Plan moskee Gouda voorlopig van de baan

Screenshot_24

Het plan voor een nieuw islamitisch centrum annex moskee in Gouda is voorlopig van de baan. De gemeenteraad weigerde woensdagavond in te stemmen met de nodige kredieten voor de aankoop van het terrein van de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne.

Het was de bedoeling dat de gemeente een deel van het terrein zou doorverkopen ten behoeve van de bouw van de moskee en het islamitisch centrum.

De gemeenteraad heeft het plan met de kleinst mogelijke meerderheid van 18 stemmen tegen en 17 voor afgewezen. Het project is in de kaasstad zeer omstreden. Aanvankelijk waren er plannen voor een ‘megamoskee’ die plaats zou bieden aan 1500 bezoekers. Na verzet van omwonenden werd de omvang van het project teruggebracht tot een moskee voor negenhonderd bezoekers.

Lees verder>>>
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", burgermoed, Counterjihad, Islam, Islamisering, Nederland. Bookmark de permalink .

19 reacties op Plan moskee Gouda voorlopig van de baan

 1. Cathja zegt:

  De bouw van de mega-moskee gaat niet door. Dat is op zich goed nieuws, maar hoe nu verder? Als de Goudse moslims de kans krijgen om de kazerne op de vrije markt te kopen, en ze hebben er het geld voor, dan kopen ze de kazerne alsnog, en dan is er geen overleg meer met de buurtbewoners. Dan zullen ze volledig hun eigen gang gaan. De gemeente Gouda kan dan enkel en alleen nog toezien op mogelijke overlast als de oorspronkelijke plannen weer uit de kast gehaald worden.

  Ik ben er nog niet zo zeker van dat de kazerne niet in moslimhanden terecht komt.

  Like

 2. Driek zegt:

  Hun advocaat Khalid Kasem: “Maar er was weerstand vanuit de buurt tegen de moskee, zoals je overal in Nederland ziet. De gemeente lijkt de weg van de minste weerstand te hebben gekozen.”

  De grenzeloze brutaliteit van die lieden, inmiddels staat Nederland vol met die rot moskeeën, en dan net doen alsof ze overal weerstand ondervinden. Weerstand? Het lijkt eerder alsof de Nederlandse bevolking smeekt om nog méér moskeeën. We hebben er al zo’n zeshonderd. En op wat voor partijen hebben die Goudse Kaas mensen gestemd? Nou, in ieder geval op de verkeerde partijen. Hoe komen we ooit van die mohammedanen af.

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   Quote: “Maar er was weerstand vanuit de buurt tegen de moskee, zoals je overal in Nederland ziet. De gemeente lijkt de weg van de minste weerstand te hebben gekozen.”
   Dat heet democratie, dat kun je een salafist niet leren. Er is een meerderheid ergens voor en die bepaalt het beleid.
   Helaas werkt dit maar zelden meer in Nederland, want stemmen kun je kopen en vindt men zeker partijen in de raad, die voor de bouw van een schoolgebouw, huurverhoging, energiebelasting of integratieproject, bereid zijn de volgende keer voor de haatreactor te stemmen. Dan heet dat corruptie, want de volksvertegenwoordigers vertegenwoordigen dan het volk niet meer.
   Bij de weg meneer is advocaat en moslim? Onwaarschijnlijke combinatie. Het recht en de wetten van het jurkvolk staat in hun boek toch?

   Like

 3. Republikein zegt:

  Bericht 92554 is een mooi bericht, echter uitstel en geen afstel.

  Like

 4. Jade zegt:

  Het lijkt mij zeer wijs dat wij die atoombunker voor onszelf houden.
  Bovendien hebben wij al veel te veel van die mosketen.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Er staat dan ook voorlopig.
  Nu blijft het een aantal maanden stil en de meeste zijn het dan wel weer vergeten en dan in eens……….is het een feit waar niets meer aan te doen is.
  Zo gaat alles hier in NL. Want dat die tent er komt daar ben ik echt wel van overtuigt.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Dat betekent dat er 17 landverraders in de gemeenteraad van Gouda zitten. En B&W natuurlijk ook, want foutlinx. Daarom vermeldt het AD ook niet welke partijen voor de moskeet hebben gestemd, want dat is ethisch niet verantwoord. (of niet verstandig, want het AD wordt geschreven door de PvdA)
  Maar wie het weten wil kan naar de site van gemeente Gouda gaan, de stemming opzoeken en de fotootjes van de islamisten erbij opzoeken. Ook al moet je soms heel goed zoeken, want ook de ambtenaren zijn allochtoon en van de PvdA.

  Like

 7. peterselie1 zegt:

  Plan mega moskee Gouda voorlopig van de baan, tja de Goudse gemeenteraad heeft het dhimmitude plan verworpen met 18 stemmen tegen en 17 stemmen voor, dus er gaapt een gigantisch ideologisch gat tussen de gemeenteraadsleden. Het terrein van de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne staat nog steeds te koop en er zijn al geruchten dat de salafistische moordenaars club het gebouw en terrein gewoon kopen. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geld uit het Midden-Oosten, geen probleem voor deze gore islamisten om in de toekomst wanneer de stofwolken neergedwarreld zijn rondom dit salafistische project het opnieuw proberen een bouwvergunning aan te vragen. In de toekomst worden er verschillende gemeenteraadsleden welke in principe tegen hebben gesteld omgekocht of bedreigt door dit salafistische tuig welke gewoon bezig zijn met het ‘project’ van de moslimbroederschap ten uitvoer te brengen. Ach houdt het nu nooit eens op? Er zijn meer dan 450 moskeeën in Nederland gebouwd, de smerige landverraders die deze ontwikkeling vergoelijken hebben een niet ter zake doend, dusdanig excuus dat er onder deze 453 moskeeën ook kleine gebedsruimtes zijn waar de gelovigen een dusdanige slechte accommodatie hebben dat ze wel gaan uitkijken naar een groter gebouw of complex. Dus het houdt nooit op in mijn eenvoudige klinkende redenatie, het verraadt gaat dooooooor…

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  Franklin Graham: God zou Obama met bliksem kunnen treffen
  Instantie staat Oregon verbiedt christenen te praten over hun overtuiging – Kenia: Obama volgende maand niet welkom als hij over gay agenda praat

  Veel Amerikaanse christenen vrezen nu de straf van God voor hun land. Die lijkt voor Nederland, dat al in 2001 als eerste land ter wereld het homohuwelijk legaliseerde, echter uitgebleven.

  Franklin Graham, de zoon van Billy Graham, algemeen beschouwd als ‘s werelds grootste evangelist van de afgelopen eeuw, denkt dat Obama wel eens door een bliksemstraal van God getroffen kan worden nadat hij het Witte Huis in de ‘gay’ regenboogvlag heeft doen oplichten. De Amerikaanse autoriteiten nemen na de goedkeuring van het homohuwelijk onmiddellijk stappen om ieder openlijk verzet hiertegen aan te pakken. Zo heeft een instantie van de staat Oregon christenen inmiddels verboden om openlijk te praten over hun geloof dat homoseksualiteit een zonde is.

  Franklin is de leider van de Billy Graham Evangelistic Association, één van de grootste evangelische organisaties in Amerika. De ‘zoon van’ had niet voor het eerst geen goed woord over voor president Obama.

  ‘In drie korte jaren is er een hoop veranderd. Slechts drie jaar geleden zei de president dat hij vasthoudt aan de Bijbelse definitie van het huwelijk. Nu kan hij niet ophouden te praten over zijn steun voor de LGBT agenda.’

  ‘Advies aan Obama: Installeer extra bliksemafleiders’

  ‘Hij had de arrogantie het Witte Huis te onteren door het met de regenboogkleuren van de gay pride te kleuren,’ vervolgde Graham op zijn Facebook. ‘Dit is arrogant vertoon met zondig gedrag, pal voor de ogen van God. Mijn advies? Hij zou een paar extra bliksemafleiders op het dak van het Witte Huis moeten installeren.’

  Daarvoor haalde Graham de volgende Bijbeltekst aan: ‘Daarom heb ik de profeten gebruikt om hen neer te slaan. Ik heb hen gedood met de woorden van Mijn mond; Mijn oordeel slaat als de bliksem toe’ (Engelse vertaling; Nederlandse vertalingen hebben in plaats van bliksem ‘licht’). >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Franklin-Graham-God-zou-Obama-met-bliksem-kunnen-treffen

  Like

 9. ildiko zegt:

  Als dat moskee komt????? nee, nooit, saboteren, in de fik steken kapot schieten ……. zo een mega segregatie muur mag dus nooit meer komen er zijn al meer dan zat. En graag de namen van de gemeenteraadsleden die met JA hebben gestemd, dan weten we al vast meer over eigen cultuurbarbaren en parasieten.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Nou jja, voorlopig is-ie van de baan; dat is al heel mooi!
  In plaats van nú al te gaan kronkelen bij de gedachte op welke manier hij er tóch kan komen. kunnen we vooralsnog óók tevreden vaststellen, dat die kolere-moslims nog niet met àlles hun zin
  krijgen.
  En vergeet niet, dat het de tweede is in een week tijd: Eerst die in Assendelft, nu deze! Men is wakker aan het worden!
  Belangrijk is, dat de omwonenden zich b l i j v e n verzetten: Het mag niet zo zijn, dat de Nederlanders het allemaal normaal gaan vinden, of zich er althans bij neerleggen.
  Maar ik denk zomaar, dat dat laatste niet zo snel zal gebeuren, met al die berichten over IS. (Dat mag dan niets met de ware islam te maken hebben, maar niettemin…..Ha ha!)

  Like

 11. alidas1 zegt:

  ildiko.
  Zou mooi zijn maar nu nog doen en wie doet dat jij?

  Like

 12. peterselie1 zegt:

  Vijf moskeeën goedgekeurd in één maand tijd
  https://fubarbaar.files.wordpress.com/2015/07/0149.jpg?w=620&h=264&crop=1

  Carel Brendel @CarelBrendel
  @YElForkani In de kranten vind ik 5 moskeeplannen, die afgelopen maand (in principe) zijn goedgekeurd. Kampen, Tegelen, Almelo, Oss, Breda
  Volgen
  Nausicaa Marbe @nausicaamarbe
  En de facts via @CarelBrendel: @YElForkani In kranten 5 moskeeplannen,die afgelopen maand zijn goedgekeurd.Kampen, Tegelen,Almelo,Oss,Breda”
  00:14 – 8 juli 2015

  Like

  • Cathja zegt:

   @ peterselie1 10:29

   De moskee in Almelo is een vervanging van de reeds bestaande moskee, die er al heel wat jaren staat. Hij wordt op dezelfde plaats herbouwd, hij wordt groter, en krijgt een minaret van 30 meter! De lengte van die minaret begrijp ik niet zo goed. Waarom staat men toe dat in een vrij dichtbebouwd deel van de stad zo’n joekel van een minaret komt te staan? Eigenlijk willen we helemaal geen moskeeën met minaretten, want het hoort niet in onze westerse wereld thuis.
   Maar de burgers van Almelo gaan daar niet over. Er is door het gemeentebestuur beslist dat de bouw door mag gaan.

   Geliked door 1 persoon

   • peterselie1 zegt:

    Houd dit voor ogen beste Cathja, wat Tayyip Erdogan over de islam zei: “Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten.“

    Tayyip Erdoğan

    Like

 13. ildiko zegt:

  vroeger er leefden saboteurs, partizanen, dappere Europeanen. En nu ook!

  Like

 14. Robby E. zegt:

  De Westermoskee was ook afgeblazen, nou hij staat er al weer een paar jaar!
  Die Goudse haathut gaat er ook komen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s