CARTOON “Koningshuis”

Screenshot_30

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t “Republikein”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op CARTOON “Koningshuis”

 1. Theresa Geissler zegt:

  Goed gezien, Adolf: Dat wàs hij dan ook!
  De lieve, maar onbevallige Juliana moest vroeg of laat toch eens “gedekt” worden, nietwaar?
  a, en als de zonen uit de meest vooraanstaande vorstenhuizen daar niet intrappen……Dan blijft er nog één mogelijkheid over in de persoon van deze telg uit een obscuur vorstenhuisje, zoon van “die Tolle Lola,” Armgard von Cramm.
  En, oh ja: Officieel droeg hij dus de naam Lippe-Biesterfeld, maar vermoedelijk was zin biologische vader Kol. Alexis Pandchoulidchev, langjarige minnaar van zin moeder. Dus de appel viel niet ver van de stam!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Theresa op 7 juli om 22:49

   Mijn echtgenoot heeft het boek “Niets was wat het leek” gelezen, en bij hem vielen de schellen toen wel van de ogen! Inderdaad, heel veel mensen kennen de achtergronden van de ‘Oranjes’ niet.
   Wat u beschrijft over prins Bernhard wist ik niet, en dat komt waarschijnlijk ook niet in het genoemde boek aan de orde.
   Als je alle leugens en bedrog in dat boek hebt gelezen, dan begrijp je niet dat de ‘Oranjes’ zich uit schaamte niet wat meer op de achtergrond hebben gehouden, en dat nog steeds niet doen! Als het om deze familie gaat wordt alles in de doofpot gestopt, er wordt gelogen over van alles en nog wat, en het volk blijft dom, want ze weten niets en informeren zich niet.
   Ze willen het ook niet weten, want dan spat een sprookjeswereld uit elkaar.
   Maar ook de kwestie Demmink is nog nooit opgelost. Ik vermoed dat ook daar teveel ‘belangrijke personen’ bij betrokken zijn.
   We zullen het misschien nooit weten. Er zal wel flink geschoven worden met geld.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nou, @Cathja, in de Jaren ’30 t/m ’50 kon iedereen het weten, maar men verkoos, net als nu, de andere kant op te kijken. Toch spraken de feiten voor zich:
    Kijk, al die speculaties, dat Juliana misschien niet eens een kind van Wilhelmina en Hendrik is geweest, zijn waarschijnlijk ook weer onzin. Dat was ze wèl, want ze leek sterk op haar vader: Rond gezicht en kleine ogen. Het uiterlik van Hendrik gíng nog wel -voor een man, maar niet voor een vróuw. Ze was zéér gemiddeld en verwend als al die koningszoontjes nu eenmaal waren, bedankten ze allemaal hartelijk voor de eer. Enfin, goede raad was duur, want ze zou toch moeten trouwen en een troonopvolger voortbrengen. Dat ene Bernhard zur Lippe-Biesterfeld besloot, er een gooi naar te doen, hing vrijwel zeker samen met het feit, dat zijn familie op dat moment totaal berooid was en Prins-Gemaal der Nederlanden worden uiteraard aanlokkelijker was dan zijn hele leven werknemer blijven -bij IG Farben. Prinsen wèrken immers niet voor hun brood! Affreus! Hij was ook lid van de NSDAP, maar daar zou hij uit moeten stappen, wilde het huwelijk doorgaan: KH’s horen boven de politiek te staan. Goed, die toestemming kreeg hij, want zelfs Adolf zal het niet onvoordelig gevonden hebben, een voormalig paladijn van hem, die met de Nederlandse Kroonprinses trouwde. So far so good. Na de oorlog haalde Bernhard zijn moeder -die in haar jonge jaren bekend had gestaan als een fuifnummer en ècht “die Tolle Lola” werd genoemd- naar Nederland en installeerde haar luxueus op kasteel Warmelo in Diepenheim. Maar haar niet alleen: de voormalige witrussische kolonel Alexis Pandchoulidchev, die al vóór Bernhard’s geboorte bij haar had gewoond, volgde in haar kielzog. Iedereen kuchte en keek discreet weg en noemde hen haar ‘huisvriend.’ Ja, ja……Ze vestigde zich natuurlijk gewoon comfortabel in Nederland met haar mínnaar -en mogelijk de biologische vader van haar zoons. En preuts, na-oorlogs Nederland maar doen of z’n neus bloedde, net als trouwens met de escapades van Bernhard himself! -Je moet wàt om het uit te houden met een zweverig wijf met kleine ogen en een voorliefde voor al even zweverige gebedsgenezeressen!
    Kijk, je kunt dan wel republikeins willen zin, maar om jezelf met recht zo te kunnen noemen, moet je wel weten, waarover je het hebt. Daarom heb ik dat soort wetenswaardigheden altijd maar wat bijgehouden.
    Als ik zou willen, zou ik nog veel meer kunnen vertellen.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Theresa 18:59

    Ik heb het nog even nagevraagd, maar het onderwerp waarvan ik dacht dat het niet in het boek voorkwam, bleek bekend bij mijn man, maar hij heeft dit toevallig niet aan mij verteld. Ik heb zelf het boek (nog) niet gelezen. Vandaar.
    Ik moet zeggen dat u uitstekend op de hoogte bent! Dat vind ik wel knap! Er is nogal niet wat gebeurd zeg, in het roerige leven van de Oranjes en de Van Lippe-Biesterfeldjes!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Cathja, 21.06u.: Oh, wie zich even in díe materie verdiept komt werkelijk bákken tegen!
    Zo dook Bernhard in tijdens zijn periode in Londen -tijd van zijn léven; Juul en de kinderen veilig afgevoerd naar Canada- regelmatig de schuilkelder in met ene Ann Orr-Lewis en stond hij er later nota bene op, dat Juul haar eveneens leerde kennen! Overigens zijn de paar namen, die in dit verband bekend zijn waarschijnlijk niet meer dan het topje van de ijsberg: Twee buitenechtelijke dochters zijn achterhaald en een derde, die kort na zijn dood opdook, is waarschijnlijk verwekt in de Meidagen van ’45, toen hij en zijn staf op Soestdijk nogal wat nachtelijke lol hadden met aldaar aanwezige verpleegsters en dames-van-de-verbinding. Dàt werk. Wordt in films altijd de Duitsers aangewreven, maar die hadden er ècht geen monopolie op. Iemand heeft ooit over Juliana opgemerkt: Zij verdient een brave man, maar omdat zij nu eenmaal fysieke bekoring mist is de kans op een ongelukkig huwelijk groot. En dat is méér dan uitgekomen, helaas.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Theresa Geissler 7 juli 2015 om 22:49

   Ach ja, het is één grote graaiende bastaard bende, die door het hersenloze klootjesvolk uitzinnig met vlaggetjes wapperend, al kwijlend wordt verafgood. Sommige kontenlikkers staan zelfs hysterisch ‘ontroerd’ te janken bij de aanblik van die ‘familie’.

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Het zou beter zijn Frau Geissler dat u zich beter in leest voor dat u reageert als een kip zonder kop.

   Uw zoekbewerking – Kolonel Alexis Pandchoulidchev – heeft geen overeenkomstige documenten opgeleverd.

   Armgard Kunigunde Alharda Agnes Oda von Cramm (Driburg, 18 december 1883 – Diepenheim, 27 april 1971), Gräfin von Biesterfeld (vanaf 1909), Prinzessin zur Lippe-Biesterfeld (vanaf 1916), was de moeder van prins Bernhard der Nederlanden.

   Inhoud
   1 Biografie
   1.1 Huwelijk en kinderen
   1.2 Tweede Wereldoorlog
   1.3 Leven in Nederland
   2 Literatuur
   Biografie[bewerken]
   Armgard werd geboren te Driburg (Westfalen) als Armgard Kunigunde Alharda Agnes Oda von Cramm. Ze was de dochter van Aschwin Freiherr von Sierstorpff-Cramm (1846-1909) en Hedwig Freiin von Sierstorpff (1848-1900).

   Armgard werd door de regerende vorst van Lippe op 8 februari 1909 in verband met haar aanstaande morganatische huwelijk met prins Bernhard van Lippe de titel Gräfin von Biesterfeld verleend. Prins Bernhard (1911-2004) en zijn broer zijn als Graf von Biesterfeld geboren. Op 24 februari 1916 werd Armgard samen met haar beide zoons door hun zwager en oom, de vorst van Lippe, de titel van Prinzessin (Prinz) zur Lippe-Biesterfeld verleend met het predicaat Durchlaucht (Doorluchtige Hoogheid).

   Huwelijk en kinderen[bewerken]
   Armgard trouwde een eerste maal op 24 oktober 1905 in Hannover met graaf Bodo von Oeynhausen (1881-1909), die evenals haar (latere) tweede man officier was in het 8e regiment huzaren te Paderborn. Het huwelijk bleef kinderloos en werd wegens de “geestesgesteldheid” van de graaf in 1908 ontbonden door echtscheiding[1].

   Vervolgens trouwde Armgard in Oelber [2] op 4 maart 1909 morganatisch met prins Bernhard van Lippe (1872-1934). Doordat het huwelijk morganatisch was, waren zij en haar zoons geen lid van het vorstenhuis van Lippe en uitgesloten van erfopvolging.

   Uit het tweede huwelijk werden twee zoons geboren, getiteld als graven von Biesterfeld en vanaf 24 februari 1916 als prinsen zur Lippe-Biesterfeld:

   Bernhard (1911-2004), gehuwd met Juliana (1909-2004), koningin der Nederlanden
   Aschwin (1914-1988), gehuwd met Simone Arnoux (1915-2001) >>>> https://nl.wikipedia.org/wiki/Armgard_von_Cramm

   Like

   • Republikein zegt:

    Misschien, Theresa lult meestal niet uit haar nek.[ jij ook niet, hehe]
    Je kan het vaak moeilijk natrekken, zeker de info over 6000 staatjes.
    Laten we aannemen dat elk staatje zijn eigen Benno had, grote potpourri en veel incest.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Mijn beste Peterselie 1: Dat Wikipedia-artikel heb ík óók gelezen.
    Overigens laat U hier wijselijk dàt deel van het artikel weg, waarin wel degelijk over Alexis Pantchoulidzew (Ik geef toe, ik was eerder wat onzorgvuldig met de spelling) wordt gesproken, dus hoezo geen onderzoeksresultaten? Ja, vanwege die spelling dan, maar als hij toch in datzelfde artikel genoemd wordt? Mèt link?
    Overigens houdt de Wiki het wel wat meer bij summiere algemene informatie: Wat ík ervan weet, heb ik inderdaad in het verleden uit andere boeken/artikelen gehaald.
    Maar het is me een raadsel, waarom U verzwijgt, dat hij wel degelijk in de Wiki genoemd wordt, mijn waarde!

    Like

 2. Republikein zegt:

  Van de strip Agent Orange.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s