Zorgbobo: ‘Verpleeghuis afschaffen’

Screenshot_120

EDE – Ongeveer de helft van de verpleeghuisbewoners zou best thuis kunnen wonen. Dat zegt de Gelderse verpleeghuisdirecteur Kars Hazelaar vrijdag in Trouw.

Hij pleit voor afschaffing van het verpleeghuis om de zorg betaalbaar te houden. De bestuurder van Opella, een grote aanbieder van thuiszorg, revalidatie- en verpleeghuiszorg in de regio Ede-Wageningen, wil stimuleren dat wijkverpleegkundigen ouderen die in aanmerking komen voor het verpleeghuis hen langer thuis verzorgen.

175 zorgorganisaties presenteren vrijdag plannen om de kwaliteit in 757 van de ruim 900 zorglocaties in Nederland te verbeteren. De wensen van de cliënt moeten meer centraal staan, in plaats van de regels en protocollen. Opella gaat het verst door te pleiten voor de afschaffing van het verpleeghuis.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Tistochwat”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Krankzinnigheid, Overheid, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Zorgbobo: ‘Verpleeghuis afschaffen’

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Dit heeft natuurlijk alles te maken met de politieke wens om Nederland om te vormen tot een participatiemaatschappij. Zal dan het aantal mensen dat na enige tijd thuis dood gevonden wordt toenemen?

  Like

 2. Idefix zegt:

  Laten we eerst eens beginnen met al die directeuren , managers en andere nietsnutten eruit te schoppen.

  Like

 3. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart

 4. Cathja zegt:

  Als dit zou gebeuren, dan zou er opnieuw een belangrijk stuk zorg voor onze ouderen verdwijnen! Is deze man wel goed in zijn bovenkamer om zulke opmerkingen te maken? Verpleeghuizen hebben altijd voorzien in een behoefte, maar sinds de enorme bezuinigingswoede van onze overheid moeten deze tehuizen blijkbaar ook steeds vaker hun deuren sluiten, en moeten de bewoners maar weer zelfstandig gaan wonen, maar dan wel met hulp.
  Alles in ons land wordt uitgekleed en gekort. Behálve voorzieningen die alleen voor moslims gelden, en helemaal afgestemd op zoals die mensen het graag zien. Zogenaamd om hen een gevoel van ‘thuis-zijn’ te geven. In Gouda heeft men zo’n tehuis, of men werkt er aan.

  Het moet nu maar eens stoppen, dat achterstellen van onze ouderen en hulpbehoevenden! We hebben al veel teveel moeten inleveren om het daarmee zo’n beetje iedereen naar de zin te maken.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  De Zorg BOBO af te schaffen lijk me een betere idee.

  Like

 6. mijn-idee zegt:

  Ik ben ervan overtuigd dat het aantal zelfmoorden onder ouderen, jongeren met problemen, eenzamen (jong of oud ) en chronisch zieken drastisch zal toenemen de komende jaren…..!
  En over tien / twintig jaar volgt er vast een wetenschappelijk onderzoek en misschien zelfs een parlementair onderzoek….
  Maar helaas, is dat te laat.
  Zoveel mensen die niks meer kunnen navertellen…. en ondertussen zitten de verantwoordelijke(n ) in een riant particulier verzorgingshuis/ luxe appartement met ingekochte hulp ( desnoods met pgb Ja ook van onze centen….)
  En desnoods laten ze zich dement verklaren …. en weten dus van niks meer………en hoeven ze niks meer te verklaren……
  De simpele burger ziet het aankomen, maar onze bobo’s, elite , de boven ons gestelden…zijn net als de drie apen….( hoog opgeleid weliswaar, _ ook al een nadeel, geen voeling met de realiteit van alledag maar de hardheid van de cijfertjes_ )…Horen, zien en vooral doordrukken.

  Like

 7. Maximus zegt:

  Ach, iedere zwamneus kan wel wat zeggen, dit is er ook weer zo een.

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  DEZE VUILE KLOOTZAK HEFT DUS ZIJN EIGEN BAAN OP? GOED ZO!

  Like

 9. Jade zegt:

  Laten ze eens beginnen met de helft van de managers weg te saneren.
  Daar kunnen heel wat bewoners voor blijven wonen.

  Like

 10. Driek zegt:

  Maar ik kan mij nog goed herinneren van enkele jaren geleden, hoe moeilijk het toen was om in een verzorgingshuis te worden opgenomen, je moest zowat half dood zijn, eer je in aanmerking kwam voor een plek. Je kwam op een wachtlijst, dat kon jaren duren, tenzij het heel erg was. En je kon terecht in een particulier verpleeghuis, maar dat was vrij duur, niet iedereen kon dat opbrengen.
  En nu blijken al die zieke mensen plotsklaps zelfstandig te kunnen wonen. Dan is er zeker een wonder gebeurd met die oude lieden, een spontane genezing van chronisch zieke patiënten.
  Ik snap er werkelijk niks meer van. En hoe kun je nou een beroep doen op buren, vrienden en kennissen? Die moeten daar maar net zin in hebben.
  Ik hoor het ze al zeggen: “ja, kom zeg, ik ga daar een beetje zo’n ouwe man verzorgen, daar heb ik geen tijd voor”.
  Nee, logisch, iedereen moet werken, het zijn nu allemaal twee kostwinners, en de kinderen gaan naar de opvang. Nou, het ziet er niet best uit voor bejaarde mensen, helemaal als ze nog ziek zijn. Ik hoop maar dat ze die pil van Drion vrij geven.

  Like

  • Cathja zegt:

   Hoe eerder we ‘het hoekje om gaan’ hoe liever het ze is! Als we overlijden vóór onze pensioenleeftijd, dan hoeft de overheid niets aan ons uit te keren. Dat is pure ‘winst’! Je hebt je hele leven netjes alle premies afgedragen, maar zelf profiteer je er niet meer van.
   Daarom loopt onze overheid niet meer zo hard als het om het welzijn van onze ouderen gaat. Als ze ook nog eens de pensioenleeftijd optrekken naar 75 jaar, dan wordt de groep mensen die aanspraak kunnen maken op AOW nog kleiner.
   Dan hebben die Grieken het toch beter gedaan. Met hun 55e met pensioen, en nu ze diep in de problemen zitten, lijkt het er op dat ze toch weer worden geholpen.
   Wij zijn altijd te braaf geweest, en zijn dat nog steeds.

   Like

 11. tijluylenspiegel zegt:

  De Nieuwe Johan Maasbach is opgestaan; “Sta op en wandel!”.
  Helaas meneer deze ouderen kunnen en zullen niet opstaan, en al helemaal niet wandelen, hoe graag onze “volksvertegenwoordigers” het ook willen.
  Ze rijgen de leugens aan elkaar tot één gigantische ketting, ze zijn zelfs bereid hun eigen ouders te laten verpieteren (hoi van Rijn!) alles maar dan ook alles ter meerdere eer en glorie van zichzelf

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s