Actueel!: Merkel biedt Grieken nieuw miljardenpakket aan

Screenshot_7

De Duitse bondskanselier Angela Merkel tijdens de persconferentie na de topontmoeting in Brussel

(Door: Dirk Hoeren – Vertaling: E.J. Bron)

Dramatische ommekeer in de Grieken-pokergame: de eurolanden willen het door een bankroet bedreigde land nu toch redden! Met een nieuw miljardenpakket! “We discussiëren nu over een derde hulpprogramma”, verklaarde de Duitse bondskanselier Angela Merken na een vier uur durende topontmoeting. Het zou om een “meerjarenprogramma”voor Athene gaan dat tot het weekend rond moet zijn. En: de Griekese regering zou de bezuinigingen grotendeels zelf kunnen bepalen!

Daarmee zou het plan van de Griekse minister-president Tsipras zijn gelukt. Tsipras had de bezuinigingsvoorschriften van het IMF, de ECB en de eurolanden onlangs bekritiseerd als “crimineel”. De Griekse bevolking had de bezuinigings- en hervormingsvoorschriften in een referendum afgewezen. Nu moeten de Grieken zelf een aanbod doen!

Mocht dit aanbod tot vrijdagmorgen 08.30 uur niet komen, dan kan dat de door Griekenland dringend benodigde ECB-hulp in gevaar brengen, werd de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, geciteerd.

Het hulpprogramma zal volgens informatie van Franse delegatieleden eerst een looptijd hebben van 3 jaar en bij succes verlengd worden. Het geld hiervoor moet komen uit het euro-reddingsfonds ESM. Het IMF becijferde de financiële behoeft van Griekenland voor de komende twee jaar onlangs op 51 miljard euro. Als het programma langer doorgaat, zal de hulp duidelijk meer bedragen dan 51 miljard euro. De belastingbetalers moeten grotendeels garant staan voor het geld.

Bovendien is in gesprek: de ECB moet de noodkredieten verhogen om een einde te maken aan de acute financiële nood van de Griekse banken. En: er is sprake van een overbruggingsfinanciering, zodat de Griekse regering binnenkort de leningen bij de ECB van meer dan 6,7 miljard kan financieren.

Het programma moet er in een noodtempo doorgejaagd worden: de Griekse banken staan bijna op instorten! Zaterdag al moeten de Ministers van Financiën van de eurolanden akkoord gaan met het pakket, zondag de regeringschefs op een speciale topontmoeting. Merkel: “De situatie in Griekenland is de afgelopen dagen duidelijk slechter geworden. . .”

Het is onduidelijk of alle eurolanden het eens zijn met het nieuwe hulppakket. Het Duitse parlement moet in ieder geval groen licht geven voor onderhandelingen – en uiteindelijk ook akkoord gaan met het 3e hulppakket. De CDU/CSU-fractie verzet zich hier heftig tegen.

En ook de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, waarschuwt: “We bezitten een gedetailleerd ´Grexit´-scenario.” Dit scenario zou gedetailleerd zijn voorbereid, zei Juncker dinsdag na de crisistopontmoeting. Hij zou er absoluut tegen zijn dat Griekenland de eurozone zou verlaten. Als Griekenland echter niet datgene zou doen waarom het verzocht zou zijn, dan zou hij het niet kunnen verhinderen.

De voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk: “Als de Grieken niet met voorstellen komen, betekent dat het einde van de onderhandelingen met alle mogelijke consequenties van dien . . .”

Banken blijven dicht

Met het oog op de zware financiële crisis blijven de Griekse banken nog minstens twee dagen gesloten. De al een week geldende regeling werd verlengd tot woensdagavond.

Dus mogen de Grieken nog steeds maar € 60,- per dag pinnen bij de geldautomaten. Overboekingen naar het buitenland zijn alleen mogelijk na toestemming van de Griekse Centrale Bank. Pensioengerechtigden, die geen bankpas hebben, kunnen per week hoogstens € 120,- van hun rekening halen. De beperkingen gelden niet voor buitenlandse toeristen.

Bron:
www.bild.de
Auteur: Dirk Hoeren

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ECB, euro, Eurocrisis, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie, IMF, Krankzinnigheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

36 reacties op Actueel!: Merkel biedt Grieken nieuw miljardenpakket aan

 1. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart

 2. Cathja zegt:

  Ik zie er van komen dat Griekenland de lachende partij gaat worden! Zó doe je het dus in Brussel: je wijkt geen duimbreed voor de eisen die er aan je worden gesteld, je laat het volk bepalen of het eens of oneens is met de eisen van Brussel, en als het volk heeft gesproken ga je met lege handen opnieuw naar Brussel, en zie hier: er lijkt een mogelijkheid gevonden te zijn om de Grieken tóch weer te helpen! Er zullen heel wat landen zijn die straks tandenknarsend toekijken hoe de Grieken er ‘met de buit vandoor gaan’!
  En als ik het woord ‘belastingbetaler’ lees, dan vrees ik dat onze burgers opnieuw de klos zijn in deze al zo lange tijd slepende soap.
  Laat de Grieken doen wat ze willen, maar laten WIJ uit de eurozone stappen! Ik vrees dat daar geen schijn van kans toe is, want wij zijn de erg brave donateurs aan Brussel (het melkkoetje van de EU!), dus ze zullen ons op tijd aan de ketting leggen.

  We hebben gewoon niets meer te vertellen, en zien dag na dag wat een ongelofelijke puinhoop die hele EU is!
  We hadden NOOIT in dit avontuur moeten stappen, dan hadden we een veel gezondere economie gehad.

  Like

  • Giny zegt:

   Cathja, ik ben bang dat u gelijk heeft!

   Like

  • Luchtpint zegt:

   De Grieken zijn voor de EU wat de Walen zijn voor België. En de politici van de EU hebben even veel kloten aan het lijf als Belgicistische politici in Vlaanderen: het construct moet overeind kunnen blijven zolang je wordt gechanteerd en uitgescholden tot je inschikkelijk begint te worden !

   De EU lijkt steeds meer op een soort Groot-België ! Schelden, roepen en tieren helpt dus effectief om geld in kas te krijgen. Dat hebben de Grieken, net zoals de Walen, hiervan geleerd.

   Like

   • Idefix zegt:

    Weer zo’n simpele “Wij tegen Zij “reactie. Verdiep je eerst eens in de hele kwestie alvorens je onderbuik leeg te spuien.
    Veder bestaat België uit Walen
    en Vlamingen. En niet uit Walen en Belgen!
    Snap je niet dat dit de bedoeling van Brussel is?? De rest van de EU opzetten tegen de Grieken? De Grieken zijn door de banken de EU in gerommeld.En nu zijn het de Grieken..Straks zijn wij de l*l .Want ,afgezien van de leeg rakende aardgasbel stellen wij economisch ook geen ruk voor in het grote Europa.,Onze stokpaardjes, glastuinbouw en transport zijn al lang in handen van de Oostblokkers

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Ik noteer: u bent een Belgicistische zolenlikker van het establishment die met de vingers gekruist een soort Leopoldsorde lijkt te verwachten uit handen van Houten Klaas Flup van de Opus Dei Club. Iemand die buigt voor de schandalige scheldnamen waamee linkse Waalse politici de mensen boven de taalgrens mee bedenken om ons toch maar tot oneindige welwillendheid te doen plooien.

    Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Cathja, voor de volle 100 % mee eens!
  En dan zo’n Rutte die denkt dat er naar hem geluisterd wordt, hij speelt nog niet mee in de coulisen!

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Ow, dat ESM, wat er door een demissionair kabinet doorgerommeld is.
  Geert Wilders heeft nog getracht met een rechtsgang dit besluit over de verkiezingen heen te tillen.
  Zie en huiver: https://www.youtube.com/watch?v=Lf0O0sm664M
  Ja, dit deden uw volksvertegenwoordigers u aan…

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Wat is het toch jammer dat ik elke keer gelijk heb: we gaan weer betalen!
  Of liever gezegd: we worden weer gedwongen om meer te gaan betalen!

  Griekenland blijft in die !#$%^$#$%^% EU, en WIJ natuurlijk ook, waardoor we straks allemaal totaal verarmd zullen afsterven, zonder dat de hiervoor verantwoordelijken ook maar één seconde mededogen met ons hebben. Die hebben het te druk met vooral het vullen van de eigen zakken, het onderbrengen van geheel Afrika en het Midden Oosten in dit land en natuurlijk met het bestrijden van Zwarte Piet.
  Huizen, auto’s, fietsen, huisraad, enz. zullen onder je kont vandaan worden verkocht en viriele mannelijk agressieve veeleisende ‘asielzoekers’ zullen in je voormalige woningen worden ondergebracht, zodat de moslim op z’n dooie gemak de overname van de wereld kan voorbereiden.
  De totale ondergang is onvermijdelijk.

  Boosheid en bezorgdheid uiten op internet fora en -blogs helpt niet…
  Demonstraties helpen niet…
  Referenda helpen niet…
  Stemmen op de juiste politieke partij helpt niet…

  De meerderheid van de bevolking houdt zich alleen maar bezig met oppervlakkigheden, festivals, pretparken en nu ook weer die ‘Toer de Frans’, dus wat móeten we nou?!

  Like

  • Cathja zegt:

   Ja @ Tistochwat, veel Nederlanders vergapen zich avond aan avond voor de TV aan allerlei platvloerse programma’s, flauwe spelletjes, ‘humor’ die zo gezocht is dat je ervan over je nek gaat, en ja, nu weer de Tour de France. Vermaak is er voor velen volop, en ondertussen glijdt Nederland de diepte in…….!!
   Wie, behalve wij hier, merkt het nog op? Ja, er zijn reageerders op artikelen in De Telegraaf die ook bezorgd zijn, maar als je kijkt naar het aantal inwoners in Nederland én het aantal mensen dat zich ernstig zorgen maakt, dan zakt de moed je in de schoenen.
   Onze landgenoten helpen in feite aan onze ondergang mee, door hun vadsigheid, door hun ongeloof en door hun goedgelovigheid!

   Wat moet er in vredesnaam gebeuren voor HEEL NEDERLAND opschrikt, en beseft dat het ruim na twaalf uur is…?

   Like

   • Idefix zegt:

    Ach,Schrijf een pittige maar nette reactie op Nu.nl en je hebt een ban…Schrijf een dergelijke reactie op de Telegraaf en je ontvangt een mailtje dat jouw reactie niet gepubliceerd wordt. ….
    Er zijn mensen genoeg die het ook zien maar die vinden geen platform of krijgen geen gehoor
    Je kan de Nederlandse media vergelijken met de Pravda ,zoals die in de Sovjet tijd was.

    Like

 6. Theodoor zegt:

  Het grote gelijk van Geert met zijn PVV.
  Hoe heeft hij politiek gevochten om Nederland buiten de ESM te houden. Niet gelukt natuurlijk met de PvdA, VVD in het kabinet en versterkt met D66 en het CDA die so wie so geil zijn met de EU.

  Het gaat de Nederlandse belastingbetaler heel veel geld (zorg) kosten. De verdere bezuiniging in de zorg kan zo doorgeschoven worden naar Griekenland en die weten er wel raad mee.

  Er is een ontzettend groot gebrek aan een echte leider die Nederland uit de slangenkuil van de EU kan halen en de grote PUINHOOP in Nederland kan opruimen. Geert? ja hij is eerlijk genoeg.
  Maar niet gaan zoeken in het huidige zooitje machthebbers want die zijn daar tussen niet te vinden.

  Duitsland is het haasje in het groot, met de beslissing die zaterdag genomen gaat worden.
  Ik krijg echt medelijden met Frau Merkel.

  Like

  • Theodoor zegt:

   Lees net dat artikel 3 en 12 van het EMS niet toelaat de gelden daarvoor te gebruiken, maar ja wat is een afgesproken artikel waard in de EU.

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Juist Theodoor, Wilders zijn uitspraken werden zo’n twee jaar geleden weggehoond door de bange dhimmitude, eurofielen, welke hun inkomsten al zagen krimpen door Wilders zijn uitspraken over de islamisering, de euro en de EU. En de arrogantie van de aalgladde Rutte dat er gelijk gras op de kade’s van de havens van Rotterdam gaat groeien, was toch gewoon een wanhopige poging om de wind uit de zeilen van Wilders te nemen. geert Wilders heeft gelijk en tot nu toe gelijk gehad en zal altijd gelijk krijgen maar dan is het te laat mijns inziens.

   Like

 7. peterselie1 zegt:

  Linksom. rechtsom of door het midden, Nederland betaald mee aan het prijskaartje wat aan het zwaard van Damocles dat boven de Griekse euro kwestie hangt. Men heeft hier 12 september twee jaar geleden toch dit beste kabinet ooit gekozen? Dus maak je niet druk over kwesties die u zelf niet in de hand hebt. Deze problemen met de Griekse regering straalt ook financieel op u af maakt u maar geen illusies het is allemaal komedie van deze twee systematische, technocraten die nederige dienaars van het corporate EU-gedrocht zijn. Het is allemaal voorgekookte onzin die de burgers op hun nieuwsbordje voorgeschoteld krijgt. Griekenland verdwijnt niet zomaar uit de EU misschien wel van uit de €uro naar de Drachme. De wereld politie de VS ziet er op toe dat haar GEO-politieke belangen niet uit het oog verloren wordt.

  Like

 8. Robb zegt:

  Ik kan die afgetrokken kop van dat DDR mens niet meer zien. ……Miljoenen mensen ,die helemaal niets met deze gore politiek van doen hebben worden door dit vieze mens met haar “vierde rijk ” ideeen aan de bedelstaf gebracht. Terwijl Duitsland voorop loopt in het knuffelen van dobbernegers zijn ze tegelijkertijd in staat om ,onder leiding van dit mens , duizenden Grieken een hongerdood te laten sterven,enkel en alleen om haar geile EU droom uit te laten komen.
  Samen met Brussel vormt dit mens een grote bedreiging voor Europa .

  Like

 9. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  méér tanend Gezag, méér vertrouwen te grabbel, door

  mannetjesmakers-met-teveel-noot-op-hun-zangen

  nog steeds profiterend van ons laf gezwijg…

  wanneer wordt die knuppel nu eindelijk gepakt ?

  Like

 10. Jan zegt:

  ‘I despise them. Germany is the enemy’: The Greek survivors of Nazi massacre who say ‘No’ vote wasn’t just about austerity but continued resistance against ‘occupation’
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3152216/I-despise-Germany-enemy-Greek-survivors-Nazi-massacre-say-No-vote-wasn-t-just-austerity-continued-resistance-against-occupation.html

  Like

 11. wout eenhoorn zegt:

  Het stond al een tijdje in de sterren geschreven. Slimme Grieken die de EU-tenoren flink te grazen gaan nemen. Wat een stelletje loosers. Het ergste is dat vooral de gewone man het in zijn portemonnee.zal gaan merken. En Dijsslbloem heeft zijn rol als loopjongen goed gespeld maar verloren Sukkelaar van het ergste soort.

  Like

 12. peterselie1 zegt:

  Zelfs voor vluchtelingen is er geen eten meer in Griekenland. Maar de banken eisen hun geld!!!

  Griekenland heeft geen eten meer voor vluchtelingen in de opvangkampen. De immigranten kunnen daardoor in opstand komen. Daarvoor heeft de onderminister die over migratie gaat, Tasia Christofilopoulou, dinsdag gewaarschuwd.
  Bestuurders van de eilanden in de Egeïsche Zee hadden ook al gewaarschuwd dat de situatie in de opvangkampen erger kan worden. Cateringbedrijven zouden al maanden geen geld meer hebben gekregen. Sinds dinsdag leveren ze daarom geen eten meer, aldus de gouverneurs. >>> http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4096526/2015/07/07/Vluchtelingen-Griekenland-in-opstand-door-voedseltekort.dhtml

  Like

 13. peterselie1 zegt:

  De Griekse financiële moordaanslag van Europa

  Een tijd lang heeft u geen nieuwsanalyses van mij kunnen zien, maar het nieuws rond de Griekse financiële crisis is toch dusdanig imponerend dat het onmogelijk is er niets over te zeggen. Mijn allereerste artikel ging over de Griekse economische crisis (zie hier). Daarin legde ik uit dat de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs de Griekse overheid jaren lang voorzag van riskante financiële constructies die de schuld van het land lager lieten uitvallen dan ze in werkelijkheid was. Daarmee hielp Goldman Sachs niet alleen Griekenland om boven zijn stand te leven en zich steeds dieper in de schuld te steken; het leverde Goldman Sachs ook nog eens honderden miljoenen op en was het begin van de structurele ondermijning van de euro. We zouden kunnen stellen dat dit de verantwoordelijkheid was van de toenmalige regeringsleiders van Griekenland en dat is een prima constatering wetende dat de meeste regeringsleiders – zo niet alle – uit de broeinesten van de elite komen. Houdt u daarbij in het achterhoofd dat democratie slechts een schijnvertoning is die het volk de illusie van keuze moet geven. Maar bovenal is het belangrijk om te weten dat niet de bevolking, maar vooral de regeringsleiders verantwoordelijk zijn voor de gemaakte keuzes. Daarbij komt dat Brussel goedkeuring gaf aan de financiële constructies die Goldman Sachs honderden miljoenen opleverde. De toenmalige eurofiele regeringsleiders in Griekenland lieten zich meeslepen in de financiële zelfmoord van Griekenland, door schulden-swap-deals te sluiten via Goldman Sachs. De Vice President van Goldman Sachs die daarvoor verantwoordelijk was, was Mario Draghi. Hij was als het ware de euthanasie arts die de financiële zelfmoordpillen leverde (zie hier). Deze held is nu president van de Europese Centrale Bank. De recente geschiedenis heeft wel aangetoond, dat wanneer je een goede euthanasie arts bent, je hogerop komt in Europa (zie hier).

  Martin Vrijland >>>> http://www.beyondthematrix.nl/2015/07/06/de-griekse-financiele-moordaanslag-van-europa/

  Like

 14. joopklepzeiker zegt:

  Het is onder de druk van de USA en wel hierom.

  Russia’s Deputy Finance Minister Encourages Greece to Seek BRICS Financing

  Sergey Storchak says Greece can be eligible for funding if it buys a few shares of BRICS’ bank

  http://russia-insider.com/en/politics/russias-deputy-finance-minister-says-greece-can-easily-receive-financing-brics/ri8581

  Like

  • jungleelephant zegt:

   En als Rutte ballen had sloeg hij met zijn vuist op tafel en stuurde Dijsselbloem met een onomkeerbaar NEE naar Brussel!

   Like

 15. Theodoor zegt:

  Rutte kan dan wel proberen alles weg te lachen maar met een doordacht progamma om de 3 grote problemen voor het leven in Nederland te tackelen is hem niet gegeven.
  Islamisme,
  Immigratie,
  Euro.

  Kortom een leider met weinig waarde, gekozen door de inwoners die op de VVD hebben gestemd. Wat zullen die blij zijn!

  Like

 16. peterselie1 zegt:

  VIDEO: EU-driftkikker Verhofstadt verliest z’n shit

  U dacht dat de regenbuien van vanochtend nat waren? Let eens op de onder getufte interruptie-microfoon van Guy Verhofstadt. De Belgische Europarlementariër en voormalig premier was een van de toesprekers van de Griekse premier Alexis Tsipras in Brussel vanochtend, en deed dat met een donderspeech die z’n weerga amper kent.

  Kern van het verhaal is dat Tsipras en de zijnen een peper in het achterste verdienen zo rood als het hoofd van Verhofstadt aanloopt. Concrete maatregelen, en geen flauwekulletjes. Dat idee. Of zijn woedeuitbarsting de juiste toon is tegen de premier van een volk dat net massaal tegen Europees opgelegde bezuinigingen heeft gestemd moet de tijd uitwijzen. Of het allemaal goed is voor z’n hart ook. >>> http://www.spitsnieuws.nl/buitenland/2015/07/video-eu-driftkikker-verhofstadt-verliest-zn-shit

  Like

 17. Herman de Boer zegt:

  Ik vind dit schandalig men heeft echt maling aan de burger!
  Er dient een punt achter te worden gezet
  dit is een bodemloze put!

  Like

 18. jungleelephant zegt:

  Die muur hadden ze toch maar beter nooit af moeten breken;zat Frau Merkel daar nog achter in plaats van hier miljoenen mensen naar de kloten te helpen!

  Like

 19. Heer M zegt:

  Waarom leeft Merkel nog??

  Like

 20. Anna zegt:

  Het zou een goed idde zijn als Merkel dan naar Griekenland ging als premier…… Kan ze daar de boel eens rechtzetten……
  Tsipras zou best een tijdje op Merkel haar stoel kunnen gaan zitten, daar kan het jochie nog veel van leren….. Hou dat 5 jaar zo vol en mogelijk is er dan toch nog zicht op het terug krijgen van een beetje geld.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Nu,na alle artikelen hierover,nog niet begrepen dat 90% van dat geld niet bij de Grieken terecht is gekomen maar bij de banken en de “elite”?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s