Obama tegen het Pentagon: We kunnen ISIS niet verslaan met behulp van vuurwapens

Obama: “Ideologieën worden niet verslagen met vuurwapens, maar met betere ideeën.”

(Door: Daniel Greenfield – Vertaling: “Vederso”)

(…) Om het samen te vatten, we zijn bezig ISIS te verslaan, hij heeft strategische zwakheden, maar we kunnen hem onmogelijk verslaan met onplezierige vuurwapens. In plaats daarvan moeten we meer hashtags maken. Het buitenlandbeleid suggereert echt dat het homohuwelijk ISIS kan verslaan. Dat is een plan.

Hoeveel grondgebied heeft ISIS verloren als gevolg van hashtags? Geen centimeter. ISIS is de oorlog van ideeën onder moslims aan het winnen. Dat betekent niet dat het niet militair kan worden verslagen.

Toen de Sovjet-Unie een deal met Hitler sloot, begonnen de nuttige idioten in Amerika te beweren dat het nazisme een ‘isme’ was en niet door geweld kon worden verslagen. Toen hun Duits vriendje Uncle Joe [Stalin] in de rug had gestoken, begonnen ze het gebruik van geweld te eisen. En zodra Amerika de oorlog had gewonnen, brachten ze de rest van de tijd door met te beweren dat Uncle Joe Stalin werkelijk de oorlog had gewonnen.

Het nazisme kon niet met behulp van vuurwapens worden verslagen toen de Duitsers Joden afslachtten en deze de USSR hielpen haar eigen stukje Oost-Europa te veroveren. Maar toen de Hun zich richtte op het thuisland van het socialisme, ontdekten ze plotseling dat geweren heel goed tegen nazi’s werkten.

Op de één of andere manier vermoed ik dat als ISIS doelen zou aanvallen waar Obama echt om geeft en mensen zou onthoofden om wie hij geeft, ineens al die bombardementsvluchten werkelijk de bedoeling zouden hebben ISIS te treffen, ongeacht waar ze zijn en zonder zich zorgen te maken over de “collateral damage” [bijkomende, onbedoelde schade].(…)

Bron:
www.frontpagemag.com
Auteur: Daniel Greenfield

Vertaling:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Hypocrisie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Obama, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Obama tegen het Pentagon: We kunnen ISIS niet verslaan met behulp van vuurwapens

 1. Anna zegt:

  Juist dat is het….. Het kan Obama geen lor schelen wat ISIS doet.
  Hij lijkt het zelfs wel leuk te vinden dat onder zijn bewind de moslims steeds meer terrein winnen….. Op de grond met ISIS en aan de onderhandelings tafel met Iran.
  Helaas voor hem is het niet gelukt om de moslimbroeders in Egypte in het zadel te houden.
  Dat is dan ook de reden dat hij Egypte in de kou laat staan en niet steunt.
  Kortom daar baalt hij van….
  Obama zijn broer is immers zelf een moslim broeder….. En Maliki komt frequent in het witte huis.
  Wat een gevaarlijke man is die Obama toch…….

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Dit was dus wat de moslim Obama zei…
  Diezelfde moslim Obama die de Arabieren aanviel om de olieprijs in $’s te houden.
  Diezelfde moslim Obama die uit alle macht probeert Europa in een oorlog met Rusland te drijven.
  Diezelfde moswlim Obama die Kiev er toe overhaalde de MH17 neer te halen.
  Ja , die MH17 die door Kiev, afwijkend van de normale route, over Donetsk moest vliegen.
  Die zelfde moslim Obama die veel zware wapens en troepen naar de Baltische staten stuurt; niet bedreigde NAVO leden.
  Diezelfde moslim Obama die het USA failliet ( enorme schulden aan oa China) wil voorkomen door de oorlogsmachine in volle gang te zetten.
  Ja, die zelfde mosli8m Obama….

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  joopklepzeiker zegt:
  8 juli 2015 om 15:57

  Yes We Can’t Get Other Countries to Defeat ISIS

  US asked Indonesia to send troops to fight Islamic State, says former Jakarta foreign minister

  Indonesia was asked by the United States to send troops to join the
  fight against the Islamic State terror group in Iraq but declined
  because it feared a backlash among radical Muslims at home, the
  country’s former foreign minister has revealed.

  https://warsclerotic.wordpress…

  Strange ?

  after this ??

  https://warsclerotic.wordpress…

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  Tien vragen en antwoorden over de Afghaanse vredesonderhandelingen met de Taliban
  Want waarom is China aanwezig?
  De Afghaanse regering voert sinds deze week voor het eerst direct gesprekken met afgevaardigden van de Taliban in Islamabad, in het bijzijn van westerse en Chinese waarnemers. Tien vragen over de vredesonderhandelingen.

  De Taliban, wie zijn dat ook al weer?
  Tijdens de oorlog tegen de Sovjet-Unie waren veel Afghaanse vluchtelingen terecht gekomen in tentenkampen in Pakistan. Door de lange duur van de conflicten in hun land groeide daar een hele generatie buiten het vaderland op. Dat was waar de Taliban-beweging, koranstudenten aan religieuze madrassa’s, ontstond. Ze grepen de macht in Afghanistan om een einde te maken aan een gruwelijke burgeroorlog. De bevolking was aanvankelijk opgelucht; ze hoefden niet meer bang te zijn voor plunderingen en verkrachtingen. Langzamerhand sloeg de opgetogen stemming om toen de Taliban de Sharia oplegden om een Islamitische heilstaat te creëren. Ze verboden muziekinstrumenten, videocassettes, Tv’s, voetbal, vliegeren, make-up, nagellak. Vooral tegen vrouwen voerden ze een wreed beleid. De religieuze politie handhaafde de orde. Het land werd bijna volledig van de buitenwereld afgesloten. Alleen Pakistan, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi Arabië erkenden het regime.

  Wat is de oorzaak van het conflict?
  Onder de Taliban werd Afghanistan een broeinest van terrorisme. Osama Bin Laden en zijn organisatie Al-Qaeda konden zich er vestigen. Na de aanslagen op de Twin Towers en het Pentagon in september 2001 weigerden de Taliban de terroristenleider uit te leveren aan de VS. ‘Ben je niet met ons dan ben je tegen ons,’ zei president George W. Bush. Hij bracht een grootschalige internationale troepenmacht op de been. Na een week van hevige bombardementen op Kabul in oktober 2001 vluchtten de Taliban en haar beschermelingen naar het grensgebied met Pakistan. In de VS worden de Taliban en Al-Qaeda verwarrend vaak onder één noemer geschaard. Osama Bin Laden zag de VS als aanstichter van de verdrukking van de Islam. El-Qaeda was verantwoordelijk voor de aanslagen op Amerikaans doelwitten. De Taliban willen de macht in Afghanistan.

  Waarom kon dit niet eerder?
  Na de val van de Taliban in 2001 werden ze niet betrokken bij de vredesonderhandelingen in Bonn. Dat was door 9/11 een ‘no-go’ voor de Amerikanen. De door hen geleide invasiemacht dacht de Al-Qaeda en de Taliban definitief te hebben verslagen. De leiders van deze organisaties, Osama Bin Laden en Moellah Omar, wisten te ontsnappen en sloegen kamp op in de Federally Administered Tribal Area (FATA) in Pakistan, waar ze zich hergroepeerden en –bewapenden. De Taliban namen hun toevlucht tot guerrillatactiek met zelfmoordaanslagen tegen de buitenlandse ‘bezetters’ en de regering in Afghanistan. Toen de Taliban later gevraagd werden aan de onderhandelingstafel plaats te nemen hadden ze hun positie zo verstevigd dat ze weinig meer genegen waren tot concessies. Zij wilden niet onderhandelen met de Afghaanse regering die zij zagen als ‘marionetten’ van de VS. Voormalig president Hamid Karzai probeerde om het vredesproces op gang te brengen, maar slaagde er niet. Af en toe vonden er op lager niveau toch gesprekken plaats, die tot niets leiden omdat de opstandelingen vast hielden aan de eis pas te willen onderhandelen als alle buitenlanders het land uit waren.

  Hoe zijn de gesprekken dan nu tot stand gekomen?
  Pakistan zou een bondgenoot in de oorlog tegen terreur moeten zijn, maar het lijkt er op dat conservatieve krachten binnen het Pakistaanse leger en de veiligheidsdienst bleken dubbelspel spelen. Zij bieden niet alleen onderdak aan extremistische en terroristische groeperingen, maar zijn mogelijk zelfs betrokken bij training en bewapening. De nieuwe Afghaanse eenheidsregering onder leiding van President Ashraf Ghani heeft de deur weten te zetten voor vredesbesprekingen met de Taliban door Pakistan te vragen te bemiddelen. Het buurland heeft in de afgelopen maanden een offensief uitgevoerd tegen de opstandelingen die in hun federale gebieden huizen. Mogelijk voelt de Taliban zich ook in hun bestaan bedreigd door IS, die vorig jaar opdook in Afghanistan en zich tegen hen heeft gekeerd.

  Wat doet China er ineens bij?
  China heeft zich afgelopen jaar ontpopt tot een belangrijke strategische partner van Afghanistan, om het daar economisch belangen bij heeft. Bovendien ziet zij niet graag dat binnenlandse moslimterroristen een veilige haven in Afghanistan krijgen, en vandaar aanslagen in de Xinjiang Provincie kunnen uitvoeren. De grootmacht is een belangrijke investeerder in Pakistan en kon voor zorgen dat dit land mee zou werken aan een oplossing voor het conflict in Afghanistan. Een van de eerste gesprekken met Taliban-afgevaardigden vond plaats in China. >>>> http://nieuws.tpo.nl/2015/07/10/tien-vragen-en-antwoorden-over-de-afghaanse-vredesonderhandelingen-met-de-taliban/

  Like

 5. Jan zegt:

  Luitenant-generaal McInerney: “O’Bama is niet van plan ISIS te verslaan”

  Like

 6. vanhetgoor zegt:

  Obama vertelt bullshit!

  Het is heel goed mogelijk om de terreur met wapens te bevechten, alleen is dat niet zo heel erg nuttig omdat onlusten koren op de molen zijn voor de terreur-liefhebbers. Het is beter om de islam met de waarheid te bestrijden, en niet met kogels. De waarheid komt ook veel harder aan want de waarheid is iets waar geen enkele moslim op de aarde een antwoord op heeft.

  Like

 7. Brother Hussein should ask advice to “Bomber Harris”…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s