GRIEKSE CRISIS: WIE NIET HOREN WIL, MOET MAAR VOELEN

Screenshot_15

(Door: “trias politica”)

En wéér kwamen partijen er niet uit. De Griekse crisis is als een gebed zonder end. De trojka heeft de Grieken nu tot donderdag de tijd gegeven om met een acceptabel plan te komen. Als de Grieken slim zijn komen ze met een definitief plan.

De Grieken hebben geen nieuw plan ter tafel gebracht, gisteren. Daarmee was de extra ingelaste top ven regeringsleiders van de eurozone in feite overbodig. Er komt nu een nieuwe top aanstaande zondag en de Grieken hebben tot donderdagavond de tijd gekregen om de voorstellen van de trojka te accepteren.

Schuldige

De meeste media leggen de schuld van het mislukken van de onderhandelingen bij de Grieken. Ik niet.

De Grieken hebben geen keus. Ik adviseer de Grieken om eieren voor hun geld te kiezen en een geordend vertrek uit de eurozone voor te bereiden. Dat is in het belang van alle partijen: niet alleen voor de Grieken, maar ook voor de EU als geheel. In deze column zal ik uitleggen waarom.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Griekenland. Bookmark de permalink .

10 reacties op GRIEKSE CRISIS: WIE NIET HOREN WIL, MOET MAAR VOELEN

 1. Taljaard zegt:

  Hoewel Tsipras een socialist is komt hij ten minste nog op voor zijn volk. Dat kun je van Rutte niet zeggen. Heb zojuist moeten aanschouwen (the horror!) hoe hij Juncker letterlijk aflikte.

  ”Dose mou to stoma sou.” (Geef mij je mond).
  Grieks liefdesliedje uit 1970, gezongen door Rena Komiouti.
  Eigenlijk te mooi, maar moest daar direct aan denken.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Volledig eens, tot hier en niet verder uit de euro is het beste, wat de leningen betreft konden we toch al op onze klompen aanvoelen dat we daar ging euro van terug zouden zien.
  Als politici zo stellig beweren dat het tot de laatste euro, zelfs met rente terug komt kan je er donder opzeggen dat ze liegen dat ze barsten.
  Het aller beste zou zijn als Nederland er uitstapt, maar dat zal met deze regenten wel ijdele hoop zijn !!

  Like

 3. Republikein zegt:

  Mooi plan bedenken, slim zijn ze.
  Zag een leuke cartoon vandaag, nou ja, hangt ervan af hoe je het bekijkt.
  Vraag naar vakantie Griekenland all-inclusive neemt af. all-secure neemt toe.

  Like

 4. Claudia M. zegt:

  We moeten zelf zo snel mogelijk uit deze twilight zone! Dan kunnen we hier ook beginnen met opbouw i.p.v. alles maar dan ook alles wat inmiddels is afgebroken, te beginnen met fatsoenlijke zorg! Dat mensen weer een nette rekening voor gas, water en elektra krijgen.

  Wat idioterie feitelijk zijn het twee bedrijven en dus twee rekeningen, maar die zien de meeste mensen niet en dan ook nog gaan janken dat er geld bij moet voor, feitelijk achterstallig onderhoud! Onze centen verdwijnen gewoon in de zakken van allerlei vretende en zuipende en te duur betaalde, bla-bla-directeuren en managers.

  Wat een mega ellende veroorzaakt dit oncontroleerbare, geldverslindende, en totaal ondemocratische moloch ons toch. We draven af op een derde wereldland!

  Ik ben om twee dingen blij: dat mijn lieve ouders dit niet meer mee hoeven te maken [ze hadden het ook niet overleeft] en dat ik geen kinderen heb! Ik had ze deze wereld niet uit kunnen leggen…

  Like

  • Driek zegt:

   Ik heb verschrikkelijk medelijden met die huilende man, dat je op die leeftijd er zo bij komt te zitten. Het is een reuze schande dat onze regeringen het zover hebben laten komen, dat een burger op de keien zit zonder geld voor z’n dagelijks brood, en dat allemaal door die vervloekte EU. En ze gaan maar gewoon door, dat geldverslindende schorem is niet tot bezinning te brengen. En dat is logisch, want de overmacht van onze politieke partijen, te weten de PVDA, VVD, D66, CU, SP, SGP, GL, is te groot, daar staat de PVV machteloos tegenover. En de Nederlanders blijven maar stemmen op dat tuig. Dit land is verloren, ze kunnen van mijn part de dijken doorsteken.

   Ja, Claudia, onze centen verdwijnen gewoon in de zakken van allerlei vretende en zuipende en te duur betaalde, bla-bla-directeuren en managers. Die lieden zitten daar in Brussel met topsalarissen ons belastinggeld te verkwanselen.

   Te beginnen met fatsoenlijke zorg! Dat mensen weer een nette rekening voor gas, water en elektra krijgen.
   De energieleverancier was vroeger een Nutsbedrijf, zonder duurbetaalde directeuren. Het kwam bijna niet voor dat mensen hun energierekening niet konden betalen. Maar tegenwoordig verdient een directeur van een energiemaatschappij iets van drie ton per jaar. Plus nog een keer beloningen. Ik vind het niet normaal meer, logisch dat mensen naar de voedselbank moeten.

   Like

 5. Tistochwat zegt:

  Ik kreeg twee keer de mededeling dat mijn bericht niet geplaatst kon worden; hopelijk staat het er straks niet drie keer:

  @Driek 9 juli 2015 om 08:43

  “Die lieden zitten daar in Brussel met topsalarissen ons belastinggeld te verkwanselen.”

  En dat, beste Driek, is nu precies de reden waarom we NOOIT meer van die parasieten af komen! Rood, groen, links of rechts: het is een genot om daar een baantje te hebben en hun club gaan ze toch niet afschaffen alleen maar omdat de burger in de goot ligt?

  Like

 6. Jan zegt:

  Griekenland was oplichting op diverse niveaus

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s