UNESCO beschuldigt Israël van bedreiging van de Oude Stad van Jeruzalem

Screenshot_21

(Vertaling: E.J. Bron)

De culturele organisatie van de Verenigde Naties (UNESCO) verwijt Israël de Oude Stad van Jeruzalem te bedreigen. Arabische landen zoals Algerije, Libanon en Qatar hebben deze week een resolutie bij de UNESCO ingediend. “De bezettingsmacht en extreme groepen kolonisten voeren steeds opnieuw illegale opgravingen in de historische Oude Stad uit”, klaagt men in de resolutie. Bovendien wordt Israël er in de resolutie van beschuldigd heilige islamitische plaatsen zoals de Al-Aqsa moskee te ontwijden. Ook wordt de joodse staat voor de bouw van de tramlijn in de buurt van de oude stadsmuren bekritiseerd.

De resolutie van de Arabische landen spreekt alleen maar van de Tempelberg als een “heilige islamitische plaats”. Bovendien wordt in het schrijven aan de UNESCO geëist om de Oude Stad van Jeruzalem permanent op de lijst van het bedreigde wereldcultuurerfgoed te zetten. Daar komen plaatsen in te staan die als gevolg van oorlog of natuurcatastrofes of door verval ernstig worden bedreigd. Sinds een Jordaans initiatief in het jaar 1982 staat de Oude Stad van Jeruzalem op deze “rode lijst” van de UNESCO.

De Israëlische regering stelt de lijst als “zeer eenzijdig” aan de kaak. Deze zou “vertekend en ver van de realiteit verwijderd zijn”, verklaarde Dore Gold van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. De UNESCO “negeert bewust het historische verband tussen het joodse volk en zijn hoofdstad evenals de nauwe betrekkingen van het christendom tot deze stad.”

In Israël is de bevolking kwaad: een voor drie religies belangrijke plaats, voor de veiligheid waarvan Israël zorgt en waar jaarlijks miljoenen toeristen komen, staat op de lijst van plaatsen van bedreigd cultureel erfgoed. In Syrië worden ondertussen 2000 jaar oude standbeelden door IS-strijders vernietigd zonder dat ook maar één enkel Arabisch land de opname in de “rode lijst” van de UNESCO eist.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, UNESCO, Verenigde Naties, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op UNESCO beschuldigt Israël van bedreiging van de Oude Stad van Jeruzalem

 1. Theodoor zegt:

  Ik denk eerder dat de moslims de oude stad van Jeruzalem bedreigen, tel maar eens op wat inmiddels al is afgebroken door de Taliban en tegenwoordig door ISIS.

  Like

 2. Hans zegt:

  Zou UNESCO ook tegen ISIS aangetekende brieven enzo sturen, zo van alle kunstschatten die ze al geroofd, vernietigd en besmeurd hebben?
  Het is al net als hier, een fatsoenlijk land als Israël durven ze wel aan te klagen, het tuig van ISIS laten ze ongemoeid. Maar ja dat zijn moslims, tegenwoordig de hoogste kaste. Zo rooft de overheid ook hier de hardwerkende burgers via belastingen, bekeuringen, verhogingen, etc leeg.
  Het tuig krijgt oranje hesjes en ijsjes.

  Like

 3. Kraftavilqa zegt:

  Hypocriete jankerds die kudtmuzels en hun linksige unesco-vriendjes en zoals in het artikel terecht opgemerkt muzels kunnen ongestoord kunstschatten uit de oudheid verwoesten zoals thans de isis-barbaren in Palmyra en langer geleden in Afghanistan de talibarbaren met de liggende boedha-beelden. Zonder dat er een kraan naar haait ofzoïets. In 1400 jaar geschiedenis van de gruwelsecte hebben de muzels steeds hun best gedaab al dat niet pislamitisch was uit te wissen barbarij is de basis van de pislam.

  Like

 4. V.K. zegt:

  Ach, na het lezen van bovenstaande snap ik wel dat deze site te boek staat als niet serieus te nemen haatzaai blog.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Leg eens uit zou ik zeggen . . .

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik zit dit zojuist ergens anders als reactie te plaatsen maar daar komt het wel op neer.

    Typische Nederlandse mentaliteit: waar je het niet over hebt dat bestaat ook niet.
    Dan hoef je er ook niet over na te denken.

    Like

   • jowitteroos zegt:

    Denkelijk kan V.K. de feiten niet verwerken………….. een ontkenner van het eerste uur……… 😉

    Like

  • Marlies zegt:

   Persoonlijk ben ik bijzonder geïrriteerd door het feit, dat bijvoorbeeld plaatsen als Bethlehem en Nazareth zijn bezet en ontheiligd door palestijnen. Unesco kan hier ook vast wel iets aan doen…
   En nee, ik ben niet christelijk, maar agnost.

   Like

  • Cathja zegt:

   @ V.K. om 4:22

   Ja, dat hier de waarheid wordt gesproken kan voor sommigen heel confronterend en onwenselijk zijn. Ik denk dat ik op deze manier naar uw reactie moet kijken. Wij weten dat de leugen regeert, maar gaan daar niet in mee. Wij blijven strijden voor het achterhalen van de waarheid, en niets minder dan dat!
   Er wordt al genoeg gelogen in kranten, op TV en op verkeerde blogs.
   En als u dit haat zaaien wilt noemen, ga uw gang. Deze opmerking laat zien wie u bent.

   U bent hier in elk geval aan het verkeerde adres.

   Like

  • Driek zegt:

   V.K. zegt: Ach, na het lezen van bovenstaande snap ik wel dat deze site te boek staat als niet serieus te nemen haatzaai blog.

   Ik zoude zeggen, beste V.K. pleur op! Deze site is niet bedoeld voor onontwikkelde lieden zoals u. Een goede raad: ga eens een boek lezen.

   Like

 5. boorzalf zegt:


  En wat te denken van de boeddabeelden in Afghanistan, daar hoor je de arabische wereld ook niet over. Smerige hypocrieten ziijn het.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  UNESCO laat zich al decennia lang misbruiken door Jodenhaters.
  De USA is niet voor niets gestopt met donaties aan deze Islamlikkers.

  Like

 7. Jan zegt:

  Een blik op de kaart laat zien dat de VN, wat mij betreft UNESCO samenwerkt met de BDS-beweging:


  http://www.inminds.com/article.php?id=10525

  De archeologische vondsten rond de tempelberg laten zien dat er nooit iets ‘Palestijns’ was maar dat het gebied duizenden jaren door Joden werd bewoond en dus jammer en zeur je bij de verenigde nazi’s en klaagt over ondermijning van de muren:

  http://www.theblaze.com/stories/2013/09/09/archaeologists-stunning-find-ancient-treasure-trove-at-temple-mount-is-a-once-in-a-lifetime-discovery/

  Vervolging komen Arabieren aanzeuren, jaar in jaar uit dat de Klaagmuur geen onderdeel uitmaakte van het tempelcomplex en zie, je wordt door de verenigde nazi’s in het gelijk gesteld:
  http://www.christianexaminer.com/article/unesco.resolution.gives.arab.name.to.wailing.wall.criticizes.israel/49217.htm

  Graven en grotten werden door UNESCO veranderd in moskeeën:

  Rachel’s graf werd the Bilal bin Rabah moskee:
  http://www.israelandstuff.com/the-palestinians-are-stealing-rachels-tomb
  http://datahakekat.blogspot.nl/2013/09/bukti-bukti-arkeologis-alkitab-60.html
  Geen Arabier die zich er voor interesseerde, net zomin als zij zich voor het gehele land Israël interesseerden, behalve toen er iets te graaien was.

  De grot van de Patriarchen werd moskee van Abraham:
  http://www.crystalinks.com/hebron.html

  De nigen die de tempelberg verwoesten zijn de Arabieren:

  According to Hebrew University archeologist Dr. Eilat Mazar, author of The Complete Guide to the Temple Mount Excavations, “We have no way of knowing what is going on underground in the large caverns, where the Waqf is making major changes. The southern wall is beginning to buckle because of the destruction carried out by the Waqf. It is about to fall — within a matter of months, and possibly even weeks; I have trouble believing it will last the entire winter, and it could fall on those standing below.”

  http://www.jcpa.org/jl/vp483.htm

  Kortom, de verenigde nazi’s hebben een islamitische agenda

  Like

  • Frerik zegt:

   Goed uitgedokterd beste Jan. Feiten zodat we weten wie unesco daadwerkelijk is en kan geschaard worden bij al die andere Judassen die deze wereld bezetten. Zou fijn zijn als meneer V.K. dit nauwkeurig zou bestuderen en dat dan zijn verstand geschoond mag worden en er weer een normaal gedachtenpatroon kan ontwikkelen. Hopelijk dat hij dan eens op deze site terugkomt met de juiste kijk en dat dan ook verwoord.

   Like

 8. Cathja zegt:

  Israël moet zich niets aantrekken van de kritiek van UNESCO, in opdracht van diverse Arabische landen. Het enige democratische land in het Midden-Oosten kan in de Arabische wereld nu eenmaal niets goed doen.
  Het is al eerder opgemerkt, dat IS alles kan verwoesten wat grote historische waarde heeft, maar er wordt niets over gezegd door bovengenoemde organisatie! De UNESCO heeft dus twee gezichten, maar duidelijk is wel dat ze doodsbenauwd zijn om moslims tegen zich in het harnas te jagen. Om te laten zien dat ze toch echt wel een serieuze organisatie zijn, veroordelen ze Israël voor het ‘bedreigen van de oude stad Jeruzalem’. Werkelijk een bespottelijke reactie, maar voorgekauwd door de moslimwereld.
  Israël heeft het recht op Jeruzalem. Deze oude stad wordt al in het Oude Testament in de Bijbel talloze malen genoemd, terwijl in de hele koran de naam Jeruzalem niet één keer genoemd wordt.
  Joden en christenen hebben banden met deze stad, maar moslims hebben de Tempelberg juist ontheiligd door er zo’n belachelijke moskee op te zetten. Zij zijn degenen die grondgebied als het ware hebben geannexeerd, terwijl ook de plek waar de moskee staat Israëls grondgebied is!

  Jeruzalem zal zolang de mensheid bestaat wel een ‘steen des aanstoots’ blijven voor heel veel islamitische volkeren. Maar ook in Europa worden de anti-Israël geluiden steeds sterker. Het lijkt wel een modeverschijnsel om de moslims te paaien en de Joden te veroordelen.

  Vroeger werd Nederland tot de vrienden van Israël gerekend. Die tijd ligt -mede door de invloed van de islam én onze steeds linkser wordende regering- achter ons.
  Het is schandalig dat zelfs Néderland overweegt om producten uit Israël te boycotten!
  Van je ‘vrienden’ moet je het maar hebben!

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Ik zou het fijn vinden als Israelische produkten beter herkenbaar zouden zijn dan weet ik wat ik wil kopen!

  Like

  • Cathja zegt:

   Ja, beste Bob, dat zou ik ook graag willen. Het maakt het zoeken naar Israëlproducten een stuk eenvoudiger!

   Like

  • Anna zegt:

   Moet je bij Christenen voor Israel zijn in Nijkerk. Ook een webshop! Ze verkopen Karmel wijnen Golan wijnen diverse kruiden kettinkjes en het hele scala aan Dode zee producten.

   Like

   • Cathja zegt:

    Beste @ Anna 12:23

    Ik ken deze webshop en heb er wel eens iets gekocht. Waar ik op doel, en wellicht Bob Fleumer ook, zijn producten uit de supermarkten. We weten dat er gedreigd is met een boycot, of met het labelen van producten uit de ‘bezette gebieden’, maar tot nu toe kom ik ze niet tegen. Ik wil graag producten kopen uit Israël, zoals fruit, dadels etc.
    Misschien kan ik ze bij Albert Heijn vinden?

    Like

   • BertG. zegt:

    https://www.israelwinkel.nl/
    http://christenenvoorisrael.nl/
    Ik was benieuwd wat kruiden kettinkjes zijn en dode zee producten.
    Ik weet het nog steeds niet want de zoekmachine van die site snap het ook niet wat ik bedoel.

    Like

 10. Thomasson zegt:

  Sinds het moment dat de Derde Wereld (de troetelbeestjes v.d. culturele Marxisten) de VN en gelieerde organisaties heeft overgenomen, is dat daar een beschamende zooi. Vooral islamitische landen spelen daar de eerste viool. Het is werkelijk lachwekkend hoe volkeren voor wie geiten- en kamelenneuken een nationale sport is en ontspanning zoeken bij het slapen met dode vrouwen, spreken nu over kunst en cultuur!. Tegen het eind van de vorige eeuw werd de (geciviliseerde)wereld geschrokken door de verwoesting van de Buddha beelden in Bamiyan Afghanistan. De grote kunstliefhebbers van de Taliban hadden ze met explosieven de lucht ingejaagd. Waar was de APENHEUL UNESCO en de ‘geciviliseerde’ Islamitische wereld om dat te voorkomen? Niet zo lang geleden hadden andere Allah-Einsteins besloten duizenden jaren oude Assyrische- en Babylonische beelden en archeologische artefacten te vernielen en verwoesten omdat hun hemelse schooier Allah houdt niet van kunst. Zo verging het ook met de prachtige Helenistische stad Palmyra. Eerst werden daar honderden van christenen door ISIS kannibalen afgeslacht en misschien ook gegeten (de volgende “Master Chef” zal zeker uit de leger van ISIS komen) en daarna wordt de stad geleidelijk verwoest. Waar is de verontwaardiging van de UNESCO-leden Libanon, Algerije en de Islamiseringfinancierster Qatar? Dat is de wereld waarin wij leven …Een wereld waar RIJKE GEITENNEUKERS DIE HET WOORD HEBBEN, OMDAT ZE de helft van de wereld kunnen omkopen. Een wereld met de morele waarden van Sodom en Gomorrah.
  UNESCO, net als de VN in het algemeen, is een lege doos zonder inhoud. Naar mijn mening kan iedere geciviliseerde en zichzelf waarderend land de VN verlaten. Laat deze organisatie zich omtoveren tot een gigantische beesten- en wildenreservaat. .

  Like

 11. Filantroop zegt:

  Nou, zelfs de kindertjes krijgen les in de islamitische claim op Jeruzalem. Mocht u een vliegend paard over zien gaan, wees dan op uw hoede:

  http://www.schooltv.nl/video/de-hemelreis-van-mohammed-een-belangrijk-verhaal-uit-de-islam/

  Like

 12. Claudia M. zegt:

  VN UNESCO… Bij de oprichting zullen er misschien mensen met hart voor de zaak gelopen hebben. Gezien echter de diverse aan het licht gekomen fraudegevallen en het geen publiek meer mag zijn dat dit soort clubjes bestaan uit volgevreten en doorgezopen vetkleppen met veel bla-bla en een veel te grote bek, heeft wat VN UNESCO vandaag de dag uitkraamt, geen enkele waarde voor mij!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s