Volkskrant stopt met Marokkaan, Turk en allochtoon

Screenshot_51

(Door: “Spartacus”)

Eindelijk. Het laatste hoofdstuk van het meesterwerk ‘Etiquettes voor de gegoede kosmopoliet’ is afgerond. Natuurlijk hebben we genoten van de hoofdstukken over de ideale bandenspanning voor uw bakfiets, het soort staartvlecht dat het beste voor uw dochter werkt tijdens een hockeywedstrijd en Pechtold’s manifest “zelfs bij niets, sta je voor iets”. Maar het sluitstuk is binnen, en man, mag het resultaat er wezen. Want wij maar denken dat als je Marokkanen en Turken – die zichzelf desgevraagd bijna altijd als zodanig identificeren – gewoon Marokkanen en Turken noemt, het voor iedereen duidelijk is qua verslaggeving. We zaten er naast. Aanleiding was deze zin in een Schilderswijkrelrepo:

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Eurabië, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, Marokkanen, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Persvrijheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Turken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Volkskrant stopt met Marokkaan, Turk en allochtoon

 1. peterselie1 zegt:

  Volkskrant stopt met Marokkaan, Turk en allochtoon, tja niets nieuws onder de zon, wat het collectivisme niet aanstaat geven ze gewoon een andere naam, te triest voor woorden. Het houdt niet op de etnocide op de Nederlandse cultuur (wat er althans nog van over is)…

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Ach, er zijn ook al verzoeken geweest, ik veronderstel van regeringswege, om als Marokkaantjes lastig zijn, hen in de krant niet meer bij de – Marokkaanse – naam te noemen.

  Per slot is dat discriminerend en stigmatiserend. Zij zijn gewoon Nederlanders en natuurlijk geven de kranten gevolg aan die verzoeken:

  “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt”, nietwaar?

  Like

 3. Jean zegt:

  De volkskrant? Is dat dat papiertje wat op het toilet gebruikt wordt door Marokkanen en Turken? ha ha ha ha, voor ons blijft een Marokkaan een Marokkaan en een Turk een Turk, dat was zo, dat is nu nog en dat zal zo blijven wat die huichelaars in de politiek en van de media daar nog mogen van denken en by the way, een Roma blijft een Roma en van al dat zootje mag er nooit iemand mijn huis betreden zelfs al loopt hij/zij bij de politie rond. Ik ben niet gek.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   100% duidelijk, Jean, al hoef je volgens mij voor dat laatste nog niet zó bang te zijn:
   Als je het mij vraagt, gaan Roma ’s principieel n i e t bij de politie; ze snijden b.w.v.s. nog liever hun eigen strot door!
   Noem het de trots van de clan.

   Like

  • Annamaria zegt:

   Het is een ” volks” krant. Een krant voor het volk . Wel ironisch, want Ik ken geen ” volk” die het lezen , alleen linkse pseudo-intellectuelen die never nooit in de beurt komen bij ” het volk” want die zijn” plebs” en ” burgelijk” en ” Pvv’ers” en dergelijk.

   Het volk woont ongevraagd tussen ” allochtonen”” Marokkanen en Turken”. Volkskrant lezers niet. Zou misschien daarvan komen ?

   Like

 4. Breget zegt:

  Wat een belediging voor alle Turken ,Marokkanen ,Ethiopiërs etc etc dat de Nederlandse titel het eerst komt terwijl het een eer is hun herkomst die zij zo graag vertegenwoordigen Na het woordje Nederland komt.Maar ja de multi aanhangers zien het anders,helaas !!

  Like

 5. Abeja zegt:

  De politiek correcten willen dit wel gebruiken in de zin van: “Nederlands kind gered door Marokkaan” zodat ze zat zooitje ongeregeld in een goed daglicht kunnen stellen, maar als het over misdaden gaat mag dat zeker niet vermeld worden, behalve als het Nederlanders of Belgen zijn!

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Het is maar goed dat allochtonen geen krant kopen. En al helemaal geen Nederlandse krant. Want ik weet zeker dat een Turk zwaar beledigd is als hij geen Turk genoemd meer mag worden maar “Nederlander” moet gaan heten. Heeft Erdogan al gereageerd? Die wordt woest als zijn soldaten ineens bij de vijand (wij) zijn ingedeeld.
  Tot zo ver de spot, maar wij zijn jaren geleden de “gastarbeider” anders gaan noemen, want fout na de oorlog. En wat heeft het ons opgebracht? Wat hebben M&F er aan gehad? Niets toch? Zolang bepaalde mensen alle verkeerde lijstjes blijven aanvoeren werken ze aan een bepaalde beeldvorming. Maken ze van vooroordelen, oordelen. Dat gaan je taalkundig niet oplossen, die moet je het land uit zetten.

  Like

 7. Benesha zegt:

  Ik ben het niet steeds eens met Martien over Bv het onderwerp Rusland, maar op het gebied van de islam Altijd.

  Like

 8. oud-marinier zegt:

  Ja , leuk he die NLse namen zoals : ” Yilmaz Coban , Volkan Sengkaya , Mohammed Hallouf , Ahmed Ch’kouri , Aisha Senguler , Nahima Amadou , enz enz…typisch NLse namen ja. (einde sarcasme modus) …… Leuk voorbeeld : Krantekop : ” De NLer/NLse : ” bla bla bla …heeft dit of dat geflikt ergens in het buitenland enz enz.” ….Worden de NLers wel weer op aangekeken , want hij/zij blijkt het NLse paspoort te hebben gebruikt om in het betreffende land te geraken. ( Nog zeer betwijfelenswaardig wanneer men hun 2e paspoort gebruikt Turks , Marokkaans , of wat dan ook , misschien wel eens kans op GEEN toegang of veel moeilijker toegang zouden krijgen tot die betreffende landen ) Verder ook , wat het artikel al precies aangeeft , vraag een willekeurige Turk , Marokkaan , Ethiopier , of andere NLer van allochtone kom af , waar hij/zij vandaan komt of welke etnische achtergrond men heeft , men zal nooit zegen , IK ben NLer/NLse , maar van welke etnische kom af dan ook . Zelfs bij Indischen en Molukkers zie je dit , ook bij de Surinamers en Antillianen, en die hebben toch echt wel recht van spreken om zich NLers te noemen , daar zij toch een behoorlijk lange tijd door NL werden gekoloniseerd. Voor zover ik weet en heb meegemaakt zal men altijd zegen , : ” Ik ben Indisch of MOluks enz enz, maar geboren en getogen in NL en NL paspoort . En dat is ook best goed , dat men TROTS is op z’n etnische kom af . Niks mis mee. Maar ga niet lopen zeuren dat die etnische kom af niet vermeld mag worden. Zoals aan dit artikel gerelateerd bericht op FB , doe het zoals in de USA , wie of wat er crimineel is e.d. , wordt met VOLLEDIGE NAAM + WOONADRES vermeld in de krant . Op die wijze is het voor IEDEREEN duidelijk, WIE , WAT is . Het beestje bij de naam noemen is toch niet verkeerd , dacht ik zo . Je duidt een dief / overvaller , toch ook niet aan als : ” Iemand die te lui is om te werken in een regulier beroep ” Of een verkrachter , ” Iemand die zijn leuter graag in alles duwd ZONDER toestemming , behalve de vagina van zijn vrouw. ” en zo kunnen we nog wel even doorgaan . ( Excuseer het grove taalgebruik , alsook eventueel de grove voorbeelden)

  Like

 9. luckybee zegt:

  Oooooooof gewoon mensen?is dat niet iets? je kan crimineel zijn of moordenaar voor de wet ben je gewoon een mens.Dus alles mag.Wat zal Satan hier mee erg blij zijn.

  Like

 10. jungleelephant zegt:

  Stapje voor stapje,voor stapje…..!

  Like

 11. koddebeier zegt:

  De Volkskrant zijn een stel achterbakse landverraders !!

  Like

 12. Marc zegt:

  Het doet mij en alle andere lezers pijn aan de ogen en het hart te moeten constateren dat de Ombudsvrouw een streepjescode voorstaat dat willekeurig lijkt te zijn ontstaan, en feitelijk onjuist is. Want het is bij uitstek de culturele bagage dat voor mensen, zowel individueel als groep, normbepalend is. Iedereen weet dat!

  De Ombudsvrouw is echter representant van het politieke establishment dat zich uitsluitend in juridische termen uitdrukt. Daarbij gaat zij voorbij aan het feit dat de staat, als uitgiftebron van allerlei juridische maatregelen, haar bestaansrecht ontleend aan het volk waarvan de cultuur de normerende waarde van diezelfde staat heeft verschaft.

  Met andere woorden: de staat ontleent volgens de rijke fantasie van Ombudsvrouw voortaan haar bestaansrecht aan haar eigen juridische haarkloverijen, in plaats van aan het volk waaruit zij is ontsprongen. Daarmee ondergraaft ze, juridisch gesproken, haar eigen bestaansrecht. Belangrijker is, echter, dat zij het volk de soevereiniteit ontneemt dat rechtens (!) alleen haar toekomt. In dit geval, laat dat duidelijk zijn, het autochtone volk wier culturele aard doorgaans met de term Nederlander wordt aangeduid.

  Dus al die mensen die de termen Nederlander, Marokkaan, Turk, Antilliaan, enz, gebruiken om groepen te duiden naar hun culturele aard, die mensen hebben het bij het rechte eind: zij zijn degenen die recht doen aan groepen mensen en hun aard.

  Overigens beroept geen enkele van de hierboven genoemde culturele groepen zich op huidskleur. Het doet mij daarom intens pijn dat Ombudsvrouw rept over Nederlanders als ‘blanke personen’ met ‘een Nederlands paspoort’. Feitelijk maakt Ombudsvrouw zich schuldig aan discriminatie: zij ontneemt groepen mensen hun eigenwaarde en bestaansrecht door hen hun culturele eigenheid te ontnemen door die, zonder enige geldige reden, toe te schrijven aan de kleur van hun huid. Deze discriminatie geldt in het bijzonder die groep die doorgaans als Nederlanders worden omschreven.

  Wellicht kan Ombudsvrouw zich uit de voeten maken?

  Like

 13. Scheerzeep NU zegt:

  “Ben jij een echte Nederlander?” vroeg M.
  “Ja.” zei ik bevestigend.

  M is een geadopteerde vrouw uit India. Zij heeft haar natuurlijke Indiaase ouders nooit gekend.

  “Ben jij een echte Marokkaan, Turk, Surinamer, …?”, vraag ik niet aan mensen.
  “Ja, ik ben een …”, zeggen ze.

  Wie is M uit India?
  Zij heeft borderline.

  Like

 14. Theodoor zegt:

  Marokkanen zijn geen Turken en ook geen Nederlanders, andersom ook niet, ze hebben TWEE paspoorten dus allochtoon.

  Like

 15. leefbarbaar zegt:

  Maar twee reacties onder dit artikel van de PvdA-ombudsvrouw in de Azijnbode. Mogelijk heeft de linxe kerk ook genoeg van deze onzin, maar wellicht heeft de Volkskrant nog maar 5 lezers en hebben er 2 een reactie achtergelaten. Dat kan natuurlijk ook.
  Waar deze doosch aan voorbij gaat dat het heel lucratief is voor een zandnegert om een zandnegert te zijn. Jawel: subsidie. Want Nederlander zijn levert geen geld op. Allochtoon zijn wel. En pretbanen. Hoe crimineler, hoe meer geld. Maar dan moet je wel Turk zijn, Fin of Deen. Anders geen geld. De linxe kerk kan het woord ” allochtoon” wel verbieden, de zandnegert kan niet zonder, want werken en belasting betalen is niet zijn ding.

  Like

 16. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s