Griekse crisis: another day (of madness)

Screenshot_129

(Door: “trias politica”)

Naarmate de ontknoping in Griekenland nadert, lijkt de kolder in de koppen van politici en overheidsofficials alleen maar groter te worden. Een kort overzicht van een dag van onnavolgbare wendingen.

De Griekse crisis krijgt met de dag absurdere trekken. De laatste 24 uur boden enkele onnavolgbare wendingen. Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) kwam donderdag met een zeer opmerkelijke boodschap. Het IMF was deze week de eerste schuldeiser die de Grieken niet terug betaalden. Een unicum in de Europese geschiedenis. Het Fonds kwam niettemin tot de conclusie dat Griekenland véél meer geld nodig had [70 miljard euro, red.] plús kwijtschelding van dertig procent van de bestaande schulden. Volgens het Fonds moeten de looptijden van de bestaande leningen (20 jaar) nog eens met 20 jaar worden verlengd en moeten de Grieken de eerste tien jaar vrijgesteld worden van aflossing en rentebetalingen. Dit leidde weer tot een Suske en Wiske-kop op de voorpagina van de krant van wakker Nederland: ‘DOKKEN VOOR DE GRIEKEN’.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ECB, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, IMF, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Griekse crisis: another day (of madness)

 1. lucky bee zegt:

  Als de helft van de Grieken communist kiezen dan horen ze niet bij ons in de EU.

  Like

  • Idefix zegt:

   Lees nog eens goed na wat je geschreven hebt….:”Ze horen niet bij ONS ”
   Wie is ONS eigenlijk? Zijn wij zonder de Grieken opeens de heilstaat Europa???
   In elk geval maakt jouw ene zin één ding duidelijk…De verdeel en heers politiek van Brussel lijkt goed te werken….

   Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Griekenland belazerde banken; de €U heeft ons belazert.
  Niet de Grieken werden geholpen, alle €U (ons) geld ging naar de banken die uit winstbejag leningen aan de Grieken (die een hoge rente beloofden) verstrekten.
  Deze banken, die op basis van deze zo geweldig renderende leningen, vette bonussen verstrekten, zijn volledig schadeloos gesteld, inclusief de hoge rente vergoeding door de €U, dit van uw en mijn geld.
  Een probleem wat graai-banken zelf gecreeerd hadden is op ons, belasting betalers, afgewenteld.
  Die graaibanken, vooral Franse en Duitse, toevallig uit de grootste €U landen, moesten gewoon zelf maar zien hoe ze de Grieken zover kregen dat ze hun schulden inlosten; wat zo’n buitenlandse bank uitvreet is toch mijn pakkie an niet?
  Banken gewoon failliet door graaierig wanbeleid (beloond met weelderige bonussen) was normaal geweest.
  Echter, de banken hebben geen centje pijn, er is geen bonus terug gestort.
  Alle lasten zijn gewoon op onze schouders gelegd; met dank aan de door ons ongewenste €U.
  De helaas door u gekozen landverraders politici weten dit, doch liegen u keihard voor…

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  “Griekse schulden werden opgelegd met kwaadaardige methodes om Duitse en Nederlandse banken te redden”

  De onderzoekscommissie die de Griekse schulden heeft geanalyseerd, presenteerde afgelopen maand zijn eerste bevindingen aan het Griekse parlement. “Deze schulden werden opgelegd met onwettelijke en kwaadaardige methodes om Duitse, Franse en Nederlandse banken te redden, wetende dat dit voor de Grieken een sociale ramp zou worden,” zei commissielid Renaud Vivien.

  In april werd besloten een waarheidscommissie op te richten om de Griekse schulden te onderzoeken. Het gaat om de eerste in zijn soort in de Europese Unie.

  Een aantal internationale experts waren daarbij betrokken. De commissie staat onder leiding van de historicus Eric Toussaint. Hij deed in 2005 onderzoek naar de schuldenlast van Ecuador, wat ertoe heeft geleid dat de schuldeisers een groot deel van hun schulden moesten intrekken wegens de onwettelijkheid van de opgedrongen contracten en betalingsvoorwaarden.

  “We hebben de aard en omvang van de schuld geanalyseerd die de Griekse staat had opgelopen voor 2010,” aldus Vivien. “De overheidsschuld was weliswaar aanzienlijk, maar verschilde niet wezenlijk van de schuldenlast van andere EU-lidstaten. Het probleem zat bij de Duitse, Franse en Nederlandse banken die volledig roekeloos leningen waren aangegaan met Griekse banken.”

  “Daarna hebben we de leningen geanalyseerd die werden aangegaan in de periode tot januari 2015,” ging hij verder. “De nieuwe schuldeisers waren het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Centrale Bank (ECB), de European Financial Stability Facility (EFSF) en een aantal EU-lidstaten.”

  Groot deel Griekse schuld is onhoudbaar, onwettig, illegitiem en kwaadaardig >>>> http://www.ninefornews.nl/griekse-schulden-werden-opgelegd-met-kwaadaardige-methodes-om-duitse-en-nederlandse-banken-te-redden/

  Like

  • jungleelephant zegt:

   De Grieken zijn ontzettend genaaid!En alle aangesloten landen daarbij!En nog zijn de stommelingen in de meerderheid die zwijmelen voor de unie!Hoe is het mogelijk!

   Geliked door 1 persoon

 4. peterselie1 zegt:

  Tja jungleelephant gelijk heb je, let op Griekenland blijft links of rechts om in de EU en de Euro blijft het wettige betaalmiddel van de Grieken. Het is een testcase van de IMF welke op Duits en Nederlands voorstel de kwestie met Griekenland moet gaan regelen. De harde en draconische bezuinigingen zijn rechtstreeks uit de koker van het IMF het Internationaal Monetair Kankergezwel. Daarbij is de totalitaire rol van de VS doorslaggevend, Griekenland moet in de NAVO blijven van de Amerikanen om dat het goed uitkomt voor de GEO-politieke aspiraties van Amerika…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s