Kan de EU hervormd worden?

Screenshot_48

(Door: “Fjordman”)

De controverse rond de Griekse schuldencrisis, het referendum en de mogelijke exit uit de gemeenschappelijke munt euro heeft grote spanningen te zien gegeven, die ten grondslag liggen aan de Europese Unie (EU). Zoals de schrijver Jeremy Warner becommentarieert:

“Onbedoeld hebben de Grieken zichzelf – en de rest van Europa misschien ook – een plezier gedaan door “nee” te stemmen. Ze zijn door hun regering misleid, niet te vergeten door een ​​hele reeks beroemde Amerikaanse economen – Sachs, Krugman, Stiglitz – om te denken dat ze op een of andere manier de rest van Europa in het gareel kunnen houden door tegen hun schuldeisers op te staan. Dat kunnen ze niet. (Om eerlijk te zijn, lijkt Krugman beter dan de andere twee het vitale belang van de wisselkoers bij een verlichting van de schuld te beoordelen). Door ´nee´ te stemmen, hebben zij zich op een pad van een exit begeven en de eenzijdige schuldreductie door wanbetaling. Net als Duitsland in 1953 biedt dit Grieken de mogelijkheid van een nieuw begin en met een beetje geluk hebben ze misschien ook het hele europroject dodelijk verwond”.

Dit leidt ons naar een andere vraag: Kan de EU hervormd worden?

Ik heb hierover al jaren mijn twijfels. Het EU-systeem is fundamenteel zo gebrekkig en corrupt, dat het twijfelachtig is of het op een zinvolle manier kan worden hervormd. Corruptie en een chronisch gebrek aan het afleggen van verantwoording zijn geen gebreken in het systeem; ze zitten al in het ontwerp. De EU-oligarchen hebben bewezen zeer bedreven in het benutten van crises te zijn op de weg naar meer federale integratie. Dit geldt zelfs voor problemen die ze zelf hebben gecreëerd.

Sinds de dagen van Jean Monnet is het hele EU-systeem gebouwd op het creëren van een Europese superstaat die de Europese publieke opinie bedriegt door zich als niet meer dan een uitgebreide vrijhandelszone te presenteren. Leugens en bedrog zijn een deel van het DNA van de Europese Unie.

De EU heeft in wezen in een groot deel van het Europese continent de politieke klasse omgekocht en diens persoonlijke loyaliteit en steun gekocht. Als onderdeel van het EU-systeem hebben ze goed betaalde banen. Bovendien hoeven ze niet aan de gemiddelde burger te verantwoorden wat ze doen; of hoe ze hun macht gebruiken of er misbruik van maken. Het is gemakkelijk om te begrijpen waarom sommige mensen deze combinatie verleidelijk vinden.

De EU-elites hebben er groot belang bij om dit systeem, dat hen voorziet van geld, macht en prestige, in stand te houden. Om deze redenen zijn alle pogingen tot “hervorming” waarschijnlijk puur cosmetisch en ontworpen om de massa te sussen. De EU is uitgegroeid tot een bureaucratische kolos. Net als alle bureaucratische systemen heeft ze een natuurlijke neiging om te proberen haar bereik uit te breiden.

Ik zie geen andere oplossing dan om alle instellingen van de Europese Unie officieel en publiekelijk af te schaffen. Om dit te laten gebeuren, zou de EU in het hele continent met massale en aanhoudende druk van het publiek geconfronteerd moeten worden. Het is onwaarschijnlijk dat dit zonder een grote en langdurige economische crisis gebeurt, die in de ogen van het grote publiek de geloofwaardigheid en legitimiteit van de EU vernietigt. We zijn mogelijk in de komende jaren naar iets dergelijks op weg.

Het is niet eerlijk om de EU voor alle Europese kwalen de schuld te geven. Er zijn momenteel overal in het continent lage geboortecijfers, ook in de Europese landen die geen lid zijn van de EU. De EU maakt echter een aantal bestaande problemen nog erger. Ze voegt ook nieuwe problemen toe.

Als we naar het grote plaatje en de geopolitieke situatie kijken, wordt Europa als geheel in de komende decennia met grote uitdagingen geconfronteerd. Twee van de grootste daarvan zijn de escalerende Jihad van de radicale islam en de grootschalige illegale immigratie als gevolg van de bevolkingsexplosie in delen van het Zuiden. De EU pakt deze bedreigingen niet voldoende aan. Integendeel, ze maakt ze nog erger. De EU blijft de islamitische massa-immigratie naar Europa bevorderen. De organisatie wil ook al haar lidstaten dwingen om illegale immigranten uit Afrika en de islamitische wereld te accepteren. Door het omarmen van islamisering en de geleidelijke vervanging van de inheemse Europeanen is de EU misschien wel de anti-Europese Unie geworden.

Toekomstige historici zullen over de vraag debatteren of de EU een goed idee was dat in een slecht idee veranderde, of dat zij vanaf het allereerste begin een slecht idee was. Waar echter naar mijn mening geen twijfel over kan bestaan, is ​​dat de EU zoals zij vandaag de dag bestaat een mislukking is. De organisatie lost niet Europa’s belangrijkste uitdagingen op en ze voegt hier nieuwe problemen, die zij zelf creëert, aan toe.

Ik kan niet precies voorspellen hoe en/of wanneer de EU uiteindelijk uit elkaar valt, maar ik heb het sterke vermoeden dat een belangrijke economische “meltdown” een belangrijke rol in de ineenstorting zal spelen.

Samen met Gates of Vienna gepubliceerd.

Bron:
http://snaphanen.dk
Auteur: Fjordman

Vertaling:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Kan de EU hervormd worden?

 1. vanhetgoor zegt:

  Om de retorische vraag meteen maar te beantwoorden: JA! Volmondig ja dus, en het zal tijd worden ook. De Europese Gemeenschap is een kind met een waterhoofd geworden, een moloch die met zijn vadsige kont alles tegenhoudt en overal bovenop zit. De EU kan hervormd worden, het EP kan naar huis, ik kan mij geen Europees overleg orgaan voorstellen dat andere zaken moet bespreken dan de landelijke parlementen, wat goed is voor één land is ook goed voor alles landen, en omgekeerd. En als een land benadeeld wordt door Europese regels dan is het geen goede zaak, en omgekeerd ook natuurlijk. Schaf het EP of en de Europese Commissie mag ook naar huis. Alle Europese regels moeten door de democratisch gekozen parlementen worden behandeld. Dit wat er nu tot stand is gekomen is niet goed. Ondemocratisch en geldverslindend/

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Het €U wrak kan niet hersteld worden, Nederland dient nu uit te stappen en als vrij land door te gaan.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Erzitten veels te veel Marxisten aan de knoppen, en dat kan je niet zo maar veranderen.

  Like

  • Idefix zegt:

   Je kan figuren als Verhofstadt toch moeilijk Marxist noemen….Misschien moeten we eens in gaan zien dat rechts een nog grotere bedreiging voor J.Modaal vormt dan links

   Like

 4. jowitteroos zegt:

  Nazi EU blijft inderdaad de massaimmigratie uit Islamitische landen bevorderen. Ze bevorderen daarmee ook de jodenhaat……………..

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Mensen die lid zijn van een ideologie die niet leden dood wil, die ideologie moet verboden worden punt uit. Dan kunnen leden voor de keuze worden gesteld, die ideologie verlaten of terug naar een land waar die ideologie wel is toegestaan. Wij laten ze wel leven, de islam niet.
  Een land of regio is diep gezonken als religie/ideologie de regels gaat bepalen dan dooft het licht.
  De mensen in het westen begrijpen nog steeds niet dat we in oorlog zijn met de islam, de islam heeft die oorlog zelf uitgeroepen dus we kunnen ze beter serieus nemen.

  Like

 6. Jean zegt:

  Die EU moet niet hervormd worden maar die moet de kop uit getrokken worden, liefst on-verdoofd zoals hun lieve vriendjes toepassen met schapen, we spreken dan niet over schapen maar over wolven die het kopje verliezen en echt, als ze het toepassen bij die EU wolven heb ik er geen bezwaar tegen. Snappé vou?

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  “De EU-elites hebben er groot belang bij om dit systeem, dat hen voorziet van geld, macht en prestige, in stand te houden.”

  Hiermee is alles gezegd en daarom komen we niet van dat monster af, tenzij de genoemde ‘elites’ onschadelijk worden gemaakt. En ik zou niet weten hoe wij dat moeten doen.
  Tijdens de Franse Revolutie wist men beter raad met graaiende parasieten.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Op de vraag “kan de EU hervormd worden?” is wat mij betreft maar één antwoord mogelijk: “Nee!”.

  Wie zouden de EU moeten hervormen? Degenen die ons vanaf het begin op een gruwelijke manier bedonderd hebben? Die hun eigen belang voor ogen hebben en totaal geen rekening houden met de wensen en verlangens en evenmin met het belang van het volk?

  Hoe zou uit iets wat uit leugen en bedrog is opgebouwd nog wat goeds kunnen voortkomen?

  De EU-leiders zouden eerst moeten erkennen dat zij heel andere en erg duistere plannen hebben met onze landen en volkeren dan zij ons voorhouden.
  Erkennen dat ze beestachtig fout zijn geweest, zich doodschamen en om die reden zich terugtrekken zou dan voor hen de enige mogelijkheden zijn die overblijven.

  De land- en cultuurverraders zullen moeten worden bestraft en zij zullen nooit meer een publieke functie mogen krijgen.

  Iets wat op een verkeerd fundament is gebouwd, kan alleen maar worden afgebroken..

  Mijn droom is dat we uit de EU stappen, dat die dan wordt opgeheven en dat het volk in eerste instantie heel duidelijk, tot in alle details, wordt voorgelicht over de manieren waarop het al die tijd bedrogen is en dat het de mogelijkheid krijgt om bekwame mensen te kiezen. Mensen die er blijk van hebben gegeven dat zij kritisch hebben nagedacht en bewezen hebben dat zij wel het belang van het volk voor ogen houden: medestrijders dus.

  Elk land kan dan weer worden opgebouwd en ondertussen kan er worden overlegd hoe Europa het beste kan samenwerken, zonder dat de afzonderlijke landen gedwongen worden hun eigenheid op te geven.

  We zullen helemaal opnieuw moeten beginnen.

  .

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Een mooi stuk, Vederso!

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Of de EU hervormd kan worden?
  Kan, kan, alles kan. Maar het houdt op als diegenen, die de touwtjes in handen hebben, uiteindelijk niet WILLEN, om welke reden dan ook. Tenslotte hebben ze er al blijk van gegeven, de roep van het volk niet serieus te nemen.
  Dus vergeet dat hervormen maar; Het wanproduct kan maar het beste tot ontploffing worden gebracht! (Door ex- of implosie, dat is mij om het even .)

  Like

 11. peterselie1 zegt:

  Kan de EU hervormd worden? Ben daar kort over neen de EU kan niet meer hervormd worden, alleen al het EU-immigratie beleid beschouwende, waar meer dan 50 miljoen moslims reeds Europa hebben gekoloniseerd. Volgens mij betekent dat er géén manier is om meer dan 50 miljoen moslims naar huis te sturen. Ook de Griekse kwestie is zo’n agenda punt welke nooit meer opgelost kan worden (bedoel een Grexit) en ik wil er een weddenschap over aangaan dat Griekenland gewoon bij de Euro in in de EU blijft. De mensen weten niet meer wat ze moeten geloven elke avond wordt deze voorgekookte onzin verspreidt door het NON-hoernaal. Dit behelsd dat men allemaal even arm wordt of erger…

  Like

 12. Taljaard zegt:

  Wensdenken.
  Het is nooit de bedoeling van Tsipras, Varoufakis, c.s. geweest om de EU te ondermijnen en al helemaal niet om deze op te blazen.
  Deze marxisten zijn namelijk eurofiel tot op het bot.
  Het enige wat zij nastreven zijn andere voorwaarden voor het in de EU en EMU blijven van Griekenland. En ze zijn al grotendeels overstag gegaan voor de druk van het Europese parlement. Zozeer zelfs dat zij daarmee het ”OXI!” van het referendum al grotendeels hebben uitgehold en beschaamd om toch vooral maar binnen de EU/EMU te kunnen blijven.
  Daar verandert ook het enthousiasme van een Farage niets aan.

  Wij zullen moeten wachten tot het Britse referendum van 2016 en de Franse presidentsverkiezingen van 2017. Dat zullen de twee komende grote beproevingen van de EU zijn. Maar ook daar hoeven wij geen al te grote verwachtingen van te hebben. Ten eerste zijn ook de Britse conservatieven, inclusief Cameron, volop eurofiel en heeft dit referendum slechts tot doel om UKIP de wind uit de zeilen te nemen. Ten tweede zijn de Engelsen wel eurokritisch, maar de Schotten niet.
  Dat land is, dankzij ”DDR/ Red Republic Glasgow”, al decennia lang volop socialistisch. Men beschouwt de EU in Schotland als een bondgenoot tegen de door hen al sinds Thatcher diep gehate Engelse conservatieven.
  Ten derde zal het propaganda en agitprop apparaat van de BBC en de MSM op volle toeren gaan draaien om het Britse volk ertoe te bewegen om toch vooral maar voor de EU te stemmen .
  En ten vierde moeten wij nog maar afwachten of het FN echt zo’n goed resultaat zal behalen bij de Franse presidentsverkiezingen.
  Gezien het grillige en onvoorspelbare Franse politieke klimaat en de buitengewoon makkelijk te manipuleren en labiele, want Latijnse, publieke opinie aldaar valt daar eigenlijk nu nog geen zinnig woord over te zeggen.

  Like

 13. peterselie1 zegt:

  Het grote gevaar: Miljoenen moslims binnen Europa achter de jihad

  De regeringen in West-Europa, die zoveel miljoenen moslims binnen hebben gelaten en hen een tweede paspoort hebben gegeven, hebben zich nooit voldoende in de islam verdiept of hebben onvoldoende onderkend dat het niet zozeer gaat om een (vredelievende) religie, maar om een (oorlogs)doctrine die in zijn diepste wezen vijandig staat tegenover alles wat zich niet aan de eigen doctrine onderwerpt (islam = onderwerping). Vanaf het begin is de islam verspreid (in 57 staten) via oorlogen en geweld.

  In Europa opereren tot nu toe vooral de zogenaamde vreedzame activisten. Echter, de radicale moslims zijn er ook en ze zijn er klaar voor om toe te slaan, zoals we onder andere in Spanje of Londen gezien hebben. De geschiedenis leert dat islamieten, zolang ze in de minderheid zijn, heel tolerant zijn, maar eenmaal aan de macht vijanden van de democratie zijn.

  De Moslimbroederschap is een radicaal islamitische organisatie, met afdelingen in zeventig landen, waaronder Nederland. De belangrijkste Broederschapsideoloog, sjeik Yusuf al-Qaradawi invloedrijk moslimgeleerde en vermeend gematigd moslim, schreef op zijn website in december 2002:“De islam zal naar Europa terugkeren als veroveraar en overwinnaar, na er tweemaal uit verdreven te zijn eenmaal uit het Zuiden, uit Andalusië, en andermaal uit het Oosten, toen het meerdere malen op de deuren van Athene klopte. Ik stel dat de verovering deze keer niet met het zwaard zal gebeuren, maar door prediking en ideologie”. >>> http://stopdebankiers.eu/het-grote-gevaar-miljoenen-moslims-binnen-europa-achter-de-jihad/

  Like

  • Tistochwat zegt:

   peterselie1 11 juli 2015 om 13:13

   De ‘regeringen’ zijn buitengewoon goed op de hoogte van wat de islam inhoudt; daarom importeren ze zo veel moslims omdat het de bedoeling is dat wij worden opgeruimd, afgemaakt en afgeslacht.
   Niemand maakt mij wijs dat de ‘elite’ dit alles niet weet; wij ‘domme burgers’ zien het gevaar toch ook allang? Zouden de ‘wijzen’ dat dan zogenaamd niet inzien?

   Geliked door 1 persoon

   • Taljaard zegt:

    @Tistochwat
    Niet direct afgeslacht, maar wel vervangen.
    Mensen uit de Derde Wereld zijn namelijk veel makkelijker uit te buiten en tot slaaf te maken dan autochtone Europeanen, die veel kritischer en veeleisender zijn.
    De elite heeft zich echter verkeken op de ware aard van de islam en het gewicht van religie in het algemeen.
    Vanwege hun cultuurrelativisme zien liberalen en socialisten, de elite dus, religie als een relatief onbeduidende en ondergeschikte factor en daar hebben zij zich vreselijk in vergist.
    Maar tegelijkertijd is men, door een combinatie van neoliberale hebzucht en misplaatst socialistisch idealisme, daar stekeblind voor. Want er is niets wat zo verblindt als hebzucht.

    Like

   • billy zegt:

    @Tistochwat
    Mee eens. De nwo draait op volle toeren.
    Overnemen via wereldchaos, liegen en omkopen. Dan, zgn om de rust te herstellen, het wereldleger(=nwo-leger) waarmee ze de wereldheerschappij willen realiseren.
    De wereld is door hen al opgedeeld. De verbanden en gemeenschappen voor een groot deel al uit elkaar gespeeld, waarden en normen,o.a.moraalen en (persoonlijke)vrijhijd, uitgehold en vervangen door morele en letterlijke waanzinsdictatuur. Me
    De deals met de paus, de islam, de wereldraad van kerken, enz., enz, zijn allang gesloten.
    Dit proces is in de 18e eeuw bedacht en lang geleden al in werking gezet. Telkens een stapje verder en even pas op de plaats als de bevolking teveel tegensputtert.
    De westerse wereld, o.a. de eu en de usa zijn daar een walchelijk voorbeeld van.
    Nee, de eu kan/wil niet veranderen. Ze is in de vaste greep van nwo-adepten.
    Megalomaner bestaat nog niet.
    ‘Bewust de instituties in kleine letters geschreven’

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Taljaard 11 juli 2015 om 19:01

    U zegt dat wij worden vervangen. Maar iets wat wordt vervangen, moet toch verdwijnen? Wij moeten dus plaatsmaken voor de moslim en aangezien de moslim de ‘heilige’ opdracht heeft om ‘ongelovigen’ af te maken, ga ik ervan uit dat de dag komt waarop wij door de moslim te grazen worden genomen. Er is hier nl. alleen logistiek gezien al, geen plaats voor én moslims én de eigen bevolking. Ik denk dat het de ‘elite’ prima van pas komt dat de moslim zo moordlustig is; dat ruimt zo lekker op en zo kun je je handen tóch wassen in onschuld. “Wir haben es nicht gewusst”.

    Het zal ongetwijfeld zo zijn dat de hebzucht van de ‘elite’ hen heeft verblind, maar zo langzamerhand moeten de dames en heren toch eens gaan toegeven dat ze zich ‘vergist’ hebben en nog steeds verkeerd handelen?
    Uw neef Alexander P. maakt het helemáál bont maar ja, die is dan ook door en door slecht; een eersteklas landverrader, die vroeger al streekjes had, zoals u hier eens schreef.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Mee eens beste Tistochwat het is een van beide of alle twee, door dat de islamitische broedmachines meer kinderen verwekken dan een normaal Europees autochtoon gezin, geeft dit op den duur een dusdanig potentieel dat voor de eindfase de ultieme jihad om Europa te veranderen in een kalifaat. Maar denk dat de bestuurlijke elite hier ook niet op zitten te wachten en nog een paar troef kaarten in de mouw hebben zitten; het reduceren van de wereldbevolking mijns inziens. Je hebt 100% gelijk Tistochwat dat de bestuurlijke elite buitengewoon goed op de hoogte is wat de islam voorstelt, men ziet toch aan alle islam gerelateerde acties dat er een duidelijke structuur achter deze massa-immigratie zit.

    Like

 14. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart

 15. Theodoor zegt:

  De EU kan niet meer hervormd worden, behalve dat het afgeschaft gaat worden na een grote burgeropstand/oorlog in Europa of na een oorlog met bij wijze van spreken Rusland.
  Het ontbreek de EU aan goed leiderschap, aan capabele en vooral eerlijke mensen die er iets goeds van willen maken dat gedragen kan worden door de mensen. De EU zijn nu alleen nog maar stevig betaalde (bij)baantjes waarin de leden meer met zich zelf bezig zijn dan met de verschillende volkeren van die landen.
  Ook omdat men ongebreideld vreemdelingen heeft toegelaten en dat gaat nog steeds door, en die dan ook nog met een bloeddorstig geloof geïndoctrineerd zijn, lijkt een normale bijsturing onmogelijk, dus………………

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s