Professor Bob Smalhout (87) overleden

Screenshot_100

(Door: René Steenhorst)

BOSCH EN DUIN – Professor Dr. Bob Smalhout, een van de meest gelezen columnisten van Nederland, is overleden. De bij velen geliefde en invloedrijke publicist van De Telegraaf en oud-anesthesioloog van het vroegere Academisch Ziekenhuis Utrecht is 87 jaar geworden. Hij bekritiseerde Nederland, maar hield er ook zielsveel van.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Professor Bob Smalhout (87) overleden

 1. DonnaDolce zegt:

  R.I.P. weer een een fantastisch columnist minder…

  Like

 2. Harry zegt:

  Tjonge , wat verliezen we een boel goede mensen , de laatste tijd .
  Wat mij persoonlijk heel erg geraakt heeft , zijn : Van Frikschoten , Piet Klont , de geweldige Meneertje met z’n zeer beschaafde fileringen , Hans Jansen en nu weer de heer Smalhout .
  Eeuwig zonde !

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Een dijk van een man met een scherp inzicht.Ik las zijn columns graag.R.I.P.Prof.Smalhout!

  Like

 4. rs zegt:

  Smalhout had het net als Pim goed voor met dit land,maar helaas konden ze niet op tegen de vuile politiek van Den Haag.
  Als U Pim, Cor en alle anderen ziet op een wolk, groet ze namens mij/ons.

  Rust zacht beste Professor …………….

  Like

 5. GJ zegt:

  U was in mijn ogen een groot en gedistingeerd mens welke altijd in elke situatie respect afdwong, rust zacht ….. Sterkte gewenst in deze zware tijd voor uw naasten.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Trouwe mede-reageerders hier weten waarschijnlijk, dat ik niet op alle fronten wegliep met deze man.
  Hij hield ontegenzeggelijk van Nederland, maar mij bekroop (te) vaak het gevoel, dat het voor een deel een v e r d w e n e n Nederland was, waar hij van hield.
  Zijn overduidelijke liefde voor orde en discipline en zijn pleidooien voor “strenge opvoeding en veel huiswerk” bevielen mij niet en dat zal wel zo blijven ook: Bepaalde klokken moet je niet willen terugdraaien, althans zo denk ik er over.
  Zijn liefde voor duidelijke gezagsverhoudingen en decorum maakte hem daarnaast té veel tot een ‘nep-oranje- bewonderaar.’
  Maar het moet gezegd, dat hij , zoals je vaker ziet, met andere zaken weer wèl op het goede spoor zat.
  Hij ruste in vrede.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   “Bepaalde klokken moet je niet willen terugdraaien, althans zo denk ik er over.” Zelfs een kapotte klok geeft twee keer per dag de juiste tijd aan Frau Geissler…

   Like

  • Ad de Koning zegt:

   Theresa, ik ben het nu eens een keer niet helemaal met je eens, dat verdwenen Nederland was de beste tijd om in te leven en de strenge opvoeding en veel huiswerk hebben mij geen kwaad gedaan en het kwam je alleen maar ten goede. Bovendien heb ik, ondanks dat vele huiswerk en een strengere opvoeding dan de kinderen nu krijgen, een heel prettige jeugd gehad, we waren niet rijk maar toch ging ik, toen ca. 14 jaar, nogal eens naar de bioscoop en heb ik heel wat films gezien. S’avonds zochten we als vriendengroep uit de klas elkaar op en gingen fietsen en bij de friettent een kroketje eten en daar heb ik de prettigste herinneringen aan. En ook op school zelf hadden we een leuke tijd, ik ging in de vakantie met een paar jongens 14 dagen kamperen bij een boer om dat we thuis met geld moesten schipperen maar ik zou niet graag met de tegenwoordige jeugd willen ruilen, alles moet kunnen en rekening houden met een ander hebben ze nog nooit van gehoord. Er was ook wel eens iets waarbij ik het niet helemaal eens was met professor Smalhout, b.v. het koningshuis, maar voor de rest kon hij het goed zeggen en ik betreur dat we weer iemand hebben verloren die zei waar het op stond en geen blad voor de mond nam. Hij ruste in vrede en ik zal echt nog wel eens aan hem denken en ik zal hem missen in De Telegraaf.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ieder zijn ervaringen Ad: IK deel ze jammer genoeg niet met je.
    En het ergste, wat mij zou kunnen gebeuren zou zin: Die hele jeugd in díe tijd nog eens over te moeten doen.
    Daarom zal ik altijd wel de kouwe rillingen houden van iemand als Smalhout. Sorry, maar daar ga ik niet over huichelen. Niets persoonlijks verder.

    Like

 7. Idefix zegt:

  Bob Smalhout en Pim Fortuyn …Twee heren die maatschappelijk gezien de vinger op de zere plek konden leggen..

  Sterkte aan de nabestaanden..

  Like

 8. Cathja zegt:

  Ik heb altijd veel respect voor Professor Smalhout gehad, en heb ook enkele boeken van hem in huis. Jammer dat hij er niet meer is, maar gezien zijn slechter wordende gezondheid én zijn hoge leeftijd was het te verwachten.
  Ik zal zijn columns missen.

  Rust in Vrede, Professor!

  Like

 9. Hendrik M. zegt:

  Alijd diep respect voor deze man gehad en z’n columns meestal instemmend knikkend gelezen.
  Moet ook een goed arts geweest zijn, hij wist de vinger altijd op de zere plekken te leggen.
  Sterkte voor de nabestaanden en RIP voor U, Professor Bob Smalhout.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  Het grote jammere aan professor Smalhout was dat hij die ‘oranjes’ zo aflikte. Ik heb dat nooit kunnen begrijpen van deze man die alles altijd zo goed doorzag.
  Nou ja, hij heeft zijn aardse loopbaan beëindigd en hopelijk heeft hij nu ergens een mooi plaatsje.
  Of hij is gewoon helemaal nergens meer; kan ook…

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Rust zacht Professor, een groot verlies, een terechte kritische stem is verstomt, een man die feilloos de vinger op de zere plek wist te leggen, wat men hem niet altijd in dank afnam.
  Jammer, jammer, het wordt stil om ons heen !!

  Like

 12. Frerik zegt:

  Hier ben ik ook wel verdrietig van geworden, met het heengaan van deze man samen met de mensen die Harry hier in zijn reactie noemt weet je dat de duisternis nog eerder zijn intrede doet omdat deze mensen een remmend effect hadden op het kwaad. Wij blijven in duisternis achter.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ik las sinds 2000 de columns van professor Bob Smalhout en vond het geweldig om te zien hoe hij de gehate politici, EU, euro, islam, “asielzoekersinstroom”, medische fouten in ziekenhuizen, de verpeste maatschappij en de afbraak van de Nederlandse cultuur op de korrel nam. Hij had tijdens WO II bijna zijn hele familie verloren (ik meende dat twee joodse kinderen die zijn achternaam droegen en in 1943 uit Vught zijn gedeporteerd naar Sobibor familie van hem waren) en de nodige tegenslagen tot aan zijn dood moeten ondergaan om vele miljoenen Nederlanders wakker te schudden. Nou heeft onze geliefde professor eindelijk zijn welverdiende rust en een plaats in het Paradijs gekregen en wij zullen hem in de 21ste eeuw allemaal alsnog achterna gaan en dan ook voorgoed met elkaar verenigd blijven.
   De dag dat hij overleed, 2 juli, is voor mij toch van enige toepassing daar mijn opa van moederskant, Harry Slegers (1905-1966), deze dag juist 110 jaar zou zijn geworden en het was een boom van een vent maar hij ging ten onder aan teveel roken, net als Walt Disney in datzelfde jaar! En in Keulen wist de Duitse justitie op 2 juli 1931 de stad Düsseldorf voorgoed te verlossen van de levensgevaarlijke seriemoordenaar Peter Kürten daar hij de laatstgenoemde stad jarenlang in een vreselijke duisternis hield met zijn gruwelijke moordpartijen!
   Ik hoop niettemin dat professor Smalhout vanuit de hemel op ons toekijkt en dat hij mag aanschouwen dat wij hier allemaal HEEL snel van de afschuwelijke EU, multiculturele samenleving, islam, euro en alles wat wij hier op E.J. bron terecht verafschuwen worden verlost!

   Like

 13. Eline zegt:

  Niet meer op Zaterdag de column van Prof.Smalhout lezen in de Telegraaf.
  Soms messcherpe stukken,maar nooit grof.
  Ik zal hem missen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s