Hoe Europa de afrikanisering van Griekenland uitlokte

Screenshot_61

(Door: Syp Wynia)

De geldstroom uit het buitenland heeft de Griekse ellende verder versterkt. De vergelijking met Afrikaanse landen die tientallen jaren royaal ontwikkelingshulp uit het Westen kregen, tekent zich in alle opzichten af.

Het kan heel vervelend zijn om door iedereen te worden begeerd. Griekenland is zo’n geval. Als we ons even beperken tot de laatste zeventig jaar, waren het eerst de Amerikanen die de bruid uit handen van de Russen wisten te houden. De Amerikanen hadden als onderdeel van de Koude Oorlog tegen de Russen ook de aanzet gegeven tot de Europese eenwording.

Tegen die achtergrond kan worden verklaard dat Griekenland in 1981 lid werd van wat nu de Europese Unie heet. Dat was merkwaardig vroeg voor een onderontwikkeld land dat niet aan de toenmalige Europese Economische Gemeenschap (EEG) grensde. Maar het was Koude Oorlog, Griekenland was notoir instabiel, de communisten waren er sterk.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Hoe Europa de afrikanisering van Griekenland uitlokte

 1. aquarius4422 zegt:

  De dag waar van je wist dat hij zou komen.
  Gratis geld werkt nu eenmaal corruptie in de hand.

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  Conclusie: Europa heeft zichzelf in de hoek geverfd. En daardoor in Griekenland een kantelmoment in de geschiedenis van dit krakkemikkig supra-nationaal ondemocratisch gedrocht gecreëerd. Een belangrijke opstap naar nog meer van hetzelfde is in gang gezet. Iedereen die dus tegen het construct EU is zou de champagnekurken moeten laten knallen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s