Hamburg: Op de voormalige Kapernaum-kerk prijkt nu de naam “Allah”

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

We hebben de afgelopen jaren vaker over de treurige verandering van voormalige evangelische Kapernaum-kerk in een moskee bericht. Donderdag werd onopgemerkt door het publiek het kruis van de kerktoren verwijderd en vervangen door het Arabische woord “Allah”. Eerst zou er een halvemaan op de kerktoren worden geplaatst. “Dat is een gevoelig thema”, zei Daniel Abdin, de voorzitter van het islamitisch centrum Al-Nour, dat de leegstaande kerkgebouwen eind 2012 had gekocht. Het kruis werd overgedragen aan een christelijke vrijkerk in Hamburg-Billstedt.

De voormalige pastores van de kerk, Christin Susanna Juhl, heeft hier geen probleem mee. “Er zijn veel overeenkomsten. Voor mij is dat dezelfde god”, zei ze tegenover de “Süddeutsche Zeitung”. En Kay Kraack, de pastor van de evangelische gemeente St. Georg, die bevriend is met Al-Nour, constateert nuchter: “Wij zijn hier niet meer de dominerende figuren.” Zijn gemeente zou moeten samenwerken om in de multiculturele buurt actief te kunnen blijven. Wat zei de fractievoorzitter van de CDU in het Duitse parlement, Volker Kauder, in januari nog maar weer toen hij werd aangesproken op de Pegida-protesten tegen de afschaffing van het Avondland: “Er is geen sprake van de islamisering van Duitsland. Wie van islamisering spreekt, wil de mensen bewust onzeker maken.”

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

39 reacties op Hamburg: Op de voormalige Kapernaum-kerk prijkt nu de naam “Allah”

 1. ildiko zegt:

  is dit een evangelische pastoor? dan ben ik de woordvoerder van de Paus.

  Like

 2. Sjaak uit Dordt zegt:

  Wat een linkse laml#l zeg. Door dit soort ongedierte wordt het avondland gesloopt.

  Like

 3. Cathja zegt:

  “Wij zijn hier niet meer de dominerende figuren……”. Ja, doe alles maar in de uitverkoop! Geef je land maar aan wildvreemden, en laat toe dat zij hun religie overal kunnen beleven. Sta toe dat iedere leegstaande kerk wordt opgekocht door de aanhangers van de islam. En dan ook nog beweren dat Duitsland niet geïslamiseerd wordt.
  Walgelijk! Duitsland vervreemdt snel als Europees land als dit zo doorgaat. Maar daar hebben velen kennelijk geen bezwaar tegen.

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  Ach deze stille en geruisloze actie wil ik niet vergoelijken, maar men is nu op het kantelpunt aangekomen waarbij het scheidingsvlak van seculier beleid op een hevige manier begint te schuren met het islamisme en de islamisering van Europa.

  De clerus en de bestuurlijke elites houden Europa in een wurggreep waaraan geen ontkomen aan is. Men kan alleen nog maar raden en of een eigen voorstelling maken wat de toekomst gaat brengen wanneer méér dan 50 miljoen moslims kracht gaan bijzetten om hun eisen gehonoreerd te zien worden.

  We houden er pas mee op als ál onze eisen zijn ingewilligd en de sharia boven de westerse rechtspraak is ingevoerd en meer van deze brutale en totalitaire eisen welke de moslim politici die in elke reguliere partij vertegenwoordigen als het paard van Troje. Wanneer men denkt dat het niet zo’n vaart loopt komt men in de toekomst bedrogen uit.

  Men ziet toch wat er gebeurt in Europa maar het is gemakkelijk om de kop, in het zand te steken en gewoon weer op je eigen vertrouwde reguliere partij te stemmen er is geen links, midden en rechts meer mijns inziens, dat is alleen de partij ideologie waarmee ze de goedgelovige burgers tegen verkiezingstijd een rad voor ogen draaien…

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Geen islamisering, hoe noemen ze het DAN?
  Dat soort geestelijken verraadt zichzelf: Bepaalde spirituele aspecten van de islam spreken hen ààn, daarom reageren ze zo halfhartig!
  Eens te meer bevestigt dat mijn mening, dat het christendom niet de absolute opponent van de
  islam genoemd kan worden; at het -helaas- gecompliceerder ligt.

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @idilko

  Een “pastor” is een evangelische predikant of dominee!

  Webmaster

  Like

  • BertG. zegt:

   Katholieke Kerk
   De titel van pastor is in de Katholieke Kerk voorbehouden aan priesters[1] en wordt vooral gebruikt om de functie van priesters in ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen aan te duiden die geen parochieverantwoordelijkheid dragen.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Pastor

   Like

   • BertG. zegt:

    Het kan allebei.
    Protestantisme
    Binnen het protestantisme is het woord pastor een synoniem voor een dominee.
    (staat op dezelfde wikipedia pagina)

    Like

   • José zegt:

    In de Katholieke Kerk is de titel Pastoor met dubbel o en Pastor met één o wordt gebruikt in de Protestantse kerken.

    Like

   • BertG. zegt:

    Jose, ze bestaan allebei in de katholieken kerk.
    Pastoor en pastor. Ik kwam vroeger veel in een pastorie.
    En ik weet vrij zeker dat ik daar niet naast mee zit.

    Like

   • BertG. zegt:

    Nou kom op, katholieken op deze site. Help me eens even.
    Of zitten er hier alleen refo, protestanten en hervormden.

    Like

   • BertG. zegt:

    En voor de duidelijk wat ik in een pastorie deed vroeger.
    Er gebeurde vrij veel voor de jeugd en dan moet je denken aan film avonden, spelletjes enz. en niet waarmee ze later bekend zijn geworden (misbruik).
    Ik woonde er recht tegenover. In het midden een kerk en daarom heen kleuter en lagere scholen en een pastorie.
    Maar nooit hersenspoelende gesprek avonden en thema’s om je er bij te kletsen of om gelovig te worden. Ik heb daar geen enkele vervelende ervaringen mee dus.
    Ik vond het er altijd wel gezellig toen ik klein was.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG., 13.21u.:Ja, je hebt gelijk: Beide termen zijn gangbaar in de katholieke kerk.
    Maar pastoor met 2 o’s was al van van meet af aan gebruikelijk: Dat was de eigenlike leidinggevende in de parochie. De priester(s) die hem hierbij assisteerde(n) heetten toen ‘kapelaan.’
    Vanaf de jaren ’70 werd dat allemaal meer gelijkgetrokken, door pastoor èn assistent(en) beide ‘pastor’ met één o te noemen.
    Toch worden de oude benamingen hier en daar nog gebruikt. Logisch, ze waren al eeuwenlang gangbaar.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik moet nou gaan oppassen hier op de site.
    Zo dadelijk gaan mensen nog denken dat ik katholiek ben.

    Like

  • Luchtpint zegt:

   “En voor de duidelijk wat ik in een pastorie deed vroeger.”

   Ik denk “SSSSpannend ! Vertel !”

   Krijg je een teleurstellend verhaal. Ik dacht dat je met een ondeugend verhaal zou afkomen, waarbij je ons ging vertellen hoe je in het geniep ’s nachts als seksueel ontluikende tiener atheïstenmeisjes van je eigen leeftijd ’s avonds zou gaan ontmaagden in een lege pastorie om die voor de lol te “ontheiligen” op die manier.

   🙂 😀

   Like

   • BertG. zegt:

    Dan zou ik daar wel vroeg mee zijn zo voor me 10 – 12de jaar.
    Maar je hebt ze er bij tegenwoordig.
    Helaas, ik kan het niet spannender maken voor je.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Oh, ik had de leeftijd in dat verhaal ongeveer 4 jaar ouder geschat, of zo.

    My bad. 🙂

    Like

 7. Tistochwat zegt:

  “Er is geen sprake van de islamisering van Duitsland. Wie van islamisering spreekt, wil de mensen bewust onzeker maken.”

  Tegen dergelijke dwaasheid kun je toch niet op? Als ze dit tegen mij zouden uitkramen, zou ik op dat moment zó verbijsterd en woedend zijn, dat ik helemaal niets zou kunnen terugzeggen…

  Like

 8. Driek zegt:

  De voormalige pastores van de kerk, Christin Susanna Juhl, heeft hier geen probleem mee. “Er zijn veel overeenkomsten. Voor mij is dat dezelfde god”,

  Dan heeft is die Susanna Juhl als christin slecht op hoogte van Het Nieuwe Testament. Onze samenleving is een Joods christelijke samenleving en gegrondvest op de tien geboden. Die tien geboden ontbreken in de koran. En ik ben – als ik zo onbescheiden mag zijn – zeer goed thuis in zowel het het Oude – als Nieuwe testament, doch ik kan geen enkele overeenkomst vinden met de koran, welke ik – weliswaar met veel tegenzin want het zijn oninteressante teksten – heb doorgeworsteld.

  De god uit de koran predikt aanzet tot moord en doodslag op de ongelovigen, en dat zijn de Joden en christenen. Het Nieuwe Testament predikt naastenliefde en uw vijand lief te hebben. Nu ga ik den lezer van E.J. Bron op deze mooie zomerdag niet vervelen met allerlei Bijbelteksten, dat doe ik een andere keer wel. Anders komen er weer protesten.
  Maar ook die christin Susanna Juhl bezwijkt voor de gewelddadige barbaarse idioterie die islam heet. En ik vraag mij af over wat voor kennis die vrouw beschikt om tot zulk een dom oordeel te komen. Enig inzicht van die vrouw in de Bijbelse geschiedenis is ver te zoeken.

  Wij, en niet die mohammedanen. kunnen ons beroemen op het Rome van Caesar en het Rome van de apostel Paulus. Van daaruit is de eerste golf van beschaving over europa gespoeld. In de tijd van de Renaissance heeft hier een nieuwe vloedgolf van kunst en wetenschap haar oorsprong gevonden. Dit alles is toch ver te zoeken in de islam van de profeet Mohammed. Die hele koran bestaat uit regels en opdrachten tot moord en doodslag. En heden ten dage gaan die mohammedanen door met het verminken van duizenden mensen, het stenigen van vrouwen bij overspel, en het onthoofdingen van ongelovigen.

  Ik moet mij er maar in schikken dat de wereld aan het gek worden is. Iedere dag weer komen we een stukje verder bij de vernietiging van onze Joods christelijke beschaving. Waar hebben onze voorouders al die moeite voor gedaan, vraag ik mij de laatste tijd af, want alles wat hoogstaand is wordt afgebroken, en dat alles om een heidense kwaadaardige ideologie ter wille te zijn.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Driek 4 juli 2015 om 10:51

   Beste Driek, ziet u het al voor u:
   Mensen die uit een verpleeghuis zijn getrapt en die thuis op bed voor hun raam -als ze al een raam in hun kamertje hebben- eenzaam naar buiten liggen te kijken, moeten met lede ogen aanzien dat de islamitische zwarte ‘vluchteling’ langs fietst op zijn gratis ontvangen nieuwe fiets, met zijn idem mobieltje, in zijn idem merkkleding, op weg naar ‘zijn’ met gratis nieuwe spullen ingerichte woning!

   Like

  • Cathja zegt:

   @ Driek 10:51

   Beste Driek, ik ben het volledig met u eens. De god van de moslims is niet dezelfde God zoals wij die kennen uit de Bijbel. Deze protestantse pastores zou dit moeten weten. Ik mag toch aannemen dat zij voldoende opleiding heeft gehad om het verschil tussen het christendom, het Jodendom en de islam te kennen?
   Deze mevrouw Juhl is een gevaar voor de christelijke kerk, omdat zij geen verschil ziet tussen de god van de moslims en onze God. Voor christenen zijn de Tien Geboden belangrijk, maar daar hoor je haar niet over spreken. Nee, want dan haalt ze haar eigen overtuiging onderuit. Volgens haar zijn er veel overeenkomsten tussen het christendom en de islam.
   Welke?
   Bijvoorbeeld: “Gij zult niet doden”? Dit gebod zal ze haar moslimvrienden echt niet onder de neus wrijven.

   Een gevaarlijk mens!

   Like

  • BertG. zegt:

   Even een vraagje aan de deskundige hier.
   Is het niet altijd een katholieke kerk als er een kruis op het dak staat?
   Ik dacht dat andere geloven nooit een kruis op het dak zetten.
   Maar ik kan me vergissen.

   Like

   • Driek zegt:

    BertG zegt: Is het niet altijd een katholieke kerk als er een kruis op het dak staat?

    Ja, alleen de katholieken hebben een kruis op de torenspits. Daaraan zijn de katholieke kerken herkenbaar. Kerken van andere gelovigen niet.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik geloof, dat je gelijk hebt: Een kruis ís specifiek katholiek.
    Dat wil zeggen, sommige protestanten hangen er wel eens één in de huiskamer, wel principieel zonder “corpus” (‘gesneden’ christusbeeld)
    Maar op protestantse kerken zie je ze niet.
    En als protestanten met een kruisje om hun nek lopen is dat een Hugenotenkruisje.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Theresa 13:23

    Protestanten die een kruisje om hun nek dragen, dragen het kruisje zonder corpus. Rooms-Katholieken dragen het kruisje mét corpus.
    Het protestantse kruisje is geen Hugenotenkruisje, want dat ‘kruisje’ zit er niet direct als een kruisje uit, en onderaan hangt een duifje. Hugenoten waren mensen (Franse protestanten, die leefden omstreeks de 18e eeuw) die voor hun geloof moesten vluchten.
    Zij vluchtten o.a. naar Noord-Amerika, Nederland en Zuid-Afrika. Deze mensen droegen dit kruisje als herkenning. Er zijn op internet wel afbeeldingen van te vinden.
    Er wonen nog steeds Hugenoten in Nederland, en zij zijn aangesloten bij de Waalse kerk.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Cathja: Dat is óók weer niet helemaal waar, want een kruisje zónder corpus is ook bij de Rooms-Katholieken gebruikelijk.
    Ik heb er op mijn 12de zelf nog één gehad, een gouden.
    Mooi, eenvoudig dingetje. Maar ik heb het niet lang gedragen: Op school -brugklas, openbare scholengemeenschap- werd je er regelrecht om uitgelachen.
    Juist omdàt zo ’n corpusloos kruisje ook bi ‘roomsen’ in gebruik is, bepalen veel protestanten zich tot het Hugenotenkruisje, zodat daar geen twijfel over bestaat: Voor “Rooms” willen ze liever niet versleten worden.
    Ik weet wie de Hugenoten zijn. Maar geloof me, vluchten moesten ze al veel eerder, al gedurende de hele 17de Eeuw: Alle Franse koningen waren R.K., dus dan konden ze het wel schúdden! Zelfs Louis XIV, de Zonnekoning, die ergens graag hoofd van de Franse Staatskerk was geworden, net als de Britse koning dat was, durfde die stap toch niet aan! Alleen in de 16de Eeuw, onder Henri III, zoon van Catharina de Medici, heerste er enige tijd Godsdienstvrijheid.
    Dat was een decadente nicht, maar het moet gezegd: Dáárvoor heeft hij gezorgd. Zolang het duurde trouwens: Na zijn dood werd het weer teruggedraaid.

    Like

 9. ildiko zegt:

  weet ik maar ik ben echt boos op zo een pastor. Vrijheid van het geloof is een democratische recht, tijdens de communistische dictatuur was verboden en dat was nog het enige positief in alles.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   IK vrees dan ook dat -zeker in deze tijd- de officiële organen van de christelijke kerken NIET 100% tegen de islam gekeerd zijn.
   Individuele christenen ongetwijfeld: Als díe zeggen, dat ze er vierkant tegen zijn, kun je ze in principe geloven. Maar ze moeten met een kritisch oog naar hun kopstukken blijven kijken, wat dat betreft…en trouwens ook naar zichzelf.

   Like

   • Driek zegt:

    Theresa, denk eens aan de beeldenstormers, in 1556, die waren uit alle lagen van de bevolking afkomstig. Hoog en laag, rijk en arm, man en vrouw, oud en jong bestormden kerken, vernielden heiligenbeelden en andere kunstwerken en plunderden kloostervoorraden. Hun motieven waren al even verschillend als hun achtergronden. Sommigen haatten de geestelijken met al hun privileges, anderen waren ontevreden over hun eigen schamele bestaan, terwijl weer anderen gewoon nieuwsgierig waren.

    De calvinisten meenden de kerken te moeten zuiveren van de ‘paapse superstitiën’. Door miswijn op te drinken, ouwel te vertrappen of te voeren aan vogels en heiligenbeelden kapot te smijten, wilden zij deze katholieke symbolen van hun mystieke inhoud beroven en duidelijk maken dat het katholicisme was verworden tot een poppenkast die het ware geloof ontheiligde.

    Door de kerken te zuiveren van heiligenbeelden, altaren, kunstwerken en andere onnodige luxe meenden de calvinisten de band met de vroegere, in hun ogen zuivere, christenen te herstellen en de eeuwen van corruptie en verering van valse heiligen als het ware weg te wassen. De gezuiverde kerken waren voortaan bovendien geschikt voor de gereformeerde eredienst, waarin Gods woord centraal staat: bijbellezing en bijbeluitleg door een predikant.

    Tot uw dienst.

    Like

 10. lucky bee zegt:

  Evangelische kerk betekent Lutherische kerk bij ons de Herformde kerk.
  Ter herrinnereing wie Allah is;
  http://www.hinduism.co.za/kaabaa.htm

  Like

 11. N.E. Derlander zegt:

  Het is goed te weten dat de “verwende moorddadige ideologie” uiteindelijk in de handen zal bijten van degenen (de landverraders), die het voedden.

  Hij die horen wil, hij hoort; hij die zien wil, hij ziet.

  Like

 12. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart

 13. Scheerzeep NU zegt:

  Dezelfde God?

  Als God geen Zoon heeft aan wie schenkt Hij dan zijn erfenis, aan zijn dienstknechten? Dan is God minder dan Abraham, die Hij wel een Zoon heeft geven naar Zijn belofte.
  Aan wie maakt God zijn woord bekend, aan Zijn dienstknechten of aan Zijn Zoon. En aan wie maakt de Zoon bekend dat Hij de erfgenaam is, aan zijn dienstknechten of aan Zijn vrienden?

  Like

 14. Driek zegt:

  Voor de vurig christenen onder u.

  De Duitse christenen zijn de S.A. van Jezus Christus in de strijd om de vernietiging van de lichamelijke, maatschappelijke en geestelijke nood.
  Dominee Hossenfelder, juli 1933.

  Wat wij allen hebben verlangd, waar wij naar hebben gestreefd, is werkelijkheid geworden: wij hebben een Reich en een Führer, en die Führer volgen wij getrouw en nauwgezet.
  Vicaris-generaal steinman, als vertegenwoordiger van de katholieke bisschop van Berlijn, 1933.

  Wat deze tijd ook vergt aan ellende, bloed en tranen, wat de Führer en de hoogste bevelhebbers van u, soldaten, bevelen en het vaderland verwacht:
  Achter alles staat God zelf met Zijn wil en Zijn gebod.
  Uit een preek van de Katholieke Wehrmacht-bisschop Rarkomski,
  Augustus 1942.

  Ik wil het hier toch even gezegd hebben.

  Like

 15. Republikein zegt:

  Dat is een gevoelig thema”, zei Daniel Abdin, de voorzitter van het islamitisch centrum Al-Nour, dat de leegstaande kerkgebouwen eind 2012 had gekocht.
  Ik, wij zijn de kopers.
  Loop naar de pomp, lampenlul!

  Like

 16. 4sjun zegt:

  Speciaal voor de vrienden en vriendinnen van islam dan maar:

  Like

  • Cathja zegt:

   U zit waarschijnlijk op de verkeerde website. Hier treft u geen vrienden en vriendinnen aan van de islam!

   Like

   • 4sjun zegt:

    Ik tref hier ongetwijfeld mensen die wel eens met vrienden en vriendinnen van islam te doen hebben. Die krijgen dan omniet extra voeding voor repliek.

    Like

 17. Pingback: “Allah” i.p.v. kruis: Kerk wordt moskee – dreigende waarschuwing voor islamisering | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s