Hoe de puinhopen van Wim Kok nu zelfs tot in Griekenland reiken

Screenshot_28

Voormalig minister-president Wim Kok (PvdA)

(Door: E. van Lith)

Kunt u zich voorstellen dat een tsunami onze kusten heeft bereikt, maar dat vanaf dat moment de media gewoon blijven zwijgen. Golven trekken breed het land binnen, huizen spoelen weg, maar de reporters van de staatsomroep NOS melden droogjes dat er nog simpelweg geen sprake van een officiële ramp kan zijn, omdat het kabinet nog geen verklaring heeft afgelegd en zich hult in spannend overleg en stilzwijgen.

Zoiets is er eigenlijk gaande sinds de Griekse bevolking zelf heeft gekozen voor de communisten en een massaal “Nee”, want terwijl de Grexit-dijken al 5 jaar geleden scheurden en simpelweg sedert 2 weken onder de miljarden schulden zijn bezweken, zwijgen ook nu ook weer de reporters van de NOS en hullen zich, net als de Europese politici, liever in politiek correct bukken en zenuwachtig zwijgen. Het geeft wederom aan hoe gevaarlijk de teveel achter politici aanlopende staatsmedia tijdens dit soort cruciale momenten kunnen zijn, want politiek en media kunnen simpelweg aan de Griekse tekorten, die wekelijks oplopen met 7 miljard euro tot nu bijna 90 miljard, nu verder helaas niets meer bereiken.  

Maar naast het verzwijgen van deze harde realiteit voor ons door de media zagen we gisteren in een flits op het RTL-nieuws de mede-veroorzaker van dit alles, onze voormalige PvdA minister-president Wim Kok zitten bij de Srebrenica-herdenking. Deze grote Polder Premier zal binnenkort namens zijn eigen volk nog veel meer moeten herdenken, want was hij het niet die ons burgers op grootse en ondemocratische wijze onomkeerbaar dit EU-avontuur inleidde?! Maar uiteraard zwijgen zijn vrienden bij zowel de NOS als RTL ook hier in alle talen, want waar de reporters er veelal als de kippen bij zijn om prominenten als Jos van Reij en hen minder welgevallige politici op allerlei zelfs eeuwenoude feiten te achterhalen, daar zwijgen deze reporters, net als voormalig minister-president Kok, zelf nu ook schuldbewust in alle talen.

Wim Kok, de grote Europese staatsman, althans, die dit zo graag had willen zijn, voerde ons overtuigd van zijn eigen gelijk met zijn praatjes over normen en waarden ongewenst en ‘onomkeerbaar’ in Maastricht het mooie Europa in. Het idee was solidariteit tussen Europese landen, waarbij de sterken de zwakkeren helpen, iets waar ons polderend landje dan ook heerlijk groots in kon zijn, maar waarbij we even voor het gemak vergaten dat de Grieken en Goldman Sachs  zich niet zomaar aan de eerlijke Noord-Europese spelregels zouden houden. Kortom, hoe Zuid-Europees crimineel en vooral kleinburgerlijk polders naïef kun je dan als politicus zijn, over groot Europees staatsman gesproken.

En terwijl onze NOS-reporters deze dagen talloze van deze actuele nieuwszaken hebben om ons burgers op te verhalen, staan ze liever uur na uur apathisch en nietszeggend bij lege Griekse of Brusselse EU-gebouwen als lege spreekbuizen te wachten. Ja, op wat eigenlijk, terwijl we als burgers steeds meer de Europese normen en dijken zien bezwijken. Als burger kun je dan ook steeds meer begrijpen hoe op termijn juist door deze leugens van politici en de falende media ook onze mooie democratie hier wel eens aan zou kunnen bezwijken.

Helpt u daarom met het doorprikken van deze leugens ook mee onze eigen waarheid te behouden?

Meer medialeugens op: www.vrijemedia.blogspot.nl

Door:
E. van Lith
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Desinformatie, Hypocrisie, mainstream-media, meningsdictatuur, Nederland, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hoe de puinhopen van Wim Kok nu zelfs tot in Griekenland reiken

 1. Bob Fleumer zegt:

  Socialisme in inherent aan a-socialisme, het zijn 2 kanten van dezelfde medaille en Kok zijn kop staat op beide zijden.

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Kok, hij leeft nog, kan dus ook nog gehangen worden!
  Een 2e kamer met een oorlogswens in Joegoslavië.
  Totale nitwitten die bepaalden dat het leger daar zo goed als ongewapend oorlogstaken moest vervullen…
  Het kabinet Kok, de werkelijke moordenaars van Sbrenica….
  Sorry, vergat het bijna, verrader van de staat der Nederlanden.

  Like

 3. Jaan zegt:

  Och als het Kok niet was geweest, dan was het degene geweest die toen premier was geweest.
  Het was Kok, evengoed was het de zogenaamde rechtse Lubbers geweest.
  Nee om Kok hiervan de schuld te geven gaat te ver, want ze waren en zijn tot op heden allemaal hetzelfde

  Like

 4. fransdewit zegt:

  Hij begon als eerste overtuigend te stelen van het Nederlandse Volk, denk maar aan het kwartje van Kok, is er nooit meer af gegaan.

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Wim Kom was de ergste en gevaarlijkste premier die Nederland ooit kende. Met gevaarlijk bedoeld ik voor Nederland en de Nederlanders. Dr. Hendricus Colijn was verguist en vervloekt door velen. Zijn maatregelen waren snoeihard en het doel van deze maatregelen was de gulden als sterke munt te houden. Of het noodzakelijk was om mensen daarvoor te laten verhongeren is twijfelachtig. In zijn tijd werden bewegingen zoals de NSB groot geworden. Maar Hendricus Colijn was op de eerste plaats voor Nederland. Hij is niet tijdens de bezetting weggevlucht (zoals regering De Geer deed). Hij is in een 1944 in een concentratiekamp omgekomen. Wim Kok was op de eerste plaats voor …Wim Kok!. Behalve een arrogante kwal was hij ook een genadeloze leugenaar. Om aan de EURO of EMU experiment waren hij en zijn bende linkse psychopaten bereid Nederland op te offeren voor een twijfelachtige ideaal. De invoering van de EURO ging gepaard met grove leugens. Een massieve reclamecampagne moest ervoor zorgen dat de mensen tevreden te stellen. Laat ze maar denken dat er niets zou veranderen. Er waren al onheilspellende signalen vooraf. Vooral in de maanden voor de invoering van de Euro. Spullen werden geleidelijk duurder. Maar niet zo duur dat wij uit onze slaap wakker zouden worden. De schering in inslag kwam op 2 januari 2002. Toen nog, had Regering Kok de brutaliteit te beweren dat de prijzen zijn niet omhoog gegaan. Wat herinneren wij nog meer van regering Kok? Oh! Ja!. De laatste anderhalf jaar van zijn termijn als Minister President, werd het meeste werk door Gerrit Zalm gedaan. De Timmermanszoon heeft GELD GEROKEN …Voor het land had hij geen tijd meer. Hij was druk bezig met schnabbelen naar top banen, die de jongen uit de werkende klasse tot miljonair zal maken. Hij zou van een kikker in een prins veranderen …maar hij was en bleef een slang.

  Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:
  Allemaal #Graaiers

  Like

 7. G.J.Koman zegt:

  Wat te denken van zijn gegraai uit de kas van het ABP?, 35 miljard, nooit meer teruggestort.

  Like

 8. Jean zegt:

  E. van Lith, was het maar een tsunami dan weten we dat die ook weer weggaat vanzelf, de modder die nu onze kusten overspoeld plakt vast en brengt systematisch terreur voor de rest van ons leven en dat tot diep in het land zelfs tot in de uithoeken van het land.

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  U kent hem vast nog wel, o.a. het kwartje van Kok:
  Oud-premier Wim Kok (80) overleden
  https://nos.nl/artikel/2255662-oud-premier-wim-kok-80-overleden.html
  Een groots staatsman (1.98) waarvan niemand in zijn schoenmaat (48) hem kan volgen?
  dying is we all share.
  Ik wil zonodig postuum mijn kwartje terug!

  Like

 10. Slegers zegt:

  Wim Kok, god hebbe zijn ziel en over de doden niets dan goeds, was erg van heel sonoor en vaderlijk uitstralen dat wij gerust rustig konden gaan slapen en dat alles verder in zijn wijze handen volkomen veilig was. Hij zou goed op de winkel passen. En vervolgens loodste hij ons zo, hup, zonder echt overleg en parlementaire goedkeuring, ondoordacht de ‘multiculturele’ EU zonder grenzen en de ‘gemeenschappelijke’ € in, twee stappen die ook op langere termijn een enorm gevolg zullen hebben voor en onze zorgvuldig opgebouwde natie en het welwillende volk dat daar woont. Gevolgen voor zijn welvaart en gemoedsrust. Voor het voortbestaan van NL als soeverein land en daarmee het voortbestaan van onze bijzondere vorm een overleg democratie in de vorm van een constitutionele monarchie. Het zal ons land en zijn inwoners in ‘stammen’ uiteendrijven. De onderlinge sociale cohesie en het verantwoordelijkheidsgevoel voor elkaar zullen verder verdwijnen. Daardoor zullen er grote(re) tegenstellingen ontstaan, zullen mensen elkaar gaan uitsluiten. Zal het belangrijker worden wat ons scheidt in plaats van wat ons bindt. Een samenleving zonder samenhang, zonder cohesie. Met verdeeldheid die er is om uit te buiten, niet om op te lossen. We gaan de VS achterna.

  Ik zal nooit vergeten dat het de totaal onverantwoordelijke toneelspeler Kok was die ooit eens zei dat hij ook niet wist wat de uitkomst en de toekomst zou zijn van al die besluiten, die open grenzen, die ene munt, die immigratie, dat ‘verse’ bloed, maar dat het in ieder geval “een spannend experiment” zou zijn…..
  Allemaal leuk en aardig, ‘spannend’ om hem aan te halen, maar het was en bleef een socialist, een GOZI, behept met slecht tot het einde doordachte utopische ideeën voor één grote heile wereld, de ‘internationale’, ideeën als de EU en de €, op weg naar een ever closer union, m.n. een schulden unie, en de stiekume binnensluipende dominantie van niet gekozen, moeilijk te controleren of ter verantwoording te roepen, supranationale technocratische organisaties met hun nooit gekozen ambtenaren die grote delen van de burgers uiteindelijk het gevoel zouden geven niet meer gehoord te worden en die tot de gevaarlijke politieke en financiele ontwikkelingen van nu hebben geleid!

  Aangezien de sociale verzorgingsstaat afhankelijk is van de onderlinge cohesie en welwillendheid van de deelnemers, is hij uiterst kwetsbaar en fragiel. En helemaal noet een ‘vaststaand gegeven’ zoals socialisten als Kok dat plachten te verwoorden. Tegenstellingen als in de US, waar het dan ook is ‘god voor ons allen en ieder voor zich’, blazen de zaak voor je het weet gewoon op. Weg os straks die democratoe die door pverleg tot een breed gedragen consensus wil komen.

  Kok heeft ook wel eens laten merken dat hij onze samenleving misschien wel te braaf, te saai en te zoetsappig vond. Dat er wat meer pit en spice in mocht komen! Het waarom werd ons niet gemeld. En dat was de vraag die ik meteen had! Kok is voor mij als geen ander verantwoordelijk voor de huidige situatie, voor de terechte teloorgang van de PvdA tot het uiteenvallen van onze samenleving, van de supranationale bemoeienissen van ongekozen ambtenaren met ons reilen en zeilen buiten de zorgvuldige besluitvorming en controles van de nationale democratische rechtsstaat om, tot de perikelen met de euro, de enorme hoeveelheden geld die ons dat kost, al was het maar aan de gederfde rente-inkomsten. Met alle problemen bij pensioenfondsen van dien!
  En wee je gebeente als staks bijkt dat al die brave, vlijtige en zuinige spaarders beetgenomen zijn om mede een linkse utopie te mogen financieren die niet zal blijken te werken omdat het merendeel van de mensen nu eenmaal helemaal niet van nature ‘goed’ en welwillend zijn!! Hou je dan maar vast. Veel oorlogen vinden hun oorsprong in de onvrede van de middenklassen, die voor het karretje van politici (macht) en belangengroeperingen (geld) gespannen werden!

  Maar hij rust zacht! Ter verantwoording roepen kunnen we hem niet meer. En zoals al gezegd: over de doden niets dan goeds….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s