Verbod op godslastering in IJsland opgeheven

Screenshot_36

(Door: “rommel”)

Dinsdag 30 juni 2015 heeft het IJslandse parlement, het Althing, besloten het verbod op godslastering af te schaffen. De beslissing is een direct gevolg van, en indicatie tegen, het islamitisch fundamentalisme en terrorisme waar de westerse wereld onder te lijden heeft als gevolg van de niet-westerse massa-immigratie. Deze ontlenen hun legitimiteit aan religieuze overtuigingen dat kritiek en satire gericht tegen de islam een godslasterlijke misdaad is, die bestraft moet worden met de dood.

In het wetsvoorstel wordt specifiek de bloedige islamitische terroristische aanslag op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo in januari vermeld. De indieners van het wetsvoorstel zijn van mening dat in het licht van het moslimfundamentalisme, dat steeds meer zijn positie in het Westen opeist, het moment is aangebroken om voor de rechten van vrijheid van mening en meningsuiting in te staan en het islamfundamentalisme geen legitimiteit te geven in de westerse wetgeving.

Lees verder>>>
DVC

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, IJsland, Islam, Islamisering, islamitische ideologie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Verbod op godslastering in IJsland opgeheven

 1. Cathja zegt:

  Een verstandig besluit! Mensen die zich gekwetst voelen als hun religie wordt bespot kunnen altijd nog naar de rechter. Maar een algeheel verbod speelt de moslims in de kaart en dat moeten wij niet willen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Je gekwetst voelen is een gevoel, en daar kan geen enkele rechter een uitspraak over doen.

   Like

  • hendrikush zegt:

   Ik voel me diep gekwetst door de haat van de koran en de gedragingen van mohammedanen.
   Bij welke rechter kan ik verhaal halen?

   Like

   • Cathja zegt:

    Wist ik het maar….! De meeste rechters zijn van D66-huize en daar hebben we niets aan als het om onderwerpen als deze gaat. Misschien zijn er nog rechters die de mazen der wet weten op te zoeken?
    Voor alle duidelijkheid: de islam is geen religie, maar een ideologie. En een ideologie kan je niet bespotten of belasteren.

    Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Een wijs besluit!
  Ik kan me zo voorstellen, dat met name christenen met de nodige ja-maars zullen komen, maar die kun je voorhouden: Als U werkelijk tegen de islamisering bent, kunt U bedenken, dat deze maatregel dient ter bescherming van het algemeen belang.
  Kijken, wat ze dàn zeggen.
  Zij met een béétje redelijkheidsbesef zullen dat toegeven, al moet je niet raar opkijken als er dan óók een paar tot de conclusie komen, dat die islam aan één kant zo gek nog niet ís. “Zij geloven tenminste nog wàt.” Zoiets.

  Like

 3. Jean zegt:

  Persoonlijk zou ik die barbaarse alla en die perverse mohamed liefst vierendelen met vier paarden, nooit heb ik grotere smeerlapperij tegen gekomen in onze westers seculiere “beschaafde” wereld.
  Die rotzooi moet verboden en verbannen worden tot en met de laatste kankercel, dan pas zal er terug welvaart, veiligheid en leefbaarheid komen.
  Zolang die rotzooi hier rondloopt gaan wij samen nergens nog naar toe dus geen consumptie want nergens willen wij die perverse smeerlapperij tegenkomen.
  Nu concentreren we ons volledig op het politiek pro islam tuig, die gaan we ter verantwoording roepen desnoods via geweld voor hun gepleegde misdaden tegen eigen volk.

  Like

 4. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Hier had ik bij de NOS geen jota van vernomen,
  op andere Nieuwsprogramma’s geen woord over gehoord
  dus dank ik Rommel zeer, dat hij ’t heeft aangeboord,
  dit pracht-Land verwezenlijkt ‘n stukje van m’n dromen…
  .
  Jasterke
  .

  Like

 5. hendrikush zegt:

  De volgende stap is de vrijheid van godsdienst aanscherpen.
  De Umma Nations (UN) staan toe dat de rechten van de mens worden geclausuleerd met “voorzover niet in strijd met de sharia”. Vrijheid van godsdienst kan ook worden geclausuleerd met “voorzover niet in strijd met de geldende rechtsnormen”.

  Like

 6. Kraftavilqa zegt:

  Zo we pislam als een kanker beschouwen stel ik voor de kwaal te bestrijden met intensieve radiotherapie: nuke mekka. Wat gij niet wil dat U geschied doe dat de ander voordat de ander het U doet. Vernietig de muzel eer de muzel U vernietigt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s