Istanboel: Turkse rechts-extremisten vallen Koreaanse toeristen aan

Screenshot_47

Demonstranten hebben hun T-shirts met kunstbloed besmeurd om de aandacht te vestigen op de behandeling van de islamitische Oeigoerse minderheid in China

(Vertaling: E.J. Bron)

De in het noordwesten van China levende islamitische Oeigoeren worden vooral tijdens de ramadan onderdrukt. Daar protesteerden nationalisten in Turkije tegen. Als de extremisten een groep Koreaanse toeristen in het oog krijgt, komt het tot een persoonsverwisseling met ernstige gevolgen.

In Istanboel hebben Turkse nationalisten tijdens een demonstratie tegen de behandeling van de Oeigoeren in China een groep Koreaanse toeristen aangevallen, die zij abusievelijk voor Chinezen hielden. Aan de solidariteitsmanifestatie voor de islamitische minderheid in China namen honderden extremisten, zogenaamde “Grijze Wolven”, deel.

Voor het Topkapi-paleis vielen ze een groep Koreaanse bezoekers aan, waarbij ze “Allahu Akbar!”, “Allah is de grootste!”, scandeerden. Ze lieten hun slachtoffers pas gaan toen de politie traangas gebruikte. Op video-opnames is te zien hoe een geschokte toerist na het incident aan de pers verzekert Koreaan en geen Chinees te zijn.

De betrekkingen tussen Ankara en Peking zijn op grond van Turkse mediaberichten gespannen. Volgens deze berichten mogen de Oeigoeren in China slechts beperkt de vastenmaand ramadan vieren. Voor nog meer spanningen zorgde de beslissing van Turkije van afgelopen donderdag om 173 Oeigoeren op te nemen die vanuit China naar Thailand gevlucht waren.

Verleden week hadden honderden Turkse nationalisten in het hele land tegen de zogenaamde ramadanbeperkingen in China geprotesteerd. Daarbij werden afgelopen woensdag de etalageruiten van een populair Chinees restaurant in Istanboel ingegooid – pas later vernamen de aanvallers dat de eigenaar een Turk is en de kok een Oeigoer. De Oeigoeren zijn een Turks volk en zijn cultureel en religieus met Turkije verbonden.

Bron:
www.n-tv.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, Hypocrisie, Islam, Moslims, Nationalisme, ramadan, Turkije. Bookmark de permalink .

10 reacties op Istanboel: Turkse rechts-extremisten vallen Koreaanse toeristen aan

 1. Thoth zegt:

  We moeten in ieder geval de subsidie van de EU aan Turkije stopzetten. Turkije ontvangt als kandidaat-lid van de Europese Unie meer dan zeshonderd miljoen euro per jaar. En daarna de Euro opheffen en de regels vanuit Brussel terughalen naar Nederland. Geen EU meer. Alleen de handel nog.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Ik had eigenlijk wel een link verwacht van seculiere waarin staat dat Koreaanse toeristen meer doden op hun geweten hebben dan alle Turken bij elkaar.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Voor hun gemak vergeten ze de genocide op de Armeniërs.

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  Oerstomme turken!

  Like

 5. Jan zegt:

  Geliefde bezigheid: vlag verbranden als je het niet met de ander eens bent, dan dient het land weggevaagd te worden

  Like

 6. Jan zegt:

  Turkse mongolen weten niet waar Thailand ligt. Slopen ambassade van Thailand omdat China moslims keihard aanpakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s