Commentaar: Monique van Hoogstraten is een Zionantisemiet van uitzonderlijke klasse; de klasse van Goebbels

Screenshot_122

Joseph Goebbels

(Door: Martin van Vliet)

In de NOS-journaal van 12.00 uur (vanaf 07:38) verzorgde Israël haatster Monique de zomercolumn van het journaal. Haar gehele bijdrage duurde amper 1,5 minuut. Monique van Hoogstraten wordt de nieuwe NOS-correspondent voor Israël en de Palestijnse gebieden. Ze volgt in die functie Sander van Hoorn op, die afgelopen zomer is benoemd tot correspondent voor de Arabische wereld. Van Hoogstraten (47) werkt nu nog als redacteur en coördinator bij de buitenlandredactie van de NOS. Vóór haar komst naar de NOS in 2003 werkte ze als historicus, freelance journalist en verslaggever bij het Haarlems Dagblad.

Collega Martin Pennings heeft dit al eerder opgemerkt.

Zomercolumn van een uitzonderlijke klasse. Hoogstraten behandelt een ogenschijnlijk onschuldig thema: de Falafel. Zowel Israëli’s als Arabieren zijn dol op de Falafel, een gefrituurd product van  kikkererwten. Nu laat het journaal de liefde van de mensen voor de Falafel zien en daarna interviewt Hoogtraaten twee producenten. Vernuftig niets vermoedend verziekt Hoogstraten de geest van de Nederlandse kijker.

De Arabier zegt:”Zij hebben ons land, onze muziek en ons eten (de Falafel dus) gestolen.” De Israëli zegt tenslotte: “We hebben hun Falafel overgenomen en deze tot ons eten gemaakt.”

Waarna Monique aan twee Falafel-balletjes gaat proeven en zegt dat zij niet durft te zeggen welke lekkerder is. Zij suggereert dat een NOS-correspondent objectief moet zijn. Maar ondertussen wel suggereren dat de Israëli’s het land van de Arabieren hebben afgepikt. Alleen al het feit dat in de Oude Stad van Jeruzalem de Al Aqsa moskee midden in de joodse tempel van Herodus staat, bewijst dat de moslims joods land bezetten en niet omgekeerd. Of begint de geschiedenis pas 100 jaar geleden?

Moslims mogen de hele wereld veroveren, maar als Joden hun eigen land weer bezitten, en het blijkt dat zij zich goed kunnen ontwikkelen en zich tegen alle aanvallen kunnen verdedigen, dan roepen links en de moslimwereld schande en betichten Israël van misstanden. Dat kon tot ISIS. Maar nu, terwijl twee miljoen mensen op de vlucht zijn, grenzen worden vervaagd en mensen worden onthoofd, is elke Israël-kritiek vals en Zion-antisemitisch. Om nu een subtiele zomercolumn te maken met de inherente metacommunicatie dat Joden het land van moslims hebben gestolen, is een schande. Ogenschijnlijk gaat het over de Falafel. Ogenschijnlijk is Hoogstraten objectief. Zegt niet welke Falafel lekkerder is. Maar ondertussen aan de nietsvermoedende kijker over te brengen dat Joden het land van de Arabieren hebben gestolen. Klasse. Ik denk dat Goebbels mevrouw Hoogstraten een baan zou hebben aangeboden. En het is een schande dat de NOS zo´n figuur naar het Midden-Oosten stuurt.

Screenshot_123

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, antizionisme, Appeasement, Arabieren, Arabische wereld, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Midden-Oosten, nieuw fascisme, NOS, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Commentaar: Monique van Hoogstraten is een Zionantisemiet van uitzonderlijke klasse; de klasse van Goebbels

 1. lucky bee zegt:

  En haar visage is iedere dag te zien in de NPO

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Een schande? Misschien, maar dat ligt toch zeker helemaal in de beleidslijn van de NOS?
  En is dat mens ook nog historica? Kun je nagaan, dat 1984 van Orwell ongemerkt al in volle gang is!

  Like

 3. Pingback: “Jan Wijenberg is een antisemiet” | E.J. Bron

 4. Cathja zegt:

  Ik heb de zomercolumn gezien. Deze mevrouw Van Hoogstraten was bij haar afscheidsgroet ook aardiger tegen de moslim dan tegen de Jood. Ik vond het beschamend dat zij het stukje tekst niet weggeknipt had, waar de moslim vertelde wat de Israëliërs van ‘hen’ hadden gepikt.

  Zo iemand als zij kan beter ander werk gaan doen. Ze is absoluut niet onpartijdig!

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  “En het is een schande dat de NOS zo´n figuur naar het Midden-Oosten stuurt.”

  Is helemaal niet erg. Als ze maar belooft dat ze nooit meer terugkomt.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s