Humanitair zou alleen de afschaffing van de euro zijn

Screenshot_4

(Door: Henning Hoffgaard – Vertaling: E.J. Bron)

Wat een bewijs van onvermogen! En wel in de meest ware zijn van het woord. Na het “Nee” van de Grieken over de voorstellen van de schuldeisers voor een nieuw bezuinigingsprogramma eist de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, een humanitair hulpprogramma voor Athene. “Ik vind dat we het Griekse volk niet moeten laten lijden”, benadrukt Schulz.

Tot nu toe hielden zulke uitspraken alleen verband met landen in de Derde Wereld. Burkina Faso, Niger en nu Griekenland? Schulz schetst een beeld van hongerende kinderen en in kommer en gebrek levende pensioengerechtigden. Ter herinnering: hier gaat het om een lidstaat van de EU. Het gaat om een land dat sinds zijn toetreding tot de statengemeenschap ongeveer 500 miljard euro heeft gekregen. Kan er een beter bewijs bestaan voor de foutieve constructie van de euro?

De euro heeft ervoor gezorgd dat Griekenland afhankelijk werd

Schulz trekt nu de solidariteitskaart. “De vraag naar humanitaire hulp voor kinderen of zieken is een vraag van solidariteit in de EU.” Waarom moeten landen zoals Slovenië, Slowakije of Estland solidair zijn? Arme pensioengerechtigden zijn daar eerder de regel dan uitzondering. Ook in Duitsland dreigt voor steeds meer oude mensen armoede.

Griekenland heeft zichzelf geruïneerd. Het land heeft geld uitgegeven dat er niet was. Het heeft een staatsapparaat opgebouwd dat helemaal niet nodig was. Corruptie, wanbeleid, economievijandige politiek. Zolang Brussel en Berlijn betaalden, kon dat goed gaan. Nu is het spel uit. De euro heeft ervoor gezorgd dat het land niet meer kan concurreren, hij heeft het land in de armoede gedreven.

De Grieken hebben Brussel, het IMF en de ECB met hun referendum een draai om de oren gegeven. Als het land niet langer aan de kraan van de trojka wil hangen, moet het de euro verlaten. Dat zou de eerste scheur in de muur van de muntunie betekenen.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Auteur: Henning Hoffgaard

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, EUSSR, Griekenland, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

8 reacties op Humanitair zou alleen de afschaffing van de euro zijn

 1. Catherine zegt:

  Logisch verhaal. Maar je ziet al zolang de euro bestaat dat logica niet de basis van haar ontstaan noch van haar voortbestaan is. Wanneer heeft geld ooit mensen verenigd? Kijk in uw eigen kleine kring: geld verdeelt mensen. De symboliek van de hoofdzetel van Eu in Brussel is ook pregnant: een stad waar verdeling diep geworteld is. Del euro bestaat alleen nog om het gezicht van de lachende EU klerken op te houden. Zij is een catastrofe geworden: een Grieks woord!

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Vautje; wij Nederlanders moeten uit die vermaledijde €uro en €U stappen.
  We hebben deze polonaise nooit gewild, hebben dat ook nog eens bij referendum laten blijken.
  Helaas, vuige volksverlakkers hebben ons er toch in gerommeld.
  Zo ongeveer geen der lidstaten houdt zich aan de geldende afspraken; €U is een geldslurpend en bedriegend gedrocht geworden.
  http://petities.nl/petitie/nederland-uit-eu

  Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Weer 50 miljard in een bodemloos vat dat Griekenland is en dan ook nog denken dat het daarna beter gaat! Wat een kwaadaardige mentaliteit spreekt hieruit.
  De EU heeft een reset nodig en anders opheffen die handel, de club is voor elk land te duur geworden, over boven de stand leven gesproken, de EU heeft dat uitgevonden!

  Like

 4. Robb zegt:

  Weer zo’n artikel waaruit blijkt dat de “verdeel en heers” politiek van Brussel heel goed werkt. Want de “vreselijk luie” Grieken hebben het gedaan en het gros van het slappe volk loopt al borstkloppend eensgezind achter Brussel aan en roept wat over ONS geld.

  Niet de Grieken , maar de elite samen met de banken zijn het probleem.. Zij zijn het die een groot Europa nodig hebben voor goedkope arbeid en nieuwe markten .voor hun producten.

  Like

 5. jowitteroos zegt:

  http://www.burgercomite-eu.nl/referendum-2-0-campagne/

  In de laatste week van mei is Burgercomité EU een campagne gestart met de naam Referendum 2.0 die alles te maken heeft met het feit dat het op maandag 1 juni precies tien jaar geleden was dat Nederlandse burgers in een referendum mochten stemmen voor of tegen een Europese grondwet. Meer dan 60% stemde tegen, maar we kregen deze grondwet, zij het vermomd als het Verdrag van Lissabon, alsnog. Sindsdien wordt de Nederlanders iedere dag weer meer zeggenschap over hun eigen leven en de inrichting van hun land ontnomen. Veelal is men zich daar niet eens van bewust.

  De campagne
  Onze campagne had/heeft vijf elementen:
  – Presentatie van ons Manifest ‘Aan het Volk van Nederland’;
  – Start handtekeningenverzamelactie Raadgevend Referendum onder de naam Referendum 2.0;
  – Campagnefilmpje;
  – Burgerinitiatief Peuro;
  – Debat soevereiniteitsoverdracht.

  Manifest
  Woensdagmiddag 27 mei presenteerde het Burgercomité EU het Manifest ‘Aan het volk van Nederland’ in Nieuwspoort. In de tien jaar na het EU-referendum is het Europese integratieproces sindsdien niet alleen verder gegaan maar onder invloed van de financiële crisis zelfs versneld. Dit manifest is een aanklacht tegen deze afschaffing en ondermijning van onze democratie door de Europese Unie en een oproep tot grondwettelijk herstel. Lees meer over het Manifest! : http://www.burgercomite-eu.nl/manifest-aan-het-volk-van-nederland/

  Like

 6. Cathja zegt:

  Vanmorgen las ik een reactie van iemand in De Telegraaf. Als de cijfers kloppen, dan ben ik het met de schrijver bijna helemaal eens, en gezien het grote aantal ‘likes’ was ik niet de enige.

  Deze reageerder schreef dat het ECB heeft becijferd dat de 2000 rijkste Grieken samen 1.500 miljard euro bezitten! De gemiddelde Griek heeft 101.000 euro op zijn spaarrekening staan.
  De 2000 rijkste Duitsers bezitten samen 319 miljard euro, en de gemiddelde Duitser heeft 58.000 euro spaargeld.
  Deze schrijver stelde dat, wegens belastingontduiking, iedere Griek met vermogen eenmalig 25% van zijn tegoed zou moeten inleveren.
  Met deze opmerking was ik het niet helemaal eens, maar gezien het feit dat de Grieken eigenlijk nooit echt belasting hebben afgedragen, zou zo’n eenmalige betaling wel eerlijk zijn, en het land zou in één klap van zijn schulden en schuldeisers verlost zijn. De lidstaten hoeven dan niet meer bij te springen, mits de Grieken dan ook eens echt belasting gaan heffen.

  En nu éist Martin Schulz dat we de Grieken weer op een andere manier te hulp schieten? Moeten we respect hebben voor een volk wat belastingontduiking min of meer normaal vindt? Ik begrijp nu ook waarom de Grieken gemiddeld een ton op hun spaarrekeningen hebben staan. Als wij van ons salaris zoveel overhouden, dan kunnen we ook een mooi bedrag bij elkaar sparen.
  Griekenland heeft al eens 350 miljard euro hulpgeld gekregen, maar ze weten niet meer waar dat geld is gebleven of wat ze ermee hebben gedaan. Natuurlijk weten ze dit wel, maar ze schamen zich om het te zeggen. Als je gratis geld krijgt spring je daar veel nonchalanter mee om dan wanneer je het met veel moeite bij elkaar hebt moeten schrapen.

  Ik vrees dat de Grieken het nooit zullen leren. We moeten maar afscheid nemen van deze lidstaat.
  Voor iedereen het beste. Al die deadlines waren van elastiek en hebben niets opgeleverd.

  Like

 7. Q zegt:

  Ik heb het ook niet zo op met lui die dingen roepen over luie Grieken en dat soort zaken. Ik heb te doen met de Grieken, ze hebben een staatsschuld op hun schouders geladen gekregen waar ze niet om gevraagd hebben, ongeveer net zoals wij.

  Verder is belastingontduiking in landen zoals de westerse en Europese landen verworden zijn niet om op- of aanmerkingen over te hebben. Belastingontduiking is in dit soort landen een moreel hoogstaand iets dat navolging verdient. Geniet u ervan om zo’n beetje 80% van uw inkomen te laten herverdelen aan de meest onzinnige zaken terwijl onze overheid juist op zaken waarin zij wel een taak heeft het schromelijk laat afweten ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s