Radicale islamieten ondermijnen EU-instellingen

Screenshot_112

(Vertaling: E.J. Bron)

Op 24 juni 2015 nodigde de EU-parlementariër van de FPÖ, Franz Obermayer, in Brussel uit tot het bijwonen van een conferentie met het thema “Ondermijning van de EU-instellingen door radicale islamieten”. Behalve Obermayer, die de resutaltaten van een omvangrijk onderzoek presenteerde, zat ook de onafhankelijke deskundige op het gebied van de radicale islam en terrorisme, Amer Albayati, op het podium. Albayati komt als president van het Initiatief van liberale moslims in Oostenrijk (ILMÖ) al jarenlang tegen de toenemende radicalisering van de islam in Europa op. Vanwege zijn onderzoek naar de praktijken van radicaalislamitische organisaties in Europa, vooral naar die van de Moslimbroederschap, wordt hij door diverse radicale islamieten vervolgd.

Brussel als centrum van radicaalislamitisch lobbywerk

Obermayer toonde aan de hand van verschillende voorbeelden de ontwikkelingen bij de doelbewuste ondermijning van Europese instellingen door radicale islamitische organisaties aan. Dat “islamisme” inmiddels niet per se gewelddadig aan het daglicht hoeft te treden, maar in toenemende mate subtiel te werk gaat, werd aanschouwelijk voorgesteld. Brussel heeft zich daarbij ontwikkeld tot het Europese centrum van deze verdekte beïnvloeding. Daarbij neemt de Moslimbroederschap een sleutelrol in, die zich naar buiten toe voordoet als wetconform, maar in het geheim streeft naar de oprichting van een islamitische samenleving. Daarbij lukt het haar vertegenwoordigers om met succes subsidies te krijgen van de EU. Het onderzoek van Obermayer legde daarbij een schrikbarende naïviteit en een ontbrekend probleembewustzijn van de kant van de Europese Commissie en eveneens van individuele leden van het Europees Parlement bloot.

Onopvallende groepen om aan geld te komen

Zo staat bijvoorbeeld de jeugdorganisatie FEMYSO (Forum of European Muslim Youth and Student Organizations)in nauw actief contact met de Moslimbroederschap en treedt in Europa op als diens jeugdorganisatie en actieve lobbygroep. Dit forum kreeg € 85.000,- subsidie van de EU. Het geld werd bijvoorbeeld gebruikt voor het samenstellen van een “Islamofobie-gids”, waarin de “hulplijnen” allemaal naar andere radicaalislamitische verenigingen leiden. Dus jongerenreclame voor radicale islamieten op kosten van de belastingbetaler.

Ook het islamitisch initiatief MAI (Muslim Initiative of Ireland)werd royaal door de Europese Commissie met subsidie ondersteund. Voor een zogenaamd “de-radicaliseringsproject”, dat gebaseerd is op de sharia (“Sharia-based approach on de-radicalisation of islamists”), werd tot nu toe ongeveer € 450.000,- door de belasting gefinancierde subsidie toegestaan. Dat de sharia een gevaar voor de Europese democratische fundamentele orde vormt, is voor de Europese Commissie even irrelevant als de informatie voor welke activiteiten dit geld in het kader van het project precies werd gebruikt. Obermayer had vorig jaar al op deze wantoestand gewezen en tot nu toe nog geen duidelijke standpuntbepaling van de Europese Commissie gekregen.

Toegang tot EU-instellingen

Maar radicale islamieten ontvangen niet alleen subsidies, ze worden ook regelmatig als gesprekspartners gevraagd en uitgenodigd op bijeenkomsten. Zo was de vicepresidente van FEMYSO, Intissar Kherigi, als spreekster over het thema “islamofobie” uitgenodigd bij een discussie van de commissie voor burgerlijke vrijheden in het Europees Parlement.

De eisen van Obermayer: een duidelijke positionering van de EU tegen “islamisme”

De eisen van Obermayer zijn duidelijk tegen deze achtergrond. Een verplichte registratie van alle in de EU-instellingen actieve religieuze lobbygroepen, een consequent onderzoek naar alle islamitische groeperingen met het oog op radicaalislamitische inhouden en contacteni n de extremistische scene, het opstellen van een zwarte lijst, verbonden aan een toegangsverbod van EU-instellingen voor opvallende personen. Ook stelt Obermayer de betere controle voor op geldstromen binnen radicaalislamitische lobbygroepen.

De toename van de Oostenrijkse scene van radicale islamieten

Ook Amer Albayati waarschuwde voor de vergrote invloed van de Moslimbroederschap in Europa, hij ging echter vooral in op de situatie in Oostenrijk. De afgelopen jaren is het invloedsgebied van de Moslimbroeders zowel in de Oostenrijkse islamitische gemeenschap als in de Oostenrijkse politiek toegenomen. Dit vormt niet alleen een gevaar voor de Oostenrijkse bevolking, maar geeft ook liberale en open islamitische groepen een slechte naam. Vooral in Oostenrijkse moskeeën worden mensen achter gesloten deuren geradicaliseerde en aangeworven voor de Jihad. De afschaffing van de democratische rechtsorde door de invoering van de sharia als rechts- en maatschappijorde is een van hun verklaarde doelen. De radicale islamieten in de Oostenrijkse moskeeën hebben uitstekende contacten met de wereldwijde radicaalislamitische terreur-scene en worden ook uit landen als Saoedi-Arabië gefinancierd.

Albayati toonde zich bezorgd dat vooral de SPÖ en de ÖVP een ondermijning toestaan. Beide regeringspartijen laten radicaalislamitische vertegenwoordigers op hun kieslijsten kandideren en ondersteunen met omvangrijke subsidies de ondemocratische ontwikkelingen. Het langjarige falen van de integratiepolitiek heeft tot parallelsamenlevingen geleid, die nu de christelijke en democratische waarden van onze republiek bedreigen. Door de voortschrijdende islamisering van Europa kunnen terreurdaden zoals die in Parijs in het begin van dit jaar normaliteit worden in grote Europese steden.

De invoering van een effectieve “islamisme”wetgeving met een efficiënte controle op extremistische activiteiten vooral in de Oostenrijkse moskeeën en het implementeren van een verstandige immigratiepolitiek ter beveiliging van de democratie zijn volgens Albayatis gezien de problemen dringend noodzakelijk.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Dhimmitude, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslimbroederschap, Moslims, nieuw fascisme, Oostenrijk, propaganda, Rotzakken, sharia, Socialisten, Taqiyya, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Radicale islamieten ondermijnen EU-instellingen

 1. lucky bee zegt:

  Vele Oostenrijkers, herinneren zich nog steeds hoe het was , onder de Ottomanen te moeten leven; Wenen was door ze belegerd remember?

  Like

 2. hans zegt:

  Men kan het bij een bezoek aan Wenen al zien. Een ernstig verloederde stad waar het voormalige Keizerlijke Paleis Schönbrunn tegenwoordig midden in een moslim-getto staat.
  Afgezien van de enorme irritatiefactor van op elke hoek een verkeerslicht en de kneuterige onbehouwen boeren reguleringsdrift (lijken wel Nederlanders) zit de stad helemaal vol met balkan-moslimtuig en maffia!
  Heel triest van zo`n stad die vroeger zo`n grandeur en geordendheid uitstraalde.

  Like

 3. ildiko zegt:

  Daarom zijn ze zo bang van PEGIDA en doen niks tegen radicalisering en islamisering.

  Like

 4. Jan zegt:

  Mogherini, communistisch serpent en antisemiet, zei onlangs het volgende:

  “”The idea of a clash between Islam and “the West” – a word in which everything is put together and confused – has misled our policies and our narratives. Islam holds a place in our Western societies. Islam belongs in Europe. It holds a place in Europe’s history, in our culture, in our food and – what matters most – in Europe’s present and future.”

  “Some people are now trying to convince us that a Muslim cannot be a good European citizen, that more Muslims in Europe will be the end of Europe. These people are not just mistaken about Muslims: these people are mistaken about Europe, they have no clue what Europe and the European identity are.”

  “The so-called Islamic State is putting forward an unprecedented attempt to pervert Islam for justifying a wicked political and strategic project. … Daʼesh is Islam’s worst enemy in today’s world. Its victims are first and foremost Muslim people. Islam is a victim itself.”

  SPEECH
  Federica Mogherini’s remarks at “Call to Europe V: Islam in Europe”, FEPS conference”
  http://eeas.europa.eu/statements-eeas/2015/150625_07_en.htm

  Like

 5. Tempelier zegt:

  Zeer waarschijnlijk verdwijnen deze onderzoeksresultaten onder dat tapijt , dat al een aanblik geeft van een weg vol verkeersdrempels.

  Like

 6. Driek zegt:

  Ik lees op de site van De Telegraaf:

  Vrees voor meer aanslagen tijdens ramadan
  Miljoenensteun voor gruwelpraktijken IS

  Van onze correspondent
  TEL AVIV –
  Ondanks zijn gruwelijke praktijken kan Islamitische Staat rekenen op de steun van tot wel 42 miljoen Arabieren. Dit betekent een grote vijver van potentiële rekruten. De vrees is bovendien dat een klein deel daarvan zich, net als de dader van het bloedbad in Tunesië, geroepen voelt in actie te komen tijdens de ramadan.
  De schokkende cijfers komen uit de analyse van een viertal opiniepeilingen door The Clarion Project, een organisatie die strijdt tegen extremisme. Volgens analist Ryan Mauro heeft IS zijn populariteit met name te danken aan een uitgekiende campagne op sociale media en de vele successen die het boekt. Wel wijst hij er nadrukkelijk op dat de overgrote meerderheid van de Arabische wereld, zo’n 370 miljoen, IS scherp afkeurt.
  Ramadan

  Toch houden de autoriteiten momenteel op veel plaatsen hun adem in. Het traditionele ramadanoffensief valt samen met de viering van het eenjarig bestaan van het kalifaat. Daarnaast staat heel Egypte vandaag op scherp vanwege de herdenking van de coup op president Morsi.
  Diens Moslimbroederschap riep deze week op tot actie nadat Egyptische veiligheidsagenten volgens de organisatie dertien van haar activisten had geliquideerd. Het land staat al onder hoogspanning vanwege het offensief van IS in de Sinaï, waarbij ruim honderd mensen omkwamen. Ook de Verenigde Staten zijn aan de vooravond van Onafhankelijkheidsdag extra beducht voor eventuele terreuracties.

  Islamitische Staat heeft zijn volgelingen ingeprent dat de plicht tot de jihad, alsmede de beloning in het hiernamaals, tijdens de ramadan tien keer groter is dan normaal. Na een serie bloedige aanslagen op sjiitische moskeeën spraken ook Saoedische functionarissen deze week hun zorgen uit dat mogelijk meer radicale jongeren in actie zullen komen.
  Volgens de cijfers van The Clarion Project staan op z’n minst 8,5 miljoen Arabieren positief tot zeer positief tegenover IS. Worden daarbij de mensen die tot op zekere hoogte positief staan ten aanzien van het terreurleger bijgeteld, dan stijgt het aantal tot boven de 40 miljoen. Op een totaal van zo’n 370 miljoen Arabieren in het Midden-Oosten. Tunesië, hofleverancier van IS, kent het hoogste percentage IS-supporters: 7 procent van de bevolking.

  Er staat ons nog wat te wachten, daar mag die Jozias van Aartsen trots op wezen. De islam heeft ons toch maar een boel mooie spirituele gedachten gebracht, we zijn er echt op vooruit gegaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s