Berlin-Neukölln: 6000 badgasten moeten zwembad verlaten

Screenshot_69

(Vertaling: E.J. Bron)

Nauwelijks stijgen de temperaturen of het komt tot heftige ruzies. Opnieuw was het zwembad Columbiabad in Berlin-Neukölln het toneel van een incident . . .

Zondagmiddag moesten 6000 badgasten het zwembad Columbiabad in Berlin-Neukölln vroegtijdig verlaten wegens een vechtpartij. 60 “onbekenden” hadden daarvoor ruzie gekregen, zoals de politie maandag meedeelde. Het zwembad werd ontruimd en gesloten.

Tegen 17.15 uur alarmeerde een verantwoordelijke van het zwembad de politie, omdat het daar tot een vechtpartij tussen ongeveer 60 personen was gekomen. Toen de politie enige tijd later arriveerde, hadden de deelnemers aan de vechtpartij zich inmiddels alweer over het zwembad verspreid, zodat de daders niet opgepakt konden worden.

Uit getuigenverklaringen bleek dat het vermoedelijk eerst tot een vechtpartij tussen twee “jongeren” (!) was gekomen, waaraan later tot 60 personen aan deelnamen.

Er wordt een onderzoek ingesteld wegens openlijke geweldpleging en bedreiging met geweld. Op verzoek van mensen van het zwembad hielp de politie met luidsprekers mee om de badgasten ertoe op te roepen het zwembad te verlaten en dit te sluiten. Dat verliep zonder verdere incidenten.

In het zwembad in Berlin-Neukölln komt het steeds opnieuw tot geëscaleerde vechtpartijen en geweld. Vorige zomer rukte de politie massaal uit, omdat een 32-jarige met een mes op een man was los gegaan.

Het Berlijnse zwembadenbestuur stuurt al jarenlang bewakers naar de openluchtzwembaden. Zij controleren tassen op wapens en andere gevaarlijke voorwerpen en patrouilleren over de zonneweides. Ook de badmeesters werden geschoold in de-escalatie.

Bron:
www.bild.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Bert G.”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, Berlijn, cultuurrelativisme, Eurabië, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Berlin-Neukölln: 6000 badgasten moeten zwembad verlaten

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ja, hoor: 60 “onbekenden,” te beginnen met twee “jongeren.” Hahahahaha!
  En de signalementen? Blond, rossig, bleek, sproeten…..of-eh…tóch misschien wat ….lichtgetínt? waren ze soms wat lichtgeraakt vanwege ‘spijsverteringsproblemen’ tijdens de ramadan?(van ‘honger’ kan immers niet gesproken worden)
  Kom op, Dames en Heren van de pers, houd uw lezerspubliek voor één keer eens ordentelijk op de hoogte! Of mag U dat niet van Angela?
  In dat geval gaan ze er naar raden en trekken hun conclusies zèlf; U bent gewaarschuwd!

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  Je kunt toch niet spreken van “een incident”?Aangezien het bij herhaling gebeurt!

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  Cartoon van Louis Raemaekers

  Like

 4. Cathja zegt:

  Opnieuw moeten de goeden onder de kwaden lijden. Denk je heerlijk een dagje naar het zwembad te gaan, en dan gebeurt dit. Ik begrijp enerzijds wel dat men het bad liet ontruimen, omdat je nooit weet welke ‘cellen’ er tussen al die mensen in zitten. Het begint klein, met een ruzie tussen twee personen, en binnen de kortste keren doen er 60 mensen aan de vechtpartij mee. En het hadden er met gemak nog tientallen meer kunnen worden.
  Eigenlijk is dit te triest voor woorden! Konden we ons dit jaren geleden voorstellen in Duitsland? We konden daar toch altijd met plezier naar een zwembad gaan?
  Moeten er nu ook al bij zwembaden (en misschien binnenkort ook in sporthallen e.d.) detectiepoortjes worden geplaatst, vanwege bedreigende situaties?

  Laten we het woord ‘ontspanning’ maar uit ons woordenboek schrappen. Het wordt ons steeds moeilijker gemaakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s