Immigratie: Het einde van de illusie

Screenshot_24

(Door: Géza Jeszenszky – Vertaling: E.J. Bron)

Een deel van de sciencefiction romans uit mijn jeugd schetste een veelbelovende toekomst: een Verlichte wereldregering, de harmonische samenwerking tussen mensen met een verschillende huidskleur, een veelheid aan goederen, de vrijwillige beperking van de consumptie. Na de Tweede Wereldoorlog scheen het alsof de Verenigde Staten en West-Europa zich in deze richting zouden bewegen.

Toen ik in de jaren-60 als student naar Groot-Brittannië reisde, verbaasden mij al in München het grote aantal Turken en in Parijs de vele Arabieren en Afrikanen. Nadat ik enkele weken in Londen had doorgebracht, kwam het zo op mij over dat de mensen uit de koloniën met succes in de bestaande Britse samenleving konden integreren.

Twintig jaar later zag ik als gastprofessor in Californië de multiculturele utopie realiteit worden: blanke, zwarte Afrikaanse, Aziatische, joodse professoren en docenten op de universiteiten en de scholen, kerken van allerlei mogelijke geloofsrichtingen, Mexicaanse arbeiders op de velden en een toenemend aantal Mexicanen onder de studenten, een grote verscheidenheid aan nationale spijzen en op de scholen een opvoeding die vriendelijkheid en onbevooroordeeldheid inhield. Rondom het millennium werd dit model schijnbaar de norm in West-Europa en Scandinavië.

Desondanks kwamen de afgelopen jaren de immigratie-vijandige partijen opzetten, die een multiculturele samenleving vierkant verwerpen. In Finland maakt de partij de Ware Finnen, in Noorwegen de Vooruitgangspartij deel uit van de regering en in Denemarken werd de Deense Volkspartij de op één na sterkste kracht bij de verkiezingen in juni. In Zweden staan de ZwedenDemocraten alleen daarom niet aan het roer, omdat de sociaaldemocraten en conservatieven een regeringscoalitie vormden. Dit alles duidt echter veel minder op een uitbreiding van het racisme dan veelmeer op het einde van een illusie.

Groot aandeel immigranten in de Scandinavische landen

Ondanks het ruwe Scandinavische klimaat hebben zich de afgelopen halve eeuw honderdduizenden immigranten in de vier noordelijke landen gevestigd. In het begin van dit decennium bedroeg het aantal immigranten in Zweden ongeveer anderhalf miljoen, in Denemarken en Noorwegen elk ongeveer een half miljoen. In vergelijking met de totale bevolking bedraagt hun aandeel in Zweden 15%, in Noorwegen en Denemarken ongeveer 10%.

Alle vier landen stonden op ruimhartige wijze politiek asiel toe. Zweden staat aan de top: alleen al in het jaar 2012 nam het land bijna vijftigduizend immigranten uit Syrië, Somalië en Afghanistan op. De grootste integratieproblemen (gepaard gaande met criminaliteit) hebben vooral – maar niet uitsluitend – de immigranten uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika, wat ongeveer de helft van alle immigranten betekent (ook uit de voormalige Sovjet-Unie emigreren veel mensen naar Scandinavië).

Alle vier Scandinavische landen hebben grote inspanningen ondernomen om de immigranten te integreren. Van de niet-Europeanen gaan echter velen niet naar het voortgezet onderwijs, om maar helemaal te zwijgen van de universiteit. Meer dan de helft heeft geen baan en/of volgt geen opleiding. Tegen deze achtergrond is het niet verrassend dat het criminaliteitscijfer onder deze immigranten hoog is – hoewel exacte statistieken hierover – in ieder geval officieel – niet ter beschikking staan.

Ontevredenheid van de immigranten mondt niet zelden uit in geweld

Heel Scandinavië werd in mei 2013 door onlusten geteisterd, die in Zweden in meerdere steden waren uitgebroken: vermomde jongeren staken auto´s in brand, plunderden winkels en vielen politieagenten aan. Ze drukten hun ontevredenheid uit – of wellicht ook alleen maar hun verveling. In Zweden is de joodse gemeenschap steeds opnieuw het doelwit van aanvallen door fanatieke islamitische immigranten. In Denemarken komt het tot bloedige botsingen tussen jonge moslims en Deense motorbendes.

Gezien deze situatie moet men niet verbaasd zijn dat in Scandinavië de rechts-populistische en rechts-radicaal genoemde partijen al jarenlang steeds groter worden. Deze partijen willen de immigratie, die tot enorme maatschappelijke spanningen heeft geleid, afremmen. En ze willen de spilzuchtige sociale uitkeringen aan diegenen die niet werken, stopzetten. Wat betreft de economische politiek volgens zij een liberale koers. Verder sympathiseren ze met Israël en veroordelen ze de politiek van Poetin – met radicaal rechts in Hongarije willen noch een ideële gemeenschap noch een samenwerking aangaan.

Het integratieve, multiculturele model is mislukt, omdat het luidruchtige en ongedisciplineerde deel van die massa´s die uit andere culturen komen misbruik heeft gemaakt van de welwillendheid van de samenlevingen van de gastlanden. Van dit voorbeeld kan en moet men leren – men mag echter geen voorbarige en haastige beslissingen nemen.

(De auteur is voormalig minister van Buitenlandse Zaken van Hongarije [1990-1994]. De tekst verscheen in het conservatieve weekblad “Heti Válasz)

Bron:
www.budapester.hu
Vertaling: Peter Bognar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Scandinavië, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Immigratie: Het einde van de illusie

 1. Perfide Albion zegt:

  Geïmporteerde arbeiders ( ik heb het niet over geïmporteerde uitkeringstrekkers) drukken de lonen van de al aanwezige arbeiders. Een linkse partij- elke linkse partij- zou daarom tegen immigratie moeten zijn.

  En omgekeerd. Rechtse partijen zouden vanwege het loondrukkende effect voor immigratie moeten zijn.

  In de praktijk zien we dat rechts – of wat daarvoor doorgaat- tegen immigratie is en links de hele wereld binnen wil laten. Dit leert ons een aantal dingen.. Linkse partijen zijn krankjorum en behartigen de belangen van ” hun” arbeiders volstrekt onvoldoende.

  Het feit dat de werkgeverspartijen (rechts) tegen immigratie zijn zegt alles over de kwaliteit – of het gebrek daar aan- van de immigranten.

  Het is een mooi zooitje daar in Den Haag. Maar goed. De meerderheid van de Nederlandse bevolking is het eens met CDAVVDPVDAGLD66SP en noem al die landverraders maar op. Het is het Nederlandse volk dat in meerderheid dom is.

  Like

  • koddebeier zegt:

   DOM ????? Achterlijk zal U bedoelen, iedere verkiezing weer kiezen ze voor de partijen die ons leiden naar ondergang en vernietiging !!

   Like

 2. Driek zegt:

  Perfide Albion zegt: De meerderheid van de Nederlandse bevolking is het eens met CDAVVDPVDAGLD66SP en noem al die landverraders maar op. Het is het Nederlandse volk dat in meerderheid dom is.

  En dat ben ik helemaal met u eens, beste Albion, en daarin zal niet snel verandering in komen.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Mee eens!
  Valse voorlichting en een dom gemoed verhinderen voorspoed.
  De gemiddelde idioot is al weer vergeten welke partijen onze soevereiniteit, tegen de wil des volks, bekend bij referendum, overdroegen aan vezamelde vreemde mogendheden.
  Vele mensen stemmen niet meer omdat er toch niets veranderd; en ze hebben eigenlijk nog bijna gelijk ook.
  Wilt u, niet stemmer, verandering, ga dan toch stemmen en wel op de PVV!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Zo lang als wij door de Marxisten laat regeren, gaat het ook bij ons mis.Welke partijen dat zijn? PvdA, SP, Gr links,Maar ook D66 hoort ook er bij.Het is een werkelijke Turken Partij geworden.Met Iskandar Pechtold aan het hoofd.

  Like

  • BertG. zegt:

   Mooi hé, hij weet altijd wel ze christelijke mannenbroeders buiten zijn reacties te houden, wanneer hij de marxisten er weer eens bij sleept zo als die gluiperds van het CDA, CU en de SGP.
   Behalve als het over Joden gaat want dat zijn dan ook ineens allemaal marxisten geworden als dat zo uitkomt.
   Want deze partijen (CDA, CU en SGP) zijn nooit betrokken bij alle ellende die we meemaken, het zijn altijd weer die marxisten, die andere dus, als schuld van alles.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s