‘Griekse deal zeer onwaarschijnlijk’

Screenshot_18

De Griekse minister-president Tsipras blijft ondanks alles hopen op een akkoord

(Door: Servaas van der Laan)

Het is onwaarschijnlijk dat er zondag een akkoord met Griekenland wordt gesloten over een noodzakelijke derde lening aan dat land. Politieke en technische obstakels én een gebrek aan vertrouwen staan dat in de weg.

Zondag zou echt de allerlaatste kans zijn voor Griekenland en de Europese Unie (EU) om eruit te komen, beweerden meerdere EU-leiders de afgelopen dagen. Het land heeft een ernstig tekort aan financiële middelen en kan het niet lang meer volhouden als de banken gesloten blijven.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op ‘Griekse deal zeer onwaarschijnlijk’

 1. Jan zegt:

  Waarvoor was dan die volksraadpleging nodig?
  Ook nu weer, communisten zijn ziekelijke leugenaars die alleen hun eigenbelang voor ogen hebben.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Onwaarschijnlijk? ik heb liever dat het onmogelijk is. Nog meer Goddeloze Marxisten in Europa dat is naar mijn mening veels te veel, wij hebben nu al te veel van ze, Amsterdam is er vol van.

  Like

 3. Cleo zegt:

  Wie trekt nou E-I-N-D-E-L-I-J-K eens een keer de stekker uit dit geldverslindende EURO-SOAP-DRAMA!

  EURO = ELLENDE

  Sinds invoering van de EURO:
  – sterk verminderde koopkracht voor de Nederlandse bevolking
  – door ECB kunstmatig laag gehouden rente, dus dalende pensioenen EN verdampende spaartegoeden (rente is lager dan inflatie)
  – eindeloze bemoeizucht met Nederlands nationale begroting (3%-norm waar alleen ‘Gekke Henkie’ Nederland zich krampachtig aan wil houden)
  – enorme afname van Nederlands nationale welvaart omdat
  de Nederlanders (ongevraagd) miljarden aan andere, minder succesvolle, Euro-landen moet lenen (lees: afstaan)

  De enige juiste conclusie: Nederland uit de euro

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Natuuuuuurlijk gooien ze de Grieken er niet uit,maar ze proberen er nog zo veel mogelijk uit te slepen en de Grieken te treiteren en vernederen alvorens de deal te sluiten!Gooien ze ze er wel uit,snijden ze zichzelf lelijk in de grijpgrage vingers!Iets wat ze maar al te goed beseffen bij de Brusselse maffia!

   Like

 4. Vederso zegt:

  Servaas van der Laan heeft niet goed in z’n glazen bol gekeken. Titel moet zijn: Griekse deal zéér waarschijnlijk, maar elke beslissing is slecht voor de euro.

  Like

 5. bigljohn zegt:

  De E.U. leiders zijn als de dood voor een Grexit, daar ze donders goed weten dat dat het begin van het einde voor de E.U. betekent. Geen bedrag zal te hoog zijn om de Grieken binnenboord te houden. Deze zondag zou de absolute deadline zijn voor Griekenland. Al die besprekingen zijn niet meer als fake. De besprekingen krijgen daarom vannacht alweer een vervolg, desnoods de hele volgende week incluis….. Als een notoire wanbetaler, die bij de bank geen geld losgepeuterd krijgt omdat hij niet kredietwaardig is bij u geld wil lenen, wat doet u dan ? Gaat u dan ook wekenlang met hem onderhandelen over wat voor mogelijkheden er nog zijn om hem toch veel geld te gunnen ? Let op mijn woorden, er word net zolang met Griekenland gesoebat totdat ze alweer een smak geld krijgen. En de rekening zal als vanouds door ons weer betaald dienen te worden. Het Vierde Rijk mag van Merkel c.s. immers NIET uit elkaar vallen !!!

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Tja €U, had die graaibanken het maar gewoon zelf met de Grieken laten uitvechten.
  Nu hebben de banken hun poet, inclusief hoge (risico) rente, geheel binnen en zit de €U, wij, met die schulden opgescheept.
  Stel voor de gelden die nodig zijn om de Grieken een kans op overleven te bieden bij de veroorzakers der crisis, de hebzuchtige banken, te halen.
  Die banken afromen met bv 25% van het door de €U (ons) verstrekte geld…
  Owja, dit plus de bonussen der betrokken bank directies in de looptijd der leningen.

  Like

 7. Kraftavilqa zegt:

  “De Italiaanse premier Matteo Renzi zei zondag dat Europa moet stoppen met de ‘vernedering’ van de Grieken en zo snel mogelijk tot een akkoord moet komen ‘in belang van Europa'”Bedoelt-ie niet gewoon:”Geef Griekenland nou maar z’n zin, zodat een precedent geschapen wordt in ’t belang van de overige vrijwel failliete knoflooklanden” Want reken maar dat die binnen de kortste keren ook hun hanfjes komen ophouden bij de ‘al te goed is buurmans gek’landen in Noord-Europa.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s