Wie is verantwoordelijk voor de gruwelen in de islamitische wereld?

Screenshot_30

(Door: Uzay Bulut – Vertaling: E.J. Bron)

Als het kolonialisme het belangrijkste probleem zou zijn, dan zou je daarover moeten zeggen dat ook moslims nog steeds koloniale heren zijn – en niet bijzonder “menselijke”: Islamitische Jihad en islamitisch geweld; het toestaan van seksslavernij; de ontmenselijking van vrouwen; haat tegen niet-moslims en hun vervolging – dit alles is in de islamitische wereld van oudsher heel gewoon, al sinds de oprichting van deze religie. Men ontkent alles en maakt “de ongelovigen” voor alles verantwoordelijk.

Is het soms Amerika dat deze mannen ertoe aanzet om hun vrouwen of zusters als tweederangs mensen te behandelen? Als we het Westen willen bekritiseren over wat er in de islamitische wereld plaatsvindt, dan vanwege het feit dat het niet meer doet om een einde aan deze gruwelen te maken.

Wie probeert de schade te ontkennen die de islamitische ideologie aan de islamitische wereld heeft toegebracht, en tegelijkertijd het Westen de schuld aan de islamitische gruwelen geeft, zal de moslims nooit helpen hun falen toe te geven en moderne oplossingen voor hun problemen te ontwikkelen.

Iedere keer als er over ISIS, Boko Haram, Iran of welke andere terreurgroep van de islamitische wereld dan ook gediscussieerd wordt, neigen veel mensen ertoe het Westen voor de door hen gepleegde verwoestingen en moorden verantwoordelijk te maken. Er bestaat niets anders dat zo ver bezijden de waarheid is. Om de westerse naties de schuld toe te schuiven voor de in de islamitische wereld aan te treffen nalatigheden getuigt van fanatisme en is niets anders dan een poging om de schuld te verplaatsen en ons er aan te hinderen de werkelijke wortels van het probleem te begrijpen.

Het idee dat het Westen er schuldig aan is dat deze islamitische terreurgroepen vrouwen ontvoeren om hen als seksslavinnen respectievelijk “echtgenotes” te verkopen, dat zij massale kruisigingen en gedwongen bekeringen uitvoeren, dat zij massaal onschuldige mensen onthoofden, dat zij religieuze minderheden willen uitroeien en onvervangbare archeologische plaatsen verwoesten – dat idee is schrikbarend, beledigend en fout.

Bron:
http://de.europenews.dk
Door: Stefan Frank (vertaling)

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Uzay Bulut

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Wie is verantwoordelijk voor de gruwelen in de islamitische wereld?

 1. Berthe zegt:

  “Ja, maar WIJ hebben het veroorzaakt…” hoorde ik gisteravond weer op een verjaardag toen er werd gesproken over de chaos in Noord Afrika..
  Hierboven genoemd antwoord is HELDER en WAAR!!!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, Berthe, wat let U om dat soort praatjes de eerstvolgende keer te smoren door ze dít soort artikelen voor de voeten te gooien?
   Zeg er maar rustig bij, dat het van de hand van een Turkse seculiere is, die het kan wéten!

   Like

  • Frerik zegt:

   Ja ik had gisteravond ook weer op zo’n verjaardag gerekend maar de bewuste mensen met diezelfde soort gedachtenpatroon als waar u op visite was waren er niet, misschien wel omdat het komt omdat ik hun verjaardag vorig jaar verpest had om steeds over de verrijking te praten en dat ging er dan heftig om toe. Eerlijk gezegd zag ik er eigenlijk naar uit dat ze er wel zouden zijn, ik had wel zin in weer een heftige avond waar het gelijk aan mijn kant staat, en dan mooi buiten in de tuin omdat het zo warm was met een extra biertje.

   Like

 2. Pingback: Wie is verantwoordelijk voor de gruwelen in de islamitische wereld? |

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Is het een islamiet of is het een terrorist?
  We kennen slechts heel weinig niet-islamitische terroristen.
  Daarom is het hypocriet om het alleen maar over een terrorist te hebben.
  Goed beschouwd is in onze, westerse, ogen elke islamiet in principe een terrorist.
  Dat lijkt een boude uitspraak maar is logisch als men het verband wil zien.
  Mohammed is het rolmodel voor ‘de’ islamiet.
  Mohammed was onmiskenbaar de grootst mogelijke crimineel die de geschiedenis heeft voortgebracht.
  Dat maakt elke consequente islamiet een crimineel.
  Als dit een aanvaardbare conclusie is dan moeten we ophouden om de islam een godsdienst te noemen maar het de juiste naam te geven: CRIMINELE ORGANISATIE.
  Islam? – Weg ermee!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Klare taal! Ik heb de naam van de oorspronkelijke auteur eens gegoogled en wat ik vermoedde, klopte: Het betreft een seculiere vrouwelijke journalist uit Ankara die natuurlijk donders goed kan beoordelen uit welke hoek de islamitische gruwelen -o.a. de achterstelling van de vrouw- komen en dat het westen daar part noch deel aan heeft. (Dat is dan ook in belangrijke mate een valse draai, die er door de westerse ‘goedmensch’ aan gegeven wordt.) Deze onderlegde vrouw zit er midden in en weet beter. Je vraagt je zelfs af, of ze op dit moment misschien zèlf al tegenwerking ondervindt door de invloed van het Erdogan-regime, of dat dit op z’n minst dreigt. In ieder geval zou de goedmensch er zoveel beter aan doen om te luisteren naar wat dít soort mensen er over te zeggen heeft, in plaats van naar het fijne gevoel in hun hoofd. Het is typerend, dat ze dat desondanks niet doen.

  Like

 5. Charles Martel zegt:

  Moedige dame!

  Like

 6. Jan zegt:

  De ellende wordt veroorzaakt door niet-islamitische, enge witte (waarom gebruikt polcorvolk altijd een foutief vertaald woord?) mensen. Dat schrijft Halleh Ghorashi*, verbonden aan de VU als ‘Hoogleraar Diversiteit en Integratie’
  Ghorashi:
  “….Waarom kiezen jongeren die zijn opgegroeid binnen een samenleving die verlichtingsidealen als vrijheid, gelijkheid en broederschap koestert, ervoor om zich tegen deze idealen te keren? Kan het zo zijn dat deze jongeren een ander gezicht van Nederland te zien hebben gekregen? Een gezicht van witte en zwarte scholen? Een samenleving hebben leren kennen waarin “allochtonen” niet als volwaardige burgers worden benaderd en men in eigen kring liever “ons soort mensen” toelaat en alleen liefdadigheid toont voor de zwakke en hulpbehoevende “anderen”?

  Werknemers willen geen probleemjongeren omdat de werkgever namelijk wil dat hij inpasbaar is binnen het bedrijf en dat is volgens Gorashi stuitend, ‘Zo gaan de dromen en aspiraties kapot.’
  Gevolg: ‘Dan is er vaak het gevoel van onmacht en frustratie, maar ook afstand en zelfs afkeer van Nederland.’

  Dan is er maar één oplossing meer: koppensnellen in de woestijn

  Wat moeten wij (wie zijn dat trouwens) doen is: HUIDIGE DOMINANTE KOERS VEROORDELEN

  Was getekend Halleh en die kan het weten die heeft er voor gestudieerd, zeg ik maar.
  http://demoslimkrant.nl/home/2015/06/5474.html

  * http://www.fsw.vu.nl/nl/wetenschappelijke-afdelingen/sociologie/medewerkers-sociologie/ghorashi/index.asp

  Like

 7. Anna zegt:

  Dat is het begrip van vrede in de islam. Zolang de ongelovigen nog niet zijn onderworpen aan de islam zijn ZIJ de schuld van ALLES wat misgaat. Alle schade alle onderdrukking is volgens de begrippen van de islam nodig alvorens aan Allah onderworpen te worden. Daarom mag/ moet je zelfs moorden en angst zaaien om de ongelovigen zo snel mogelijk te onderwerpen aan hun” god” Allah.
  In Europa zijn we al een eind op weg.
  Regeringsleiders ontkennen de relatie islam en geweld.
  Atheïsten denken de dans te zullen ontspringen.
  En de meeste ” gewone” burgers denken dat het niet z’ on vaart zal lopen.
  Christenen… Nou ja mettertijd als we een verbod op godslastering hebben nou dan snijden we
  ( de islamisten) die wel het hoofd af…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s