Asielzoekers Denemarken fors gekort op uitkeringen

Screenshot_124

De nieuwe Deense minister-president Lars Lokke Rasmussen

(Door: Fokke Obbema)

Uitkeringen voor asielzoekers moeten in Denemarken vanaf 1 september met 45% worden verlaagd. Dat stelt de nieuwe centrumrechtse regering van premier Rasmussen voor in een poging de toestroom van asielzoekers in te dammen. De verwachting is dat het Deense parlement er vrijdag mee instemt.

Met het snijden in uitkeringen komt de liberaal Rasmussen tegemoet aan de wensen van de anti-immigratiepartij, de Deense Volkspartij. De steun van die partij is essentieel voor de minderheidsregering. Eerder deze week lanceerde die al het plan om verscherpte controles op illegale immigranten uit te voeren aan de Deens-Duitse grens – ook een maatregel waarmee de Volkspartij werd gepaaid.

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allochtonen, asielwaanzin, Denemarken, gezond realisme, Immigratie, Patriottisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Asielzoekers Denemarken fors gekort op uitkeringen

 1. lucky bee zegt:

  Asyl zoekers gekort op uit kering? Er uit smijten moeten we ze.

  Like

 2. Hadden wij in Nederland maar zo iemand die DIT ter sprake /op de agenda ZOU KUNNEN zetten!!!!!!!!!

  Like

 3. Jean zegt:

  De uitkeringen moeten op 0 euro gezet worden in heel Europa, wij hebben die troep hier echt niet nodig, hoe sneller ze oplazeren hoe beter, veiliger voor de eigen bevolking.

  Like

 4. fransdewit zegt:

  Het is natuurlijk wel de omgedraaide wereld. Net zoals ze nu asiel zoekers in dure hotels onderbrengen met alle luxe van dien, probeert ze daarna maar weer in een flatje te krijgen. Uitkeringen omlaag, let maar op daar kom echt weer ondankbaar gedonder van.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Een hele goede maatregel, die in meerdere -het liefst in alle- EU-landen genomen zou moeten worden. Maar natuurlijk zijn er weer advocaten die er helemaal niets in zien en het liefst de plannen naar de prullenbak zouden verwijzen.
  Ik las welke enorme bedragen er aan de asielzoekers wordt uitgekeerd. Eigenlijk te gek om los te lopen! Als deze korting op de uitkering ingaat, dan zouden de asielzoekers de huur niet meer kunnen betalen, volgens critici. Wel, dan zou je de huren voor de asielzoekers wat kunnen verlagen. Het is toch te gek voor woorden dat een gezin met kinderen € 2.200,– per maand ontvangt? Geen wonder dat hele drommen asielzoekers graag naar Denemarken komen.

  Door de hoge uitkeringen in Europa is er een totaal verkeerd beeld ontstaan bij de asielzoekers, en dat moet snel veranderen. Daarin moet Denemarken niet alleen staan. Er moet een signaal uitgaan richting de Afrikaners dat wij hier het geld niet op straat hebben liggen, maar dat er gewerkt moet worden voor ons inkomen.

  Like

 6. jungleelephant zegt:

  Natuurlijk staan asiel-advocaten en -organisaties op hun achterste poten:zij zien hun vorstelijke inkomen al dalen!Dat zij de eigen burgers totaal uitkleden ten behoeve van gelukszoekers die geen vluchteling zijn,mag de pret niet drukken!Links/socialisten:de kanker van de maatschappij!

  Like

 7. tijluylenspiegel zegt:

  Zou er dan toch eindelijk een keer een Europees land wakker worden?
  Je zou het haast denken, maar laten we niet te vroeg juichen, eerst maar eens zien wat ze in werkelijkheid gaan doen.
  Kijk niet gek op als de EU dit blokkeert want ze zijn ertoe in staat!

  Like

 8. Dicksy zegt:

  Grootkeukens inrichten, slaapzalen e.d meer, nodige kleding voorzien ( wij zijn tenslotte geen barbaren ) en dan terug huiswaarts sturen met een souveniertje zodat ze in hun thuisland kunnen bewijzen dat ze hier zijn geweest en vastgesteld hebben dat er niets te profiteren valt. Een humane oplossing voor diegene die al binnen zijn en de deuren dicht voor diegene die nog maar denken om binnen te komen.

  Like

 9. Marc zegt:

  Een bloody 2200,- euro per maand. Dat verdien ik zelfs niet. Hoe is dit mogelijk?

  Like

 10. hendrikush zegt:

  Waarom wordt het budget voor ontwikkelingssamenwerking niet binnen europa aan dobbernegers en grieken besteedt?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s