Gaan Turkije en Jordanië militair ingrijpen in Syrië?

Screenshot_131

(Door: “Sicarius”)

Het einde van het conflict in Syrië is nog lang niet in zicht. De afgelopen dagen stonden in het teken van een aantal zeer verontrustende ontwikkelingen. Zo lanceerde een nieuwe alliantie van rebellengroeperingen genaamd Ansar al-Sharia een gigantisch offensief tegen de stad Aleppo, dat nog steeds in handen is van het regeringsleger. Verder kondigden zowel Turkije als Jordanië aan grondtroepen en gevechtsvliegtuigen in te willen zetten in Syrië. Het lijkt er sterk op dat Turkije, Jordanië en de rebellengroeperingen gezamenlijk een strategie coördineren.

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

3 reacties op Gaan Turkije en Jordanië militair ingrijpen in Syrië?

 1. lucky bee zegt:

  Als Assad verliezen zouw, betekent dat het einde van het bestaan van de Christenen en de Jasidi”s en de Alleviten in Syrie.

  Like

 2. Marc zegt:

  In eerdere reacties sloot ik niet uit dat er een alliantie tussen het Westen, Israel, de sjiieten van Hezbollah en Assad tegen IS, al Nusra en al Qaida kon ontstaan. Dit baseerde ik op het gegeven dat de VS ontspanning met Iran zoekt, Iraanse troepen in Irak tegen IS strijden, en dat Iran in het verleden positief tegenover Israel stond. Cruciaal in deze redenering was het verbond tussen de Alevitische Assad met de sjiieten van Hezbollah en Iran.

  Nu ik het stuk van Sicarius heb gelezen, realiseer ik me dat Iran opvallend zwijgzaam is over de strijd van Assad tegen hun gezamenlijke vijanden isis, al Nusra en al Qaida.

  Mocht de alliantie Jordanië met Turkije tegen Assad inderdaad van start gaan, dan vraag ik mij af of Iran nog langer zwijgzaam blijft als het om Syrië gaat. Zo ja, dan heb ik mij vergist. Zo nee, dan breekt inderdaad WO III uit, vooral als het Westen al Qaida gaat steunen. Ook zal Saoedi-Arabië zijn strijd tegen de sjiieten in Jemen opvoeren. Ongetwijfeld zal dit repercussies hebben voor zowel sjiieten als christenen in Egypte.

  Saillant vind ik Sicarius’ observatie dat zo’n oorlog zal leiden tot “..grootschalige etnische zuivering. Alevieten, christenen, druzen en alle anderen die op de een of andere manier loyaal zijn geweest aan het Assad-regime..” En dat is toch een scenario waarvoor het Westen zich wel even achter de oren mag krabben, voordat het zich inzet tegen Assad.

  Like

 3. Johan zegt:

  Als het regime van Assad verdreven is, zal er enorme chaos ontstaan. Of er komt een nog veel erger regime in Syrië. Allemaal zaken die bepaald niet wenselijk zijn. Kijk naar Libië en de ontwikkelingen aldaar na het verdwijnen van dictator Gadaffi.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s