Paniek op Lesbos: vluchtelingen probeerden busje met levensmiddelen te bestormen

 

(Door: Janina – Vertaling: E.J. Bron)

Op het Griekse eiland Lesbos speelden zich onvoorstelbare taferelen af, toen vluchtelingen probeerden een busje te bestormen om levensmiddelen te pakken te krijgen. Veroorzaker van deze paniek, dat ze geen levensmiddelen krijgen en dus moeten verhongeren, waren geruchten volgens welke op grond van betalingsproblemen de verzorging van de vluchtelingen met levensmiddelen op het eiland Samos gestaakt zou zijn. Aan de hand van de video kan men zich ongeveer voorstellen wat er in Duitsland zou gebeuren als de vluchtelingen geen geld en levensmiddelen meer krijgen.
(Bron: “Keep Talking Greece”)

Bron:
www.netzplanet.net
Auteur: Janina

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, EUSSR, Griekenland, Immigratie, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Paniek op Lesbos: vluchtelingen probeerden busje met levensmiddelen te bestormen

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  ‏@ScarlattiBomba 3 min3 minuten geleden
  @tsipras_eu SO MÒDEST these muslems #sarcasticmodeoff.There is also Refugees Crisis in Greece video @geertwilderspvv http://www.keeptalkinggreece.com/2015/07/08/there-is-also-refugees-crisis-in-greece-video/#.VZ7bUpds83c.twitter

  Like

 2. jungleelephant zegt:

  Van mij mogen ze allemaal verhongeren;stelletje luie ondankbare en agressieve uitvreters!Veel grieken hebben ook honger en die gaan voor!Althans:die horen voor te gaan!

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Begrijp niet waarom het busje niet direct doorrijdt, in het begin liep er niemand voor…
  Rutte wil dit soort volk hier importeren; snapt u het?

  Like

 4. Leo zegt:

  Ook deze na-sleep ellende kan op het conto van de EUro-lijers !! worden bijgeschreven !

  Like

 5. Drs.P. zegt:

  Dan maar busjes vol met varkensvlees sturen, lekkere zure zult, zal ze goed doen gaat IQ misschien nog wel omhoog !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Het ouwe liedje: Ze vrágen niet om hulp, ze éisen het!
  En om maar weer eens een open deur in te trappen: Zó hongerig zien ze er niet uit.

  Like

 7. BertG. zegt:

  Nu een busje, de volgende keer een winkel, een woonhuis of een dorp.
  Mede mogelijk gemaakt door de EU.

  Like

 8. DonnaDolce zegt:

  Dit wordt straks alleen maar erger……de hebzucht van deze mensen…..

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Zodra hier gevaar dreigt van voedseltekorten, weet ik NU al wie het nog beschikbare eten zal inpikken: de moslim. Wij, de gedwongen ‘gastheren’, de belastingbetalers, kunnen dan sterven van de honger. Die tapijt-likkers kunnen elkáár trouwens toch opvreten? Kannibalisme komt voor bij de moslim, heb ik ergens gelezen. En voor slachtpartijen draaien die koppensnellers hun hand niet om!

  Like

 10. Willie zegt:

  Gewoon gas geven en ruitewissers op , da’s DE remedie

  Like

 11. Kraftavilqa zegt:

  Ziedaar wederom waarom voorkomen dient te worden dat ‘vluchtelingen’voet op Europese bodem zetten. Zolang de afrikaanse veroveraars nog niet met een echte invasievloot met luchtsteun en alles komen moet ’t niet zo moeilijk zijn o de Europese kusten nikker-vrij te houden.

  Like

 12. peterselie1 zegt:

  Lagarde in een onderonsje met eurogroepvoorzitter Dijsselbloem

  Het eindspel is reeds begonnen, maar zal spoedig deze sociale onrusten de kop in worden gedrukt. Alles blijft bij het oude na zondag wanneer er weer eens een nieuwe top-vergadering is tussen de regeringsleiders en de Griekse regering welke al op tal van punten de geëiste hervormingen van de maffia-achtige organisatie trojka al toe gezegd heeft.

  Onder enorme druk van de wereldpolitie de VS. Voorlopig is stabiliteit gewenst wanneer het daar in Griekenland uit de klauwen dreigt te lopen dan is er een reuze groot gevaar voor besmetting in de zin van dat andere EU landen hetzelfde kan overkomen. Vergeet een ding niet dat het Duitsland en Nederland die het op Amerikaanse leest geschoeide vermaledijde IMF er bij hebben gehaald om het vraagstuk van Griekenland op te lossen.

  Daarvoor moest de voormalige voorman van het IMF oud-IMF-topman Dominique Strauss-Kahn die géén pooier was gebleken ‘kuch’ het veld moest ruimen voor de nieuwe Iron-lady Lagarde die dus tot nu toe niet chantable is gebleken. Christine Lagarde is een kei harde bitch, die niets maar ook niets door haar corporate vingers laat glippen in tegen stelling tot de sociaal ‘democraat’ Dijsselbloem welke zeker door de Spanjaard Luis de Guindos…

  Like

 13. Benesha zegt:

  Volgens Mogherini van de EU hoort deze islam gruwel bij Europa. Het komt niet goed, dat is zeker. En laten we die verraders à la Mogherini en Juncker voor een volkstribunaal brengen.

  Like

 14. Annemie zegt:

  “Le Camp des Saints.” Jean Raspail

  Like

 15. luckybee zegt:

  De Grieken hebben geen geld meer , dus moeten ze wel hoewel ze een communistische regiem hebben toch verhongeren.Geen zorgen dat hebben ook veel Russen in Russland verhongerd tijdens Stalin aan de regering zat.

  Like

 16. joopklepzeiker zegt:

  Als je ze binnenlaat ben je verplicht ze te voeden .
  Niet het gevolg aan pakken maar de oorzaak, veel effectiever .

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Stop er toch is mee die lui ‘vluchtelingen’ te noemen !!!!
  Volgend jaar gaan ze op vakantie in het land van herkomst !!!

  Like

 18. peterselie1 zegt:

  Hoe Europa de afrikanisering van Griekenland uitlokte

  De geldstroom uit het buitenland heeft de Griekse ellende verder versterkt. De vergelijking met Afrikaanse landen die tientallen jaren royaal ontwikkelingshulp uit het Westen kregen, tekent zich in alle opzichten af.

  Het kan heel vervelend zijn om door iedereen te worden begeerd. Griekenland is zo’n geval. Als we ons even beperken tot de laatste zeventig jaar, waren het eerst de Amerikanen die de bruid uit handen van de Russen wisten te houden. De Amerikanen hadden als onderdeel van de Koude Oorlog tegen de Russen ook de aanzet gegeven tot de Europese eenwording.

  Tegen die achtergrond kan worden verklaard dat Griekenland in 1981 lid werd van wat nu de Europese Unie heet. Dat was merkwaardig vroeg voor een onderontwikkeld land dat niet aan de toenmalige Europese Economische Gemeenschap (EEG) grensde. Maar het was Koude Oorlog, Griekenland was notoir instabiel, de communisten waren er sterk.

  Voor de Amerikanen bleef Griekenland belangrijk, ook toen de Koude Oorlog in naam voorbij was. Als onderdeel van het formele einde daarvan slaagden de Fransen erin om Duitsland de mark te ontfutselen en een Europese munt in het leven te roepen.

  Vervolgens haalde Frankrijk zoveel mogelijk mediterrane bondgenoten in die muntunie. Zo kon Griekenland, weer merkwaardig voortvarend, in 2001 lid worden van de eurozone.

  Voor de Griekse staat was de geliefdheid bij Amerikanen en Fransen uitermate lucratief. Al meteen na de Griekse toetreding in 1981 stroomde het geld uit Brussel binnen. De socialistische politicus Andreas Papandreou had zich nog verzet tegen het EEG-lidmaatschap, maar toen hij premier werd, maakte hij van de nood een deugd.

  Papandreou deelde het Europese landbouwgeld ruimhartig uit aan de Griekse boeren – een kwart van de kiezers – die voor het eerst van hun leven links gingen stemmen.

  Bondgenoot

  De Grieken waren vanaf het begin, in 1981, niet populair in Brussel. Geen enkel land werd zo royaal gesponsord, maar altijd was er gezeur over geld dat over de balk werd gegooid. En toen de meeste West-Europese landen Servië als de grote boosdoener in de Joegoslavische oorlog van de jaren negentig zagen, beschouwde Athene dat land als een bondgenoot. Lees verder >>>> http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2015/7/Hoe-Europa-de-afrikanisering-van-Griekenland-uitlokte-1787452W/?masterpageid=158493

  Like

 19. peterselie1 zegt:

  Kicking the can down the road

  Het geld dat Nederland aan Griekenland heeft geleend komt niet meer terug. Toch hebben politici al een manier gevonden om onder de gevolgen uit te komen: gewoon het balletje voor zich uit blijven trappen.

  Griekenland is zo goed als failliet. Gelden die – al dan niet via de ESB, ESM etc. – aan Griekenland zijn geleend, zijn en blijven weg. Politici moeten een manier vinden om dit aan de kiezer uit te leggen. De manier waarop ze dat gaan doen ligt voor de hand. Politici zullen er de nadruk op leggen dat de gelden die aan Griekenland zijn verstrekt geleend zijn, en dat de enige kosten daarvan de financieringskosten zijn (lees: de rente).

  Rekenkundig werkt dat zo: als het Griekse echec Nederland 19 miljard gaat kosten, zoals schrijver Ratio eerder berekende, dan is de rente over dat bedrag een kostenpost in de begroting. Stel dat die rente 2% is, dan betaalt Nederland per jaar 380 miljoen. Zolang de opgenomen leningen voor dit bedrag niet worden afgelost, blijft deze rentepost jaarlijks in de begroting terug komen, ook als de vordering op Griekenland al lang is afgeboekt tot nihil wegens oninbaar.

  Je kunt het vergelijken met iemand die op basis van de overwaarde op de eigen woning een bedrag van, zeg, €20.000 leent om een auto te kopen. Diezelfde dag nog rijdt hij deze auto total loss. De verzekering dekt niet, want het is eigen schuld en de verzekering was niet all risks. De eigenaar zal stellen dat er geen verlies is, want hij hoeft alleen de extra hypotheekrente over €20.000 te voldoen terwijl de hypotheek aflossingsvrij is. >>>> http://www.vrijspreker.nl/wp/2015/07/kicking-the-can-down-the-road/#more-313839

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s