken geleden dat webmaster en ik toestemming gaven. Dat is toch wel vrij lang en wij vermoeden dan ook dat het artikel van Wijenberg er niet gaat komen. En wij vermoeden voorts dat de reden daarvoor is, dat Francisco van Jole cum suis geen publiciteit gunnen aan E. J. Bron en Martin van Vliet en Martien Pennings.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, antizionisme, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Gazastrook, Geschiedvervalsing, Hamas, Heilige Land, hersenspoeling, Holocaust, Hypocrisie, Indoctrinatie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, VARA, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Jan Wijenberg en Francisco van Jole en de hele Joop zijn géén Jodenhatende antisemieten

 1. lucky bee zegt:

  Als ze geen Joden hater zijn wat zijn ze dan? zijn ze zelf Joden maar ongelovige Joden? Marxisten mischien?

  Like

 2. Jean zegt:

  Hoelang mag die kotsmisselijke barbaarse smeerlapperij nog doorgaan met deze beestachtige moordpartijen?
  Is het daarom dat ze zo graag “onverdoofd” slachten?

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Met terugwerkende kracht zouden we ons moeten schamen dat we ooit een geleerde leeghoofd als Van Agt als minister-president gehad hebben. Hij is te crimineel om eventueel als straf onthoofd te worden. Dat is te veel eer voor deze nitwitterige moslimknuffelaar. Hoewel ….
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 4. BertG. zegt:

  Je bent niet de enigste die dit opgevallen is, Martien.

  Smalhout: antisemitisme heet nu antizionisme, dat is chiquer.
  Professor dr. Bob Smalhout is overleden. De oud-anesthesioloog en columnist overleed donderdagochtend in zijn huis in Bosch en Duin aan nierfalen. Smalhout is 87 jaar geworden.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/7/Smalhout-antisemitisme-heet-nu-antizionisme-dat-is-chiquer-1785979W/?masterpageid=158493

  Like

 5. Tempelier zegt:

  “Het IS-doel is het vestigen van een utopische religieuze staat, precies zoals de zionisten hebben gedaan.“
  Kan deze onbenul ook komen met bewijsbare zaken , dat de zionisten ook deze gruwelheden hebben begaan om hun staat te stichten. Of waren de Joden het zat om onder de knoet van de Islam te leven als derde rang burgers. Bovendien gaat de religieuze vergelijking niet op , m.b.t de staat Israël.

  http://www.christipedia.nl › Artikelen › I › Israël (staat)

  15 mei 2015 – Ze voelen zich gelukkiger dan andere Joden in Israel. … Een deel van de godsdienstige joden is ultra-orthodox. …. meedoen aan de verkiezingen, hoewel ze Israel niet als Joodse en democratische staat erkennen (2009).

  Like

 6. Erik Bink zegt:

  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/7/Smalhout-antisemitisme-heet-nu-antizionisme-dat-is-chiquer-1785979W/?masterpageid=158493

  Beste Martien, naar aanleiding van het overlijden van Bob Smalhout werd er in een comment op “EJBron” verwezen naar bovenstaand interview met hem. Daaruit het onderstaande citaat:
  “Ik moet wel waarschuwen voor de opleving van het antisemitisme. Het heet nu antizionisme, dat is chiquer. Daarmee kun je in een grachtenpand in Amsterdam wonen.”

  Hier is/was dus iemand met sjoege (: jiddisj voor “kennis van zaken” – “kent u die uitdrukking?”) aan het woord. Op de zelfde lijn als jouw denken (en het mijne). Echter door Smalhout in het algemeen gesteld – moeilijker wordt het natuurlijk om, zoals “der Fall Wijenberg”, dergelijk hedendaags antisemitisme aan een concreet persoon te koppelen.
  We moeten dus inderdaad kunnen aantonen dat het hedendaagse “antizionisme/anti-Israelisme” de actuele vorm van antisemitisme is. (Retorisch:) Waarom zou er geen historische ontwikkeling in het “antisemitisme” kunnen zitten? Van een aanvankelijk, tweeduizend jaar oud, theologisch anti-judaisme, met alles d’r op en d’r aan, naar een modern biologisch-racistisch antisemitisme, met alles d’r op en d’r aan, naar een hedendaags antizionistisch/anti-Israel antisemitisme, eveneens met van alles d’r op en d’r aan – waarbij elementen van die vroegere vormen ermee vermengd kunnen zijn (zoals bij een conservatief-katholiek als Van Agt?).

  Like

 7. Erik zegt:

  Advies aan Martien
  Wordt asieleiser en ontvan 3x hogere uitkering + miele+ koelkast en gratis gezondheidsverzekering.

  Like

 8. Pingback: Wijenberg en antisemitsme | E.J. Bron

 9. Filantroop zegt:

  Nou, dat wordt dan lastig. Je hebt een mormel van een dier uit de dierenwinkel gehaald. Het heeft vier poten, kwispelt, kakt op momenten dat dat niet uitkomt, knabbelt je brogues kapot en blaft op de koop toe ook nog. En dan zou je het mormel ook nog geen hond mogen noemen omdat het dreigt naar de rechter te stappen. Wat te denken van de benaming bijna-hond? Of mag dat ook niet?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s