Griekse uitslag is opportuniteit voor Europa

Screenshot_65

(Door: Tom Van Grieken)

De uitslag van het Griekse referendum is meer dan een symbolische uitslag. Het is een mokerslag voor het EU-apparaat. Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een reactie op het duidelijk resultaat van de volksraadpleging.

Hoewel de EU-leiders de Grieken het mes op de keel hadden gezet om voor de besparingsplannen te stemmen, veegde bijna twee derde van hen hun broek aan de Europese ordewoorden. Hiermee heeft de Helleense republiek andermaal bewezen dat democratie niet gechanteerd kan worden. Dat Griekenland zich hiermee de facto buiten de eurozone plaatst, hoeft niet noodzakelijk een rampscenario te betekenen, integendeel. Dat bevestigt ook de gerenommeerde kredietbeoordelaar S&P.

Lees verder>>>
België VB

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Griekenland, Vlaams Belang. Bookmark de permalink .

7 reacties op Griekse uitslag is opportuniteit voor Europa

 1. Marlies zegt:

  Opportuniteit? Zeker, maar alleen voor het aanhalen van de wurgstokjes voor de betalende EU burgers. Nee, bij mij geen euforie en democratie-gevoelens t.o.v. Griekenland. Meer een gevoel van: Wat gaat die corrupte bende in Brussel nu weer bedenken om “closer” te worden?

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  Klinkt leuk:opsplitsen.Maar voor mij hoeft het niet:ik wil er uit!Voor de volle 100%!

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  ‘Instorting eurozone is begonnen’

  De DWN (Deutsche Wirtschafts Nachrichten) constateert echter dat de instorting van de eurozone nu hoe dan ook is begonnen. ‘De scheuring van de eurozone is na het Griekse referendum nog amper tegen te houden.’ Het Griekse NEE wordt ondanks de waarschijnlijk grote gevolgen voor de eurozone en de Grieken zelf een ‘overwinning van de democratie’ genoemd.

  De jarenlange ‘kredietorgies’ in Griekenland en Zuid Europa hebben tot een scherpe tweedeling in de Europese samenleving geleid. Zo zijn het enkel de rijken, de multinationals, de bankiers en een klein gedeelte van de middenstand geweest die geprofiteerd hebben van de euro; de rest is er alleen maar armer op geworden. Dankzij Brussel en de euro is de kloof tussen rijk en arm in Europa zelfs groter dan ooit. Historisch gezien is dit een kiem voor opstanden, revoluties en oorlogen.

  De dramatische jeugdwerkeloosheid onderstreept nog een andere kloof, namelijk die tussen oud en jong. Noord en Zuid dreigen uit elkaar te scheuren omdat Zuid niet wenst te buigen voor de bezuinigings- en hervormingseisen van Noord, en Noord niet tot in lengte van decennia miljarden wil blijven storten in de bodemloze put van het bankroete Zuiden.

  Keerpunt voor Europa, ‘de verschrikkingen zullen blijven’

  Dankzij de Griekse crisis is er tussen de € 340 miljard en € 360 miljard euro in rook opgegaan – een enorme som geld, die ergens vandaan moet komen. De nationale begrotingen zullen de komende tientallen jaren moeten worden geplunderd, waardoor ook ons land nieuwe, permanente bezuinigingen wacht.

  Dus wat ‘onze’ politici ook mogen beweren, deze centrifugaalkrachten zullen de eurozone op zeker moment in de toekomst hoe dan ook uit elkaar scheuren. ‘Het zal generaties duren voordat Europa over deze schok heen is… De crash in Griekenland is de nieuwe blauwdruk voor de andere (euro)landen… Het gezicht van Europa is veranderd. Niets zal meer zoals vroeger zijn. Dit is geen einde, maar een keerpunt. De illusies vervliegen, maar de verschrikkingen zullen blijven.’ (6) >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Nee-tegen-de-Sovjet-EU-van-werkeloosheid-en-immigratie-Ja-tegen-een-nieuw-Europa

  Like

  • louis portugal zegt:

   De grieken hebben ooit de persen weggejaagd.
   Hopelijk gaat dat nu met de €uro lukken hoewel ze dat zelf niet in de gaten hebben want ze willen erin blijven.

   Geliked door 1 persoon

 4. Tistochwat zegt:

  Hoe de uitkomst ook zal zijn, we zullen gegarandeerd meer belasting moeten gaan betalen.
  De vaste lasten zullen opnieuw hoger worden.

  Als de lasten flink worden verlaagd, eet ik al mijn schoenen op (kan ik makkelijk beloven).

  Like

 5. Geronimo zegt:

  Wat heel erg positief is naar mijn bescheiden mening, is dat het Griekse volk met dit referendum heeft laten zien dat het zich niet als een mak lammetje de wet laat dicteren door de EU- en USA-dictatuur. Het is de eerste keer dat een Europees volk zich zo overduidelijk afzet tegen de richtlijnen van de EU-politiek. Dat is het belangrijkste aan de hele uitslag van dit referendum. Ongeacht alle media-kritiek of de Grieken nu al dan niet lui, dom of onbetrouwbaar zijn, net als de Spanjaarden en Italianen, de Grieken hebben getoond, of men het nu graag heeft of niet, dat ze een eigen mening hebben en dat ze hun toekomst in eigen handen wensen te nemen. Een eerste mini barstje in de EU-dam, maar eentje dat wel eens zou kunnen leiden tot een heuse EU-dambreuk. Griekenland zou m.a.w. wel eens als mini-staatje met een onbeduidende economie toch het sneeuwballetje kunnen worden dat op termijn een heuse lawine ontketent voor de hele EUSSR. Griekenland als lichtend voorbeeld voor andere EU-landen in financiële nood. Spanje en Italië b.v. Dat is de grote angst van de hele EU-kliek ! Schrik ook voor de eigen lucratieve postjes. De EU is er niet voor het volk, maar voor de niet verkozen bonzen. En daardoor kan de uitslag van dit referendum terecht een ware mokerslag voor dit hele EU-gedrocht genoemd worden. Minder EU, maar des te meer Europa, dat zou uiteindelijk wel eens de uitslag kunnen worden voor geheel Europa. Wie kan daar nu tegen zijn?

  Een loskoppelen van Griekenland van de euro is naar mijn bescheiden mening wel degelijk de beste oplossing om te komen tot een duurzaam economisch herstel voor Griekenland. Voer er de drachme terug in, doe de nodige devaluaties, de export ten goede. Bijkomend voordeel is dat Griekenland op die manier meteen verantwoordelijk is voor het eigen financiële beleid, en niet meer op anderen moet rekenen voor het delgen van hun schulden. Vijf jaar door de EU-politiek opgelegde besparingen hebben immers alleen maar als nefast gevolg gehad dat de Griekse staatsschuld van 120 naar 180 procent van het BNP is gestegen.
  Deze euro-grexit dient uiteraard op een geleidelijke manier te gebeuren, net zoals het destijds met het invoeren van de euro is gebeurd. Daarvoor hoeft Griekenland helemaal niet uit de EU te stappen. Een win-win situatie voor beide partijen bijgevolg, het armlastige Griekenland dat er zo terug bovenop kan komen, en de steun verstrekkers uit het noorden, Duitsland op kop gevolgd door Nederland, die het onderhand ook wel beu aan het worden zijn, me dunkt, om steevast voor andermans schulden te moeten opdraaien. Het vullen van een bodemloze put.
  Ook de U.K. heeft als EU-lidstaat toch de eigen munt kunnen behouden !

  Voor de rest zal er met de uitslag van dit referendum in eerste instantie niet zoveel veranderen.

  Like

 6. Jan zegt:

  De PvdA wil dat Griekenland in de eurozone blijft. Dat is beter voor de Europese economie

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24239187/__PvdA__Grieken_in_euro__.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s