Moskeeën bouwen steeds moeilijker

Screenshot_39

Buurtbewoners vaker in opstand

Het wordt steeds moeilijker om in Nederland een moskee te bouwen. Dat constateren moskeebesturen in dagblad Trouw.

Steeds vaker komen buurtbewoners in opstand tegen een nieuwe moskee in de buurt. Ambtenaren beoordelen de aanvragen ook steeds strenger omdat zij bang zouden zijn dat anti-islambewegingen foutjes in de aanvraagbehandeling zullen aangrijpen in hun verzet.

Afgelopen week kregen plannen voor moskeeën in Gouda en Assendelft geen goedkeuring van de gemeenteraden. In Gouda waren zelfs gemeenteraadsleden bedreigd.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t Edwin Lauxen en “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", burgermoed, Counterjihad, Islam, Islamisering, Nederland. Bookmark de permalink .

26 reacties op Moskeeën bouwen steeds moeilijker

 1. peterselie1 zegt:

  Wereldwijd onderzoek: Ruim 50 miljoen moslims steunen ISIS, vooral in Europa
  Tolerantie voor islam keert als een boemerang terug: Steun voor ISIS onder moslims in Europa veel hoger dan in Arabische landen

  Londen: Vorige week liep een in een ISIS vlag gewikkelde moslim met een kind op zijn schouders, dat met een klein ISIS vlaggetje zwaaide, bij de Big Ben. De politie liet hem ongemoeid omdat ISIS ‘geen verboden groepering’ zou zijn.

  Uit een wereldwijd onderzoek blijkt dat ruim 50 miljoen moslims achter de extreem wrede en gewelddadige islamitische terreurgroep ISIS staan, véél meer dan de Westerse elite ons wil doen geloven. Een Britse peiling laat zien dat het aantal mensen dat negatief denkt over ISIS fors is gestegen naar 80%, maar dat de steun voor ISIS onder de moslims in het land juist toeneemt. Misschien nog wel het meest bizar is dat ISIS veel meer steun geniet onder moslims in Europa dan in Arabische landen zoals Saudi Arabië en Egypte.

  Het Clarion Project constateerde in een uitgebreide studie dat 8,5 miljoen moslims ‘positief’ staan tegenover ISIS, en ongeveer 42 miljoen ‘enigszins positief’ (2). Uit onderzoek van het Washington Institute bleek vorig jaar al dat er nauwelijks steun voor ISIS is in Arabische landen zoals Egypte, Libanon of Saudi Arabië, maar juist veel meer onder moslims in Europa.

  ICM peilde vorig jaar dat maar liefst 15% van de Fransen ISIS steunt. Dat is meer dan de totale moslimbevolking in het land (10% – 14%), wat volgens sommige experts aantoont dat veel mensen enkel uit protest tegen de socialistische regering Hollande hebben aangegeven voor ISIS te zijn. Maar liefst 27% van de Franse jongeren (18-24 jaar oud, voor het leeuwendeel moslims) staat achter ISIS. (3)

  Groot Brittannië: 1,5 miljoen potentiële moslim terroristen >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Wereldwijd-onderzoek-Ruim-50-miljoen-moslims-steunen-ISIS-vooral-in-Europa

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, dat zei ik ergens anders ook al: Twee afwijzingen in een week tijd. Men wordt wakker!Inderdaad: Mooi.

  Like

 3. Thoth zegt:

  Huh, juist volgens Carel Brendel zijn er juist meer moskeeen gebouwd. In Gouda (1 stem verschil) en Assendelft (financiering niet rond) heeft de gemeenteraad het met een minimaal verschil het afgekeurd. Daartegenover staan dat in Tegelen, Oss, Breda, Kampen, Middelburg, Veghel, Veenendaal en Winterswijk Oss worden wel moskeeen gebouwd….Tpo lijkt wel op Npo.

  Zie hier : http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/trouw_moskeebouw_steeds_moeili.html#comments

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Bouw je moskee maar in het land van herkomst van jou of je ouders/grootouders !!!!

  Like

 5. Mr.Mister zegt:

  Hoezo ? Moskeeën bouwen steeds moeilijker.
  Hier in Enschede is het veel gemakkelijker geworden zie onderstaande link.

  http://www.kuipersdijk.nl/2015/06/videorapportage-rtv-oost-inzake.html

  Like

 6. Cathja zegt:

  Inderdaad, door onze tolerantie heeft de islam zich razendsnel kunnen verspreiden in Europa. Door gezinshereniging, het toelaten van enorme aantallen ‘vluchtelingen’, en het discrimineren van de autochtone bevolking, heeft de islam de ruimte gekregen en genomen die hen werd aangeboden.
  Ook onze overheid had en heeft geen enkele moeite met de ‘intocht’ van de islam in Nederland; denk aan de woorden van Femke Halsema, die de islam niets in de weg wilde leggen! Het tegenwerken van de islam zou geen beleid worden van onze regering.

  Dat er steeds meer weerstand komt tegen het bouwen van moskeeën in ons land, laat zien dat de burgers langzaam maar zeker zien wat de gevolgen zijn van al te tolerant beleid. Je geeft moslims een vinger en ze nemen je hele hand! Wijken worden onleefbaar als er grote moskeeën komen, en ook komt er steeds meer weerzin tegen de oproepen tot gebed. Het past niet in Nederland, maar het is toch toegestaan. In islamitische landen hoort men deze oproep 5x daags; het is niet te hopen dat ons dat ook gaat overkomen. Walgelijk!

  We moeten omkeren op deze heilloze weg, en een immigratiestop instellen. Met alles wat we inmiddels al ‘in huis’ hebben, hebben we meer dan genoeg te stellen.

  Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Moskeeën bouwen steeds moeilijker”

  Moeilijk betekent mogelijk. Het is pas in orde als het ONmogelijk wordt.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • peterselie1 zegt:

   “Moeilijk betekent mogelijk.” Natuurlijk is dat zo, afbreken van deze salafistische haathutten zo progressie heten en een goede stap voorwaarts tegen de islamisatie van Nederland betekenen. Maar helaas een zwaluw maakt nog geen zomer, het is een doekje voor het bloeden en het betekent alleen dat de verhoudingen tussen moslims en de autochtone bevolking verder op scherp komen te staan, opzouten met deze achterlijke vorm van een ideologische ‘religie’…

   Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Dit verhaal is al afgebrand door Carel Brendel: de meeste mosketen worden gewoon gebouwd zonder enige reuring. De laatste weken zijn er zeker nog tien goedgekeurd. Logisch, hoe denkt men dat al die andere haatreactoren (500!) er zijn gekomen? In een land waar je geen hekje in je tuin mag zetten, bouwt de haatlam maar een eind weg. Met instemming van de NSB, want die doet er aan mee.
  Maar trouw is het vod van het CDA en dat is te merken en heeft een andere agenda dan journalistiek bedrijven.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Geweldig nieuws voor alle islam- en moskee-haters in Nederland! We hebben hier al teveel van deze wangedrochten en in sommige islamitische landen vallen de moslimextremisten zelfs moskeeën aan omdat zij bepaalde gematigde moslims ook als ongelovigen en afvalligen zien. En als hier dadelijk ook nog moskeeën worden vernield of in brand gestoken, met moslimextremisten en IS-aanhangers erin, dan zal dat voor velen pas ECHT een goede reden zijn om feest te vieren! Hoe minder moskeeën, moslimextremisten en linkse bondgenoten van hen in Nederland en Europa, hoe meer vreugd!

  Like

 10. jungleelephant zegt:

  https://youtu.be/vHNIsldGnFo Nicole had een vooruitziende blik in 1982!!!!Mag iedereen nog eens heel goed naar luisteren,wereldwijd!Mij raakt het in mijn hart;tranen!

  Like

  • BertG. zegt:

   John Lennon was haar al voor gegaan, maar ze heeft er heel goed naar geluisterd in ieder geval.
   Alweer uit 1972, toen zat zij nog geen eens op de kleuterschool als ze er al was.

   Like

   • BertG. zegt:

    Klein foutje. In 1982 zal ze misschien 16 zijn geweest dus ze ging toen net naar de 1ste klas terwijl der ouders waarschijnlijk John Lennon afdraaien op een cassettebandje in de auto op weg naar school.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    John Lennon was in mijn opinie óók een luchtfietser en in zijn prime-tijd veel te soft voor deze wereld.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ok, luchtfietserij en misschien te soft in zijn prime-tijd maar ik had wel de indruk dat hij het goed bedoelde.
    Er zaten geen kwade bedoelingen achter om de andere helft die het niet met hem eens was dan maar uit te roeien.
    Buiten dat ik het een meesterlijke componist vond, net zo als die andere bij de Beatles.
    Maar daar zijn er wel meer van en muziek smaken verschillen, gelukkig maar.
    Soms draai ik het nog wel eens en kan er nog steeds van genieten.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    “Er zaten geen kwade bedoelingen achter” Nou in ieder geval was ik niet zó gecharmeerd van de Beatles, in mijn tijd had je twee ‘kampen’ The Beatles en de Stones deze tijd bewust mee gemaakt Bert jij lag nog in je luiers zo gezegd. Goed net zoals je het al aangaf dat muziek smaken sterk verschillen en dat is maar goed ook.

    De vijfde Beatle

    door Jeroen Vullings

    Brian Epstein was meer dan de eerste manager van The Beatles, laat Jaron Beekes zien in dit stripverhaal.
    Hij was hun vriend, de man die alles over had voor ‘de jongens’. John Lennon noemde hem ‘de vijfde Beatle’. Epstein bedacht hun imago: haren wassen, niet boeren op het podium, maatpakken aan, na afloop buigen voor het publiek. Na zijn dood ging het bergafwaarts met hen. Het Nederlandse graphic novel-talent Jaron Beekes (1982) vertelt het overbekende Beatles-verhaal fris en origineel door geheel te kiezen voor Epsteins perspectief: de homoseksuele Jood die op school en in het leger onder antisemisme te lijden had. Spannend is de suggestie van een amoureuze relatie tussen Epstein en Lennon. Schokkend blijft het (achteloze en dus ingebakken) antisemitisme. Zo sprak Paul McCartney na de eerste kennismaking: ‘Mijn vader zei het al. Joden zijn nu eenmaal uitgekookt.’elijk dat Dietrich naar Hollywood ging, en Riefenstahl naar Hitler, en niet andersom.

    Like

 11. Jean zegt:

  Die haatzaaiketen moeten gesloopt worden, niet een maar allemaal en die islamtroep moet eruit gezet worden met als afleveradres “zandbak Noord Afrika” want ik kan geen mosselbaard noch mosselwijf meer zien.

  Like

 12. Johan zegt:

  Weg met de moskee, maar nog veel verder weg met de moskeebouwers. Laat die maar naar het Midden-Oosten verrekken.

  Like

 13. vanhetgoor zegt:

  Het opzetten van gebouwen waarin domme mensen tot slechte mensen worden omgevormd gaat nog steeds veel te makkelijk. Het tuig dat dit doen wil verdient een jarenlange gevangenisstraf. Dat is volgens de huidige wet ook gewoon mogelijk omdat de islam feitelijk gewoon oplichting is.

  Like

 14. Tistochwat zegt:

  Dit plaatje vond ik net: Bea en d’r nieuwe paleis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s