Is Tsipras de regie kwijt?

Screenshot_108

(Door: “trias politica”)

Het Griekse drama nadert zijn ontknoping. Zondag houden de Grieken een referendum over de voorstellen van de trojka. Tsipras vroeg ‘en passant’ nog om een derde bail-out, maar die werd geweigerd. Wat is de strategie van de Griekse premier? Hij lijkt de regie helemaal kwijt te zijn.

Wie kijkt naar de ontwikkelingen van het Griekse drama van de afgelopen dagen krabt zich achter de oren en vraagt zich af of dit slagveld aan wederzijdse verwijten, beledigingen en media-optredens nog iets met rationele politiek te maken heeft.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, ECB, Europese Commissie, Griekenland, IMF. Bookmark de permalink .

12 reacties op Is Tsipras de regie kwijt?

 1. jungleelephant zegt:

  Tsipras is een man die wanhopig probeert op te komen voor zijn volk;en daarmee bedoel ik niet de Griekse “elite”,maar de doodgewone man/vrouw in de straat!Een man die deksels goed weet dat de Eu werkt als een moeras:hoe langer je er in zit,hoe dieper je er in wordt gezogen op de weg van no return!

  Like

 2. Driek zegt:

  Ik lees op de site van De Telegraaf:

  Griekenland heeft nog eens €50 miljard nodig én schuldafschrijving. Dat schrijft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een analyse van de houdbaarheid van de Griekse schuld die vandaag is gepubliceerd.
  „Al met al, onder het door de instellingen aan de Griekse autoriteiten voorgestelde pakket, worden de financiële behoeften geraamd op circa €50 miljard vanaf oktober 2015 tot eind 2018, waarbij nieuw Europees geld minstens €36 miljard zal zijn over een periode van drie jaar”, zo stelt het IMF.
  In deze analyse wordt verondersteld dat het IMF nog altijd bereid is eenderde van de leningen te verstrekken. En de financiering tot oktober moet komen van gelden die al waren toegezegd. Omdat het huidige programma op 30 juni is verlopen, is dat inmiddels problematisch.
  Griekenland heeft verslechterde economische vooruitzichten en achterblijvende bezuinigingen. Dat komt bovenop de versoepelingen die de geldschieters hebben voorgesteld. Dit alles leidt tot een slechtere schuldpositie. Volgens het IMF is kwijtschelding onontkoombaar. In de analyse wordt een schuldsanering van 30% van het bbp genoemd.

  Like

 3. Dicksy zegt:

  Dat de EU deze regering liever kwijt dan rijk is is een open deur intrappen. Of de Grieken nu gelijk hebben of niet speelt geen rol, het enige wat voor Brussel storend is dat ze te kakken werden gezet voor de hele wereld.
  Stemmen ze zondag ‘ nee ‘ zal de Griekse bevolking de dupe zijn, stemmen ze ‘ ja ‘ zal de Griekse bevolking ook de dupe zijn. De arrogantie van dit Europa moet voor eens en altijd stoppen en daarom vestigen vele Europese burgers hun hoop op de Grieken zodat die wereldvreemde kapitalisten in Brussel eindelijk eens beseffen dat ze hier met mensen te doen hebben ongeacht of ze nu schuld hebben of niet. Wij kunnen godverdikke morgen de volgende zijn, en dan ? wat gaan wij dan doen ? ? ?

  Like

 4. Republikein zegt:

  Spelletjes.
  Grieken zijn slimme lui, democratie is achterhaald, eindelijk, corruptie gaat nooit verloren.
  Ik heb een hond en een ma, dogma!

  Like

 5. Idefix zegt:

  Merkel en de EU zijn de regie kwijt…Niet de Grieken..Zij zijn,evenals de rest van de gewone EU burgers het slachtoffer van de elite.
  Want het is diezelfde elite die baat heeft bij open grenzen,goedkoop werkvolk en één munt.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Het is erg dom om aan personen of landen die niet kredietwaardig zijn, grote bedragen uit te lenen . In kleine vorm komt dit ook vaak voor. Een persoon die van een bank te horen krijgt dat hij geen lening krijgt omdat hij niet kredietwaardig is, gaat geld lenen bij goedgelovige kennissen of familie.
  Griekenland past dezelfde tactiek toe. De Griekse elite is maar wat blij met zo’n suikeroom als de E.U. Wat sprookjes hier, en wat leugentjes daar, en hupsakee de miljarden stromen weer binnen. Allemaal richting de banken en de elite die geen belasting betalen. De gewone Griekse man of vrouw gaat echter steeds armer worden en is beter af met een Grexit. Hopelijk stort de E.U. dan ook in elkaar als een kaartenhuis. Ook een bekende verteller van leugens en sprookjes is Rutte. U krijgt 1000 Euro als u op de VVD stemt, en; Al het geleende geld aan Griekenland komt met rente terug.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Hij will uit Griekenland een Sovyet republiek maken.

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  UITGELEKT: TSIPRAS OP DE KNIEËN VOOR “DE TROIKA”
  Ons vorige bericht bewijst in combinatie met dit bericht dat Yanis Varoufakis, de Grieks/Australische minister van Financiën een glasharde leugenaar is. Wat hij in zijn blog schrijft met de wetenschap van de actualiteit, is een knap staaltje landverraad zonder precedent. We stellen het maar even hard.

  Want een dag eerder heeft de premier van “The Hellenic Republic” een brief aan Juncker, Draghi en Lagarde geschreven, waarin hij niet een paar, niet bijna alle, doch werkelijk ALLE eisen van de EU, het IMF, de Eurogroep, enz. inwilligt.

  Hier het briefje, waarin met één handtekening de “Hellenic Republic” is opgeheven en de Grieken onder rechtstreeks bestuur van een ongekozen, dictatoriale jezuïetenkliek terecht zijn gekomen. Wij kunnen het niet anders interpreteren als een capitulatie.

  “Dear Mr. Juncker, dear Mr. Draghi, dear Mrs. Lagarde……”

  Greek-Letter-6-30-2015
  .

  Brussel reageert niet, maar laat het arrogant op een referendum aankomen. Zoals we in het vorige artikel stelden: de uitslag doet niet ter zake. Een referendum is ondemocratisch en wordt thans door de bureaucraten uitgenut om een regering ten val te brengen.

  Want de vraag die in dat referendum wordt gesteld, is immers al door middel van dit capitulatiebriefje door Tsipras beantwoord.

  Bij een massaal JA stapt de Syriza regering op.

  Bij een massaal NEE stapt de Syriza regering uiteindelijk, noodgedwongen ook op, omdat de handtekening van onze moderne Che Guevara onder dit capitulatiebriefje staat.

  In beide gevallen is het volk uitgeschakeld en neemt de Troika de macht over door er een “zakenkabinet” te installeren. De verwoesting van het land kan beginnen.

  Mission accomplished…… >>>> https://herstelderepubliek.wordpress.com/2015/07/02/uitgelekt-tsipras-op-de-knieen-voor-de-troika/

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Grieks hooggerechtshof onderzoekt strafvervolging Varoufakis

  Het hooggerechtshof in Griekenland neemt stappen om oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis strafrechtelijk te vervolgen voor zijn rol in het opzetten van een parallel bankensysteem.

  Nieuwe munt

  Maandag lekte een telefoongesprek uit waarin Varoufakis aan investeerders uitlegt dat hij tijdens zijn ministerschap bezig was om in het geheim een parallel bankensysteem op te tuigen. Dat zou hij in opdracht hebben gedaan van de huidige premier Alexis Tsipras.

  Zo’n nieuw systeem moest zorgen voor een gemakkelijkere omschakeling naar de vorige nationale munt de drachme, voor het geval het huidige financiële stelsel zou imploderen door de financiële crisis in het land.

  Ook zou Varoufakis willen inbreken op de computersystemen van zijn eigen ministerie om aan persoonsgegevens van de Grieken te komen die nodig zijn om een ander betalingssysteem op te zetten.

  http://www.nu.nl/algemeen/4097351/grieks-hooggerechtshof-onderzoekt-strafvervolging-varoufakis.html

  Waarom als functionele minister, zou je moeten inbreken om gegevens te verkrijgen van je eigen ministerie?

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Het had toch zo maar kunnen zijn dat ze terug moesten naar de drachme?Dan is het toch logisch dat je dat onderzoekt en voorbereidende stappen treft?Wat is daar verkeerd aan?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s