Zo worden kinderen op school gehersenspoeld met EU-propaganda

Screenshot_89

Weer heeft Nederland de internationale alternatieve media weten te halen als voorbeeld over hoe de kinderen hier op school worden gemanipuleerd. Nederlandse schoolboeken beelden Rusland uit als een hongerig monster dat op het punt staat het arme Oekraïne op te slokken, terwijl Europa probeert het land te “redden”.

De volgende afbeeldingen zijn afkomstig van VMBO-leerboeken uit het Nederlands onderwijs, die recentelijk zijn bijgewerkt naar aanleiding van de actuele situatie in de wereld. Dan valt je mond open van verbazing als je ziet hoe ze het in hun hoofd halen om het volgende voor te schotelen aan kinderen in de leeftijd van 15/16 jaar.

Lees verder>>>
(h/t “Peterselie1”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Nederland, propaganda. Bookmark de permalink .

25 reacties op Zo worden kinderen op school gehersenspoeld met EU-propaganda

 1. Cathja zegt:

  Smerig! Jongeren krijgen op deze manier geen goed beeld van wat er speelt in Rusland en Oekraïne, want ze vormen zich een oordeel aan de hand van dit (foute) lesmateriaal.
  Manipuleren is dat. Verwerpelijk!

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Cathja zegt:
   1 juli 2015 om 15″49.

   …………………….Manipuleren is dat. Verwerpelijk!…………………………

   Dat is inderdaad verwerpelijk.
   Maar het is ook geestelijk mishandeling. Want als onze kinderen de zaken anders voorgesteld krijgen dan ze zijn, dan stellen zij zich daarop in wat grote consequenties zal hebben als de boel escaleert. Ze zullen de zaken niet helder kunnen beoordelen en zullen de verkeerde mensen – de daders – gaan beschermen en de slachtoffers veroordelen wat grote consequenties zal hebben.
   Ze zullen hun leven lang de dupe worden van DIE verkeerde mensen.

   Onze kinderen/kleinkinderen zullen in angst leven, niemand kunnen vertrouwen, uitgebuit en opgejaagd worden door de zogenaamde beschermers van het monster.

   Like

  • Jan zegt:

   Smerig! Jongeren krijgen op deze manier geen goed beeld van wat er speelt in Amerika en West-Europa, want ze vormen zich een oordeel aan de hand van dit (foute) lesmateriaal.
   Manipuleren is dat. Verwerpelijk!

   A Brief History of Anti-Americanism in Modern Russia
   http://www.tol.org/client/article/24830-a-brief-history-of-anti-americanism-in-modern-russia.html

   Oligarchs and anti-Putin protests disappear from Russian school history books
   http://www.asianews.it/news-en/Oligarchs-and-anti-Putin-protests-disappear-from-Russian-school-history-books-29426.html

   Putin’s Friend Profits in Purge of Schoolbooks
   http://www.nytimes.com/2014/11/02/world/europe/putins-friend-profits-in-purge-of-schoolbooks.html

   Kremlin to Tweak History With New Textbooks – Experts
   http://sputniknews.com/analysis/20130620/181777670.html

   Wat ben je toch verschrikkelijk naïef. Net een Arabier, die kun je ook alles wijsmaken over Israël.

   Like

   • Cathja zegt:

    Bedankt voor het ‘compliment’! Ik ben alles, behalve naïef!! Maar lesboeken als deze (ik vond ze nog kinderachtig ook!!) horen niet thuis op een middelbare school. Als je als docent het niet aankunt om les te geven op een normale manier, maar deze kinderachtige plaatjes nodig hebt, dan heb je wat mij betreft iets uit te leggen! Het is bekend dat docenten tegenwoordig lastige kwesties liever uit de weg gaan, want ze weten er zelf blijkbaar geen raad mee. Maar dit soort stomme ‘kaartjes’ van Europa slaan nergens op en dringen de leerlingen een verkeerd beeld op.

    Like

 2. peterselie1 zegt:

  De EU rammelt
  Van zenuwen of van angst?*****

  In zowat alle EU-landen zijn of ontstaan organisaties die uit de collectivistische EU dwang willen. Tor mijn verrassing lees ik bij Rockwell dat nu in Oostenrijk ook een beweging ontstaan is die een petitie daarvoor op gang heeft gebracht. *****
  Alleen in Nederland is er nog veel te weinig actie.

  De organisatoren stellen dat Oostenrijk er beter aan toe is buiten de EU dan er in.“”We want to go back to a neutral and peace-loving Austria,” Rauscher, de initiatiefnemer, verklaarde bij de start.
  Onder andere heeft de organisatie ook kritiek op de EU-sancties tegen Rusland die alleen maar schadelijk zijn voor Oostenrijk. ?Geldt dat ook niet voor Nederland?? Of hebben de politici zich zo gecompromiteerd bij het op gang brengen van de Oekraïense oorlog dat ze niet meer terug kunnen/willen?? Denk aan Timmermans en van Baalen)

  Net als in Nederland komt 80% van de wetgeving van Oostenrijk uit Brussel, door niet-gekozen commissarissen. ” EU is geen democratie; het parlement heeft niet eens wetgevende bevoegdheden!

  Een onafhankelijk Oostenrijk, zegt de organisatie, zou een extra € 9.800 per jaar uitmaken.

  Het committee vermoedt uit de vele gesprekken dat ze een grote respons zullen hebben.

  Wat gebeurt er in Nederland? Behalve Wilders en de PVV? >>> http://www.vrijspreker.nl/wp/2015/07/de-eu-rammelt/

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Als dat zo’ n ruime 9000 euro per jaar scheelt is de armoede verleden tijd!Kun je eens zien waar we dit aan te danken hebben!

   Like

 3. Taljaard zegt:

  Niks nieuws onder de zon.
  Kan me nog leraren herinneren die met het schuim op hun baardige bakkes schreeuwend voor de klas stonden te fulmineren tegen de V.S. vanwege Vietnam.
  En oh wee, wanneer dit Zuid Afrikaantje enige nuance wenste in te brengen, wanneer men het mooie land waarin ik de eerste 11 jaren van mijn leven mocht doorbrengen, op school afschilderde als een slavenplantage a la ”De Negerhut van Oom Tom.”
  Op zijn minst eruit gestuurd, met 2 uur terugkomen.
  Of een flinke pets met de vlakke hand in het gezicht, want dan wist je
  ”hoe die arme negers zich voelden.”
  N.B. op een christelijke school.
  Het heeft niet geholpen.
  En een beetje slimme puber zal hier ook niet intrappen.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Dat krijg als de links/fascistische fundamentalisten al jaren lang het onderwijs in de houdgreep hebben. Hele generaties zijn al gehersenspoeld en mentaal verziekt met het links fascistisch gedachtegoed !

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Onze kinderen worden vol gepropt met linkse ideologie een schande is dat.

  Like

 6. Jean zegt:

  Wij leggen onze kinderen via voorbeelden en feiten wel uit wat heel die multicul en voornamelijk die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam tot gevolgen heeft voor “onze” samenleving en verdikke, ze snappen het dadelijk en zijn het voor 100% met ons eens, ze lachen eens heerlijk over de idiote uitleg van leerkrachten.
  Als ik aan mijn kleinzoon vraag;
  ‘105 + 105’ dan antwoord hij dadelijk 210
  Als ik hem vraag;
  ‘wat is islam’ dan antwoord hij dadelijk zonder haperingen “barbaarse achterlijke perverse smeerlapperij”.
  Ik ben fier over mijn kleinzoon, kinderen hebben meer hersens dan die EU eikels samen.

  Like

 7. Ik zie de naam Israël wel staan maar geen kleur.

  Like

  • Eén ding weet ik wel; Mijn dochter moet nog 2 jaar naar het basis onderwijs. Al deden wij samen altijd al het ‘huiswerk’/oefenen.
   Deze jongen gaat straks goed opletten wat ze haar allemaal voor gaan schotelen.

   Like

   • Jean zegt:

    Infidel, ± 50 jaar geleden stond ik voor de klas maar na 2 jaar nam ik daar reeds mijn ontslag wegens “te veel sturen vanuit Brussel” en ik stuur liever zelf ik liet en laat me niet manipuleren ambetantenaren e/o bureaucraten..

    Like

 8. Jan zegt:

  Dat schoolboek geeft een realistisch beeld weer want het zijn Russische wapens, tanks, artillerie, manschappen (zogenaamde vrijwilligers) die in Oost-Oekraïne vechten en daar dus niets hebben te zoeken.

  They were never there: Russia’s silence for families of troops killed in Ukraine

  The Kremlin denies sending troops into the conflict in east Ukraine, but Russian relatives of those who have served and died across the border tell a different story.

  A growing body of information about Russian soldiers killed in Ukraine has started to reveal a damning picture of Moscow’s intervention in the separatist conflict there, despite Kremlin denials of involvement.

  As fighting continued to flare in the east particularly around Donetsk airport, an online organisation has catalogued more than 260 people reportedly killed in eastern Ukraine. The Open Russia organisation , started by the Kremlin critic Mikhail Khodorkovsky, has also published a map showing where the dead are from.

  http://www.theguardian.com/world/2015/jan/19/russia-official-silence-for-families-troops-killed-in-ukraine

  The Guardian, vies links dus. Andere kranten vertellen hetzelfde:
  Moscow stifles dissent as soldiers return in coffins
  http://www.reuters.com/article/2014/09/12/us-ukraine-crisis-russians-special-repor-idUSKBN0H70S920140912
  De linkse Reuters.

  ‘Het zal uiteraard niemand verbazen dat Rusland wordt afgebeeld als een land waar geen vrijheid heerst.’

  Verbaasd de realisten inderdaad niet, want die weten dat de rechterlijke macht doet wat de uitvoerende macht eist. In Rusland is geen onafhankelijke rechtspraak en de pers vertelt wat Putin eist.

  Telefoonjustitie.
  ..
  The term refers to the non-transparency and corruption of the legal system; it emphasises prevalence of oral commands over written instructions; hints at the effectiveness of informal ways of conflict resolution and the culture of informality; points to the limitations of Soviet and post-Soviet bureaucracy; and implies that networks and mediation are essential instruments of
  governance.

  http://mercury.ethz.ch/serviceengine/Files/ISN/26627/ichaptersection_singledocument/036bc437-221a-4fc3-9ec3-e82bdeca7084/en/Chap_3_Ledeneva.pdf

  Persvrijheid, Rusland, plaats 148 en zelfs onder ‘Palestina’ en daar stelt het al niets voor
  https://rsf.org/index2014/en-index2014.php

  Conclusie: prima werkbaar schoolboek

  Like

 9. Willie zegt:

  Lees verder en dan fatal error , artikel blijkbaar al verwijderd?? Lees hier dan t volledige artikel
  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9408:zo-worden-kinderen-op-school-gehersenspoeld&catid=20:het-complot&Itemid=33

  Like

 10. Benesha zegt:

  Deze vieze subjectieve propaganda verwacht je in dictaturen als Noord Korea. In Rusland vind je geen dergelijke schoolboeken waar ze de EU of de VS op dergelijke wijze afbeelden. Het zet je aan tot nadenken over waar de echte dictaturen zich tegenwoordig bevinden.

  Like

 11. Jan zegt:

  “In Rusland vind je geen dergelijke schoolboeken waar ze de EU of de VS op dergelijke wijze afbeelden.”

  In Rusland wordt de derrie dagelijks in alle geledingen over de Russen uitgestrooid.
  Laat mij niet lachen met je onzinnige opmerking.
  Zomaar een greep hoe de dictator en psychopaat Rusland in zijn greep heeft samen met de rest van de criminelen.

  Oligarchs and anti-Putin protests disappear from Russian school history books
  http://www.asianews.it/news-en/Oligarchs-and-anti-Putin-protests-disappear-from-Russian-school-history-books-29426.html

  Putin’s Friend Profits in Purge of Schoolbooks
  http://www.nytimes.com/2014/11/02/world/europe/putins-friend-profits-in-purge-of-schoolbooks.html

  Kremlin to Tweak History With New Textbooks – Experts
  http://sputniknews.com/analysis/20130620/181777670.html

  Window on Eurasia: Russian Anti-Americanism Today Very Different and Much Worse than Soviet-Era Variant, Mirsky Says
  http://windowoneurasia2.blogspot.nl/2014/04/window-on-eurasia-russian-anti.html

  enz. enz.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Mijn reactie op het vorige topic sluit hier goed bij aan.
  Rood slaat dood, eens!

  Like

 13. Jan zegt:

  En daar begint de Russische terreur weer:

  Russia’s Prosecutor General is reviewing the legality of the independence of the three Baltic countries from the Soviet Union, a spokesman said Tuesday.

  The move drew a furious reaction from Lithuania’s President Dalia Grybauskaite, who said, “No one has the right to threaten” our independence.

  Two lawmakers from the majority United Russia party argued in their appeal to prosecutors that decisions by the State Council of the Soviet Union, which granted independence to Estonia, Latvia and Lithuania, were illegal.

  The lawmakers claimed that the decisions “brought great harm” to the country and should therefore be qualified as “state treason”, according to the appeal which is now under review.

  The Prosecutor General’s office is “reviewing the request by lawmakers in accordance with Russian law,” a spokesman told AFP

  http://news.yahoo.com/russia-reviewing-legality-baltic-states-independence-214030861.html

  Wat eens temeer aangeeft dat Putin een psychopaat is, net als de rest van de kremlinmaffia

  Like

 14. Jan zegt:

  Federica Mogherini’s remarks at “Call to Europe V: Islam in Europe”, FEPS conference”

  “The idea of a clash between Islam and “the West” – a word in which everything is put together and confused – has misled our policies and our narratives. Islam holds a place in our Western societies. Islam belongs in Europe. It holds a place in Europe’s history, in our culture, in our food and – what matters most – in Europe’s present and future.”

  “Some people are now trying to convince us that a Muslim cannot be a good European citizen, that more Muslims in Europe will be the end of Europe. These people are not just mistaken about Muslims: these people are mistaken about Europe, they have no clue what Europe and the European identity are.”
  ….
  Rest van de toespraak van dit krankzinnig wijf op:
  http://eeas.europa.eu/statements-eeas/2015/150625_07_en.htm

  Like

 15. Jules Vismale zegt:

  Propaganda werd in en na WO I al gebruikt en misbruikt om hiermee de vijand van een land te demoniseren. Dat miljoenen Duitsers zich in nazi-Duitsland lieten hypnotiseren door Adolf Hitler en Joseph Goebbels was al erg genoeg maar in Rusland gebeurde dat ook door middel van terreur. Toch konden ze daar niet iedereen beetnemen en hierdoor liepen tijdens WO II honderdduizenden Russen, Balten, Oekraïners, Kozakken, Tartaren, Wit-Russen, Kaukasiërs e.v.a. over naar de Duitsers. Veel van deze collaborateurs (al was een kleine minderheid onder hen helaas erg onbetrouwbaar) zouden zich in Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland maar ook in Polen, Joegoslavië, Italië, Frankrijk en België aan vreselijke oorlogsmisdaden schuldig maken, als ze bijvoorbeeld in de Einzatsgruppen of de Waffen-SS zaten, en degenen die hierna probeerden te deserteren of wilden overlopen naar de geallieerden werden prompt weer teruggestuurd naar Rusland waar de Goelag, de galg of het vuurpeloton op hen wachtten!
  Zij hadden namelijk beter een bepaalde fabel moeten leren kennen die in een vorm van ware propaganda zo kan worden uitgebracht:
  Een vleermuis vocht in een oorlog tussen vogels en zoogdieren eerst mee met de zoogdieren maar toen deze leken te verliezen vocht de vleermuis opeens mee met de vogels. Hierdoor maakte de vleermuis zich bij beide partijen (nadat ze vrede sloten) zo gehaat dat hij ook beter uit hun buurt kon blijven en hij alleen maar in de nacht kon vliegen. Je wint namelijk geen oorlogen als je constant van de ene partij naar de ander overloopt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s