Europa en genegeerde burgers

Screenshot_67

(Door: BeWiseman)

10 jaar geleden stemden we redelijk massaal tegen de Europese grondwet. Toenmalig minister- president Balkenende gaf aan het signaal te begrijpen. Hij begreep dat de eventuele toetreding van Turkije gevoelig lag en dat de uitbreiding en de Europese regelgeving  te snel ging. Sindsdien zijn de volgende landen toegelaten of wordt daar mee onderhandeld: Bulgarije, Roemenië, Kroatië, Albanië, Montenegro, Servië, Macedonië. En ook met het steeds islamitischer Turkije zijn nog onderhandelingen gaande.

Onze afdracht aan Europa gaat mede naar corrupte landen in het oosten, naar zwakke broeders in het zuiden, en door de open grenzen zijn er steeds meer mensen die hier onze toeslagen zelf even komen ophalen.

Onze culturen zijn volstrekt verschillend, belastingstelsels zijn verschillend, sociale stelsels zijn niet te vergelijken met elkaar, etc, etc. Over elke oorlog en interventie zijn de lidstaten verdeeld . De EU probeert de lidstaten verplicht asielzoekers in de maag te splitsen, maar ook daar zijn de lidstaten het niet over eens.  Europa bemoeit zich met onze bed, bad en brood regeling, in de EU bespreken ze onze “zwarte pietenkwestie”, elk jaar slurpt de EU meer geld op en daarom moeten we elk jaar meer betalen. Onze minister met dubbele pet Dijsselbloem maakt naheffing na naheffing over zonder enige openheid van zaken te geven, alles moet stiekem.

We hebben een bankenunie die ons verantwoordelijk maakt voor zwakke banken in het zuiden, Europa gaat over onze begrotingsregels ,er is een Europees beleid als het gaat om immigratie en zo langzamerhand dragen we steeds meer soevereiniteit over aan de ondemocratische kliek in Brussel.

Dit is slechts een kleine greep uit de voorbeelden waaruit blijkt dat we ergens in gefrommeld zijn, en waarom?? Niemand heeft me dat nog kunnen uitleggen.

Met het referendum van 2005 zijn we vrij duidelijk geweest, maar met die uitkomst is werkelijk niets gedaan. Maar zolang het merendeel van de mensen op partijen blijft stemmen die deze koers willen volgen, is het eind van dit drama nog niet in zicht.

Door:
“BeWiseman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Europa, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Europa en genegeerde burgers

 1. Jean zegt:

  Van politieke lafaards gesproken.
  Griekenland heeft het referendum toegepast ondanks het verzet van de politieke lafaards, nu heel Europa het referendum toepassen a.g. die EU misdaadorganisatie ėn veroordeling betreffende de politieke lafaards.
  De enige inspraak die de politieke lafaards nog krijgen is de keuze tussen de strop of de kogel.

  Like

 2. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Ik zou het woord ‘genegeerde’ veranderen in ‘vernachelde’

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Als er een hel bestaat mag Balkenende van mij daar branden!

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Nogmaals woorden zijn niet meer adequaat om mijn gevoelens van pure afkeer voor de potentaten in Brussel die door onze eigen regeringen in staat zijn gesteld om te doen wat ze doen. Zij zelf(Brussel) zullen nooit toegeven dat de EU is mislukt dus we zullen zelf voor ons op moeten komen door onze eigen regering te dwingen schoon schip ta maken wat betreft de EU.
  EEG was OK maar de EU NIET! Dus rubberen Rutte in s’hemelsnaam doe eens iets GOED en redt Nederland uit de klauwen van de EU!

  Like

 5. louis portugal zegt:

  Ooit heeft Griekenland, onder Alexander de grote, Perzië verslagen en hopelijk is Griekenland nu ook het begin van de ondergang van de €, een slecht opgezette poging van een stel opportunisten om de macht te grijpen.

  Like

 6. Pingback: Europa en genegeerde burgers |

 7. Driek zegt:

  Ik lees op PowNed:

  De extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet heeft gedreigd Goudse gemeenteraadsleden die vóór de bouw van de omstreden megamoskee willen stemmen, thuis te komen bezoeken en hen “tot inkeer” te brengen.
  De groep stuurde de dreigende taal per mail, weet het AD. De angst bij de raadsleden is groot. “Wij voelen ons zwaar geïntimideerd”. zegt Johan Weeber van Gouda Positief. Een snelle zoektocht op internet deed de raad nog harder beven: “Op Facebook hebben ze 6.000 likes. Dat zijn substantiële aantallen.”

  Volgens Michel Klijmij van de lokale GroenLinks-fractie gaat het echter om “een relatief klein clubje gekkies”. Ze hebben volgens Klijmij wel een “heftige en verwerpelijke” mail gestuurd. “Het klinkt als een dreigement en ik neem het serieus. Maar het zal mijn stem niet beïnvloeden.”
  ‘Volstrekt onacceptabel’

  Ook de burgemeester en de politie nemen de dreigementen serieus, laat Bobby Markus van de politie-eenheid Den Haag weten. “Het is volstrekt onacceptabel als democratisch gekozen raadsleden in de uitoefening van hun functie gehinderd worden”, reageert burgervader Milo Schoenmaker. “We zijn alert op signalen.”

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   “Democratisch gekozen raadsleden,” toe maar!
   Zijn die…eh…..”democratisch gekozen raadsleden” ook van tevoren zorgvuldig nagegaan, wat de meerderheid der omwonenden van die te bouwen mega-moskee vindt? of zal ze dat misschien stomtoevallig aan hun democratisch gekozen kónt roesten?!
   In dat laatste geval hadden ze natuurlijk kunnen wéten, dat zulks vroeg of laat niet gepíkt zou worden en dat het klootjesvolk op een gegeven moment genoeg getergd is…..
   Wat mij betreft volgen er van díe kant nog véél bedreigingen….Mèt concrete gevolgen!

   Like

  • Jean zegt:

   Driek, dat is nu juist hegeen waar we zaten op te wachten nl. diegenen die ons willen vernietigen zelf vernietigen, politiek gespuis en ambetanteren denken dat ze “onschendbaar” zijn en wij gaan ze dat eens thuis uitleggen dat dat niet is…. ha ha ha, ik denk dat veel van dat politiek gespuis en waardeloze ambetantenaren al grote inkopen WC papier hebben gedaan….. ha ha ha.

   Like

 8. harrynl007 zegt:

  Verklaring Identitair Verzet over ophef Gouda:
  “Officiële statement:
  Het Identitair Verzet heeft geen enkele mail verzonden naar raadsleden in Gouda de afgelopen tijd.
  .
  De beweringen in het AD en door Powned overgenomen dat er dreigmailtjes zijn binnen gekomen van onze kant wijzen wij dan ook af. Wij hebben niks verzonden. Wel hebben wij in de persverklaring die wij naar een aantal media, en ook op deze pagina integraal overgenomen afgelopen zaterdag en dus na te lezen, gemeld: “Voorafgaand zullen wij een aantal voorstanders in de raad een huisbezoek brengen om ze tot inkeer te brengen.”
  .
  Wij bedoelden dat ludiek, zoals veel acties van ons ook zijn. Met een roos en flyer waarin een oproep zou staan tegen te stemmen. Dat zo’n aankondiging als een zware bedreiging wordt gezien door de (extreem) linkse partijen in de raad zegt meer over hun dan over ons.
  .
  Mensen overtuig je met argumenten, niet met dreigementen. Wij vinden dan ook dat dreigementen niet thuis horen in een democratisch proces.”

  Like

 9. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart

 10. leefbarbaar zegt:

  Wij hebben pas echt problemen: http://www.telegraaf.nl/binnenland/24237906/__Van_Boxtel_wordt_NS-baas__.html
  Wordt zo’n oplichter van D66 de baas van de slechts presterende onderneming ooit: de NS.
  De elite gaat gewoon door, net zo lang tot al ons geld op is.

  Like

 11. daiyu-ninja zegt:

  De angst bij de raadsleden is groot. “Wij voelen ons zwaar geïntimideerd”. zegt Johan Weeber van Gouda Positief. …………………………………

  Ja, als het om politici, ambtenaren, burgemeesters gaat, dan zijn die dreigementen onacceptabel. Maar als het om de autochtone burger gaat, dan wuiven het weg en dan krijg je naar je hoofd geslingerd dat je discrimineert en vervolgens vliegen woorden om je hoofd als:je bent intolerant, je bent een racist, je bent islamofoob, een NSB’er, een bruinhemd etc.

  Like

 12. Thomasson zegt:

  Als ik over de EU denk, dan denk ik over een groep mensen die aan een rand van een steile ravijn staan. Ze krijgen opdracht erin te springen’; omdat de sprong goed voor ze zal zijn. Sommigen hebben hun twijfels over de opdracht. Zij zijn bang voor het gevaar en ze twijfelen over de bedoelingen die er achter steken. Maar niemand durft er voor zijn mening uit te komen. Als een kudde schapen bereiden zij zich voor sprong in het onheil. De EU wordt geleid door twee soorten leiders: a) de psychopaten van de eerste uur die culturele Marxisten worden genoemd. Mensen die in hun jeugd bevriend waren met terroristen van de RAF, de Italiaanse Rode Brigades en alle mogelijke revolutioneren. Vriend Jose Immanuel Barosso bijvoorbeeld was in zijn jeugd een Maoist. Anderen vonden de Sovjet Unie en moordenaars als Che Guevara, Castro en Pol Pott geweldig. Bij deze categorie horen ook hun kinderen die dankzij hun ouders vrij entree tot de politieke elite hadden verschaft (nu eind dertig en veertig plussers). b) smerige kliek van geldwolven die op alle mogelijke manieren RIJK WILLEN WORDEN kost wat het kost. Zij schuwen geen land- en volksverraad; als het maar geld oplevert. Mensen die veel bedrieglijker en gevaarlijker dan Mussert, Quisling en Degrelle tezamen. DEEL 2

  Like

 13. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Jan Peter Balkenende is een hoog intelligent en geleerde man. In tegenovergestelde tot een groot deel van de nieuwe politici, komt hij uit een geciviliseerd huis. Natuurlijk had Balkenende
  twijfels over de toetreding van Turkije en over de uitbreiding van de EU. Turkije is en blijft een islamitisch land die grenst aan landen zoals Syrië, Irak, Iran en ex Sovjet republieken in de Kaukasus. Hij begreep dat snelle toetreding van landen zoals Bulgarije en Roemenië geen zegen zullen brengen aan de EU. Albanië en Macedonië hebben grote islamitische bevolking. Tijdens de Joegoslavische oorlogen in jaren ’90 kwamen grote eenheden van Al Quida en andere Jihadisten via Albanië Bosnië binnen, om daar tegen de Serviërs te vechten.
  Maar dit soort gedachtegoed is te ingewikkeld voor de drek die in de Europese Parlement en de EU voor besluitvorming zorgt. De EU is voor hen een soort Ponzi Piramide. Hoe meer klanten ze werven, hoe meer winst. Als de boel valt …Ach Ja! …Zij hebben toch hun bankrekeningeb in de Cayman Eilanden (jammer dat Zwitserland is gezwicht en geeft bankrekeningnummers door) en hun mooie villa’s staan al op de Bahama’s .

  Like

  • BertG. zegt:

   Heb jij soms een tijdje als spindoctor voor het CDA gewerkt of zo.
   Je heb het hier over de aller grootste verrader van het Nederlandse volk.
   Bakellende als een hoog intelligent en geleerde man neerzetten.
   Wat heb ik een hekel aan die kerel zeg. Compleet schijt had hij aan dat Nederlandse volk. Wat een vieze gereformeerde huichelaar is dat zeg.

   Ik zei al eerder, ik denk dat 99,99% op de PVV stemt, uitzonderingen daar gelaten.
   Nou hier hebben we dan zo’n uitzondering.
   Soms ook een fotootje van hem in de gang hangen?

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Thomasson:

   “Jan Peter Balkenende is een hoog intelligent en geleerde man.”

   Daar kan ik maar één ding op zeggen:
   Hoe groter geest, hoe groter beest.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • jungleelephant zegt:

    Inderdaad:die grefo met zijn huichelsmoel is een judas gebleken en heeft heel wat ellende op zijn geweten;zo hij dat al heeft,wat ik waag te betwijfelen!Een land- en volksverrader eerste klas!Een die denkt dat hem alles vergeven wordt omdat hij elke zondag op de eerste rij zit!Vies ventje!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Thomasson: Intelligent zijn en uit een geciviliseerd nest komen is op zichzelf nog geen verdienste: Het gaat er om, wat iemand met die verworvenheden DOET.
   En wat Balkenende het hele Nederlandse volk geflikt heeft -opzettelijk een niet-bindend referendum toestaan en de uitslag vervolgens negeren- is wel van zó ’n laag allooi, dat de gunstige achtergronden van deze man er op slag niet meer toe doen, sorry.
   Dus wat U hiermee wilt zeggen, ontgaat me, moet ik bekennen: In mijn ogen heeft deze figuur alle recht op verdediging verspeeld.

   Like

 14. Tempelier zegt:

  Een bindend referendum is de grootste schrik van elke regering , “zij weten het immers toch veel beter ” Door het ontbreken hiervan kan men stellen dat de democratie dood is.
  Waar doet het bij de elite pijn ? Juist in zijn geldbuidel , en daar moeten we hun ook pakken , zolang er nog contant geld is kun je ze daar ook pakken , wat de Grieken kunnen met hun banken kunnen we hier ook en het liefst in heel Europa.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s